Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Én vagyok ritka példány vagy...

Én vagyok ritka példány vagy nektek nincs igazatok?

Figyelt kérdés

Nos az én történetem: 10 éves korom előtt kaptam az első kutyám, előtte is egy kutyás család voltunk de a kutyákkal nem nagyon törődhettem. Term. hálával tartozom a szüleimnek hogy megengedték és rászánták a pénzt, és elfogadtam volna ha nem engedik meg! DE azon kívül mindent én csináltam. Etettem, itattam, sétáltattam, fürdettem, fogtam az orvosnál, beadtam neki a gyógyszert, takarítottam, csináltam neki helyet és amit még kell és főleg én neveltem. Senki nem nyúlhatott csakúgy hozzá. A kutya első perctől engem tisztelt, mindenben szót fogadott, és a szüleimet nagyjából észre sem vette, persze szerette őket. Ez mai napig így van. Én voltam az egyetlen akinek szót fogadott, aki tudta irányítani, aki lefogta az orvosnál, aki belenyúlt a kajájába vagy a sebébe szájkosár stb nélkül. 100% főnök. És nem egy picike kutyáról beszélünk, mondjuk nem is olyan nagy, de heves, erős, erős ösztönökkel megáldott állat, aki őrzi a házat, godolkozás nélkül megvéd, igazi kutya, igencsak volt mit irányítani rajta. Sosem jártunk kutyaiskolába sem, sőt kutyás könyveket is csak 2-3 éves korába kezdtem el olvasni. Mégis később számos versenyt (terelő, engedelmes) megnyertünk. Kétségkívül ő a legjobb barátom. Mindent együtt csináltunk, mégis tisztelt engem. Ja és kitűnő tanuló voltam, voltak barátaim, volt páro később, buliban is voltam meg moziban mégsem lett a kutyának semmi baja én pedig nem is akartam olyan dolgokra menni ami neki hátrányos lett volna. Soha nem kellett a szüleimnek semmit csinálni vele mert én nem érek rá. És tudjátok mit? Azóta van még két kutyám de a mai napig a 9 évesen nevelt kutyám tisztel legjobban, legmegbízhatóbb, legokosabb, legtöbbet tudó kutya a három közül pedig a másik kettőt már érettebb fejjel hoztam.

Lehet hogy én csak véletlenül nagy tehetséggel megáldott emberke vagyok, és kifogtam egy tökéletes kutyát, csakhogy azt veszem észre hogy a kutyások között rengeteg olyan kis emberke van amilyen én voltam. És nagyon jól csinálják. Komoly kutyások, versenyzők, sok esetben jobbak mint a már nem olyan hajlékony, ötletes felnőttek.

Viszont itt azt veszem észre hogy mindenki mániákusan próbálja lebeszélni a fiatalabbakat a kutyáról. De kérdezem én: felnőtt korban nem rúghatnak ki bármikor, nem lehet hogy holnap az ország másik bégébe kell költöznöd panelbe és nem viheted a 4 óriás testű kutyád, ha felnőtt vagy nem lehetsz olyan beteg hogy felsem bírsz kelni, ha felnőtt vagy akkor nem fogsz buliba menni, moziba, nyaralni, nem szülsz gyereket, nem lehet felelőtlen döntésed stb?

Akkor azt mondjátok meg: kinek lehet kutyája? Mert a leírásotok alapján kb: senkinek.

Természetes van pár idegesítő kisgyerek (pl régen a palotanpincsijével egy gyerek), de az valszeg felnőtt korban is olyan lesz, és emellett van nagyon sok jó gyerek, okos, felelős... És ha a szülei megengedik nekik akkor vállalták ezzel hogy pénzt adnak a kutyára nem? Szóval nem értem, csak szerintem logikátlan ez a nagy harc ami itt folyik?

2010. jún. 23. 00:09
 31/93 A kérdező kommentje:

Engem nem érdekel ki hol megy. A bizonyíték itt fekszik. Ha ők jól vannak az pont elég ahhoz hogy igazam legyen. Nem azt mondtam hogy minden gyerek kezébe kutya való hanem azt hogy eltúlozzátok az egészet. A te elveitek alaján szerintem most azonnal adjátok "jobb" helyre az állataitokat, mert ti sem vagytok tökéletesek de egy gyerektől ezt követelnétek illetve ezzel indokoljátok hogy nem való neki...

Nem a gyerekek hanem a legtöbb ember rosszul tartja a kutyáját, és szerintem aki veszi a fáradtságot hogy ide vagy máshova írjon az már egy fél fokkal jobb mint a nagy átlag. És igenis, egy írásból nagyjából meg lehet állapítani hogy meg fogja-e unni a gyerek egy hét után a kutyát vagy nem.

2010. jún. 23. 12:47
 32/93 anonim ***** válasza:
66%

De tényleg, nem érted amit itt egyesek kultúráltan is megfogalmaztak.

A gyerekek többsége nem olyan, mint te, nem tudnak ekkora felelősséget vállalni, bizony felnőttek se! Menj el egy menhelyre és beszélj a a vezetőkkel, akik nap mint nap kutyákat mentenek, nézz körül az illatoson és máris kilépsz a te kis álomvilágodból. Ne játszd a naívat! Nagyon sok felelőtlen és/vagy buta ember van, aki kutyát vesz magához, és ezen az oldalon ezek az emberek kérdezősködnek. Ne legyél álszent, hogy már bocsánat, a hülyéket védelmezed. Nekik igenis jót tesz, ha újra és újra beléjük verik, hogy a kutyatartás nem csak móka és kacagás.

(Csak így zárójelben teszem hozzá, hogy akármilyen nagy a kertetek, a napi egyszeri séta kevés, hiába is áltatod magad, mert nem a mozgásért sétáltaunk kutyát, hanem új és friss ingerek megismerése végett. Szóval a te nevelésedben is vannak hibák, lehet magyarázni a bizonyítványt, de ideje lenne leszállni a magas lóról, mert nem látod a fától az erdőt, ez esetben a te szűk kis környezeteden kívül a valós helyzetet.)

2010. jún. 23. 12:51
 33/93 A kérdező kommentje:

Voltam már menhelyen ne aggódj mivel én válaszottam anyámnak kutyát az ő kérésére, mivel így két kutyás gyerek után kiváncsi lett mi olyan jó ebben... Tudom mi van ott. Rendszeresen nézem a honlapjukat. Ha nem laknék még a szüleimmel akkor biztos befogadnék egy árva kutyát a kedvenc fajtámból vagy annak a keverékét, a macskám is befogadott, illetve ha nem lenne korlátozva a kutyák száma (amit úgy kb senki nem tart be itt :) ). De többet nem várhatok, akarok a szüleimtől igaz már csak a helyet adják, én látom el magunkat.

Na itt jön a következő: aki nem jó helyen lakik már nem is lehet kutyája? Akkor szerintem senkinek nem lehetne. Igaz nagy kertünk van és itt nincs forgalom, sok a zöld de csak egyfelé tudunk sétálni, mert másik oldalon vonat, harmadikon főút, negyediken hm, veszélyesebbek emberek laknak... Az utat már betéve tudják, és itt nálunk kb semmi nem történik vagy ha igen akkor az rossz (értsd valaki belénk köt vagy megtámad egy kutya, errefelé nincsenek "modenr" kutyások). Tehát nem hinném hogy jobbat tenne nekik ha kétszer vagy háromszor vinném őket ugyanarra, arról nem is beszélve hogy még egy sétát is alig tűrik az emberek (teszem hozzá jogtalanul, mert egy másodperc amíg elmegyek előttükj, ők pedig sokkal nagyobb zajokat csapnak). Nem hinném hgy a kihalt határba túl sok érdekes dolog lenne.

De megint csak azt tudom mondani: az hogy a kutyáim megállják helyüket a kutyák között, emberek között, kutyaiskolában (mert már járunk), versenyeken, táborokban, etológia teszteken, bizonyítja hogy jól csináltam és hogy nem árt nekik hogy egyszer sétálunk.

Azon kívül a ti nevelésetekben is bizonyára van számos hiba, de arról ugye nem beszélünk. :) Lehet hogy te jobban átlátod a világot de nem vagy jobb mert másban meg hibázol amiben meg én nem.

Én csak azért nem értem miért kell tigris módjára támadni és leszólni az olyan gyerekeket akik nagyon szépen és érelmesen írnak, és már bizonyítottak. Illetve hogy irreális elvárásaitokat miért nem alkalmazzátok magatokra? Mert ha teljesítenétek akkor egyikőtöknek sem lenne kutyája szerintem. Hiszen úgy kell élni mint amilyenek az elveid, nem?

2010. jún. 23. 13:09
 34/93 anonim ***** válasza:
66%

Az én 5 kutyám is tudja melyiknek mi a neve ! Mert nem egyszerre vettem meg mind az ötöt !

Nem volt egyben Majdnem 1 millióm ! Hanem ahogy jött a cégemből a pénzem :) És ők is tudnak parancsra/ névre ülni, feküdni, támadni, puszilni stb..., de neked tényleg az a lényeg hogy megdícsérjenek és kész!

És itt leírhasd hogy te milyen okos , és ügyes vagy! ;)

2010. jún. 23. 14:11
 35/93 anonim ***** válasza:
51%

Persze logikátlan .

Az nem hogy miért kell naponta több tucat kutyának meghalnia vagy éppen megszületnie??

100 gyerekből 2 ha van olyan mint te (de persze vegyük számba azt is hogy így látatlanul akárki , akármit írhat) De ha mind a 100 gyerek kap kutyát , akkor 2-3 év múlva ebből 30 láncon vagy kicsi kennelben sinylődik , 30-at eltesznek lábalól (agyon ütik, elaltatják, lelövetik) 20 pedig menhelyen , utcán koboról majd !15 kutyán pedig túladnak , eladják mert ők is pénzért vették! És a legyen 5 aki húúú de jó helyen lesz ! Nos ebből a 95 kutyából 40 szuka és abból a 40 szukából 35 ellik évente szukánként (5 kölykökt) !! Hol itt a logika angyalom???

És ne azt írd válaszba hogy ez nem jó amit én írtam , mert ha tetszik ha nem ez ma magyar ország !!! Ha valami nem kell kidobják , agyon ütik , élve zsákba kötik és a vízbe dobják .... soroljam ???? !!!

2010. jún. 23. 14:26
 36/93 A kérdező kommentje:

Nem mondom hogy nincs igazad, tudom mi a helyzet, testközelből... De akkor most ne legyen senkinek kutyája? Mert sosem tudhatod kinél van jó helyen. Lehet elsőre úgy tűnik aztán mégsem! Ez kb olyan hogy ki se lépj a házból mert mi van ha a fejedre esik egy tégla. Ti még azt az öt gyereket is a százból elkülditek bunkón melegebb éghajlatra hogy kuss a neve amíg a szüleivel lakik.

Megértem ha mással szigorúak vagytok de akkor magatokra miért nem ugyanazt alkalmazzátok, erre válaszoljon vaslaki???? Ja mert nektek jogotok van a kutyához? Hány van itt aki tökéletes? Mert az elvárások amiket a kérdésekben írtok, csak azt tudná teljesíteni. Nem kibúvó kell, így hitelét veszti amit mondok ha az csak másra is fiatalabbakra igaz.

2010. jún. 23. 14:34
 37/93 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem mi a bajod, csak félig... :) Ha fáj neked, hogy egyeseket lebeszélünk arról, hogy a gyereknének kutyát vegyen, te beszélj érte, ennyi. Aztán a szülő úgyis a maga belátása szerint dönt. Sokan, akik itt kérdeznek, már előre tudják a választ, csak megerősítést akarnak hallani pro és kontra. Az, hogy néha sikerül embereket meggyőzni, hogy ne szaporítsanak, ivartalanítsanak, vagy ne azt a fajtát válasszák, ami egyértelműen nem nekik való lenne, inkább a ritka kivétel. Többen vannak azok, akik csak olvasnak és tanulnak erről az oldalról, mint akik kérdeznek és a kérdésre kapott válasz befolyásolja őket, ebben biztos vagyok.
2010. jún. 23. 15:52
 38/93 A kérdező kommentje:
Nem az fáj hogy lebeszélitek hanem az hogy azt is lebeszélitek akiben lenne valami és hogy magatokra nem vonatkoztatjátok amiket ott szónokoltok. Azt valahogy mindenki elkerüli szépen...
2010. jún. 23. 15:56
 39/93 anonim ***** válasza:
80%

Első vagyok.

Ha mindenki ennyire egyetért velem, akkor miért vagyok lepontozva?

ha-ha-ha.

d,jpt

L

2010. jún. 23. 16:10
 40/93 anonim ***** válasza:
100%
Én a magam részéről pont a saját példámon keresztül és pont a saját példám miatt beszélem le a szülőket és a gyerekeket. :) 22 évesen lett kutyám és megmondom őszintén, jobb is így. Nem mondom, hogy a gyerekemnek nem lesz kutyája, de az is valójában az én kutyám lesz. csak sok szülő ezt nem akarja belátni. Tehát alapvetően nem azzal van a baj, hogy a szülő kutyát vesz a gyerekének, hanem azzal, hogy nem akarják belátni azt, hogy valójában maguknak veszik a kutyát. Te kivételes vagy, hidd el, kevés az olyan gyerek, mint te. A nagy átlag nem ilyen elhivatott és kitartó, aztán a szülő sem akar a kutyával bajlódni és ilyenkor van az, hogy leadják a gyepire meg kidobják a kocsiból az állatot...
2010. jún. 23. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!