Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megválnál-e az életben bármily...

Megválnál-e az életben bármilyen kényszerítő körülmény hatására a kutyádtól?

Figyelt kérdés
2010. jan. 22. 02:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem ha valakinek olyan fordulatot vesz az élete, hogy nincs biztos tető a feje felett, és napi élelem az asztalán, csupán önzésből, nincs joga maga mellett tartani az állatot, ha nem tudja számára biztositani a megfelelő körülményt. A kutya hüséges, és a gazdájával marad, de ha éhezik, az már neki nem jó.Ha valóban szereti ez az ember a kutyáját, vagy cicáját, vagy bármilyen állatka legyen is az, akkor keressen legalább ideiglenesen neki olyan helyet, ahol normális körülmények között élhet, legalább addig, amig ő összeszedi magát.Ha valóban szereti, akkor a legjobbat akarja neki, még ha tudja is, hogy ez azt jelenti, hogy el kell válniuk.
2010. jan. 24. 00:28
 62/72 anonim ***** válasza:
76%
De most mit kell zsarolni meg alkudozni, hogy "ha így meg úgy"?? Ez van. Ti megváltnátok tőle mi nem. Mi nem mondtuk hogy ezért rosszak vagytok ti viszont mondtátok hogy rosszak vagyunk mert nem szeretjük eléggé a kutyát vagy pont hogy jobban szeretjük a családunknál... Mostmár el lehet ezt fogadni, ki ez gondolja ki meg azt... Ennyi... Mindenki azt csinál amit akar. Igen önző vagyok, nem adom a kutyám senkinek.
2010. jan. 24. 00:31
 63/72 anonim ***** válasza:
100%
még a halál el nem választ:S
2010. jan. 24. 00:38
 64/72 anonim ***** válasza:
42%

Mesélek egy igaz történet szerintem ez majd elgondolkodtatja mindkét oldalt: Barátnőm bátyjával és szüleivel élt panelba. Örökbefogadtak egy nagy termetű kölyök kutyát. A kutya megnőt, mivel valami harci kutya keverék volt, a külseje eggyesek számára ijjesztő volt. Még nem volt 1 éves mikor a lakók elkezdtek panaszkodni hogy milyen "vadállat" tartja őket félelembe (pedig teljesen ártalmatalan mackó volt). Na apuka egyszer besokalt, és mondta hogy repül a kutya, elege van, felakarják őket jelenteni. Az akkor 17 éves fiú azt mondta hogy ha a kutya megy ő is megy. Hát így is lett, elment a kutyával, mivel apukának elég érdekes gyereknevelési elvei vannak, megtiltotta mindenkinek hogy segítsenek a fiúnak. Mikor nem volt otthon apuka, hazaosont az anyjához aki adott neki pénzt és ételt de ez nem volt mindig megoldható.

Tél volt, nagyon hideg és egy ilyen nagy kutyával egy autóban lakni nem volt sokáig lehetséges. A fiú tüdőgyulladás majdnem meghalt, a kutya meg elpusztult. Hiába volt a SOHA nem válnak meg egymástól, nem bírták a hideget, éhezést, autóban élést.

Én is szeretném azt mondani hogy SOHA, de a történet még is azt bizonyítja hogy okosabb lett volna új gazdit találni a kutyának. Szerintetek nem?

2010. jan. 24. 14:38
 65/72 anonim ***** válasza:
84%
utolsónak: Hogy miről szól számomra ez a történet? Elsősorban egy olyan apáról, aki halálba taszította a fiát - és valószínűleg egy szemernyi lelkiismeretfurdalást nem érez emiatt. Egy anyáról, aki mindezt végigasszisztálta, és nem a fia mellé állt. És egy fiúról, akinek nem volt egyetlen barátja, közeli- vagy távoli rokona sem, aki legalább valami fedelet tudott volna adni a feje fölé... ez sokkal inkább az emberek jelleméről szól, mint egy kutyáról.
2010. jan. 24. 15:55
 66/72 anonim ***** válasza:
41%
Igen, de akkor is ez egy "kényszerítő körülmény" volt, ahol bekellett volna látni mi a jobb a kutyának.
2010. jan. 24. 16:02
 67/72 anonim ***** válasza:
58%

Hát talán nem viszek nagy harcikutya féleséget egy panelba ahol minden lakónak van valami baja.. És talán nem ilyenek a szüleim. A válaszom még mindig: soha.

Amúgy minden tiszteletem a fiúé.

2010. jan. 24. 17:25
 68/72 anonim ***** válasza:
100%
Szép a történet, én is mentem volna a kutyával. Az a fiú nagyon jó ember, sok ilyen kellene.
2010. jan. 24. 22:29
 69/72 anonim ***** válasza:
85%
Nem mondom, hogy rossz ember a fiú, de az ő hibája is, hogy meghalt a kutyus. Ha nem tud róla gondoskodni inkább hagyja meghalni, mint hogy szerető új gazdikra bízná? Hát én SOHA nem tenném ezt.
2010. jan. 24. 22:35
 70/72 anonim ***** válasza:
83%
Ha szeretem azt nézem mi jobb a kutyának, nem azt, hogy én szomorú leszek-e vagy sem.
2010. jan. 25. 22:33
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!