Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a saját gyereke (i) det...

Ha a saját gyereke (i) det megharapná a kutyátok, ti még azután is tudnátok szeretni?

Figyelt kérdés

Velem még 12éves koromban történt,hogy a saját kutyánk harapott meg.Kertes házban laktunk,és volt egy 70-80 cm marmagasságú keverékkutyánk.Egy nyári napon történt(20 éve),hogy éppen ettem az udvaron a süteményt,amikor a kutya odajött,mert sosem volt megkötve,és el akarta tőllem venni,de én elkezdtem kiabálni a szüleimnek,és sehogy se akartam neki odaadni.Anyám már odaszaladt,de akkorra a kutya megkapta a jobb karomat,majd elkezdte keményen harapdálni,és az újjaimat se kímélte.Apám,ahogy a kutyára ordított,azonnal elengedett,de az öreg írtóztatóan dühös volt rá!Nem kezdte el ütlegelni,mert a kutya amúgy se értette volna.Hanem ehhelyett engemet a kocsiba vágtak,aztán iszkiri,be a kórházba!Majdnem úgy volt,hogy a jobb kezemen a gyürűs,és a kisújjamat le kell amputálni,de szerencsére erre nem került sor.Viszont nem engedtek haza 5 napig,mert a karomon lévő harapások elég csúnyák,mélyek voltak,Volt,amit még varrni is kellet.Azalatt infúziókat,és vért is kaptam,és megfigyelés alatt tartottak.

Aztán a szüleim úgy döntöttek,megválnak a kutyától,mert többé már nem bíztak benne,nem tudtak úgy rátekinteni,mint egy családtagra.De elaltatni sem akarta apám,úgyhogy egy régi ismerősének,aki csirkéket tenyésztett,annak odaadta.

Azalatt én csak attól tartottam,ha hazaengednek nem e fog megint megharapni,De mikor hazavittek a kórházból,anyám közölte velem a jó hírt:Na fiam!Volt kutya,nincs kutya,többé már nem fog bántani!

Nem kicsit könnyebbültem meg,de hozzátenném,ez az eset örökre megbélyegzett,ezért tartok a kutyáktól,és nem tehetek róla.

2017. jún. 23. 19:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
93%

Hozzá kell tenni, hogy egy jól nevelt kutya nem tesz ilyet. Amelyiket meg nem nevelték meg, az a gazdi hibája.

De mindettől függetlenül természetesen a gyermekemet választanám, mintsem a kutyámat.

2017. jún. 23. 19:39
 2/81 anonim ***** válasza:
84%
Nem egy állat tehet sok esetben a többi "állat" hülyeségei miatt,ennyit erről.
2017. jún. 23. 19:40
 3/81 anonim ***** válasza:
92%

Ha a gyerek hibájából történt a dolog (húzgálta a kutya farkát, ütötte, rákiabált) akkor a gyerek kapna egy fejmosást.

Más kérdés, hogy mind a kutyát, mind a gyereket meg kell nevelni (a kutyával megértetni hogy a gyerek közénk tartozik, a gyerekkel meg azt hogy a kutyával finoman kell bánni, a helyén békén hagyni stb.)

Szóval ez a helyzet nem áll fent.

(még azt hozzáfűzném, hogy az állatok tudják hogy a gyerek az gyerek. Egészséges, jól szocializált állat nem támad gyerekre akkor sem, ha az felbosszantja - olyan történhet, hogy vicsorogva "nekitolja" a fogát, de nem harapja meg)

2017. jún. 23. 19:46
 4/81 anonim ***** válasza:
91%
Nem a kutyát paterolnám ki, hanem elgondolkoznék azon, miért nem neveltem meg. Ugyanis a kutya, ha jól van tanítva, nem tesz ilyet.
2017. jún. 23. 20:00
 5/81 anonim válasza:
24%
Attól még ha a kutyát jól nevelték, csinálhat ehhez hasonlót...és erről nem a gazdi tehet.
2017. jún. 23. 20:13
 6/81 anonim ***** válasza:
97%
#5 imádom az ilyen embereket. Ha téged baszogatnának egy idő után te is odacsapnál, nem? Egyébként meg a gazda hibája, hogy nem neveli meg normálisan a kutyáját, mert jól nevelt kutya nem tesz ilyet és a gyereknek meg kell tanítani, hogy a kutyára nem ordítunk rá, nem piszkáljuk.
2017. jún. 23. 20:15
 7/81 anonim válasza:
23%
Megtanulja, igaz leharapta az ujjait. plasztikázni kell az arcát, egy nyomorékként kell leélnie az életét, de megtanulja. Szegény kutyus meg kap majd juti falit. Idióták, betegek.
2017. jún. 23. 20:17
 8/81 anonim válasza:
18%
Ha a kutya ki akarná venni a kezetekből a kedvenc sütiteket mikor éppen totál éhesek vagytok simán odaadnátok neki?
2017. jún. 23. 20:18
 9/81 anonim ***** válasza:
79%
Anyád a korcs utolsó. Számunkra a kutya teljes jogú családtag. Sokkal többet ér sok embernél. És nemcsak a mi kutyánk. Egy jól nevelt, egészséges kutya senkinek nem árt. Idegbeteg szapis keverék vagy durván elhanyagolt kutya szokott támadni, ha támad. A gyereket is meg kell tanítani hogy kell állattal bánni. Némelyik meg is érdemli, hogy a kutya megharapja. Én is szívesen felrúgnám a hülyegyereket. És normális szülő kicsi gyereket semmilyen állattal nem hagy egyedül.
2017. jún. 23. 20:20
 10/81 anonim ***** válasza:
89%

Gondolom szaporitotól vásárolt, vagy örökbe fogadott gyenge idegrendszerű kutya volt...

De egy tenyésztőtől vásárolt és jól megnevelt kutya 99.99%ban nem csinál ilyet.

Ráadásul neked is meg kellett volna tanítania a szüleidnek, hogy ne a kutyával egyed azt a sütit, 1x mert rád mehet érte, 2.x mert mérgező lehet a sütemény a kutyára ha leesik egy darab vagy elbotlassz és kiesik a kezedből.

Valamint egy a kutyánál kisebb testű, magas hangú gyerek ne álljon le vele kiabálni.

2017. jún. 23. 20:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!