Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a saját gyereke (i) det...

Ha a saját gyereke (i) det megharapná a kutyátok, ti még azután is tudnátok szeretni?

Figyelt kérdés

Velem még 12éves koromban történt,hogy a saját kutyánk harapott meg.Kertes házban laktunk,és volt egy 70-80 cm marmagasságú keverékkutyánk.Egy nyári napon történt(20 éve),hogy éppen ettem az udvaron a süteményt,amikor a kutya odajött,mert sosem volt megkötve,és el akarta tőllem venni,de én elkezdtem kiabálni a szüleimnek,és sehogy se akartam neki odaadni.Anyám már odaszaladt,de akkorra a kutya megkapta a jobb karomat,majd elkezdte keményen harapdálni,és az újjaimat se kímélte.Apám,ahogy a kutyára ordított,azonnal elengedett,de az öreg írtóztatóan dühös volt rá!Nem kezdte el ütlegelni,mert a kutya amúgy se értette volna.Hanem ehhelyett engemet a kocsiba vágtak,aztán iszkiri,be a kórházba!Majdnem úgy volt,hogy a jobb kezemen a gyürűs,és a kisújjamat le kell amputálni,de szerencsére erre nem került sor.Viszont nem engedtek haza 5 napig,mert a karomon lévő harapások elég csúnyák,mélyek voltak,Volt,amit még varrni is kellet.Azalatt infúziókat,és vért is kaptam,és megfigyelés alatt tartottak.

Aztán a szüleim úgy döntöttek,megválnak a kutyától,mert többé már nem bíztak benne,nem tudtak úgy rátekinteni,mint egy családtagra.De elaltatni sem akarta apám,úgyhogy egy régi ismerősének,aki csirkéket tenyésztett,annak odaadta.

Azalatt én csak attól tartottam,ha hazaengednek nem e fog megint megharapni,De mikor hazavittek a kórházból,anyám közölte velem a jó hírt:Na fiam!Volt kutya,nincs kutya,többé már nem fog bántani!

Nem kicsit könnyebbültem meg,de hozzátenném,ez az eset örökre megbélyegzett,ezért tartok a kutyáktól,és nem tehetek róla.

2017. jún. 23. 19:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 A kérdező kommentje:

Én úgy látom,hogy némely ember lassan már többre becsüli a kutyáját,mint a saját gyerekét!MÁRPEDIG A GYEREK A FONTOSABB!A válaszolók bizonyos százalékának fogalma sincs róla,hogy min mentem keresztül,nekem kellett átélni azt a rengeteg harapást,nem nekik.A kórházban eltöltött napokról nem is beszélve!Igenis nagyon helyes döntést hoztak a szüleim a kutyát illetően.

És ha ez nem volna elég,pár éve tőllünk a harmadik szomszédban szintén történt kutyaharapás,egy ötéves kislányt harapott meg a saját kutyájuk.Na,az anyja gyorsan a sebészetre vitte a kislányukat,a családapa pedig nem sokat töprengett!Kevéssel azután,hogy még aznap hazakerült a lányuk,mert nem volt olyan súlyos a harapás,fogta a kutya kiskönyvét,szájkosár,póráz,és utoljára elsétált vele a menhelyre.Elmondta mi történt,és ezek után ő már nem tart rá igényt.Lemondott rólla,és úgy tudom jogilag ezt meg lehet tenni!

A helyében én sem gondolkodtam volna másképp!

2017. jún. 23. 22:09
 22/81 A kérdező kommentje:
Na nem,a rotiban nem bízok,a kuvaszban még kevésbé!Nagy a termetük,nem véletlenül tartja a mondás:Ne higgy soha egy kutyának.Amit írtam,az sajnos megtörtént velem,válaszokat vártam,amikből kaptam hideget-meleget egyaránt.Lehet,hogy a szüleim hibája volt,de nem ma történt a dolog.Csak kíváncsi voltam,hogy mással is megesett e ilyesmi?
2017. jún. 23. 22:17
 23/81 anonim ***** válasza:
91%
Bocs, de a rotim előbb harapná le a saját lábát mint egy emberét. Nagyon jámbor kutya, a vendégekre is szinte "ráolvad"
2017. jún. 23. 22:18
 24/81 anonim ***** válasza:
27%

Emberek, ki mondta, hogy a gyerek piszkálta vagy hergelte volna a kutyát ?! És azt, hogy a kutyával ordibált ??

Szövegértelmezés nulla, de okoskodni, az igen megy ..

2017. jún. 23. 22:21
 25/81 bollocks ***** válasza:
86%
Ez történik, ha az ember sem a kutyáját, sem a gyerekét nem tudja megnevelni...
2017. jún. 23. 22:22
 26/81 A kérdező kommentje:
Oké,legyen neked igazad!De nekem a félelmem még most sem múlt el a kutyák iránt,12 éves korom óta velem van ez a lidércnyomás.Lehet ,hogy te ezt nem érted!
2017. jún. 23. 22:23
 27/81 anonim ***** válasza:
86%
Igen, némelyik gyereknél többre tartom a kutyát, ha tetszik, ha nem. Önmagában attól nem fogok hasra esni, hogy ember kölyke. Pl nehogymár a hülyegyereket sajnáljuk, aki rendszeresen szekálja a kutyát, kővel dobálja, bottal ütögeti. Az ilyenre mondtam, hogy részemről meg is érdemli a harapást. Nem tudok sajnálni egy szadista férget. Egy gyerek is lehet gonosz, pszichopata, csak sajnos sokan nem veszik komolyan. Egy nem fogyatékos 12 éves ne viselkedjen így. Azért egy 5 éves kislány még más, de őt meg nem kéne a szüleinek egyedül hagyni semmilyen állattal. Azt is meg kell tanítani neki hogy bánjon a kutyával. Ezt már te is elfelejtetted közölni, hogy bántotta-e a kutyát a gyerek. Ok nélkül nem támad egy egészséges kutya, akivel rendszeressen foglalkoznak, szeretik, tanítják. Egyedül a szülők hibásak mindkét történetedben. Érdekes mód miért nem tépte szét egyik unokatesómat se a család kuvasza ? Vagy egy másik rokon családnál pont roti van. A lány unokatesóm a hátán lovagolt kisebb korában és meguzsonnázott mellette. Szóval tájékozódni kellene kutya vásárlás előtt. A kutyát és a gyereket is rendesen megnevelni. A kisegyereket nem egyedül hagyni. Neked pedig pszichiáterhez elmenni, valamint venni néhány nyelvtan órát a 64 vagy 67 %-os kollégáddal egyetemben.
2017. jún. 23. 22:24
 28/81 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Mással nem történik ilyen, mert nevelik a kutyát. Te meg semmire se voltál kíváncsi csak provokálni akarsz. És ha érdekel : sokkal többre tartom a kutyákat az embereknél! Sosem csalódok bennük, nem vernek át, önzetlenül szeretnek! Minden kutyát szeretek, bármelyik bármikor odajöhet hozzám, bármelyiknek gondolkodás nélkül segítenék. A saját kutyáim a mindenem, imádom őket, mindent megadok nekik DE szabályok vannak, amiket be is tartanak mivelelvárrom tőlük. A "harci kutyám" szájában turkálhatok, vele alszom, stb. Gyerekek gyakran idegesítenek, vinnyognak,irritálóak, nevetlenek, hazudoznak egymást bántják. Aki normális azt imádom, de sajnos sok az olyan akinek legszívesebben az anyja helyett is lekevernék egyet. Múltkor egy csapat gyerek macerálta a sharpeiemet, eleinte hagytam mert csak simogatták, aztán láttam hogy sok a kutyának mert ment el tőlük. Csak nem hagyták, húzták fel a száját akkor is mikor már csúnyán szóltam nem értették hogy elég. A kutya egy nagyot mordult rájuk, de ennyi. Jelezte, hogy mostmár tényleg elég. Még csak le se szidtam, mert igaza volt. Mindennek van előzménye.
2017. jún. 23. 22:25
 29/81 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, a félelmed kezelésével és elmulasztásával kapcsolatban pszichiáter tud segíteni (már, ha szeretnéd ezen túltenni magad, és nem félni a kutyáktól).
2017. jún. 23. 22:25
 30/81 A kérdező kommentje:
És a mai napig nem tudom ezen magamat túltenni,mert alig telik el egy hét,hogy az a szörnyűség ne jutna eszembe.Ha látom,hogy valaki kutyát sétáltat,széles ívben elkerülöm.Ha közvetlen közelembe kerül,inkább nem mozdulok,persze többen mondták már nekem:-Ne féljen,nem bántErre én azt feleltem:-Sajnálom hölgyem/uram,engem már harapott meg kutya,én nem hiszek nekik.Ez van,tartok a kutyáktól,nem tehetek róla!
2017. jún. 23. 22:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!