Miert tartjak a pitbull-t nagyszámnak?
"nem, ezt értsed úgy hogy:
„úgy látom nem jut el az agyadig semmi. veled beszélgetni komolyan mondom csak falra hányt borsó! szerinted az én kutyámon valaha esett is vérző seb más által? azt nyilván sem én sem pedig ő nem hagyná. de az idétlenkedést pedig nem veszi fel. hát mi kérünk elnézést mert a kutyám intelligens és tökéletesen képes máshogy is megoldani dolgokat.”
Mint az az ivatalanított roti akit azért mégiscsak le kellett venni arról a fürjész kölyökről mert kezdte magát belelovallni a dolgokba?
"minden bizonnyal. ezért is bízol a kutyáidban annyira hogy csak felügyelettel lehetnek együtt. illetve egyszer hagyod magára őket máris összeugranak egy labdán. akár két éve akár nem két éve... "
Nem csak ezért, hanem azért is, mert mint írtam korábban, dolgozom, versenyzek velük és nekem nem hiányzik felkészüléskor hogy a kutya a munka előtt lefárassza magát a többiekkel. A verekedésre meg a válasz: a pit ilyen. Bárhogy is toporzékolsz...
"nem mondtál semmi újat ezzel. maxi csak bizonyítottad mekkora paraszt vagy hogy kijelentetted a kutyámról hogy egy félős letört valami holott leírtam hogy megadó kutyák nem győzik szabályosan a földbe építeni magukat a jelenlétében. néha már sajnálom ezeket a szerencsétleneket, de hát ez az állatvilág rendje...
megintcsak beidéznék mert még mindig nem jutott el az agyadig:"
"És ha találkozik egy másik ugyanilyen kutyával amelyik nem hajlandó a földbe építeni magát akkor mi van? Egyébiránt hogy téged idézzelek, most se mondtál semmi újat. Ehhez nem kell kommunikációtréner csak egy domináns kutya. Nekem is van olyan kutyám amelyik így oldja meg az ilyen dolgokat, aztán ha nem építi magát bele a földbe a másik kutya, akkor átkapcsol. Ahogy az agár is átkapcsol ha menekülő állatot lát a mezőn, legyen az akár kutya is. És ezt nem neveled ki belőle sehogy, kivéve ha összetöröd.
"„mellesleg meg a piteknek eléggé nagy a fájdalom küszöbük, ugyhogy szerintem az a kutya amelyikbe olyat csípnek ami csak jelképes és nem is fáj neki, elborul az agya, az én olvasatomban nem egy normálisan kommunikáló kutya."
Nem a fájdalomtól borul el az agya hanem a testbeszédtől. Tudod, attól amit kommunikál a másik kutya.
"ezt te magad írtad... azt hiszem önmagáért beszél."
Igen, de nem magamról kis hazug. Egyébiránt egy olyan emberről írtam akinek te a lába nyomát nem csókolhatnád meg. A nemzetközi mezőnyben is megállják a kutyái a helyüket, nyugodtak, kiegyensúlyozottak, bárhova be lehet vinni őket, csak tudod senki sincs beoltva ellene hogy olykor megtörténjen a baj. Csak annál aki nem kutyázik, gondolok itt rád.
"akkor tájékoztatásul közölném hogy az általános megfogalmazásod alapján fogalmaztam én így."
Te így hívod a hazugságot?
"éged meg nem zavar ha varrni kell a kutyádat."
Ilyet se írtam, megint hazudsz ha nem is akkorát mint ezelőtt. Azt írtam hogy nem kellett varrni, pedig volt már verekedés.
"hát ha egyszer semmit nem tudsz és még buta is vagy akkor tényleg azt hiheted hogy össze vissza beszélek. amúgy röhej hogy nem ez az első hogy próbálnád kiforgatni a szavaimat ami két dolog miatt nem megy de ne zavarjon. 1 ÉN TISZTÁBAN VAGYOK AZZAL AMIRŐL BESZÉLEK. 2 TE NEM VAGY TISZTÁBAN AZZAL AMIRŐL BESZÉLEK."
Dehogynem, nem vagy te olyan bonyolult amilyennek hiszed magad. Ha egy bizonyos társaságba viszed a kutyád, akkor a kutyád ahhoz a társasághoz szocializálódik. Azt hiszed te meg a többi hozzád hasonló hogy a szocializáció az egy varázsszó, ha szocializáltad a kutyád akkor mindenhol az elvárt módon fog viselkedni. Ha te városban élsz, akkor a városhoz szocializálod a kutyád, a forgalomhoz, a járművekhez, tömegközlekedéshez, a falun akkor az egyéb állatokhoz, hadd ne soroljam. Egyébiránt az a természetellenes hogy a kutya minden idegen kutyával barátságosan viselkedjen, de a fajtán belüli keretek között erre is meg lehet tanítani aztán vagy van rá befogadó közeg, vagy nincs.
Egyébiránt az emberekkel kapcsolatosan is tévedsz, a ratyiság is öröklődő, az intelligencia is öröklődő, ha kiveszed a romagyereket a közösségből, ahova született még csecsemőkorában, akkor abból nagy valószínűséggel nem lesz atomfizikus vagy szívsebész vagy topmenedzser, ahogy egy 1x1 méteres fatömbből nem fogsz tudni tengerjáró hajót építeni.
"képes leszel megfelelően megalapozott ellenérvet felhozni"
Mire? Arra hogy mi lett volna ha? Szerinted ilyenre hogy lehet érvelni és kik érvelnek ilyenre? Tudod te egyáltalán hogy miről beszélsz? De nálam egy kutyának meg kell ütnie egy bizonyos szintet, ha azt nem viszi át akkor megy a háztól 1 és 2 éves kora között, addig biztos nagyon kedves kutya lett volna, de ha nem haragszol én ragaszkodom a tiszta vérhez és bizonyos vonalakhoz.
"tudom hogy mit miért írok, nekem nem kell ehhez a videód, ha meg fáj hogy nem hiszek neked akkor meg majd bizonyítod. ennyi. "
Engem nagyon nem érdekel hogy elhiszel-e valamit vagy nem - nem úgy mint fordítva hisz a hozzászólásaid fele arról szól hogy de igen, van kutyád, higgyem már el - azt meg hogy mit miért írsz azt csak tudni véled.
"ezzel sem mondtál semmi újat. -szinte- minden kutyának természetes törekvése hogy a legmagasabb pozíción legyen. ám viszont ha az egyszer el van döntve -némi dominancia harc árán- akkor az el lesz döntve. és nem fog senki senkit tesztelgetni."
Tökösebb kutyáknál dehogynem. Ha veszít akkor egy ideig gyűjti az erőt meg a bátorságot, és várja a kedvező alkalmat. Mondom, te még nem láttál egy normális falkát, tökös, kemény kutyákkal, ezek nem olyan kuka, halvérű kutyákból állnak mint cézár videói.
"kössz, ezzel magad is bevalottad hogy nem elég hogy egy domináns kutyám van, de még normálisan is képes azt a többiek tudtára adni. igen, a párommal nagyon büszkék vagyunk rá :) mint már írtam, mi meg jót röhögtünk rajtad."
Jajj te sötétség fejedelmea. Az a kutya amelyik egyből támad az nem feltétlen a dominancia miatt van, a pitnél se az a gond hogy domináns, az a gond hogy mit csinál akkor ha a másik kutya a dominanciáját nem ismeri el.
"terelés. légy oly szíves érdemben válaszolni ha szeretnéd hogy ne egy buta semmit sem tudó vitapartnernek gondoljalak. "
Érdemben válaszoltam, úgy látszik túl buta vagy hozzá hogy megértsd. Az meg hogy mit gondolsz rólam, észrevehetted volna hogy mennyire érdekel, kb. annyira mint az hogy mennyi az idő 10.000 fényévvel távolabb.
"ezek voltak az értelmes válaszaid a dologgal kapcsolatban. innentől kezdve nincsen miről beszélni."
Pontosan. Nincs. A pit ilyen. Ennyi!
"tisztázzunk valamit: te úgy kezdted hogy a pitet nem lehet szocializálni, mert összeugranak mert pitek. fel is hoztál egy isaszegi incidenst is erre példának. ha én kölyköt mutattam akkor jöttél azzal hogy kölyök meg bla bla... elsőnek azt írtad a tieid nem jönnek ki idegen kutyákkal, majd azt hogy csak bizonyos neműekkel nem -amit mellesleg a cerbi el tud érni viadaloztatott pitekkel, szóval gratula ügyesen nevelted őket-. már megint miről beszélünk???"
Nem érted hogy miért hoztam fel azt a dolgot. Tehát, akkor még egyszer. Ha egy pit - szocializáld bármilyen jól és tudjon kommunikálni bármennyire - attól még pit marad, és ha verekedésre kerül a sor, akkor azt ugyanúgy fogja csinálni mint amelyik nem lett szocializálva. Azt vagy szétszeded, vagy hordod állatorvoshoz sokktalanításra, vagy ásnod kell.
"jöttél a buta könyveddel, rémlik? mert darwin bácsi azt írja, akkor már a kutyák nem is ölik meg egymást egyedül a pit..."
Dawkins...és totálisan félreértetted, mert funkcionális analfabéta vagy. Szó nem volt ott pitről, azt mondtam hogy az a magatartásforma (küzdés a végsőkig) a természetben nem célszerű mert a következő harcot súlyosan sebesülten nem biztos hogy megnyeri. Ezért nincs ilyen állat a természetben, hogy a pit ilyen legyen, ahhoz az ember tenyésztői tevékenysége kellett.
"én jelentettem ki hogy a pit nem szocializálható és azért mert pit"
rtam hogy a fajta keretein túl. Hogy "miért hazudsz" nem írom le még egyszer mert a gugli erre lassan elsőnek dobja ki ezt a kérdést.
"a pit nem jön ki idegen kutyákkal és azért mert pit. bla bla bla "
Miért, kijön? Szereti őket?
"a gamenesst fel lehet használni jóra is meg rosszra is. tehát az hogy hajlandó nekimenni egy társának minden konkrét ok nélkül az már tanított"
Mi a "konkrét ok"?
"olvastam egy pásztorkutyáról ahol azt írták hogy egy pittel pontosan azért nem lehet összemérni mert neki nem az ölés a végcélja. igen ám de mégis sikerült erre alkalmas kutyát "nevelniük" aki több pitet is kinyírt. nem csináltak vele mást csak lekötötték a láncról és bevitték a ringbe aki a nagy méretkülönbségek miatt egyetlen harapással azonnal végzett a pittel."
Tarnóci Zolira gondolsz? Nem ez van a honlapján. Hanem az hogy a pásztorkutyát elzárták és kutyahússal etették hogy hajlandó legyen ölni?
"ugyanitt említett meg azt is hogy a piteket már kölyökkorban azonnal elszelektálják és nem adják meg neki az alkalmat a megfelelő szocializációra ehelyett csak "edzik"."
Ez sincs benne. Rengeteg kép van egyébiránt klasszis pitekről akik még 8-9 hónaposan is együtt vannak az alomtestvéreikkel.
"ugyanezeket a kölyköket családban megfelelő körülmények között fel is lehetett volna nevelni."
Akkor max. később indul el. Mert ha benne van a vér, akkor el fog.
"te jöttél lépten nyomon azzal hogy egy pit hajlandó megtámadni a társát mert genetika"
Totálisan félreértetted. Erre minden kutya hajlandó, nem ez különbözteti meg a pitet tőlük.
"egy pit viszi egészen addig hogy megöli/megölné a másikat"
Ezt se írtam, ez se pit sajátosság, nem ez különbözteti meg a pitet a többi fajtától.
"és hogy egy pitet nem lehet szocializálni mert genetika."
Egy bizonyos mértéken túl valóban nem.
"holott a gameness az egyetlen ami a többi kutyához képest különbözővé teszi (nem adja fel véghez viszi bármi áron), ami nem azt jelenti hogy ha nem harcolhat hanem helyette sportolhat az olyan neki mint a tofu. (ezt is te írtad)"
Nem ezt írtam. Azt írtam, ha nincs ösztönszinten kielégítve. És már megint hazudsz.
"igen, már megint a mindenki h-lye csak te nem de azt se tudod mi az a calm signals. olyan vagy mint az ősember aki először találkozik a mikróval. azt hiszi valami ördögi dolog, valami boszorkányos misztikumos mágia. :D :D :D "
Most én jöjjek azzal hogy te meg nem tudod mi az hogy emberes kutya? Mondom, olyan vagy mint az autószerelő, aki dicsekszik hogy milyen jól beállítja a lambdaszondát, aztán mikor odaállítják egy autó elé hogy akkor tessék, nem tudja felnyitni a motorháztetőt.
"olyan magas szintű témán amihez még a minimumot sem érted?"
A minimumba benne van az hogy mi az hogy a kutya emberes?
"már egy rakattal bizonyítottam, alátámasztottam azt amiről beszéltem"
Mivel? Hogy dicsekedtél a virtuális kutyáddal? Ez mire példa? Se egy ped, se egy videó, se egy konkrét bizonyíték.
"TE KIJELENTETTED HOGY A PITET NEM LEHET MEGFELELŐEN SZOCIALIZÁLNI MERT PIT."
Kérdés hogy kinek mi a "megfelelő".
"ne erőlködj már mert szánalmas de tényleg. mikor fogod végre fel hogy nincsen mega kellő tudásod ahhoz hogy ebben az esetben vitát nyerhess???"
Nyugi, megnyertem a vitát, csak hagylak erőlködni.
"szerencsére nekem elhiheted, nem vagyok ez a típus."
Hát ahányszor eddig már hazudtál...
"igen, az enyém kapcsolatban áll velem amellett hogy kiképző is. szóval nagyon sokat tanultam tőle nah. amúgy erről jut eszembe: tudnál nekem mutatni magyarországi igazi hivatalos pit tenyésztő? tudod tenyésztőt, és nem olyat amelyik két tk-s kutyával szaporításba kezd."
Majd ha te is megadod amit kérek. Annál előbb nem.
"szerintem az nem büszkeség hogy a saját két kutyámat kell szétszedni egy labda miatt. "
Nem büszkeség, meg kellett tenni, megtettük. De még mindig nem fogod a történet lényegét: megtámadta a fölötte állót, megverte és nem borult fel a falkasorrend. A kutya átkapcsolt, aztán vissza.
"a varrás egy feltételezés a részemről azok után amiket írkáltál"
Nem, te ezt tényként közölted, tehát hazudtál.
"de ha te annak örülsz hogy ettől azt gondolod hazudtam ám legyen. de ilyen erővel te meg még ennél is többet hazudtál."
Példát.
m nem válaszoltál a lényegre csak megint kiragadtál egy apróságot és azt hiszed máris mekkora raj vagy. no mégegyszer:
„ez nálunk alap, életmód. nem várok én ilyesmiért senkitől dicséretet. most te ettől azt hiszed micsoda extra szuper gazda vagy?"
Nem, ez alapvető, viszont az hogy ezt eredményesen csinálod, már nem az. Az azt jelenti hogy jobb a kutyád és te is jobban csinálod mint mások.
"nos a gyerek megismer egy pitet, otthon elmondja az anyjának apjának hogy milyen csudi jó kutyával találkozott akik aztán az apródon vesznek is ilyen kutyát..."
Pont ezt akarom megakadályozni - többek között itt is - hogy a fajta miről szól. Hogy jól meg kell gondolni, mert kompromisszumokkal jár. Te egész eddig amiatt hisztiztél hogy reálisan mutatom be a fajtát, a jó és a rossz oldalával együtt.
"félre ne érts, én szeretem ha tudják hogy a pit nem egy szörnyeteg, csak kérdem én hogy akkor most mi van?
amúgy me ez a gyerekhuzigálás akar lenni a hivatalos sport és edzés? "
Nem, ez csak bemutató.
"te írtad hogy bemutatóztok az oviban mint felelőségteljes pites gazda. ne haragudj hogy ez alapján azt feltételeztem hogy valódi hivatalos eseményről beszélünk és nem ilyen kis apróságról. "
Ja, mert 4-6 éves gyerekek megfelelő befogadó közeg egy kutyás előadáshoz, mi? Azt viszont megértik hogy kell és hogy nem szabad egy kutyához hozzányúlni.
"szerintem inkább az ilyen idétlenkedésed helyett ha már olyan felelősségteljes és okos gazda vagy, tanítsd meg a gyerekeknek a nagy bemutatód közepette mit kell tenniük ha egy kutyát látnak, hogyan viselkedjenek megfelelően stb stb. minden elismerésem, tényleg kiderült hogy bazi felelősségteljes vagy."
Tudod ezt ha észrevétlen beleviszed egy bemutató anyagába, miközben a gyerekek játszanak a kutyával, akkor sokkal könnyebben befogadják és sokkal jobban rögzül, mintha egy steril tanteremben egy tábla előtt magyaráznék.
"nah persze, mert én vagyok az aki össze vissza írkál, legfrissebb példa:
nagy hangzatosan bejelented hogy bemutatózol, és kiderül hogy valami kis bugyuta mókáról van szó."
Oka megválaszolva feljebb és te irkálsz össze-vissza.
"vagy hogy a pitet nem lehet szocializálni, mostanra meg nem győzöd jobbra balra csűrni a szót. "
Egy bizonyos mértéken túl valóban nem lehet, erről beszéltem végig.
"de van ám még példa nem is kevés... "
Csokorral is lógsz.
"mutass akkor kérlek frissen viadaloztatott kutyáról pedet AMELYIK BE VAN REGIZVE ADBÁHOZ!"
Már bocsi, de nem vagyok se spicli, se személyiségi jogokat se sértek.
"valóban a tenyésztéshez nem értek lényeges mélységig, hiszen se nem vagyok tenyésztő se nem vagyok szapi. ámde azt észrevettem hogy az általad linkelt kutyák esetében egész biztos hogy már beltenyészetes szaporítás fogalmát merítették ki."
Hol? Ha nem vagy tenyésztő és nem is értesz hozzá akkor hogy állapítasz meg ilyen dolgokat? De tudod mit? Tedd fel kérdésként itt a gyiken hogy ezek a kutyák mennyire beltenyésztettek peddel együtt!
"érdekes az adba regizett piteknek nem volt ennyi beltenyésztés a generációjuk során és természetesen mindegyik szemrevaló eb. "
Nem mondtam még hogy a pitet nem szépségre tenyésztették? De nézd csak ezt meg, Tom Garnerről bizonyára hallottál már.
"nem úgy mint ezek. szerencsétleneken egy az egyben kiüt a szaporítás már ránézésre is."
Miből? Úgy mégis...
"ezt a két kutyát pl. legyél oly szíves magyarázd már el nekem miért nincsenek beregizve sehová? ha olyan szuper tenyészetek..."
Szerinted a ROM listát hol tartják nyilván? Egyébiránt meg regisztrált kutyák...
"látom itt sem sikerült kihozni magadból semmit. szerintem akkor még elemezgesd egy kicsit.
mellesleg egyik szavaddal ütöd a másikat. most akkor töketlen az a roti vagy nem mert a másik kutya kölyök és hagyja magát? "
Annak a rotinak nincs töke. Mert ivartalanították, te észlény.
"de nem hagyhatom ki a kérdést. a te kutyáid mit tettek volna vajon a roti helyében? "
Az látszott hogy régóta ismerte a két kutya egymást. Sztem ugyanezt.
"igen, csak felületesen futottad át. ennek ellenére volt pofád valamit idefirkálni azt gondolván hogy az majd minősíthető válasz lesz. "
Akkor idézd, hol van az hogy a kutyák elleni agresszió tiltott?
"beidéznék egy nagyon fontos szöveget:
"A properly socialized puppy is well adjusted and makes a good companion. It is neither frightened by nor aggressive towards anyone or anything it would normally meet in day to day living. Please download The Importance of Early Puppy Socialization below"
tehát se nem féljen, se nem legyen agresszív SENKIVEL ÉS SEMMIVEL SZEMBEN! ami úgy gondolom magába foglalja a fajtársakat is! "
Igen, a kölyök.
"és ezt is kihagytad:
"mellesleg nem is értem ha neked totál fajtatiszta tökéletes pitjeid vannak -nyilván adba regisztrált- ez hogy a fenébe nem jutott el még hozzád??? ha más nem a tenyésztő által..." "
Te is sok mindent kihagysz, mondván nem képzelem hogy minden zagyvaságommal foglalkozni fogsz. Egyébiránt meg nem bújom nap mint nap az ADBA honlapját, kb. 4 éve voltam fenn utoljára.
"belinkeltem egy érdekes dolgot amit szintén nem olvastál el, pedig ott is ugyanúgy leírja hogy a kölyök számára döntően fontos egészen a hat hónapos koráig szóló időszak. szinte ugyanazt írja le amit én egy jóval előbbi írásomban ahol is te azt írtad hogy butaság mégpedig akkor amikor kitértem arra is hogy a nem megfelelő kommunikáció is okozhat verekedést két kutya között akár falkán belül is.
ami a következőképpen zajlott: "
Ott te azt írtad hogy a harcra szánt kölyök totálisan el van különítve a többi kutyától és úgy alakítják a körülményeit hogy kutyától csak bántást kapjon, Meghogy sosincs lemozgatva és egyéb faxságok...
"egyébiránt éppen most mélyedek jobban bele a kutyák kommunikációjának azon részébe ahol a csillapító jelzéseket (calm signals) használják . érdekes hogy bizonyított tény ha egy kutya -főleg 8-12 hetes kor között- nem tanulja meg ezeket, akkor nem lesz képes a későbbiekben megfelelően kommunikálni, illetve értelmezni azokat. a másik borzalmasan nagy gond hogy sok esetben az ember sem veszi észre ezeket. ez főleg azért szükséges, hogy a kutyák ne keveredjenek felesleges harcokba energiapocsékolásokba. olyan falkában ahol a kutyák megfelelően adják-veszik ezeket a jeleket nem is szokott történni felesleges erőfitogtatás (verekedés)."
Előbb tán a motorháztetőt tanuld meg kinyitni, utána beállíthatod a lambdaszondát.
"ERRE VOLT A TE IDÉTLEN VÁLASZOD:
Buta vagy. Akkor nem szokott falkán belül verekedés történni, ha a két kutya ereje jelentősen különbözik egymástól. Nem láttál te még igazi, összeszokott falkát."
És? Mitől idétlen és mi a nem igaz benne? Mert amit írtál rá az hülyeség.
"itt jegyezném meg továbbá hogy pl. két kutya játéka sem mindegy hogyan zajlik. megvannak annak is a maga etikettjei amit ahogyan egy bármilyen fajta úgy egy pit sem megfelelően sajátíthat el kölyökkora folyamán. de ebbe most nem megyek részletesebben bele. "
ERRE PEDIG A MÁSIK INTELLIGENS VÁLASZOD:
Mert nincs pited. "
Miért, van? Vettél azóta egyet?
"igen veled lehet komolyan és minőségileg vitatkozni mert olyan sok mindent tudsz hogy ihajj."
Még nem eleget, de nálad jelentősen többet.
Na te nagy ebkommunikátor. Ez a videód nagyon sok mindent elárult rólad a kutyakommunikációhoz való hozzáértésedről is.
Betettél ide egy ivartalan kutyát. Akkor most nézz utána hogy mi az a tesztoszteron, mi az az androgén hatás és mi köze mindennek az agresszivitáshoz és mindezt mennyiben befolyásolja a herék eltávolítása, főleg ha ivarérés előtt csinálták.
Ezt a töketlen kutyát játékra hívta egy kölyök. Nos, a roti a kölyköt lenyomta, ott hörgött-morgott felette és a helyzet úgy oldódott meg hogy szétszedték őket. Még 5-10 másodperc és az a roti komolyabban beleharap a kölyökbe. Ha meglettek volna a tökei, akkor már előbb megharapja.
És te ezt a videót annak a demonstrálására tetted fel hogy hogy lehet egy helyzetet erőszak nélkül megoldani, mert "az erőszak ott kezdődik ahol a tudás elfogy".
A te tudásod már régen elfogyott, ezért viselkedsz erőszakosan, hazudozol, személyeskedsz és társai. Ennyit tudsz meg a nevedet...:-DDD
"és végezetül akkor megkérdezném, még mindig mit akarsz? bizonyítani hogy többet tudsz? mert sajnos nem. bárcsak többet tudnál, mert akkor egy igazi jó kis minőségi vitában vettem volna részt ahol esetenként tanultam is volna valami újat."
Ahhoz nincs meg a megfelelő szerved.
"bizonyítani hogy a piteket nem lehet szocializálni?
csak mert sajnálattal kell közölnöm hogy de."
Egy bizonyos szintig.
"vagy bizonyítani hogy a pit az egyetlen aki nem megfelelő szocializáció esetén összeugrik egy fajtársával?
csak mert nem."
És mondtam én ilyet? A kezdet kezdetén eltévedtél, most ott bolyongsz egy sötét erdőben és minden fába belevered a fejed.
"vagy hogy a pit az egyetlen amelyik adott esetben nem veszi figyelembe a megadás jeleit és megölheti a fajtársát?
csak mert nem."
Mondtam ilyet? Pont felhoztam az agarat példának. És lásd előző.
"vagy hogy egyedül a pit az a kutya amelyiket szocializálni kell?
csak mert nem."
Lásd előző.
"vagy hogy a pit az egyetlen amelyikhez megfelelő kéz szükséges?
csak mert nem."
Lásd előző.
"jellemtelen buta válaszaiddal"
Hogy lehet egy válasz jellemtelen? Van egy válasznak jelleme, te nagyon "eksztra"?
"a személyeskedéseddel"
Ha végignézzük kettőnk kommentjeit azok nálad fordulnak elő nagyobb számban, zavar ha néha visszalövök?
"az ovis szintű tudásoddal?"
Lásd "emberes" és lásd a videó...
Na mi lett a vége? Kb a második oldal után abba hagytam a regény olvasást, és előre tekertem ide.
Ez a ki idézem a másik minden egyes szavát és 1 oldalt elfoglal tök jó mert lehet érteni, csak éppen a kutya nem fogja elolvasni mert egy idő után idegesít hogy már negyedjére olvasom ugyan azt a mondatot, de lényeges kérdésekre úgy sem kapni választ, ezért fölös is ennyire terjedelmesre húzni.
A lényeg:
1. Nem való mindenkinek a fajta.
2. Lehet szocializálni, de csak bizonyos mértékig, amennyit a kutya genetikája megenged mert nem falkakutya.
3. Nagyon sok kompromisszummal jár a tartása.
4. Mindig fel kell készülni a legrosszabbra, lehet sose jön el, de ha eljön akkor ne érjen váratlanul.
Röviden ennyi.
Te nem vagy normális ember! A viadalok illegálisak! Majd pont az ADBA regisztrálni fogja ezeket mi? Gondolkodjál már ember mielőtt hülyeségeket beszélsz! Mindenhol mentik kifele ezeket a kutyákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!