Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez az örökös szaporítózás?

Mi ez az örökös szaporítózás?

Figyelt kérdés
Egyszerűen már undorító. Ha egy kutya nem kerül százezerbe az szerintetek csakis szaporítótól lehet. Az az érzésem, hogy csak egyes tenyésztők nyomják itt a tanaikat csak hogy minél többért adják el a kutyákat. Nekem ugyan keverék kutyám van, de van a családban aki rotit vett tízezer forintért ami csakis azért pusztult el 13 éves korában mert megmérgezték. Addig nem voltak komoly egészségügyi problémái. A tenyésztő akitől hozták normális körülmények közt tartja a kutyáit nem ketrecbe vagy kennelbe zárva. Ez most miért is szaporító?

2014. máj. 7. 21:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/137 anonim ***** válasza:
23%

Elmondom ,hogy az vagánykodik és vág fel legjobban aki megveszi a 150ezres vagy drágább pöttöm kutyát és ezt minden sarkon el is mondja amerre sétál ,miközben fitymálja a többi pórias ebet, hogy bezzeg az övé az mesteraranykoszorús Bélától van vagyis dehogy Bélától, ő egyenesen ausztráliából hozatta repülővel ,mert ebben a cudar világban csak ott van igazi jó kutya.... és az ük-ükszülőkig visszamenőleg aranytálból ették a lazacot az ebek.

Az az igazi sznob felvágós ,nem az aki megveszi 20ért.

2014. máj. 7. 23:17
 32/137 A kérdező kommentje:
"A kutyázás luxus és drága hobbi." Na menj a fenéb... Egyrészt undorító másrészt nem is igaz. Tehát ha nincs pénzem luxusra akkor ne is legyen kutyám. Meséld be a hülyeségeidet a több millió gyerekes családnak, falusi idős embernek stb... akik lehet, hogy nem tudnak minden luxus sz@rt megvenni, de szeretik a kutyáikat. Sznob vagy az a te nagy bajod.
2014. máj. 7. 23:20
 33/137 anonim ***** válasza:
74%
Pacsi 85%-os :D Meg azt se ertem, hogy aki ennyi penzbol el meg miert nem tud felretenni mindig egy kicsit? Miert nem bir varni 1-2 evet es siman osszejonne a vetelar? Miert kell az embereknek egybol csettintesre a kutya? Az elet nagy miertjei.
2014. máj. 7. 23:20
 34/137 anonim ***** válasza:
88%

nem tudom, kérdező, hány éves vagy, de még a '90-es évek végén, a 2000-es évek elején a yorkik nagyon nem úgy néztek ki, mint manapság, akármilyen yorkit látok az utcán, egy kis nyüzüge remegő valami, köze nincs az a eredeti fajtához, mert boldog boldogtalan szaporítja és olcsón, jutányos áron eladja

egy másik elrettentő példa: van egy évfolyamtársam, pár hónapja vettek egy kis havanese kölyköt 40.000 Ft-ért, 5 hét után elpusztult, hogy a szülők enyhítsék a lány fájdalmát, kerestek egy másik "fajtatiszta" kutyát, szintén egy szaporítótól 80.000 Ft-ért, haza vitték, a kutya 3 óra után elpusztult, egy 8 hetes kutya, mit élt még szerencsétlen? semmit...

ezt ő mesélte nekem, nem légből kapott példa

2014. máj. 7. 23:26
 35/137 anonim ***** válasza:
89%

Igena kutya pénzbe van.Akinek nincs,az ne tartson.

Mellesleg,akinek 150 ezres kutyája van,már általában van annyi esze,(mivel tenyésztőtől vásárolt,tehát valamilyen intelligencia szintet megütött,mert felfogta,amit ti órák óta nem)hogy nem villog vele.

De én erre azt mondom,hogy a 20 ezres fajtajellegű meg sárgul az irigységtől,hogy neki csak utánzatra telik,kisebb nagyobb hibával,meg vagy olyan lesz vagy nem...

Tökéletes példa (és van bőven):

Munkatársam,egy smucig paraszt. Iphone,150 ezres 3D Tv,új autó,nagy kertes ház,nyaralások...

Kellett neki egy foxi.Ajánlgattam neki kenneleket.

Mit képzelek magamról,ez drága.(Telne rá bőven)

Vett 20 ezerért,egy FAJtiszta foxinak mondott kölyköt.

Hát,van egy csodálatos magyar agárra hasonlító 3x akkora kutyája,mint amit szeretett volna....

Pedig aranyos családtól vette,a kutyák jól voltak tartva,nem ketrecekben,etetve itatva,oltva voltak.

Na bumm...

2014. máj. 7. 23:27
 36/137 anonim ***** válasza:
35%
De basszus nem érted. Igen de több esetben nekik is utcáról van befogadott. A keverékeknek nem kell az a luxus mint a fajtatiszta kutyának. Azok nem allergiásak,beteg és stb. Nekik nincs rá szükségük. Ha kell kutya olcsóbban ott a menhely. Azoknak a kutyáknak mondd hogy menj a francba és vegyél olyan kutyát ami nem egészséges mint hogy inkább onnan válassz egy halálra ítéltet…
2014. máj. 7. 23:29
 37/137 anonim ***** válasza:
29%

Jaj kullancs, úristen ,mindmeghalunk! Én pl nem vagyok beoltva kullancs fertőzés ellen ,meg a családban senki, pont lexarom, nem érdekel. A kutyára rakok nyakörvet nem drágát, néha kiszedek belőle egyet egyet , nem ügy. Már megint nagy feneket kerítünk a semminek.

Ha valaki drágábban vesz kutyát az se garancia a világon semmire. Tudod hogy lelakják a luxuskocsikat is sokan? Pont lexarják a szervizelést, mert van pénz dögivel, majd megveszik az újat.

De a ti logikátok is nagyon furcsa. Ugye akinek nem telik nagyondrága pedigrés ebre az biztos nem törődik vele ,nem viszi orvoshoz ha beteg lesz kidobja stb.

De azért ingyen kutyát elhozhat,az kell neki! Mert az ingyen kutyát már fogja orvoshoz vinni , 1000ft/kg táppal etetni meg soha nem dobja ki mert ingyen volt!

De ha 25 ezret adott volna érte akkor biztos ,hogy kidobja, kínozza, nem viszi orvoshoz...teljesen logikus .

2014. máj. 7. 23:29
 38/137 anonim ***** válasza:
74%
Igen, aki menozik vele az szimplan hulye, de nem kene altalanositani, draga kutya nem egyenlo sznobsag!! Inkabb csak odafigyeles, torodes, tisztelet.
2014. máj. 7. 23:31
 39/137 anonim ***** válasza:
95%
Kérdezi szánalmas hogy nem érted amit mondunk. Igen egy fokon tényleges luxus. Kutyám babéziás lett. Rohantunk az orvoshoz akinél jó 20-30 ezret hagytunk ott. És ez egy váratlan kiadás. Kérdem én aki ennyit szán kutyára hogy fizetné ki a dupláját orvosra?? Akkor már nem is kell annyira a kutya igaz? Igen ez drága. El kell fogadni.
2014. máj. 7. 23:34
 40/137 anonim ***** válasza:
94%
37- es te tenyleg nagyon buta lehetsz, tudod te mennyi a fertozo kullancs Magyarorszagon, amibe a kutya akar bele is halhat?
2014. máj. 7. 23:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!