Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya sétáltatók, póráz és...

Kutya sétáltatók, póráz és szájkosár nélkül?

Figyelt kérdés

Miért vannak olyan kutya tulajdonosok akik szájkosár és póráz nélkül "sétáltatják" szabadon engedik az ebet,utcán,parkban,stb. Amikor szól nekik az ember,akkor elkezdik a süketelést,hogy nem bánt,nem harap,stb. Én elhiszem,hogy őt, azaz a gazdáját eddig nem bántotta (ami semmit nem garantál,mert egy kutya az kutya azaz állat és nem kiszámítható) de az idegeneket attól még nem biztos,hogy mindig és minden szituációban,körülmények

közt nem haraphat meg.

2013. szept. 13. 21:52
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
78%

Na már megint jön az oroszlán.

qurvára nem lehet összehasonlítani egy oroszlánt egy kutyával!

De még mindig nem érted amit írunk neked.

Annyira bevan szűkűlve a látásod,hogy leírhatjuk több millószor,akkor sem fogod megérteni!

"Miért vannak olyan kutya tulajdonosok akik szájkosár és póráz nélkül "sétáltatják" szabadon engedik az ebet,utcán,parkban,stb."

-Mert hol engedjük el a kutyákat ha nem a parkban?

Ugyanis a kicsi futtatók nem éppen alkalmassak a kutyák lefárasztására.Mellesleg nem mindenkinek van jogosítványa és autója,hogy napi többször elfurikázzon egy mezőre ahol nem zavarja az embereket.

Az elengedett kutyák nem veszélyesek emberre.Gondold el,hogy ha gond lenne a kutyával akkor már az első szembe jövő emberre rátámadna!

"Amikor szól nekik az ember,akkor elkezdik a süketelést,hogy nem bánt,nem harap,stb."

-A legtöbben úgy szólnak,hogy "fogd már meg a dögöt" és akkor én legyek kedves azzal az emberrel? Meghát ha nem bánt nem bánt.A kutyatartók nagy része ismeri a kutyáját!

"Én elhiszem,hogy őt, azaz a gazdáját eddig nem bántotta (ami semmit nem garantál,mert egy kutya az kutya azaz állat és nem kiszámítható)"

- a kutya kiszámítható,ok nélkül nem támad! Ha csak simán elsétálsz a kutya mellett nem hinném,hogy neked támadna.

"de az idegeneket attól még nem biztos,hogy mindig és minden szituációban,körülmények

közt nem haraphat meg."

-Hát ha elkezdik rugdosni,dobálni,hergelni akkor jó,hogy támad.

Ha nem csinálsz semmit a kutya sem fog!

"ami semmit nem garantál,mert egy kutya az kutya azaz állat és nem kiszámítható)"

-ehhez még hozzá tenném,hogy a te állításod szerint a saját kutyád sem kiszámítható mivel kutya vagyis állat

2013. szept. 15. 21:20
 52/76 anonim ***** válasza:
74%

Oké. És akkor mit csináljanak azok akiknél nincs kutyafuttató? Altassák el a kutyájukat, mert neked nem tetszik, hogy próbálnak neki mozgási lehetőséget biztosítani? A fél országnak így kellene eljárni akkor. Amúgy meg félreértettél. Nekem azért soha senki nem szólt be mert elengedem a kutyáim, mert mindenkit nagy ívben kikerülök, nem vagyok rájuk kiváncsi, és látják, hogy ki vannak képezve. Nekem azért szólnak be folyamatosan, mert hogy egyáltalán kiviszem a kutyát és emiatt az övék zajt csap! Szerintük az a normális, hogy láncon tartják a hordó mellett!

És igen, nem tudom mi a baj a logikámmal! Hogy a pcsába tartsak be valamit ha nincs hozzá feltétel?? Érdekes más, fejlettebb országokban ezzel nincsen gond mert mindenki felvilágosult, szereti a kutyákat, és luxus méretű helyeket biztosítanak nekik. Hát ott én sem panaszkodnék a szabályok ellen! Elég ha csak Ausztriába mész! A karácsonyi vásáron olyan tömeg van, hogy én nem merek törékeny portékát venni, nehogy eltörjék! De még ide is bemennek nagytestű kutyákkal és érdekes senkit sem zavar...

2013. szept. 15. 22:21
 53/76 anonim ***** válasza:
65%
Mert te csak a saját igazad szajkózod, hogy mindenki tartsa pórázon a kutyáját ha megdöglik és, és akkor neked jó lesz, az meg nem érdekel, hogy mással mi van. De okos megoldást nem tudsz. Én pl támogatnám, hogy vizsgához kössék a kutyatartást. Te viszont csak ismételgeted a véleményed, mintha beakadt volna a tű.
2013. szept. 15. 22:23
 54/76 A kérdező kommentje:

Szerintetek,ha nem állnak rendelkezésre a kutya tartáshoz törvényileg előírt feltételek,vagyis azok nem tarthatóak be,attól még nyugodtam tartson az ember kutyát és bátran nyugodt lelki ismerettel áthághatja azokat és ez így helyes.? Miért mert a tisztelt kutya tulajdonos semmivel nem foglalkozva csak azt nézi és tartja szem előtt,hogy neki kel a kutya és kész. Nem érdekli őt sem törvény sem Isten (erkölcs). és ez így a helyes!? és aki nem így gondolja az sokak szerint,kötözködő,buta,tudatlan,okoskodó,stb.

Erre tanítjátok a környezetetekben élőket is? Mert ha igen az nagyon sajnálatos és ijesztő.

2013. szept. 15. 23:06
 55/76 anonim ***** válasza:
74%
Hiába van törvény valamire, ha az a törvény betarthatatlan és értelmetlen, akkor rossz. Ráadásul ez egy olyan törvény amire nincs is társadalmi igény. Pár beszűkült tudatú embernek esetleg tetszik, a többiek meg letojják. Szerintem akkor kérd majd ezt számon a kutyásokon, amikor te magad is maradéktalanul betartassz minden törvényt minden körülmények közt! Mert ha azt állítod, hogy ez így van, akkor hazudsz. Az meg sajnálatos, ha van kutyád és ennek ellenére az a véleményed, hogy mind egy szálig kiszámíthatatlanok és megbízhatatlanok. Az ilyen ember minek tart kutyát? Ezek szerint valami komoly baj van nálad, de szerencsére ez a te bajod nem a miénk.
2013. szept. 15. 23:33
 56/76 A kérdező kommentje:
55-ös, Az én kutyám kiszámithatóságába esetleges szabadon engedése mellet/esetén az emberek és az én kutyám miatti viszonyulás és kölcsönös reakcióik miatt nem vagyok és reálisan nem is lehetek biztos. Nem tudhatom,hogy egy idegen ember hogyan reagálhat a kutyámmal való találkozás esetén. Ezért kerülöm is és gondoskodok arról,hogy ne provokálodjon ki olyan helyzet,szituáció miattam és pórázon tartom a kutyámat olyan helyeken ahol emberekkel találkozhat/érintkezhetne. Vagy ha szabadon kívánom engedni,gondoskodom arról,hogy az olyan hely legyen ami ennek megfelel. Nem sajnálom érte sem az időmet sem pénzemet,energiámat. Mind ezt azért mert szeretem a kutyámat és hajlandó vagyok érte tenni/áldozni.
2013. szept. 16. 00:44
 57/76 anonim ***** válasza:
78%

Jó, tehát akkor mit csinálnál a kutyákkal? Én mint mondtam, például megyei jogú városban lakok, ahol nincs egy futattó sem. Kutyája ellenben mindenkinek legalább 1 van. Tehát akkor te mit tennélennyi kutyával? Megöletnéd őket? Nekik nincs joguk élni, mert a te feleséged vérzékeny, és mert te képtelen vagy megbízhatóra nevelni a kutyád? Te nem kommunikálsz, csak szajkózod a válaszod újra és újra. Remélem ha bajod esik nem fog segíteni rajtad egy dolgozó kutya (mert olyan tág területen dolgoznak, hogy el sem tudnád képzelni), hisz megbízhatatlan, még a végén leharapja a fejed ahelyett, hogy a dolgát tenné. Ilyen beszri ember mellett nem csodálkozom, hogy nem megbízható egy rottweiler.

Amúgy az én kutyámat egyszer majdnem kivégezte egy kiszökött rottweiler a szemem láttára. Mégsem utálom a fajtát vagy a kutyákat. Veled semmi sem történt és nincs jobb dolgod mint itt sipákolni.

2013. szept. 16. 00:56
 58/76 A kérdező kommentje:

Nem öletném meg a kutyákat ! Nem is értem ,hogy ezt hogyan és miből feltételezed rólam ?

Természetesen azt sem értem,hogy aki póráz nélkül sétáltatja a kutyáját, az mért teszi ha tudja,hogy nem szabad. Miért keresi magának a bajt a konfliktust a többi járókelővel,biciklissel,stb. Nem lenne egyszerűbb és emberibb rá tenni a kutyára pórázt. Miért kell tudatosan gerjeszteni a konfliktust és még el is várni,hogy szóljanak érte ha valakinek nem tetszik az ami egyébként szabálytalan és tilos.

Ha nem tudod a kutyádnak biztosítani mind azt a feltételt amire szüksége van, akkor azt ne mástól várd sőt követeld,hanem vedd észre magad és vedd tudomássúl,hogy te alkalmatlan vagy a kutya "normális" tartására szükségleteinek biztosítására. Magyarul nem neked való a kutya tartása. Ha egy személy nem alkalmas a kutya tartására mert nem tudja, vagy nem akarja biztosítani a kutya szükségleteit az a saját kutyája legnagyobb ellensége és egy állat kínzó. Az állat kínzás bűncselekmény és büntetendő.

2013. szept. 16. 02:44
 59/76 anonim ***** válasza:
86%

De jó hogy feljött a Vércukor :)

Barátnőm cukorbeteg. Ha a kutyámat nem folyamatosan póráz nélkül sétáltatnám akkor nem jöttünk volna rá hogy képes jelezni ha leesik a cukra..

Ezt ő tök egyszerűen teszi. Amúgy mindig előttünk megy 5-8 méterrel, viszont ha barátnőmnek mielőtt leesik a cukra séta alatt akkor Közel jön hozzánk.. Nah most ha ez a kutya pl pórázon van mindig akkor erre soha nem jövünk rá..

A lényeg amit már ezerszer leírtam a kutyatartók részéről a figyelmesség a környezet iránt.

Viszont a Többi ember részéről meg a tolerancia..

Egyébként két kutyás között is tud lenni komoly konfliktus. Van egy csaj a környékünkön akinek ilyen ugatós görcsei vannak(ő azt állítja hogy a kutyái félnek a nagy kutyáktól.. véletlenül se ő baszta el a szocializációjukat :D )

Először hiszti rohamot kapott hogy mért vannak elengedve a kutyáim. Elmagyaráztam neki hogy azért mert meg vannak nevelve az ő kutyáival ellentétben(ezzel nem vitatkozott)de mondta tovább hogy de akkor is és veszélyes és blabla.. Találkozni még nem találkoztam vele 6méternél közelebről... viszont már nem veri le a víz mikor meglát minket és messziről integet :)

Nah ez a figyelmesség az én részemről hogy ha meglátom akkor behívom a kutyáim.. és a tolerancia az ő részéről hogy én el tudom engedni a kutyáimat és nem hisztizik azonnal..

Persze ilyen van kutyátlanokkal is többb story is, de most nem igazán van időm rá.

A lényeg hogy a kutyát MI úgy engedjük el hogy teljesen tisztába vagyunk vele hogy ha kárt okoz (elüti egy autó pl) akkor azt nekünk kell fizetni.. ha a közteres el kap akkor nekünk kell fizetni.. ha megharap valakit akkor is nekünk kell fizetni és vállalni az összes vele járó következményt..

Ezzel eggyüt mi csak annyit várnánk hogy ha valaki fél az szóljon előre (és ha egy ember kultúrált akkor megköti a kutyáját ha nem akkor ez nem arra vezethető vissza hogy ő kutyás hanem arra hogy paraszt) és ha valaki szól akkor azt kulturáltan tegye..

2013. szept. 16. 08:55
 60/76 anonim ***** válasza:
40%

"azt sem értem,hogy aki póráz nélkül sétáltatja a kutyáját, az mért teszi"

Ezek szerint csak nem velünk van a baj, hiszen annak ellenére nem érted, hogy már 6 oldalon keresztül ezt magyarázzuk. Én sem értem, hogy miért megy mindenki 55-60 km/h sebességgel a városban, mikor egyértelműen le van írva, hogy csak 50-el szabad. Sorolhatnám még a példákat, de biztosan magad is tudod folytatni a sort.

2013. szept. 16. 10:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!