Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az gáz ha ember a saját...

Az gáz ha ember a saját kutyáját? (lent folytatom)

Figyelt kérdés

... nem tudja felemelni?

..... nehezen tudja meg tartani?

mert én 13/ L és lesz egy 40-50 kg körüli kutyám és hát...

2010. ápr. 24. 12:44
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
13%
van egy 14éves(amstaff) kutyám elég agressziv sajnos,ezért kertesházban lakunk és nem visszük ki sétálni. Faluban lakom itt sem divat kutyát sétáltatni. Na meg igen a kobórkutyák...kiskorában volt néha sétálni,de akkor sem sokat,mert már akkor dilis volt. szal ennyi. ja és itt a faluba a mi kutyánknak van a legjobb dolga. Ágyban alszik,(nem hagyjuk kint a kertben egyedül,mert nem szabad) farhátot eszik,játszunk vele,szeretgetjük,nagyon okos egyébként,ő csak véd minket. És nem vágyik sétákra. Mellesleg mindenkinél megvannak itt kötve. meg ketrecbe zárva. most az sokkal jobb?
2010. ápr. 24. 14:01
 22/44 anonim ***** válasza:
20%
utolsó egyetértek veled, nálunk is ez van, kivéve hogy a kutyám nem bent alszik, hanem a fedett teraszon, egy vastag pokrócon, és sosincs bezárva. bocs mindekinek ahogy az előbb kifakadtam, csak felidegesített valami, bocsánat.
2010. ápr. 24. 14:03
 23/44 anonim ***** válasza:
80%
ja, káromkodni már tud, de olvasni és felelősen kutyát tartani nem... 13 évesen illene tiszteletben tartani a felnőttek véleményét és nem csúnyán beszélni velük
2010. ápr. 24. 14:12
 24/44 anonim ***** válasza:
0%
állítsd már le magad az isten szerelmére pff..
2010. ápr. 24. 14:13
 25/44 anonim ***** válasza:
81%

Nekem 7evesen tobb eszem volt, mint ennek az utolso kettonek. Ennyire szornyu lenne a helyzet a magyarorszagi falvakban, hogy fogyatekosok lakjak? Nagyon tajekozatlanok vagytok es az itteni irasaitokbol itelve nagyon kisgyerekek vagytok meg. Ha azt akarod, hogy tiszteljenek, akkor ne viselkedj hisztis pics@kent es ne b+ezz, hanem hallgass az idosebbekre, akik sokkal okosabbak es tapasztaltabbak nalad. Undorito tragar a stilusod. Arra nincs mentseg es magyarazat, hogy nem ugy bansz a kutyaddal, ahogy egy elolenyhez melto lenne. Falu = allatkinzas? Sajnos nagyon ugy tunik! Legalabbis allatbarat egyaltalan nem vagy, ez nyilvanvalo. Nem ertem, hogy tarthat valaki kutyat, ha nem ismeri az igenyeit!

Kerdezo, nem ertem, miert akarod emelgetni azt a kutyat? Jo annak a 4 laban is, nem vagyik arra, hogy felemeld. Akkor van gond, ha nincs megnevelve, tanitva es ezert nem tudja, hogyan kell szepen setalni, hanem huzza a porazt es barmi erdekeset lat, elrant teged.

Es NEM, nem kerti fogsagra kell itelni ilyen esetben, hanem KUTYAISKOLABA kell menni, ahol NEKED megtanitjak, hogyan tanitsd a kutyadat, hogyan beszelj "kutyaul".

Sok sikert a tanitashoz es ne dolj be a tudatlanoknak, akik azt hiszik, egy kutya boldog tud lenni bezarva egy kertbe!

2010. ápr. 24. 14:21
 26/44 anonim ***** válasza:
94%
De emberek könyörgöm itt kutyákról van szó, állatokról! Nem attól szeretjük jobban hogy ágyban altatjuk, és óvjuk minden széltől hanem hogy hagyjuk kutyának lenni! Szaladgálni, szaglászni, sárban hemperegni. Aki néha elviszi kirándulni a kutyáját az nem tudja nem észre venni mennyire boldog, vigyorog a szabadban. Az hogy valaki faluban lakik és ott a séta nem szokás az nem mentség! Ne hasonlítgasa magát senki Pista bácsihoz aki fél méteres láncon tartja Buksit és száraz kenyérrel eteti. Nehogy már ehhez képest legyen valaki jó gazda! Igen ehhez képest tényleg sokkal jobb dolga van egy szabadon kertben tartott kutyának de akkor ne beszéljen itt állatszeretetről meg hozzáértésről! Az aki igazán kutyás az nem próbál másra hárítani, hogy de a szomszéd néni, meg a testvérek sem... Legyen már egy önálló gondolatod és ha TE úgy érzed többet akarsz tenni, jó gazdi akarsz lenni akkor saját erődből legyél az, vagy ha nem érdekel akkor ismerd be hogy te szarsz erre, és lusta vagy hozzá de ne próbálj minket meggyőzni hogy te tudod mit akar a kutya.
2010. ápr. 24. 14:31
 27/44 anonim ***** válasza:
69%
nem a korával van baj, az ilyenek 30 évesen is ugyianilyen idióták, mint 13 évesen. drága kis "nem-sétáltatom-a-kutyám-mert-akármi", tudd meg, falun lakunk, nekünk 600 négyzetm kertben él három kutya, tehát helyük is van, nincsenek is egyedül, mégis mindennap én sétáltatom mind a hármat, egymás után. könnyű arra kenni, hogy "ha más nem, én miért?" "majd ellesz a szomszéd kutyával" "nagy területen van" "nem divat" "minden betegséget elkap majd" stb...
2010. ápr. 24. 14:32
 28/44 anonim ***** válasza:
30%
Most biztos jól le leszek pontozva, de itt a válaszolók nagy része eléggé túlzásba esett szerintem. Most komolyan, aki kis faluban lakik, ahol mondjuk nincs sétalehetőség, és emellett még autója sincs, az ne tartson kutyát? Nagyon sokan nem sétáltatják a kutyáikat, de ez nem jelenti azt, hogy rossz gazdik. Persze, az lenne az igazi, ha lenne lehetőségük fajtársakkal találkozni, játszani, de ha ebbe nő bele egy kutya, nem lesz ettől boldogtalan, ha emellett a gazdik tanítgatják, játszanak, foglalkoznak vele. Nem ennyire katasztrofális a helyzet. Nameg, nagyon sokan hoznak ki menhelyről kutyát, szintén udvari tartásra. Akkor ők is jobban tennék, ha nem vennék magukhoz, mert automatikusan rossz gazdik lesznek? Ugyan! Ezzel veszitek el az ember kedvét a kutyatartástól. Nem kell mindenért leszólni egymást. Gyorsan hozzáteszem, az én kutyáim jönnek velünk kirándulni, meg esténként sétálni, és 2 ivartalanítva is van. Ettől nem gondolom azokat rögtön szar gazdinak, akik nem tudják ezt megadni a kutyuknak. Persze ha emellett szeretetben élnek.
2010. ápr. 24. 15:08
 29/44 anonim ***** válasza:

Az, hogy nem tudod felemelni, nem gáz. Ha orvosnál fel kell rakni az asztalra, úgyis a doki és az asszisztens csinálja meg.

Viszont az gáz, ha nem tud szépen sétálni. Meg kell tanítani a módját a kutyának. Számtalan módszer létezik rá.

Eszközök: fojtó nyakörv (én nem szeretem, de van, aki erre esküszik), halti, retriever póráz.

Módszerek: fojtóval rántás; megállás, fordítás.

Ebben a sorozatban találsz példát a halti használatára, a megállásra és a megfordításra is: [link]

2010. ápr. 24. 15:10
 30/44 anonim ***** válasza:
68%

Nem kotelezo ám kutyat tartani, nehogy azt hidd! Miert olyan furcsa neked, hogy aki nem kepes setaltatni a kutyajat, az ne tartson kutyat? Pontosan igy van, ne tartson, mert nem kotelezo! Es az ilyen akkor menhelyrol se hozzon ki.

Csak olyan tartson kutyat, aki kepes neki normalis eletkorulmenyeket biztositani!

2010. ápr. 24. 15:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!