Kutya sétáltatók, póráz és szájkosár nélkül?
Miért vannak olyan kutya tulajdonosok akik szájkosár és póráz nélkül "sétáltatják" szabadon engedik az ebet,utcán,parkban,stb. Amikor szól nekik az ember,akkor elkezdik a süketelést,hogy nem bánt,nem harap,stb. Én elhiszem,hogy őt, azaz a gazdáját eddig nem bántotta (ami semmit nem garantál,mert egy kutya az kutya azaz állat és nem kiszámítható) de az idegeneket attól még nem biztos,hogy mindig és minden szituációban,körülmények
közt nem haraphat meg.
Én is szeretnék hozzászólni a témához. Tényleg igaza van mindkettő csoportnak, mert én is tudok mondani példát jót és rosszat is.
Elolvastam az összes hozzászólást és őszintén megvallom,hogy én az Ödi2-vel értek legjobban egyet.
Konkrétan én pár hete írtam ide kérdést és segítséget és tanácsot kértem, amit meg is kaptam. Őt megkerestem privátban is, mert van két kölyökkutyája, olyan,amilyent én is szeretnék, elmehettem hozzá és megmutatta őket és egész délután beszélgettünk. Többet tanultam belőle, mint akármelyik könyvből a kutyákkal kapcsolatban.
Erről a témáról is volt szó. Mivel éppen szocializálni kellett a kutyusokat, elmentünk a közeli parkba és az ott lévő összes gyerekkel és felnőttel megismerkedtünk és odamentünk mindenkihez. Kutyák pórázon voltak és mindig megkérdezte akihez mentünk, hogy szabad-e. Volt olyan kislány aki annyira félt, hogy sírni kezdett. Erre az egyik kutyust ölbe vette az Ödi és odavitte hozzá és azt mondta, hogy nem kell megsimiznie és hozzáérnie, csak nézze meg, hogy milyen a kezében. A kislány 5 perccel később boldogan simogatta és játszott utána velük, ráadásul hazafelé hallottuk, hogy az anyukáját kérdezgette, hogy mikor lesz kutyájuk...
16 éves vagyok, de TUDOM, hogy felelős leszek a kutyámért. Azt is tudom, hogy az ilyen helyzeteket én is így fogom kezelni, mert szerintem ez a jó.
Mindenki másmilyen, de attól még együtt kell, hogy éljünk.
Köszönöm, hogy elolvastátok.
Én találkoztam olyanokkal akik nem szóltak csak átmentek a másik oldalra majd a hátam mögött hordtak el mindenek.
Hát basszus néma gyereknek az anyja sem érti a szavát.
Ha nem szól,hogy fél a kuyámtól akkor nekem mégis honnan kéne tudnom?Amúgy ha ember jön mindig lábhoz hívom a kutyámat vagy előttem megy kb 1 méterrel.Az emberek láthatják,hogy engedelmes.
Kutya sétáltatók, póráz és szájkosár nélkül?
Miért vannak olyan kutya tulajdonosok akik szájkosár és póráz nélkül "sétáltatják" szabadon engedik az ebet,utcán,parkban,stb. Amikor szól nekik az ember,akkor elkezdik a süketelést,hogy nem bánt,nem harap,stb. Én elhiszem,hogy őt, azaz a gazdáját eddig nem bántotta (ami semmit nem garantál,mert egy kutya az kutya azaz állat és nem kiszámítható) de az idegeneket attól még nem biztos,hogy mindig és minden szituációban,körülmények
közt nem haraphat meg.
45-ös értelek. És a törvényi előírást mért nem tartják be az emberek? Miért magyarázkodnak értelmetlenül az helyet,hogy kezdenék a tiszteletben tartást a legalapvetőbb elvárással,hogy előszőris ők maguk be tartanák az ide vonatkozó előírásokat,szabályokat,rendeleteket,stb.
Nekem is van kutyám,mint ahogy azt már itt leírtam többször is,és szeretem is a kutyámat,kutyákat.
Nekem még soha nem volt senkivel problémám a kutya tartás,sétáltatás,futtatás,stb. miatt, vagy azzal kapcsolatosan. Másoknak elnézést sokaknak ez mért nem megy, miért probléma? Én magamnak szeretem a kutyámat és nem másoknak,nem akarom azt meg szerettetni másokkal és azt sem várom el másoktól,hogy tűrjék az én kutyámat vagy ,hogy szeressék. Én gondoskodok róla és az igényeiről,szükségleteiről,nem másoktól várom azt el,hogy biztosítani tudjam mind ezt neki.
A fő kérdést továbbra is fen tartom és várom a válaszokat.
És a törvényi előírást mért nem tartják be az emberek?
Törvényeket úgy kell hozni, hogy feltételeket is biztosítanak hozzá! Nincsenek kutyafuttatók. Én megyei jogú városban élek és EGY DARAB SINCS. Ez nem egy falu, egy utcával, itt nem lehet elugrani valami rétre, mert órákba telne elérni a város szélét! Már ha van egyáltalán rét... Sajnos nem mindenkinek van autója, jogosítványa, vagy pénze vagy fél napja, hogy elvigye egy kietlen helyre a kutyáját. Ettől még igenis van joga tartani.
Nekem még soha nem volt senkivel problémám a kutya tartás,sétáltatás,futtatás,stb. miatt, vagy azzal kapcsolatosan.
Hahaha nagyon vicces! Megsúgom miért nincs neked gondod okoska! Azért mert egy kibszott rottweilered van! Az emberek be vannak tőle sz*rva, nem fognak beszólni. Egy-két példa. Én fiatal nő vagyok közepes méretű kutyákkal. Kb naponta beszólnak a falusi parasztok, hogy húzzak el onnan, mert a kutya a kertbe való nem sétáltatni. És hogy rámengedik a kutyájukat ha megint meglátnak. Ugyanarra megyek az ismerős rottweilerével, ugyanaz az ember nagy ívben elkerül és rámnézni sem mer. Másik: elmesélem felnőtt férfi ismerősömnek németjuhásszal az esetet, erre csodálkozik, mert ugyanott sétál és őt mindig tiszteletteljesen kikerülik vagy kedvesen bezsélgetnek vele, pedig a kutyya őrájuk is ugat, ők ráadásul napnta többször is arra mennek! Ilyen egyszerű. Aki gyenge vagy annak látszik, csak azt merik bántani.
48-as ha jól értem az élet felfogásodat, akkor szerinted amire van törvény és nincs minden embernek biztosítva annak a betartásához a feltétel,annak jogába áll azt megszegni és ez így helyes?
A másik,hogy szerinted nekem csak azért nem szólnak be mert félnek a Rotitól? Megsúgom ,hogy nem azért nem szólnak be ,hanem azért mert ügyelek arra,hogy ne legyen rá okuk se indokuk,hogy beszóljanak.
Akinek nincsenek meg a feltételei a kutya szabályos,méltó, tartásához az miért tart, csak azért is kutyát? Én szeretem az Oroszlánt,nincsenek meg a tartásához biztosítva a feltételek de én csak azért is tartsak oroszlánt,mert szeretnék?
Miért nem gondolkodsz mielőtt írsz és miért sértegetsz az írásoddal (okoska jelzővel).
Hány oroszlán mentett ki embereket a romok alól? Hány oroszlán vezet vak embereket? Hány oroszlán jelzi, ha leesett valakinek a vércukra? Hány oroszlán őrzi a gazdáját? Mert ezeket mind meg lehet a kutyáknak tanítani. Hány oroszlán van több ezer éve az ember mellett?
Akkor miért is hasonlítjuk össze az oroszlánt a kutyával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!