Mi tehet az ember, ha egy póráz nélkül sétáltatott kutya megtámadja a békésen (pórázon) sétáló kutyáját?
Ahogyan a mindennapi életben előfordul, hogy emberek nem tartanak be törvényeket, írott-íratlan szabályokat, úgy a kutyások között is sajnos mindez jelen van.
Annyit tehetsz, hogy veszel paprika sprét és a támadó kutyát lefújod.
Ha ismert a kutya gazdája esetedben, tanúkkal igazolva, orvosi véleménnyel, számlával felszerelkezve fel tudod jelenteni polgári perbe a kutya gazdáját.
Hogyha van bizonyítékod, hogy valóban az a kutya támadta meg a kutyádat, és valóban póráz nélkül volt.
Az emberek közti bűnügyeknél is ugyanez a helyzet. Bizonyíték és szemtanuk nélkül sajnos nem sok mindent tudsz tenni. Legyen nálad bors, vagy paprika spray.
Sajnálom a kutyádat:(
Pont tegnap rontott nekünk egy gazda nélküli kutya egy lépcsőházban. Én csak simán ráordítottam, rámozdítottam, rögtön lepattant mindkét kutyánkról.
Én sokszor sétáltatok póráz nélkül, de ha jön valaki, akkor láb mellé rendelem a kutyámat, és egyébként sem engedem 5 méternél messzebbre magamtól. Emeberekhez nem megy oda, nem nyalakszik, nem szaglászik, nem ismerkedik, járdáról engedély nélkül nem lép le. Ha kutyás jön, akin azt látom, hogy az ő kutyája nincs kontroll alatt, akkor nem lábmellett követésben megyek el mellettük, mert az nagyobb inger a másik kutyának, hanem inkább ültetem a sajátom és kerüljenek ki ők, ahogy akarnak. Egyébként pórázon a bunyónak is sokkal nagyobb az esélye, mert a kutya nem tudja elkerülni a konfliktusforrást. Ha mindkét kutya szabadon van, nagyon ritkán fordul elő verekedés.
Ahogy sok válaszból látom, szinte mindig a kutya sínyli meg a gazdák nemtörödömségét. Mikor jut el ez az ország, hogy normális állattörvény lesz?! Kedves Első! Teljesen egyetértek, sőt, a kutyaadót is pártolom, na meg egy állatrendőrség sem ártana, mert akkor talán tényleg csak az fog kutyát tartani, aki felelősséget vállal a saját és a z általa tartott állat tetteiért.
Kiegészítésként csak annyi, hogy egy pit bull volt, ami másodszorra nekiment a kutyámnak. Hangsúlyozom nem az állattal volt a probléma. Ő csak ösztönből cselekedett. A gazdájára a 6-7 behívásra figyelt csak fel.
Jól mondta Ghandi, hogy egy nép arról ismerszik meg, hogyan bánik az állataival.
nekem közép-ázsiai kanom van.
annnnyiszor, de annyiszor haraptak meg kutyák (a sajátom is), mert a f.szfej gazda póráz nélkül sétáltat, a kutyája meg odafut az enyémhez...
én nem a sajátomat féltem bakker! kicsit egyszerűbb lenne, ha simán elengedném a pórázt, hogy oké, akkor intézzétek el egymás közt...
de a gazda hülyesége miatt ne kelljen már meghalnia egy kutyának!!!
(21 éves lány vagyok. a 40-es pasik is csak állnak és tátják a szájukat, miközben próbálom szétválasztani a kutyákat ahelyett, hogy esetleg segítenének...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!