Az gáz ha ember a saját kutyáját? (lent folytatom)
... nem tudja felemelni?
..... nehezen tudja meg tartani?
mert én 13/ L és lesz egy 40-50 kg körüli kutyám és hát...
Nekem 7evesen tobb eszem volt, mint ennek az utolso kettonek. Ennyire szornyu lenne a helyzet a magyarorszagi falvakban, hogy fogyatekosok lakjak? Nagyon tajekozatlanok vagytok es az itteni irasaitokbol itelve nagyon kisgyerekek vagytok meg. Ha azt akarod, hogy tiszteljenek, akkor ne viselkedj hisztis pics@kent es ne b+ezz, hanem hallgass az idosebbekre, akik sokkal okosabbak es tapasztaltabbak nalad. Undorito tragar a stilusod. Arra nincs mentseg es magyarazat, hogy nem ugy bansz a kutyaddal, ahogy egy elolenyhez melto lenne. Falu = allatkinzas? Sajnos nagyon ugy tunik! Legalabbis allatbarat egyaltalan nem vagy, ez nyilvanvalo. Nem ertem, hogy tarthat valaki kutyat, ha nem ismeri az igenyeit!
Kerdezo, nem ertem, miert akarod emelgetni azt a kutyat? Jo annak a 4 laban is, nem vagyik arra, hogy felemeld. Akkor van gond, ha nincs megnevelve, tanitva es ezert nem tudja, hogyan kell szepen setalni, hanem huzza a porazt es barmi erdekeset lat, elrant teged.
Es NEM, nem kerti fogsagra kell itelni ilyen esetben, hanem KUTYAISKOLABA kell menni, ahol NEKED megtanitjak, hogyan tanitsd a kutyadat, hogyan beszelj "kutyaul".
Sok sikert a tanitashoz es ne dolj be a tudatlanoknak, akik azt hiszik, egy kutya boldog tud lenni bezarva egy kertbe!
Az, hogy nem tudod felemelni, nem gáz. Ha orvosnál fel kell rakni az asztalra, úgyis a doki és az asszisztens csinálja meg.
Viszont az gáz, ha nem tud szépen sétálni. Meg kell tanítani a módját a kutyának. Számtalan módszer létezik rá.
Eszközök: fojtó nyakörv (én nem szeretem, de van, aki erre esküszik), halti, retriever póráz.
Módszerek: fojtóval rántás; megállás, fordítás.
Ebben a sorozatban találsz példát a halti használatára, a megállásra és a megfordításra is: [link]
Nem kotelezo ám kutyat tartani, nehogy azt hidd! Miert olyan furcsa neked, hogy aki nem kepes setaltatni a kutyajat, az ne tartson kutyat? Pontosan igy van, ne tartson, mert nem kotelezo! Es az ilyen akkor menhelyrol se hozzon ki.
Csak olyan tartson kutyat, aki kepes neki normalis eletkorulmenyeket biztositani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!