Kutyával vonatozás ?
Valahol tudok olvasni arról hogy hány km-re mennyibe kerül a jegy?
(Nagy méretű kutyám van, nem tudom számít e azért leírom)
Illetve van valami vonatozós tippetek, tanácsotok?
Most lett 1 éves és ez lenne az első vonatozása.

Én kb. 30 km-t mentem kutyaval, ugyanannyi volt mint a diakjegyem (kb 300ft).
Mindenkeppen vigyel kutyapelenkat, azon uljon, mert ha pisil akkor nem fog szetfolyni. En vittem egy kis talat it, amit a szaja ele tudok tartani ha hanyna, re szerencsere soha nem kellett. Biztonsag kedveert vittem, mert kocsiban parszor hanyt szegeny.
Oltasi konyv, szajkosar, ham, poraz, nyakorv biletaval. Egyebkent ha birja az autozast akkor a vonatot siman fogja.

Én régen nagyon sokat utaztam vonaton kutyával, sőt kutyákkal, 200-300 km-t is. Utazás előtt megsétáltattam őket, elvégezték a dolgukat, ezzel a vonaton soha nem volt semmi gond a 2-3 órás úton. Nyugodtan végigaludták. Fiatal kutya lehet, hogy eleinte türelmetlenkedik, de le fog nyugodni. Oltási könyv, póráz szájkosár kell, ahogy az előző írja.
Ma már vannak olyan vagonok, ahol kerékpárt is lehet szállítani, oda érdemes felszállni a kutyával, ott tágas a hely és nem zavar senkit. Úgy tudom, ma már helyjegyes vonaton is lehet szállítani kutyát, ennek nézz utána. A jegyár fent van a MÁV oldalán, lásd fentebb.

Tréningezve volt-e? Tud-e nyugodtan végigülni egy több órás utat? Szobatisztaság bármilyen körülmények teljesül-e?
Ha bármelyikre NEM a válaszod, akkor szükség van tréningre! Napijeggyel oda-vissza utazhattok akármennyiszer. Mentek pár megállót, sétáltok egyet, addigra megjön a visszafelé menő járat, visszamentek, megint utaztok egy keveset. Nap végére úgy megszokja, hogy többet nem lesz gond!

Kistestű kutyát hordozóban lehet szállítani és arra más szabályok vonatkoznak.
A lányomék többször jöttek hozzánk (180 km-t) a vizslájukkal, IC-re nem szállhattak fel és csak a peronon utazhattak vele vagy kerékpárszállító vagonban. Ha jó fej volt a kalauz, akkor levehették róla a szájkosarat, szerencsére majdnem mindig így volt. Télen vittek a kutya alá egy takarót, mert feküdni hideg volt a vagon padlója és otthonosabban érezte így magát. Pisiprobléma nem volt, nyugodtan végigfeküdte az utat. A lányomék a legrosszabbnak azt tartották, hogy nem szállhattak IC-re és hosszú volt a menetidő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!