Ha a saját gyereke (i) det megharapná a kutyátok, ti még azután is tudnátok szeretni?
Velem még 12éves koromban történt,hogy a saját kutyánk harapott meg.Kertes házban laktunk,és volt egy 70-80 cm marmagasságú keverékkutyánk.Egy nyári napon történt(20 éve),hogy éppen ettem az udvaron a süteményt,amikor a kutya odajött,mert sosem volt megkötve,és el akarta tőllem venni,de én elkezdtem kiabálni a szüleimnek,és sehogy se akartam neki odaadni.Anyám már odaszaladt,de akkorra a kutya megkapta a jobb karomat,majd elkezdte keményen harapdálni,és az újjaimat se kímélte.Apám,ahogy a kutyára ordított,azonnal elengedett,de az öreg írtóztatóan dühös volt rá!Nem kezdte el ütlegelni,mert a kutya amúgy se értette volna.Hanem ehhelyett engemet a kocsiba vágtak,aztán iszkiri,be a kórházba!Majdnem úgy volt,hogy a jobb kezemen a gyürűs,és a kisújjamat le kell amputálni,de szerencsére erre nem került sor.Viszont nem engedtek haza 5 napig,mert a karomon lévő harapások elég csúnyák,mélyek voltak,Volt,amit még varrni is kellet.Azalatt infúziókat,és vért is kaptam,és megfigyelés alatt tartottak.
Aztán a szüleim úgy döntöttek,megválnak a kutyától,mert többé már nem bíztak benne,nem tudtak úgy rátekinteni,mint egy családtagra.De elaltatni sem akarta apám,úgyhogy egy régi ismerősének,aki csirkéket tenyésztett,annak odaadta.
Azalatt én csak attól tartottam,ha hazaengednek nem e fog megint megharapni,De mikor hazavittek a kórházból,anyám közölte velem a jó hírt:Na fiam!Volt kutya,nincs kutya,többé már nem fog bántani!
Nem kicsit könnyebbültem meg,de hozzátenném,ez az eset örökre megbélyegzett,ezért tartok a kutyáktól,és nem tehetek róla.
Engem mozgássérűltté tett a szomszéd 2 kutyája, Őket el is altatták...
Ez 18 éve volt és már rég feltuttam dolgozni, de igazából az sosem volt kérdéses számomra, hogy a szüleim és a szomszéd hibája volt a dolog, nem pedig az állatoké.
Kérdező, nagyanyáink korában jobban értették a kutyákat, dolgozó családtagként tekintettek rájuk, így is bántak velük. Nem ajnározták őket, és tisztában voltak vele, hogy a kutya OK NÉLKÜL SOSEM TÁMAD MEG EGY GYEREKET, tehát ha valakit megharapott a saját kutyája, a gyerkőc felé az első kérdés az volt, hogy MIT CSINÁLTÁL VELE? Aztán még jól el is kalapálták a kölköt, amiért csesztette a kutyát. Ez volt az a múlt század, amit visszasírtál kérdező. :-)
Egyébként én is megkérdeztem tőled kb egy hete, hogy pontosan mit csináltál amikor odament hozzád a kutya, de azóta sem válaszoltál rá...
A leírásodból úgy tűnik, te már azelőtt féltél a kutyátoktól, mielőtt ez megtörtént, és amikor közelített hozzád, sikítozni és hadonászni kezdtél. Esetleg meg is ütötted? Rúgtad?
75-ös válaszoló!Jól van,akkor elmondom,ha annyira kíváncsi vagy rá,de ne merészelj utána engemet pocskondidázni!A következő történt!Ugye ettem az udvaron a süteményt,de nem gondoltam vona,hogy odajön hozzám.Megérezte a süti illatát,persze összefutott a nyál a szájában,de én igyekeztem előlle kitérni,nem adtam neki,eszem ágában se volt.Egyrészt ő már aznap kétszer is kapott enni,másrészt nem neki sütötte édesanyám.Úgy emlékszem,hogy rászóltam:Cézár,menj innen!De ő nagyon szerette volna azt a sütit,nem tágított,ekkor kicsit már erélyesebben rákiabáltam,amikor belekapott a bal karomba,elkezdte keményen harapdálni,majd még vonszolt a földön is,de azt nem sokáig,mert a kiabálásomra már reagáltak a szüleim.A többit már tudjátok.
Most persze azt mondod,úgy kell neked,miért nem adtad oda a sütit neki?Kezdjük ott,hogy az nem kutyának való kaja!És nem egy tacskó kutyáról van itt szó,aki engem megharapott,majdnem két újjamba került miatta.Jó,oké!Ezt már vagy százezerszer elregélték itt nekem,hogy a szüleim hibája volt.Ezt elismerem,de te is tudomásul vehetnéd azt,hogy senki se tökéletes,és ilyen bárhol előfordulhat,akármilyen jól nevelt kutyánál.És azt is fel kéne fogni,ahogyan vannak örök érvényű adósságok,ugyanúgy vannak sohasem gyógyuló ,örök lelki sebek.Nem mondd azt,hogy nincs igazam!?tISZTA SZÍVBŐL REMÉLEM,HOGY KIELÉGÍTŐ VÁLASZT ADTAM NEKED!
IGAZÁN NINCS MIT!
És mégvalami!Nem tudom ki hogy emlékszik erre,de én határozottan arra az újságcikkre,de még a tv hiradóban s benne volt.A 2000-res évek eleje.Egy nő két ikernek adott életet.A lakásban tartott még egy felnőtt alaszkai malamutot is.Talán már sokaknak lesz ismerős a szitu,ami történt!Az anyjuk csak 1 percre hagyta magukra a babákat,mire visszajött mindkettőnek szétmarcangolta a nyakát.SAJNOS a babákon már nem lehetett segíteni,az anyját meg sokkos állapotban vitték kórházba.Na ki volt a hibás?Természetesen az anyja!Pont egy ilyen nagy kutyát kellett a lakásban tartania,és a babák mellett?Remélem elaltatták azt a kutyát,vagy már rég kilehelte a lelkét!
És még egy dolog!Tudom,ez nem ide tartozik,de szintén állatról van szó. Magyarországon történt jópár éve,hogy egy teljesen szelíd ló átharapta a gondozója nyakát,amibe a szerencsétlen azonnal bele is halt.Azt tudni kell,hogy a ló harapása amilyen veszedelmes,olyan nehéz leszoktatni erről.Azonnal el kellett volna altatni,de ehhelyett mi történt,Csaknem két kézzel kapkodtak a ló után,mindenképpen élnie kell!Egy gyilkosnak?
A gazdája helyében én semmiképpen se adtam volna senkinek,hanem az elaltatás mellett döntöttem volna.Miért?Hát azért,hogy ez mégegyszer elő ne fordulhasson.Persze gondolom kapott egy kiss summa pénzt azért a gebéért,hogy odaadta. Volt egy hete döntenie,hogy elaltatja az állatorvossal,vagy odaadja valakinek?Sajnos az utóbbit választotta.
Én komolyan nem értem mi bajod. Főleg mi ez amit mantraként ismételgetsz, hogy miért bújunk ki a válasz alól. Szerintem több oldalról is kielégítő válaszokat kaptál, csak nem azt amit akartál. De akkor meg minek tetted fel a kérdést? Vagy miért nem írtad a kérdés végére hogy csak olyan válaszokat vársz amikben egyet értenek veled? Itt az eredeti kérdés : "Ha a saját gyereke (i) det megharapná a kutyátok, ti még azután is tudnátok szeretni?"
Válaszok amik születtek:
1.Ilyen velem nem történik mert nem hagyom egyedül a kutyámat a gyerekkel, és a kutya jól nevelt.
2. Ha ilyen történik mélyen magamba nézek.
3. Elmeséltünk pár sztorit, ami velünk történt, engem is kapott meg kutya, megmorgott stb. Válaszadók nagy részét még le is szúrták a szülei, amiért rosszul közeledett az állathoz, de senkiben sem maradt ilyen dráma mint benned kérdező.
Aztán jöttél az 1900-as évekkel amit nem is értek hogy jön ide, nem abban a korban élünk így nem releváns.
Tehát meg tudnád fogalmazni PONTOSAN hol van a kibújás?
"ilyen bárhol előfordulhat,akármilyen jól nevelt kutyánál"
Nem, nem fordulhat. Szívesen! *fütyörészve tovaszáll*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!