Ti mit csinálnátok a saját kutyátokkal hogy ha megharapna téged vagy a családod bármely tagját?
Végig gondolnám, hogy mit és hol is rontottam el ennyire és elkezdeném kijavítani a hibáimat. Ha egyedül nem menne, akkor felkeresnék egy megfelelő kutyaiskolát. Szerencsére Magyarországon több világszínvonalú iskola, oktató van, akik a problémás esetekkel foglalkoznak.
Ha a kutya agresszív, az sosem az ő hibája! Mindig a gazdája rontott el valamit a nevelésében nagyon.
Hát, ilyen nem fordulhat elő velünk, egyszerűen nincsen ilyen opció.
Ahol ez megtörténik akkor nincsen rendben a falkasorrend a kutya és a család között. (lerágott csont, de örök igazság)
Egy kutya számára a legnagyobb büntetés a falkából való kizárás, ami legalább egy hétig tart és mindenkinek be kell tartania aki kapcsolatban van a kutyával.
Mi történt konkrétan?
abban a pillanatban egyértelműen lenyomnám és olyan szemmel verésben részesíteném hogy összetojná magát. utánna még részesíteném egy kemény kis falkából kizárással. de jó durvával ám hogy egy kis pondrónak érezze magát.
miért mi történt?
hát...
az én kutyám egy nyugodt játékos szelid kutya...
azonban van egy másik kutya a lakótelepen amivel egyik kutya se jön ki, és ha megjelenik akkor az összes kutya meghülyül... (legjobb barátok is egymásnak mennek) egyszer előfordult hogy egy ilyen összefutásnál a harmadik kutya miatt össze acsargodtak... mikor "belecsiptem" hátulról hogy kizökentsem a hisztiből hátra kapott... persze ahogy észre vette hogy én voltam az már lapitott is ezerrel
5/6 vagyok
véleményem szerint ahhoz hogy egy ilyen dolog 100%osan kizárható legyen vagy terápiás kutyának kell lennie vagy az összes családtagnak ugynolyan keményen helyt kell állnia mint nekem, tehát nekik kell a vezérnek lennie. ugyanakkor vannak kivételes esetek mint pl. a gyermekek. ellenben pl. ha a párom nem képes magát a kutya fölé helyezni, hiába hogy a kutyám normális idegrendszerű könnyen megeshet klasszikus értelemben vett baleset mint pl. ha tőlem nem is de a páromtól féltené a kajáját. ilyenkor azonnal helyre kell tenni a kutyát hogy tudja nem ő fogja eldönteni ki mit tehet. ugyanakkor a falka beli sorrendért én maximum csak a jelenlétemmel tudom az ilyesmit megelőzni 100% biztonságért a páromnak is minden tekintetben a kutya vezérének kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!