Mi ez az örökös szaporítózás?
" Felnőtt kutyán pedig látszik hogy allergiás/dp-s/egyéb betegsége van"
No hát erről beszéltem,ezért is le lettem pontozva. Ezért tudtam én mindig jól kiválasztani a kutyámat, meg kell nézni anyját apját ,nem kell feltétlen szűrés meg díjeső .
Én nem egy olyan újgazdag bunkót ismertem,aki minél drágábban vett minél híresebb tenyészetből kutyát.Nem azért,mert valami konkrét célja volt vele,hanem mert a hozzá hasonló hülyéknek lehetett dicsekedni az ilyen-olyan szuper mestertenyészettel meg a méregdrága kutyával.Aztán ha jött az új divatfajta,túladtak a kutyán és vettek újat százezrekért,mert a pénz ugye nem számít.Ismertem ilyen orvost budai villában.Mikor jött az új divatfajta,lelövette(!!!!!)az előző kutyát az ismerős vadásszal.Kikereste a legdrágább kennelt és már vette is az új kutyát.És nem egy ilyen van sajnos.
Vagy a híres mestertenyészetből vett cane corso,akit másfél évesen altattak le,mert végigharapta a családot.Egyszerűen nem bírtak vele.Szóltak a híres hiperszuper mestertenyésztőnek(aki ugye belvárosi kis lakásba adott el ilyen kutyát 180-ért,nyilván érdekelte,hova kerül a kutya),hogy visszaadnák,tenyésztőnk beintett.Könyörögtem a csajnak,engedje meg,hogy jó helyet keressünk a kutyának akár a fajtamentésen keresztül.A csaj közölte,másnál nem lenne olyan jó helyen,mint náluk.Másnap megölette.
Szóval nem mindenki jó gazda,aki százezreket dob ki egy kutyára.
Dolgoztam ilyen hiperszuper csodatenyésztőnél párnál.A kutyák naponta maximum 2 órát voltak kint a csilivili kennelekből,amúgy ott rohadtak egész nap.Ja meg a kiállításokra rángatták őket elő akár 40 fokos melegben is.Szuperprémium méregdrága táptól kezdve a padlófűtésig minden franc volt,de a kutyák nem úgy néztek ki,mint akik boldogok.
Sokkal jobb élete van egy ágyban alvós,200 forintos tápon tartott,de mindig a gazdi mellett lévő kutyának,mint ezeknek a szerencsétleneknek.
Mondom én,hogy sötét.
Míg a menhelyeken tüzetesen átvizsgálják a bekerült kutyát,akár kölyök akár felnőtt és beadják nekik az oltást illetve féregtelenítik őket és chipezik,addig még a "legjobb" helyen tartott szaporított kutya a negyedét sem kapja meg,sőt orvost sem lát legtöbb esetben.
Mivel a menhelyeken megvizsgálják őket,így tudnak információval szolgálni a jövendőbeli gazdának,hogy milyen betegségei illetve milyen betegségeket hordozhat a kölyök vagy felnőtt kutya.
Egy szaporító majd fel fog világosítani,hogy ja igen az egyik szülő diszpláziás illetve minden nyűgre allergiás...
A másik fele,hogy bármilyen kutyát mondhat szülőnek a szaporító,nem feltétlen az adott kan fogja felcsinálni a szukát,lehet éppen az utca végéből a Morzsi aki több generációs keverék.Nem egy ilyen hirdetés van fent neten,hogy "Fajtatiszta" (már eleve rossz kifejezés egy tk-s nélküli kutyára) roti elvihető és mikor megnézed a kölyköket lesüt róluk,hogy pont nem roti max egynegyed részben.
Micsoda staffi!
Mindenképpen megveszem,hisz süt róla,hogy fajtatiszta...
Ennél még az én pit és staffi keverékem is jobban hajazott kölyökként egy fajtatiszta staffira.
56%-os, akkor elmondom neked, a kutyámat tök ingyen, ajándékba kaptam, tipikus játszótéri mix
már több drága műtétet kifizettünk neki, évente rendszeresen oltatjuk, kapja a féreghajtást, az utóbbi félévben havonta hordjuk vérvételre, mert lebetegedett, gyógytápot kell neki adni, ami havonta 12 ezer forint, és még akkor nem is beszéltem a gyógyszerekről, lassan VIP kedvezményt kaphatnánk az állatorvosnál
pedig nem vagyunk gazdagok, és ezeket nagyon nehéz előteremteni, de megtesszük, mert szeretjük, és számunkra ez a kutya egy családtag
Na és ő? Szerinted fajtatiszta? Biztosan nem. És most akkor eladó, vagy fedez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!