Az gáz ha ember a saját kutyáját? (lent folytatom)
... nem tudja felemelni?
..... nehezen tudja meg tartani?
mert én 13/ L és lesz egy 40-50 kg körüli kutyám és hát...
és szted melyik izompacsitra az aki fel tudja emelni az ebét aki 50 kiló? Hogyha ez döntené el, hogy kinek milyen kutyája legyen, akkor senkinek nem lenne nagy kutyája.
Az inkább a lényeg, hogy ha sétáltatod, meg tudd fogni úgy, hogy ne menjen el, de az már más tészta.
Felemelned nem kell. Ha elnyered a kutya bizalmát nem akar majd elrántani. Sétáltatni is kell, de az első hónapban semmi baja nem lesz, ha csak otthon tartod, megszokatod vele a környezetét, minden új lesz számára. Ha már látod rajta, hogy bízik benned, odajön ha hívod, elmehettek sétálni, ne sokáig, csak egy fél órára, ismerkedjen a környezettel. Ha elkezdene rángatni, azonnal szidd le, és ha még közel vagytok a házhoz fordulj vissza, ha nem, és több mint öt perc lenne míg visszaértek, felesleges visszafordítani, úgyis elfelejti miért bünteted meg, sajnos elég rossz a rövidtávú memóriájuk. Légy mindig következetes, ha valamit jól csinál, dícsérd meg, ne mindig neveld, de tudja ki a főnök.
Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan, akár privátban is, három kutyám van ebből kettő nagytermetű, de még egyszer sem fordult elő, hogy akár játékból is nekemtámadtak volna.
Egyébként kan vagy szuka lesz?
nos, ezek szerintem te sokkal boldogabb lennél, ha be lennél zárva egy kis lakásba, és csak este meg reggel találkozhatnál emberekkel, a nap többi részében egyedül ücsörögnél. alap dolog, hogy nem azt választanád, hogy lehet egy nagy kertben, ahol emberek vesznek körül.
értem a logikádat....
én nem értelek
van egy kert ... egy szál kutya...fajtatárs semmi...vannak emberek
(kb, mintha te ülnél egy lakatlan szigeten és lennének nyulak a környéken)
vagy panel...egy kutya...gazdi hazajön foglalkozik vele...elviszi sétálni...haverkodhat fajtabeliekkel
(kb, mintha éjjeliőr lennél egy irodaházban, de reggel meló után elmehetnél a haverokkal dumálni)
gondolkozz már egy kicsit! és nőj fel, ha kutyát akarsz tartani
nem, még mindig nem értem...mi utaztunk már többet is velük egy sétáért, mert itt épp zuhogott 2 napja az eső :)....de nem csak a fajtársak, hanem az újdonság is számít, az új szagok ( olyan neki a kertben, mintha te egy lakatlan szigeten lennél, és 15 évre kapnál egy mesekönyvet olvasni)...az, hogy senki nem sétáltatja a kutyáját még nem ok arra, hogy te se tedd...(ez olyan, mintha csak azért ugranál kútba, mert mindenki azt teszi)...légy önálló és döntésképes
Felfoghatnád végre, hogy egész nap egyedül semelyik állatnak nem jó, akármilyen jólétben van...de majd, ha felnősz lehet megérted
Jól van Na! Hiszen 13 éves ....látszik nem :P??!!
Pont olyan szinten is van .... Minek sétáltatni ....hee!
Nem tudjátok meggyőzni , mindent kitalál csak hogy ne kelljen megmozdulnia a kutyájával !
Nevetséges .....!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!