Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya sétáltatók, póráz és...

Kutya sétáltatók, póráz és szájkosár nélkül?

Figyelt kérdés

Miért vannak olyan kutya tulajdonosok akik szájkosár és póráz nélkül "sétáltatják" szabadon engedik az ebet,utcán,parkban,stb. Amikor szól nekik az ember,akkor elkezdik a süketelést,hogy nem bánt,nem harap,stb. Én elhiszem,hogy őt, azaz a gazdáját eddig nem bántotta (ami semmit nem garantál,mert egy kutya az kutya azaz állat és nem kiszámítható) de az idegeneket attól még nem biztos,hogy mindig és minden szituációban,körülmények

közt nem haraphat meg.

2013. szept. 13. 21:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
74%

Te menthetetlen vagy -.-

Az meg elég gáz,hogy a saját kutyádat nem tartod megbizhatónak. És attól mert rotweiler nem lehet megnevelni? vagy mi?

Amúgy tök fölöslegesen akadsz ki,mert te nem fogosz senkit sem rá venni arra,hogy megkösse és szájkosárban hordja a barátságos kutyáját!

2013. szept. 16. 10:58
 62/76 A kérdező kommentje:

Mától kezdve n is így teszek mint itt sokan mások.

Szabadon engedem a kutyámat minden alkalommal tekintet nélkül a helyre és környezetre. Ha valaki ijedtében/félelmébe agresszívan rá kiabál,stb, a kutyámra és az támadásnak véli és szét harapdálja azt,hát sajnos az így járt. Csessze meg. Miért nem ismeri az idegen kutyákkal történő viselkedés "szabályait". Ha meg esetleg egy neveletlen kutyát,amelyik oda szalad hozzá (támadó jelekkel) azt szét tépi,majd kérek egy elnézést és ha még bunkó is lesz a szét tépet kutyus gazdija még hagyni is fogom ,hogy a kutyám "nevelje meg" a volt kutya tulajdonost is. Tanulja meg ,hogy más kutyák is sétálhatnak szabadon, nem csak az ő kutyusa,stb. Minden kutyának joga és szüksége van a szabad mozgásra és ha már ilyen hülye törvények vannak de nincsenek biztosítva hozzá a feltételek arról nem én tehetek és még a törvény hozok is menjenek a 3.14-be. aztán jó napot. Az ÉN kutyámat én ismerem és nagyon jól nevelt kutya,csak annak van félni valója aki nem ismeri a kutyákat és az esetleges reakcióikat. Na de erről nem én tehetek.

Ki is dobom a pórázt meg a száj kosarat is,mondanám azt is ,hogy el ajándékozom de sajnos azt veszem észre,hogy ez nehezen megvalósítható,mivel senkinek nincs rá szüksége meg fölösleges dolog is a póráz.

Na akkor mától kezdve én sem cipelem a kutyámat,bűzös kutya futtatókig meg kocsikáztatom drága benzin árak mellet a legközelebbi rétig,mezőre,stb. Minek verjem magam fölösleges költségekbe és vesztegessem a drága időmet. Inkább az így meg spórolt pénzből,veszek egy másik kutyát is amivel abszolút nem fogok foglalkozni a biológiai szükségletein kívül és amikor oda szalad egy járó kelőhöz és szagolgatja a bevásárló szatyrát és még rá is mer förmedni az a valaki,akkor azt még jól meg is "nevelem" hogy milyen bunkó és ilyent többet ne tegyen vagy ne tudjon tenni. Szépen is szólhatott volna (ha tudja előre,hogy az ÉN kutyám ilyent fog tenni) de nem tudta nem szólt szépen a bunkója vessen magára a parasztja,majd meg tudja ,hogy milyen is ez a mi világunk. A többi titkomat nem árulom el, ezeket is tőletek halottam,olvastam ki a soraitokból. Tisztelet mind azon keveseknek akik meg kísérelték, meg is érteni az eredeti kérdésemet igaz azt nem tudták maradéktalanul félre magyarázkodás nélkül teljességében kifejtve kifejteni. De azért köszönöm nekik a próbálkozást.

Elnézést ha valakit esetleg meg bántottak volna az én meglátásaim,észrevételeim,hozzászólásaim,kérdéseim.

Mindenkinek szép napot és sok örömet a kutya tartásba és nevelésben.

2013. szept. 16. 12:18
 63/76 anonim ***** válasza:
78%

Te egy akkora gyökér barom vagy hogy az elképzelhetetlen...

Nem mondta senki hogy a kutyáink garázdálkodnak az utcán. Ezek kézbentartott kontrollált kutyák.. Az hogy el van engedve nem azt jelenti hogy oda megy mindenkihez. Emberekkel csak akkor van kontaktja hogy ha azt az ember speciálisan kéri... magától nem ront rá emberekere mert ő úgy gondolja.

Persze számodra az lehet elképzelhetetlen de nem így van.. :D Szerintem lassan fel fogom venni az egyik sétánkat és felrakom youtubra..

Amúgy tényleg nem étem hogy te ezt hogy képzeled el... a kutya elengedése nem annyi hogy lecsatolom a pórázt. Ennél jóval komplexebb.

2013. szept. 16. 12:23
 64/76 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, vagy funkcionális analfabéta vagy, mert nem érted amit írunk, vagy csak szimplán provokátor, aki csak a saját véleményét szajkózza, és nem is akarja megérteni a kérdésére adott válaszokat... 6 oldalon keresztül írtunk, de úgy tűnik hiába. Ha pedig nem vagy képes megnevelni a kutyádat, az bizony a te szegénységi bizonyítványod...
2013. szept. 16. 12:39
 65/76 anonim ***** válasza:
86%

"Mától kezdve n is így teszek mint itt sokan mások.

Szabadon engedem a kutyámat minden alkalommal tekintet nélkül a helyre és környezetre. Ha valaki ijedtében/félelmébe agresszívan rá kiabál,stb, a kutyámra és az támadásnak véli és szét harapdálja azt,hát sajnos az így járt. Csessze meg. "

Te nagyon beteg ember vagy! Mi nem tekintet nélkül a helyre és a környezetre engedjük szabadon a kutyánkat, hanem alkalmas helyen és környezetben. Én például nem megyek be a borfesztiválra póráz nélkül, ott rajta van a póráz a kutyákon. Nem sétálunk póráz nélkül a belvásrosban sem, éppen azért, mert az a terület nem alkalmas a kutyák mozgásigényének a kielégítésére. De ha egy nagy parkban vagyunk, füvs területen, kevés ember között, akkor Ráadásul te nem tudod hogyan reagálna a kutyád én meg tudom. Bárki rákiabálhat, nem fogja megtámadni. Sőt, akkor se fogja megtámadni, ha az illatő megtámadja őt. Az ilyen embernek tőlem kell félnie nem a kutyámtól. Ha bármi konfliktus van, abból azonnal kihívom.

Egy kutya lehet kontrollálhatatlan pórázon is, és lehet kontrollálható póráz nélkül is. Én általában 130 kilónyi kutyával sétálok pórázon. Én vagyok 70 kg. Szerinted ha a kutyáimat nem tudom szóban, tekintély alapon kontrollálni, akkor mit ér a póráz? Nekem és a kutyáknak is egyszerűbb, ha pórázon vannak amikor a városban közlekedünk. Megyünk A-ból B-be és ők követnek. Nem kell állandóan feszült figyelemmel lenniük rám, hogy mit mondok, mit várok el, ha kell akkor egy finom póráz mozdulattal arrébb tudom tenni őket 15 vagy 50 centivel is. Ha pedig arra alkalmas helyen vagyunk, ahol mehetnek szabadon, ott elengedem őket és azt mondom, hogy "mehetsz". Ez azt jelenti, hogy nem kell szorosan mellettem maradniuk. Lehet szaglászni, jelölgetni. ismerkedni más kutyákkal. Ha azt látom, hogy emberek felé haladnak, akkor automatikusan rájuk szólok és irányt váltanak. Ha pórázas kutyával találkozunk, akkor behívom őket és magam mellett tartom amíg az el nem megy. Emellett persze gyakoroljuk a póráz nélküli lábnál követést is, de erre csak ritkán szokott szükségünk lenni és általában rövid ideig.

Te véletlenül nem az a szuicid hajlamú macskás nő vagy aki időközönként visszajár ide kötöszködni a kutyásokkal?

2013. szept. 16. 12:55
 66/76 anonim ***** válasza:
83%
*"De ha egy nagy parkban vagyunk, füves területen, kevés ember között, akkor" elengedem. (Lemaradt a mondat vége.)
2013. szept. 16. 13:04
 67/76 anonim ***** válasza:
65%
Te valami olyan elképesztően sötét vagy, hogy mutogatni kéne téged a cirkuszban. Nem értem, ennyi aggyal hogy tudsz egyszerre levegőt venni és gépelni.
2013. szept. 16. 13:07
 68/76 A kérdező kommentje:

65 66 os Te szerintem kezded érteni a kérdésem lényegét,legalábbis a válaszoddal elég rendesen súrolod a Lényeget. Még azt is elképzelhetőnek tartom rólad a hozzászólásod alapján,hogy tökéletesen meg tudnád fogalmazni és válaszolni a kérdésemet és még ki is egészítenéd azzal,hogy fel hívd a többi kutya tulajdonos figyelmét,hogy hogyan és miképpen gondolkodjanak a kutyájukkal kapcsolatosan (bizalom,meg bízhatóság,kiszámíthatóság,ismert és nem ismert esetlegesen véletlenül elő fordulható szituációkban,helyzetekben) azaz tudják meg,hogy szerinted (és szerintem is) hogy hol mikor és hogyan kel kezelni a kutyánkat,sétáltatni,futtatni,le fárasztani,szabadon engedni,stb. Szerintem mi ketten és van itt még egy - két olyan ember akivel ha tatálkoznánk személyesen is,meg tudnánk beszélni értelmesen a "kérdés lényegét" Én nem vagyok egy kutya idomár/kiképző zseni, de valamilyen szinten próbálok érteni a kutyához.legalábbis törekszem rá. Falun született ember vagyok ott nőttem fel és 30 éve nagy városban élek és jártam már külföldön is. Láttam már tetves,rühes,beteg,stb. korcs és vérvonal tiszta kutyákat meg többszörösen díjazott versenyeket nyert kutyákat is. (csak úgy) Voltak kisgyerekeim is tudtak játszani a kutyával é a kutya is ővelük (nem a Rottweiler,de bizonyos szinten vele is) hanem egy játékos fajtával "játszottak" DE ! tudták,hogy a kutya (mindegy milyen termetű és fajta) NEM játék,játékszer ! Ezt sajnos a kutya tulajdonosok szomorúan nagy százaléka nem tudja vagy nem is akarja tudni,tudomásul venni. Erősen feltételezem az írásod alapján,hogy ha mi ketten ki vinnénk a kutyáinkat (fajtától,nemtől,stb. függetlenül) kulturáltan,békésen tudnánk sétáltatni,futtatni,stb. a kutyáinkat és mindezt még ráadásul olyan helyen/területen,hogy senkinek nem adnánk okot az aggodalomra,félelemre,ellenszenvre,stb. Senki nem szólna ránk és nem is kellene ,hogy meg kérjen bennünket arra,hogy figyeljünk a kutyánkra, ha már van nekünk. Nem kellene mondaniuk sem bunkón sem finoman,kedvesen,hogy légy szíves !

Végezettül, senkit nem akartam meg bántani,meg sérteni,amit itt, jó néhányatoknak nem sikerűlt elérnetek a hozzászólásaitokkal. De hát nem vagyunk egyformák ebben sem ! De az élet az már csak ilyen,ilyen is.

A kérdés!

Kutya sétáltatók, póráz és szájkosár nélkül?

Miért vannak olyan kutya tulajdonosok akik szájkosár és póráz nélkül "sétáltatják" szabadon engedik az ebet,utcán,parkban,stb. Amikor szól nekik az ember,akkor elkezdik a süketelést,hogy nem bánt,nem harap,stb. Én elhiszem,hogy őt, azaz a gazdáját eddig nem bántotta (ami semmit nem garantál,mert egy kutya az kutya azaz állat és nem kiszámítható) de az idegeneket attól még nem biztos,hogy mindig és minden szituációban,körülmények

közt nem haraphat meg.

Miért nem lehet tudomásul venni és tiszteletben tartani

a kutyákat nem szerető/kedvelő ember társainkat s nem adni arra okot,sőtt elvárni,hogy ránk szóljanak és ha ránk szólnak akkor még mi bunkózunk az helyett,hogy megbocsátanánk neki az esetlegesen nem tettszó stílusát,hiszen tudjuk,tudnunk kellene,hogy igaza van és még a törvény is őt védi ebben a kérdésben. A kutya tulajdonosnak kellene elnézést kérnie ha már tudatosan olyat csinált amiről tudnia kellene,hogy nem illik,nem szabad,etikátlan,stb.

Folytathatnám, de tőletek várom a kérdésemre a választ,miután indulatok és elfogultság nélkül elolvastátok és értelmezitek is.

Köszönöm!

2013. szept. 16. 15:35
 69/76 anonim ***** válasza:
80%

Talán most írtál érthetően először valamit..

De amúgy, annyira jó hogy törvényekkel jössz miközben fogalmad sincs a hatályos törvényekről.

A pórázban igazad van, de a szájkosárban NINCS ma Magyarországon csak és kizárólag a veszélyesnek nyilvánított ebeket kötelező szájkosárban sétáltatni.

Viszont a pórázos törvény hibás és élhetetlen jeleleg.. Külföldön megoldható a kutya normális sétáltatása. Erdőn mezőn sétáltatod a kutyát póráz nélkül ha nem neon pink fényvisszaverő nyakörv és hám van rajta akkor simán kilövik a vadászok ha épp úgy szottyan kedvük.

Egyébként már 100szor megválaszoltuk a kérdésed... olyan helyen engedjük el a kutyákat ahol úgy tartjuk hogy el lehet engedni és nem zavaró a kutyának. Most 20.án láttam a legnagyobb tömegben vizslát póráz nélkül... ezzel én se értek egyet. De ha egy parkban lézeng 100ember akkor ott mért ne engedhetném el? A kutyám nem megy oda senkihez ha nem hívják. Mért zavar bárkit is egy kutya aki tőle 8-10méterre sétál szabadon boldogan? Mert vérszemet kap majd és pont rád veti magát ? :D ne hülyéskedjünk már..

Ha meg a járdán egymás mellet kell elhaladnunk akkor behívom magam mellé. Nah ebben téged mi zavar? hogy a törvény nem engedi? ha valaki az 50es táblánál 60-70el megy az tök elfogadott a törvény még sem engedi(hozzáteszem sokkal veszélyesebb mint a kutya póráz nélkül.) de még ezer ilyet lehetne sorolni.

2013. szept. 16. 15:51
 70/76 anonim ***** válasza:
77%
Jah és hozzáteszem hogy a veszélyes ebeket nem te fogod veszélyessé nyilvánítani és nem is a fajtája.. hanem külön eljárás van rá.
2013. szept. 16. 15:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!