Örökös problémák vannak a családba, hogyan kezeljem?
Nem élek már a szüleimmel, de előtte is és most is folyton problémák voltak otthon. Nem velem, hanem az apám viselkedésével. Ahogy tudtam elköltöztem és függetlenítettem magam.
Nagyon sajnálom anyumat, mert sokat panaszkodik, de nem tudok segíteni rajta. Most hogy vére kicsit pozitív irányt vett az életem, még ebben a helyzetben is gyomor görcsöm van minden nap, mert rajtuk rágódok miután anyu felhív.
Szeretnék már kicsit magamra koncentrálni, de anyut se akarom megbántani, se elhanyagolni.
Mi lehet erre a megoldás ha egyáltalán van?
Apám nagyon nehéz eset, egyszer már külön mentek, aztán hazament azzal, hogy Ő megváltozott (iszik). Anyu és én is hittünk akkor neki. Pér hónapig tényleg normális volt, aztán minden visszaállt a régi kerékvágásba.
Most viszont már nem tud anyu szabadulni tőle. Nem akar apám elmenni, mert nincs is hova. De anyuval folyton veszekszik ilyenkor és fenyegetőzik.
Az alkoholizmus nem játék. Komoly betegség. Apud vagy hajlandó orvoshoz fordulni, és elvonóra menni, aztán pedig teljes absztinencia, vagy ha nem, akkor anyud szépen beadja a válópert, és csak magára gondolva lelép.
Egyébként, hogy tudd: aki alkesz, az nem fogja kezelés nélkül letenni a piát. Akármit is ígér.
Ezt mondd el anyudnak, döntsön ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!