Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a saját gyereke (i) det...

Ha a saját gyereke (i) det megharapná a kutyátok, ti még azután is tudnátok szeretni?

Figyelt kérdés

Velem még 12éves koromban történt,hogy a saját kutyánk harapott meg.Kertes házban laktunk,és volt egy 70-80 cm marmagasságú keverékkutyánk.Egy nyári napon történt(20 éve),hogy éppen ettem az udvaron a süteményt,amikor a kutya odajött,mert sosem volt megkötve,és el akarta tőllem venni,de én elkezdtem kiabálni a szüleimnek,és sehogy se akartam neki odaadni.Anyám már odaszaladt,de akkorra a kutya megkapta a jobb karomat,majd elkezdte keményen harapdálni,és az újjaimat se kímélte.Apám,ahogy a kutyára ordított,azonnal elengedett,de az öreg írtóztatóan dühös volt rá!Nem kezdte el ütlegelni,mert a kutya amúgy se értette volna.Hanem ehhelyett engemet a kocsiba vágtak,aztán iszkiri,be a kórházba!Majdnem úgy volt,hogy a jobb kezemen a gyürűs,és a kisújjamat le kell amputálni,de szerencsére erre nem került sor.Viszont nem engedtek haza 5 napig,mert a karomon lévő harapások elég csúnyák,mélyek voltak,Volt,amit még varrni is kellet.Azalatt infúziókat,és vért is kaptam,és megfigyelés alatt tartottak.

Aztán a szüleim úgy döntöttek,megválnak a kutyától,mert többé már nem bíztak benne,nem tudtak úgy rátekinteni,mint egy családtagra.De elaltatni sem akarta apám,úgyhogy egy régi ismerősének,aki csirkéket tenyésztett,annak odaadta.

Azalatt én csak attól tartottam,ha hazaengednek nem e fog megint megharapni,De mikor hazavittek a kórházból,anyám közölte velem a jó hírt:Na fiam!Volt kutya,nincs kutya,többé már nem fog bántani!

Nem kicsit könnyebbültem meg,de hozzátenném,ez az eset örökre megbélyegzett,ezért tartok a kutyáktól,és nem tehetek róla.

2017. jún. 23. 19:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
87%
És nem vagyunk betegek, hanem te vagy ostoba. Még szöveget értelmezni sem tudsz. Nem harapta le a gyerek ujjait a kutya.
2017. jún. 23. 20:22
 12/81 anonim ***** válasza:
97%
A szülők a hibások, ha másért nem is de egyedül hagyták a gyereket az állattal, amit semmilyen állatnál nem szabad.
2017. jún. 23. 20:24
 13/81 anonim ***** válasza:
97%

Mondtam én egy szóval is, hogy agyondicsérném a kutyát ha megharapja a gyereket??

Természetesen nagyon le lenne szidva, de ha a gyerek hülyül (például megharapja a kutya fülét/farkát) akkor a kutya már csak reflexből is reagál.

Mind a kutyát, mind a gyereket nevelni kell, és nem szabad felügyelet nélkül hagyni őket.

És igen, a kutyám családtag, de ha meglátja hogy valaki eszik sarkon fordul és lefekszik. Akkor is ha sült pávanyelv aranytálcán. Mert meg van nevelve.

2017. jún. 23. 20:31
 14/81 anonim ***** válasza:
98%
Épp az a baj, hogy sokan nem nevelik a gyereket. És nem korcs, hanem kutya. Ne fogadjon örökbe kutyát akárki, csak aki ért is hozzá. A kertesháznak nem kötelező kelléke a kutya, mint sokan hiszik.
2017. jún. 23. 20:58
 15/81 A kérdező kommentje:
9-es válaszoló!Akkor te ezek szerint sokkal többre becsülsz egy kutyát,mit egy gyereket?És mi az,hogy megérdemli,ha megharapta?Akkor is ezt mondanád,ha egy roti egy kisgyereket nyomorékká harap,és még istenesíted is a tettéért?
2017. jún. 23. 21:42
 16/81 A kérdező kommentje:
A 11-es válaszolónak meg elgurult a gyógyszere?
2017. jún. 23. 21:46
 17/81 anonim ***** válasza:
89%

Hát nem tudom, szerintem nem kicsit "színezted ki " a sztorit, ha amputálni kellett volna az ujjaid, akkor üvöltöttél volna kínodban és a szüleid is másképp reagáltak volna.

Tudod, amikor én kicsi voltam, egy kan kuvasz harapta úgy meg a kezem, hogy majdnem átlyukasztotta a tenyeremet. Persze rossz volt nagyon és egy ideig féltem is utána, de ez a dolog elmúlt, túltettem magam a történteken. Most pedig van két kutyám, akiket én tanítok, nevelek és maximálisan megbízok bennük.

Az ember elesik, utána feláll és megy tovább. Nem feküdhet a földön örökké és gyűlölheti azokat, akik képesek járni.

Hülyeség olyan dolog miatt tartani minden kutyától, amiről igazából a szüleid tehetnek, hisz ők nem tanították meg viselkedni a kutyát és hagytak vele kettesben.

2017. jún. 23. 22:00
 18/81 anonim ***** válasza:
96%

Érdekes, hogy pont a rottival példálozól... Ő pont egy olyan fajta aki amúgy nagyon nyugott és barátsagos és a világ top 10 legokosabb kutya fajtájában ott van. De az idióta cigók (nem a rendes cigók) és a redneckek tartanak többnyire olyan kutyát, a külseje és ereje miatt. De nevelni már elfelejtik.

Szerintem normális érvekkel alátámasztották a válaszolók, hogy ígyis-úgyis a szüleid a hibásak. Ha szaporitótól vásáróltak akkor azért, vagy ha nem akkor szimplán azért mert egyedül hagytak egy olyan állattal aki hajlamos harapásra vagy neveltlennség és/vagy gyenge idegrendszer miatt. De mindkettőt tudniuk kellett volna.

2017. jún. 23. 22:01
 19/81 anonim ***** válasza:
35%
Ez a helyesírás basszus amit a kérdező idefirkált.... no comment.
2017. jún. 23. 22:03
 20/81 anonim ***** válasza:
97%

Magamat hibáztatnám. Ilyen esetekben nem a gyerek, és nem is a kutya hibázott, hanem a szülők. Akik nem nevelték a kutyát megfelelően, csak volt az udvaron és kész.

Érthető, hogy te akkor megijedtél és féltél.

Nem tudom, mit tennék, ha a kutyám ilyet tenne, de ilyen még soha nem fordult elő. Pedig gyerekkoromban kuvasz-német juhász keverékünk volt, mégsem harapott meg minket gyerekeket soha, még az eleven kisöcsémet sem, aki pedig előszeretettel "nyúzta". Ha már elege volt a kutyának, inkább elmenekült előle.

Azt gondolom, hogy akkor jó döntést hoztak a szüleid abban, hogy másnak adták a kutyát. Viszont megfelelő neveléssel, tartással ennek nem lenne szabad előfordulnia.

2017. jún. 23. 22:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!