Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez az örökös szaporítózás?

Mi ez az örökös szaporítózás?

Figyelt kérdés
Egyszerűen már undorító. Ha egy kutya nem kerül százezerbe az szerintetek csakis szaporítótól lehet. Az az érzésem, hogy csak egyes tenyésztők nyomják itt a tanaikat csak hogy minél többért adják el a kutyákat. Nekem ugyan keverék kutyám van, de van a családban aki rotit vett tízezer forintért ami csakis azért pusztult el 13 éves korában mert megmérgezték. Addig nem voltak komoly egészségügyi problémái. A tenyésztő akitől hozták normális körülmények közt tartja a kutyáit nem ketrecbe vagy kennelbe zárva. Ez most miért is szaporító?

2014. máj. 7. 21:36
 91/137 anonim ***** válasza:
84%

a lovakat ne keverjük ide...

lovaknál nincs olyan, hogy agyba-főbe elletik, amíg ki nem purcan szerencsétlen

azt a mentalitást továbbra sem értem, hogyha nincs pénze százezreket kifizetni, de hajlandó kiadni mondjuk 40 ezret egy szapis kutyára, akkor miért nem hajlandó tized annyiért (benzin költség) elmenni egy menhelyre és onnan örökbe fogadni egy kutyát

mindenféle korú és fajtájú kutyát lehet ott találni...

2014. máj. 11. 11:45
 92/137 anonim ***** válasza:
26%

Mert nem akar turkálóban venni ruhát és kutyát sem sok ember! Teljesen ismeretlen előéletű és fene tudja hányszor vert kínzott,milyen parancsszavakra támadó, milyen pszichés gondokkal küzdő ismeretlen szülőktől származó felnőtt ebekkel nem akar ám mindenki bajlódni, mert nem ért hozzájuk fél tőlük. És nem fogják kutyaiskolába vinni őket mint ahogy 100ból 1 ember viszi csak, mert nem ér rá meg messze is van!

Főleg ha valami keményebb fajta, hazaviszi az addig nyugodtnak tűnő ebet aztán az meglát pl egy fekete ruhás embert és felrémlik benne hogy egy ilyen verte meg 1 évesen aztán nekiesik, nem hiányzik ez senkinek. Egygazdás kutyáknál nagyon nehéz ügy az ,hogy úgy tisztelje az új gazdát mint az elsőt ,nem mondom hogy lehetetlen ,de az emberek többségében ehhez nincs szaktudás se idő se kedv.

2-3 hónapos kutyák nem nagyon vannak ott,amik vannak arról is nehéz megmondani mifélék ,milyenek lesznek. Nem csak a két véglet van a drága meg az ingyenes. Semmi másban se csak ez van.

Amúgy meg nem értem ha 100ezres papíros kutyánál annyira számít a rengeteg szűrés meg oltás meg röntgen ,akkor menhelyinél ahol egyik sincs ,miért nem számít? Ugyanúgy megbetegedhet! Akkor ne számítson a 30 ezresnél se. 30 ezerért megfizeti azt hogy kölyök a kutya, látja letesztelheti a szülőket akik fajtajellegesek de gyakran törzskönyv is van vagy egyik vagy mindkét szülőnek (mert én pl csak így vennék kölyköt, nem piacon, ahol nem látni az anyját) és alap oltás be van adva nekik. Ennyi belefér a 30-ba esetleg 40-be.

2014. máj. 11. 12:16
 93/137 anonim ***** válasza:
82%
A lovakat meg aztán tényleg ne keverjük ide, mert a lovaknál a zugfedezést még büntetik is! Bárcsak a kutyáknál is így lenne!
2014. máj. 11. 12:17
 94/137 anonim ***** válasza:
22%

89-es, nem azért nem írnak más véleményt,mert annyira a ti pártotokon van a fél ország,és mindenki csak 100+ ezres kutyákra izgul, hanem mert pontosan megfigyelhető a kutya kategóriában kb csak 10-12 ember ír akik összedolgoznak,egymást pontozzák fel és ha ellenvéleményt látnak egyből nyomják a pirost, egyből le 0%-olva az illetőt és ocsmány hangnemben kioktatják minden rossznak ,gyilkosnak elhordják.

Sokaknak számít a százalék, nem bírják a konfliktust és inkább nem írnak ,be se néznek ide, maradjon csak meg ez a kategória a "vegyélplüst" gittegylet játszóterének.

2014. máj. 11. 12:32
 95/137 anonim ***** válasza:
87%
Azt írtad, h a mentett is jó, majd leírod, h a menhelyi sz@r...Akkor döntsd már el, h mit akarsz. Az, h megveszel valakitől 20ezerért egy ismertlen állapotú kölyköt, az nem mentés. Az a szaporítás támogatása.
2014. máj. 11. 12:33
 96/137 anonim ***** válasza:
87%

56%-os, továbbra is nagyon buta és primitív gondolkodású vagy :)

az, hogy egy menhelyi kutya min ment keresztül és végül oda került ahova, nem tehet róla

egy élő, érző lényt nem lehet összekeverni mások levetett, kidobott, ÉLETTELEN ruháival, tárgyaival, de ezek szerint, te ezen tárgyak érzelmi és intelligencia szintjén állsz

és, mint írtam, mindenféle KORÚ kutya megfordul egy menhelyen, tehát a pár hetestől a tíz x nehány éves korig

és ha lenne akármilyen fogalmad a menhelyi kutyákról, tudnád, hogy veszélyes, másokra támadó, labilis kutyát NEM ADNAK KI SENKINEK

de gyerünk, hajrá, szajkózd tovább a hülyeségeidet és továbbra is járasd le magad

2014. máj. 11. 12:39
 97/137 anonim ***** válasza:
17%
Jó a mentett, de nem mindenkinek, ezt írtam le. Pl egy "játék" kutyának gyerek mellé egy kis aranyos palotapincsi keverék vagy akármilyen kis közepes keverék láthatóan megadó nyalogatós kutya tökéletes a menhelyből is. Komolyabb egygazdás fajtát nem szívesen hoznék onnan.
2014. máj. 11. 12:40
 98/137 anonim ***** válasza:
17%

Az árva gyerek sem tehet róla hogy bekerül az árvaházba, mégsem vesz magához mindenki egyet, ott is a 0-3 éves kor a "kelendő" Inkább sajátot vállalnak és saját nevelési elveikben bíznak.Ha nem jön össze csak akkor mennek árvaházba. És itt emberekről van szó nem állatról. Ugyanaz a reakció elméletben.

Sokan inkább a "tiszta lappal" induló kölyköt választják kutyában .

De nem tudom mit kell sírni, mikor ha jól tudom állatmenhelyek benne vannak a legtöbb pénzt kapó egyesületek közt. 1%-os versenyben kiemelkedőek. Reklámjuk rengeteg van ,szóval ne mondjátok hogy onnan nem visz senki ebet. De azt se mondjátok ,hogy kötelező csak onnan vinni .

2014. máj. 11. 12:49
 99/137 Firestorm ***** válasza:
66%
Te mennyire tudatlan vagy.A saját mondandódba gabalyodsz bele,utána meg próbálod menteni a menthetetlent...Egyik szavaddal ütöd a másikat.Nem kötelező kutyát tartani,ha valaki csak szaporítótól hajlandó vásárolni,mert nincs pénz egy drágábbra.Ahogy párom szokta mondani,vágyik egy fajtatiszta kutyára,de mivel nem áll úgy anyagilag inkább menhelyről fog kihozni kutyát,legalább ők valóban segítségre szorulnak és ezzel sem a beteges gondolkodású gyökér szaporítókat fogja támogatni.
2014. máj. 11. 12:56
 100/137 anonim ***** válasza:
26%

Nem gabalyodtam semmibe bele ,ha szövegértésetek a kutyátok szintjén van arról én nem tehetek.

Ti már jóval előbb teljes logikai buktába futottatok bele amit le is írtam. Vagyis aki 30 ezres kutyát vesz az ki fogja dobni ,nem eteti ,kínozza nem viszi orvoshoz és kidobja, de aki ingyen fillérekért kap kutyát az mintagazda lesz ,hiszen neki kutyára nem tellett de kajára orvosra telleni fog. Ja és aki 100+ ezret ad érte az is ilyen.

Tehát ha sok pénze van kutyára meg ha semmi akkor lesz a mintagzda, ha közepes árfekvésű kutyára telik akkor ő lesz az aki kidobja és nem gondozza. Ez az igazi logikai belegabalyodás amit menteni sem lehet .

2014. máj. 11. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!