Mi ez az örökös szaporítózás?
Így van kérdező ,itt nyomja az igét néhány valóságtól elvonatkoztatott fanatikus, de a tény az ,hogy attól ,hogy egy kutyáért nem kérnek el 100 ezret ,az még lehet nagyon jó és egészséges állat. Nekem is volt 30 ezres rotim ,akit állandóan meg akartak venni olyan szép és okos volt ,meg fajtakeverékeim vannak és semmi bajuk nem volt. Én is hoztam le almot és elkapkodták a kicsiket ,mert olcsón adtam és szépek voltak . Nem kell 10 féle szűrés ,meg genetikai vizsgálat meg anyámkínja, ez csak egy új kori mánia, mint az ápdétnorbi. Elég a kölyökkori oltássort beadatni ,évente 2x féregteleníteni és jól táplálni ,tartani a kutyát, ez nem olyan horror összeg ami indokolná a 100-150 ezres árakat/kölyök. Az emberek döntő többségének nem kell a törzskönyv se, szóval nem kell kiváltani a kedvükért.
Van egy szűk sznob réteg akinek persze mindegy csak drága legyen alapon el lehet sütni a marketingrizsát ,ők vegyék a drága kutyákat és örüljenek ,hogy ha lebetegszik , garanciában visszaveszi a tenyésztő, mert írtak egy papírost...Kérdés ki adja vissza a már megszeretett ebét garanciában...
Szóval hagyják már meg a választás lehetőségét ,a piac törvényei érvényesüljenek, ha van szükség olcsó ebre akkor had ne kelljen már 6x-os áron megvenni ugyanazt, egy olyan országban ahol egy havi átlagkereset jóval kevesebb mint egy ilyen kutya ára.
Jönnek azzal ,hogy több a beteg kutya a "szaporítónál" . Persze, ez egyszerű statisztikai csúsztatás, mert eleve 10x több kutyát adnak olcsón mint drágán az elit tenyésztőnél,tehát a betegek aránya is 10x több. Ennyi a magyarázat.
No meg az hogy valaki néha lehoz egy almot a kutyájától ,mondjuk életében 2x ,az nem egyenlő azzal ,ha iparszerűen nyúlketrecbe elleti a yorkikat ,koszban hidegben ,mert ezt is be akarják mesélni itt.
Olvasva a válaszokat én azzal kezdeném, hogy tisztázzuk: kinek mi a szaporító?
Számomra az, akinek sok állata van kis helyen, mocsokban, büdösben, elhanyagolva és ilyen körülmények között elleti sorozatban a nőstényeket, pihenőt sem adva nekik, szó szerint szülőgépet csinálva az állatokból. Túl korán fedeztet, túl korán választja el a kicsiket, semmi orvos felügyelet, semmi odafigyelés, rokonokat össze ereszt, nulla szocializáció, oltás vagy bármi, nem érdekli, csak az érdekli, hogy "vigyék az árut." Nekem ez a szaporító. És ilyen embertől élőlényt venni finoman szólva nem etikus. Szerintem.
Na,12-es...te olyan sötét vagy,hogy már fáj.Pont a te fajtád miatt van 2 millió gazdátlan kutya hazánkban.
Egyébként a szapikat a törvény is bünteti,tehát nem értem miről vakerál itt bárki.
Chip nélkül gazdát cserélnie egy kutyának törvénytelen.Ők mégis így adnak el kölyköt.
Beteg,tenyésztésre alkalmatlan kutyát elletni törvénytelen.Ők megteszik.
Oltások,féregtelenítés nélkül kölyköt árulni törvénytelen.Megteszik.
Fajtatisztának árulni,egy fajtajellegű keverékre,félrevezetve a tulajt törvénytelen.Megteszik.
Adózni kell a kutyák eladása után.Nem teszik.
Tenyészszemle...hírből sem ismerik.
És egyáltalán nem flancolás az egészségügyi szűrés.Mondjuk így,hogy van olcsó kutya...megdöglik az első,jön még egy 10esét a második.le van sz_rva...
Csak ezzel mindenki saját magát minősíti...
De sajnos,amíg van kereslet olcsó "utánzatra" addig lesz kínálat is.
De a 100 ezres tv meg telefon nem drága.Cipőt is lehet évente 2-3at venni 20 ezerért.Meg autót milliókért.
Az értékrendekkel van a legnagyobb gond,hogy egyeseknél a használati tárgy előnyt élvez egy érző lénnyel szemben.De ez az,amit nem lehet tanítani...ezt vagy érzi valaki,vagy nem.De ha nem érzi,legalább ne ontsa magából a baromságot....
Nekem és rengeteg embernek ,megéri a kisebb ár azt a relatív kockázatot, hogy nagyobb eséllyel legyen beteg a kutya. A saját tapasztalatom azt mutatja ,hogy ha látom a szülőket és a kölyköt is alaposan megnézem akkor nem nyúlok mellé. Eddig bejött a dolog .
Nem kell annyira felfújni ezt a kutyakérdést, évezredekig nem szűrték őket, meg nem oltották ,röntgenezték, aztán mégis szépen túlélték.
Az meg jó ,ha minden árkategóriában megvan a megfelelő kínálat .
15. veled egyetértek, ez valóban nem megengedhető. Se a kutyákkal se más állatokkal. Csakhogy az oldalt olvasgatva itt mindenkit leszaporítóznak aki normális áron mer adni egy kutyát vagy nem vesz neki olyan tápot aminek kilója drágább mint a csirkemell (amit mellesleg az átlag ember magának se tud megvenni naponta) stb...
A kedvencem a szerződés, hogy ő bármikor megnézheti a kutyát. Na ez kiverte nálam a biztosítékot. Ha én megveszek valamit milyen jogon járkálnak a nyakamra ellenőrizgetni.
Jelzem a saját kutyánk nincs megkötve, de taszít a gondolat, hogy valaki évekig ilyen szinten bele akar szólni az életembe.
16. szerintem amit leírtál annak a fele se igaz. 2 millió gazdátlan kutya nagy része nem szaporított hanem véletlenül összejött alom. A menhelyeken én legalább is főleg keverékeket látok, elvétve egy-egy fajtiszta kutyát.
18 pont az ilyenekből van elegem. Felfoghatnátok már, hogy az emberek egy része nem smucig, hanem nem telik neki százezres állatra. Aki havi 70-120 ezerből kell megéljen nem tud ennyit adni egy kutyáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!