Elvesszuk az ember kedvet a kutyatartastol? Miert kellene meghozni? Egyaltalan nem fog a vilag a feje tetejere allni, ha valakinek nem lesz kutyaja, mert elmegy tole a kedve. Sot, az a jo, ha elmegy, mert az azt jelenti, hogy nem volt nekivalo a kutyatartas. Csak az tartson kutyat, aki tuzon-vizen at, minden hatranyat es kotelezettseget elfogadja.
2010. ápr. 24. 15:25
32/44 anonim válasza:
Hát ti tényleg nem vagytok normálisak. Szóval élje le az adott szerencsétlen jószág az életét egy apró kennelben, magányosan, minthogy és olyan udvarban, ahol legalább futkosni tud, és szeretik. Ez ám az értékrend! Szerintem meg nektek nem való kutya. Hogy mondhat ilyet valaki, aki állítólag szereti az állatokat? Annyi gazdátlan kutya van, és nagyon jó lenne, ha az lenne a legnagyobb problémájuk, hogy udvari kutyaként élnek.
2010. ápr. 24. 15:42
33/44 anonim válasza:
Ja, bocsi. Nem a kérdező, hanem az egyik válaszoló. Benéztem.
2010. ápr. 24. 15:43
34/44 anonim válasza:
gyerekek, nem veszi senki észre, hogy igen rendesen eltértetek a témától? bár nem vagyok mod, de szidni, ócsárolni egymást lehet privátban, a kislány csak kíváncsi volt valamire, és alig érkezett az ő kér
2010. ápr. 24. 15:52
35/44 anonim válasza:
13:45-s vagyok! Angyalom , ki a fenét érdekel mi bajod van ! És még valami , ez a második hozzászólásom a témához ha nem tűnt volna fel ! Nem Én írtam neked előtte , ennyit sem tudsz megnézni ?? A % nál lehet .... Okos!!!!
13 évesen kutyát sétáltatni LUSTA vagy , de a B+ szót már tudod (gondol hogy mit jelent azt nem nagyon)! Éljen az Ifjuság :) Pedig én sem vagyok öreg (21) !Hmmm
2010. ápr. 24. 16:00
36/44 anonim válasza:
Felemelned semmiképpen sem kell, de megtartanod igen. Illetve megtartanod sem kell, csak el kell érned, hogy ne is legyen szükség a megtartására. Hogy te légy a főnök, akinek a jóváhagyása nélkül nem megy sehova. Ehhez amúgy érdemes suliba menni, de pár jó könyv, komoly elszántság, és következetesség is elég lehet. Egyébként pórázon először a kertben/vagy zárt helyen próbálgasd vele, hogy elindulsz, és ahogy beelőz, vissza is fordulsz, kicsit meghúzod, a másik irányba menet amint megint beelőz, fordulás. Ha naponta gyakorolod vele, előbb utóbb megérti, hogy mindig mögötted, vagy melletted halad, és kevésbé lesz nehéz a sétáltatás. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem fog egy macskát látva elrántani, az már komoly feladat, mindenképpen iskola kell hozzá.
2010. ápr. 24. 16:04
37/44 anonim válasza:
Gondol= gondolom :)
2010. ápr. 24. 16:05
38/44 anonim válasza:
A nem sétáltatós leánynak pedig annyit üzennék, hogy a kutyáknak a séta kb olyan, mint az embereknek az olvasás. Ha nem sétáltatod olyan lesz, mint egy ember, aki nem tud olvasni. Ha ezt jónak tartod, az a te döntésed.
2010. ápr. 24. 16:09
39/44 anonim válasza:
A kutyát nem erővel kell megtartani hanem paranccsal, vezérséggel.
Amúgy én is annyi vok mint te súlyra és néha gondolkoztam, h a kedvenc nagytestű fajtám a pireneusi hegyikutya, gyönyörűek, egyszer fantasztikus lenne ha lehetne, de szeretném vinni sétálni és rizikós hogy engedelmesen is előfordulhat h valami után elmenne és megrántana, mi lenne akkor. DE ha kicsi korától következetesen nem engedem húzni, szokná az ingereket talán nagyként már nem lenne gond. Még szerencse h minden állat kicsiként kezdi, gondold el ha egy 50 kg-os kölyökkutyát kéne vhogy megállítani pl. h ne ugráljon rám, de közben meg se tudnék mozdulni a súlya alatt:) Ki kell használni amíg kicsik és megnevelni mire megnő.
2010. ápr. 24. 19:36
40/44 anonim válasza:
15.42 Senki sem mondta azt, hogy az udvari kutyaknak embertelen sorsuk van! Akkor van embertelen sorsuk, ha nem viszik el oket setalni minden nap, mert az emberek azt hiszik, hogy az udvari kutyanak nem kell. Pedig nagyon is kell, de mar leirtak, hogy miert.
Es aki nem viszi setalni, csak egy kertben tartja, az kb olyan, mint menhelyen elni, de ott legalabb van szerencsetlennek tarsasaga.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!