Miert tartjak a pitbull-t nagyszámnak?
"keményen buta vagy nem mondom. de legalább rájttem hogy azért nem tudsz nagyon sok mindent értelmezni mert tudatlan vagy a témához... így viszont igen nehéz veled vitatkozni, főleg ha rendesen azt hiszed mindenki h-lye csak épp te nem."
Kettőnk közül egyelőre rólad derült ki a funkcionális analfabetizmus, nem rólam, úgyhogy erről a kérdésről ennyit.
"itt is megosztottam konkrét élményt és nagyon sok kérdésben is ugyanúgy. én arról nem tehetek hogy te néha ide feljössz kibogarászod a konkrét pites kérdéseket és ott próbálod osztani az észt..."
Mondtam hogy adj linket. Hol a link? Lesz link?
"mellesleg túl sok emberismereted nincsen. mellesleg ha az eddigi irományok alapján kellene ítékezni szerintem te nem lehetsz hú de nagyon férfi korban. főleg ha a stílust szemlélem. nah persze léteznek 30 fölötti egyének akik így viselkednek, de azokkal általában csak bizonyos társadalmi réteg foglalkozik. tény hogy a gép mögött ülve sokmindent lehet írni. de nehezen hinném el hogy olyan munkád van -már ha van és nem a suliban keménykedsz- amihez megfelelő kommunikációs készség szükségeltetik. nem tudnálak elképzelni pl. egy tárgyaláson ezzel a vidékies primitív kommunikációs stílussal amit képviselsz. kétlem még azt is hogy bizonyos emberek dolgoznának a kezeid alatt. nah persze itt nem gyári minimálbéres munkásokat értek, mert ahhoz jó lennél igen."
Bla-bla-bla...a téma a pitek és nem én, szánalmasan próbálsz terelni.
"sőt, ennyi beszélgetés után, biztosra veszem hogy te a pitek tipikus azon tartói közé tartozol akit az utcán látva a kutyáival együtt azonnal zsigerből elítélnek. és éppen a stílusod miatt csak rontod a fajtához fűzött téves sztereotípiákat."
Nem szoktak, sőt meg szoktak dicsérni hogy milyen szépek a kutyáim és milyen kedvesek.
"szerinted erre normálisan válaszoltál?"
Mert rámutattam a következetlenségedre? Zavar netán?
"a tekintély az neked mondd valamit? nem könnyű dolog egy domináns kutya esetében. de a 80% kutyái így vagy úgy de nem ugranak össze. míg a tieid, igen. "
Ja, az nincs ancsapancsának, írta is. Összeugranak a kutyák, és? Legjobb családokban is megesik. Ismerünk híres és elismert kutyakiképzőt, akinél olykor előfordulnak verekedések, és ha előfordulnak akkor ott varrni is kell. És?
"nah mert a pites sportokhoz aztán nagyon sok ész kell. "
Próbáld meg ész nélkül megcsinálni hogy sikeres legyél. Ja hogy te ezért nem vagy? Ja nem csak, kutyád sincs hozzá.
"most komolyan azt hiszed hogy ennyiből máris bizonyítottad hogy értesz a kutyákhoz? azt a kutyád telesítette és nem te. mit tudsz felmutatni amit te teljesítettél? semmit."
És a kutyát ki készíti fel? Ő készíti fel saját magát? Mit is sportolsz azzal az állítólagos kutyáddal amivel dicsekedtél?
"nem tudom hogy most puszta büszkeség beszél belőled vagy tényleg azt hiszed hogy nincs miről tanulnod még és nem is keveset."
Mindig van mit tanulni. Mondjuk nem tőled, de ez egy másik kérdés. Te még a párodat se tudtad megtanítani hogy hogy bánjon az állítólagos kutyáddal, de nagyonszakember.
"mindenesetre hidd el, szükséged van segítségre, jópár dolgot meg kell még tanulnod. persze nem tőlem. keress fel egy megfelelő személyt."
Ha segítségre van szükségem, akkor tudom hogy honnan kérjek, nyugodj meg.
"ezt te írtad, pontosan be van idézve.
"Akkor ezt magyarázd meg. Az egyik pitem összeugrott egy másik fajta kutyámmal egy labdán. Egyértelműen ő volt fölényben mikor szétszedtük őket, a másik kutya egyértelműen megadta magát, és miután a pitem megnyugodott, behódolt az általa korábban legyőzött kutyának. Nem kell ahhoz dominánsnak lenni egy pitnek hogy harcolni akarjon!"
tényleg nem voltál ott, te szánalombogár???? "
Mikor? Amikor összeugrottak? Akkor épp nem. Amikor szétszedtük őket? Akkor igen. Bonyolult ez neked, mi? :-DDD
"nem kell messzire menni. ebben a kérdésben is volt szó a plüss szamaramról. :D "
Hogy állítólag létezik. Helyzetről amit megoldottál, nem. Úgyhogy nem bizonyítottad hogy van kutyád, én is le tudom írni hogy nekem meg szibériai tigrisem van, monitor elbírja.
"erről beszéltem, ha nem értesz a kutyákhoz akkor cesar valóban kínai lesz számodra."
Cézár nem a hozzá nem értőket akarja megtanítani? Akkor hogy ad úgy elő, hogy csak az érti akinek van valami fogalma a kutyákról?
"de attól mert te valamit még nem értesz és képtelen vagy alkalmazni az még nem azt jelenti hogy h-lyeség :D ;)"
Te mit voltál képes alkalmazni? Írnál róla? (Nem fogsz, mert plüsskutyával ilyet nem kell, azt leteszed és ott marad.)
"nah ezen jót röhögtem. tudod hogy hány kutyát tudnék neked mutatni ami sportban remekel de a hétköznapokban nemigazán, mert a gazdi egy kalap kaki a kutya szemében?"
Akkor hogy tudott a sportban remekelni?
"mellesleg mielőtt példára volna szükséged, egyszerűbb ha odaállsz a tükör elé és belenézel."
Nem jó példa. Mutass akkor másik példát.
"szánalmas hogy az összeakaszkodó kutyáiddal kapcsolatban mostanra már tagadnád hogy ott voltál. nemhogy felidegesíteni nem tudsz, de egyre jobban nevetek rajtad."
Látom mennyire...:-DDD
"megint csak arról tettél tanúbizonyságot hogy semmit nem tudsz. éppen ebből van a gond, hogy a kutyának meg kell felelnie a társadalom elvárásainak, ámde senki nem veszi azt figyelembe hogy ő egy állat és teljesen másképp kommunikál mint mi emberek. az az ember aki így fogja fel a szocializációt ahogyan te, nem csoda hogy nem tud megfelelő kutyát nevelni... bár igaz, sokkal nehezebb ez mint azt sokan hiszik."
Na ez a nagy semmi lila ködbe burkolása, amiből sok kókler megél (lásd tükörmódszer és tsai). Te is ilyen szeretnél lenni?
"ugy ahogy szocializáltak. pontosan ahogy a kutyaovival példálóztam, a pitjeid csak azt szokták meg hogy léteznek mások is rajtuk kívül. ámde koránt sem biztos hogy megfelelően tudnak kommunikálni. emellé még hozzájön hogy tekintélyed híján bizony neveletlenek, hiszen megpróbálnak janiskodni a te jelenlétedben."
Nekem megfelelnek. Még így "neveletlenül" is. Hogy megpróbál "janiskodni", hát istenem. Pit és nem labrador.
"viszont azt írod hogy ezt nem várod el, tehát ez nem a kutyát minősíti hanem téged."
Mi? Hogy nem várok el a kutyámtól fajtajelleggel ellentétes viselkedést? Ez remélem is hogy minősít...
"valószínűleg azért sem várod el mert nem is tudod."
És miért tudjam? Miért kellene hogy tudjam? Nincs nekem arra szükségem hogy a kutyám a fajtajelleggel ellentétesen viselkedjen...
"egyébiránt itt akkor megkérdezném hogy akkor most hogy van? pitet lehet kutyás közegbe vinni anélkül hogy másokkal össze akarna balhézni vagy vagy nem?"
Egyedfüggő. Némelyiket lehet élete végéig, némelyiket amíg be nem érik agyilag, némelyiket amíg nemileg érett nem lesz, némelyiket már azelőtt sem. A kutyás közeg is kérdés, főleg nem tekintetében.
"csak mert ez is a te klaviatúrádból származik :
"Hány pit kölyköt neveltél fel? Mert én már többet. Mindegyik kutyatársaságban nőtt fel, vittem őket mindenhova, és annyit értem el velük hogy az otthoni falkában felügyelettel együtt lehetnek, idegen kutyát nem fogadnak el. "
Mintha odaírtam volna, hogy ellentétes nemű idegen kutyát. Tudod idézni csak pontosan, szépen...
"most akkor itt is melyik állításod az igaz? szocializált nevelt kutyáid vannak vagy sem? "
Azok. Amennyire nekem kell, szocializáltak. Hogy más szerint nem, azt meg magasról, nekem kell a kutya az én meghatározott céljaimra és nem másnak.
"itt arra gondolsz amikor a kutya vált és rögtön kikapod? csak mert mást nemigazán tudok elképzelni."
Mindjárt gondoltam...a cézárféle, leszedált kutyákkal tele videókban ilyet nem látsz
"két pit -de akár két másik kutya is!- ha egyszer összeakaszkodik akkor bizony összeakaszkodik. és lehet körülöttük ténferegni a megfelelő pillanatra várva. am meg ez is röhej. ha már se tekintély se semmi egyszerű ha hurkot kap mindkettő és a fulladástól azonnal elengedik egymást. vannak még egyéb módszerek is, de látom te "okosabb" és "ügyesebb vagy" ebben... ;) :D :D amúgy tipikus viadalos baromság amikor ha nem szétfeszítik a két kutya száját akkor megfelelő pillanatban kikapják."
Mondom, tapasztalatot akkor tudsz szerezni kutyákkal, ha tartod őket.
"magyarán ezzel azt próbálod bemagyarázni hogy a pit nem kutya és nem is kommunikál. az hogy te nem érted az még nem azt jelenti hogy nem létezik a kutyák között kommunikáció. ebből is látszik hogy semmit nem tudsz. leragadtál azon a szinten hogy farokcsóva boldogság, morgás agresszivitás."
Kommunikál, csak másképp, mint a többi kutya. Ja hogy te ezt nem tudod? Ha lesz pited majd megtanulod...
"te tényleg borzalmasan buta vagy! :D :D az hogy nem viselkedik a szamarunk a párom kezében megfelelően az azért van mert nincsen tekintélye. egyszerűen bazi domináns ez a szamár és tényleg nem könnyű vele."
Akkor miért nem tanítottad meg a párodat arra hogy hogy legyen tekintélye? Nem tudtad? Na itt a referenciád.
"ugyanakkor mivel az én kutyám ezért a párom nem érez rá igényt hogy megfelelően odategye magát. hiszen ahol a kutya van ott én is általában ott vagyok. itthoni szabályokat meg tökéletesen tudja."
És ha netán kórházba kerülsz vagy el kell utaznod? Akkor a kutya fogja ugráltatni a párod?
"a másik. a páromnak a kutya emberi szem számára alig észrevehető kommunikációs jelekre szoktam felhívni a figyelmét. pontosan azért hogy valamennyi ragadjon rá és tudja hogyan kezeljen bizonyos dolgokat."
Na megint mondtál egy misztikus baromságot: nagy semmi lila ködbe burkolása.
"CIKI ott voltál, ezt már az előző hazigságodnál ugy gondolom bizonyítottam."
Ja, hogy gondolod? Úgy tűnik ahhoz nincs meg a megfelelő szerved.
"a másik: a szocializáció önmagában nem meríti ki a nevelés/tekintély fogalmát. tehát hiába viszed kutyás közegbe az ebedet ha nem tanítod meg rá hogyan viselkedhet. illetve hiába él együtt két kutya ha a falka nem stabil és tekintélyed híján összeacsarkodnak egy labdán."
Egy kutyafalka alapból nem stabil - hiszen az egyedek felnőnek-fejlődnek-megöregszenek - jó esetben az egyetlen stabil pont az ember. Másik meg az hogy az nem tekintély kérdése hogy amikor az egyik kutya ki akarja venni a labdát a másik szájából, akkor megcsippenti közben a nyelvét vagy a szája szélét és erre a másik visszafog és szét kell őket szedni
"szétszedni két kutyát az én párom is tud, az nem nagy művészet már ne haragudj."
Itt nem a szétszedésról volt szó hanem a kutyával való bánásmódról.
"itt a lényeg a tiszteleten/nevelésen van. amit kétlek hogy bárkivel szemben is meglenne hiszen még a te jelenlétedben is összeugranak a kutyáid. akkor nem csoda hogy felügyelet nélkül külön kell zárni őket."
Mert pitek. Egyéb fajtákat nem kell különzárni.
"szerintem ezt akkor beszélgesd meg néhány szaktekintéllyel, ugyanis az ezzel kapcsolatos eredmény első publikálása 1992-ben a kanadai „Animals and Us”
konferencián történt meg , és azóta is is terjed már európában is a bizonyított elmélet. persze nem csodálom hogy te erről semmit sem tudsz. tökéletes képet festettél már mostanra magadról és a kutyádról."
Hát igen, én inkább azt az időt amit te az ilyeneken kockulásra fordítasz, én inkább a kutyáimmal töltöm. Tavaly pl. Erdélyben voltam, farkas és medvejárta területeken, ahol állattartással foglalkoznak, és ott bizony kutyák védik az állatokat. Na egy ilyen helyen többet tanulsz a kutyafalka működéséről mint bármelyik kockafejűekből álló konferencián.
"ez megint az amikor mindenki h-lye csak épp te nem a neveletlen kutyáiddal együtt."
Szerencsére nem mindenki, de te sajnos igen.
"ugye te sem gondoltad komolyan hogy ez egy normális minősíthető válasz??! ha értesz a kutyákhoz akkor már ennyiből is tudnád miről beszélek, ha meg nem akkor tanulj. szerinted ez egy normális mondat/válasz volt? "
Szerinted nem? Miért?
"szerintem először ebben a beszélgetésben produkálj némi értelmet mert már itt is akadt nem kevés bibi a tudományoddal. ezek után arról nem is beszélve hogy azokra a kérdésekre nem is tudnál választ adni mert semmit sem tudsz a kutyákról. sejtettem én hogy megvolt az oka amiért azokat kihagytad, de nem gondoltam hogy ilyen buta fejjel ekkora arcod van... "
Na hol a csokor? Nincs csokor? Lesz csokor? Amikor érvek kellenének, akkor nem csinálsz mást csak pocskondiázol. Elég beszédes...
"erre pont nálam nem tudsz alapozni. főleg amikor a gép előtt eszek szendvicset vagy ehhez hasonlót. akkor egészen addíg amíg lusta vagyok rendbe tenni össze vissza írkálok mert a morzsák miatt nem remekelnek a gombok.
illetve van hogy szaladgálok megnézni a sütőben a kaját, vagy közben megetetem a plüss szamarat, vagy közben dumálnak hozzám az itteni nyelven... szóval nem unalmas az életem nah. az ismerőseim már mind megszokták hogy néha amit produkálok siettemben vagy a gombok miatt botrány."
Magyarán mondva igénytelen vagy mint az öszvér és buta mint a tök.
"normálisan megmagyaráztam csak épp te nem érted. így meg lehetetlenség vitába bonyolódni egy olyan emberrel aki a témához nem is ért. "
Na, ezért is nem tekintem vitának ami itt zajlik, mindenesetre elszórakoztatsz, na! :-D
"nem, én általában ebben a kérdésben azt hangoztatom hogy egy pitet tökéletesen lehet szocializálni , nyilván nevelni is ugyanúgy ahogyan más kutyákat. "
De amikor ilyen pit emlegetésénél pedet kérek, a válasz a néma csönd...
"illetve ezen felül azt mondom hogy két vagy több saját pitet együtt lehet hagyni. nah persze tény ehhez stabil falka kell stabil vezérrel ami a te esetedben nincsen meg."
Meg kell egy stabil ásó meg egy stabil háttér meg egy stabil földterület ahol ezen stabil falka tagjait el lehet ásni.
"illetve azt hogy idegen kutyákkal felügyelettel nyugodtan játszhatnak. de a felügyelet ugyanúgy el kél bármilyen más kutyákhoz is. és pontosan azért mert az idegen kutyát nem, míg a sajátodat ismered.... vagyis... jobb esetben, mert belőled kiindulva úgy látszik sokan még a saját kutyájuk kommunikációját sem ismerik."
Na most belekavarodtál mint majom a házicérnába. Eddig az volt a duma hogy a kutya egy faj, minden egyede ugyanúgy kommunikál, a pit mint fajta se kivétel. Most már egyedszinten is másképp kommunikálnak?
"az emberes mint kemény, kemény mint pl. egy roti, domináns...."
Az "emberes" az nem feltétlenül "kemény" és nem feltétlenül "domináns". Alapfogalmakkal nem vagy tisztában, próbálsz itt a kutyák alig látható metakommunikációjáról hablatyolni, oszt azt is a tévéből tudod hogy a kutya melyik végén eszik és melyik végén kakil.
"igen, tudni kell azt is kezelni, de még mindig nem ugyanaz mint amikor a kutya ösztönei miatt "elborul" az agya, mondjuk pl. önálló vadászatra vagy akár verekedésben. de ezt hosszú lenne magyarázni és amúgy sem értenéd meg hiszen semmit nem tudsz."
Na, az "emberes" kutyának melyik ösztön miatt borul el az agya? Zsákmány vagy védő? Egyébként azért nem tudod elmagyarázni mert nem tudsz mit elmagyarázni.
"abban a kérdésben külső alapján azonnal ítéltél, ugyhogy ennyit erről."
Linkelnéd azt a kérdést?
"remélem érzed az iróniát... mellesleg már bocsánat de még ilyen gusztustalan "pitet" én még életemben nem pipáltam. azóta is azon agyalok hogy ez a kutya valóban be lett regizve vajon az adbához? most lehet hogy a kép megtévesztő -de ennyire?- de egy az egyben sehogy sem felel meg a standardnak egyszerűen gusztustalan a külleme. én tényleg csodálkozom azon hogy pont ez a kutya egy fajta tiszta pit akar lenni? tudom én azt hogy van "mindenféle" főleg viadaloztatásra szántak között hiszen nem a küllem volta fontos, de ilyen rondát én még életemben nem láttam."
Jajj te pontagyú, mert egy 13 éves kutyán egy fotó alapján követeled a fajtastandardet? Te hozzáértők gyöngye, te...
"Kettőnk közül egyelőre rólad derült ki a funkcionális analfabetizmus, nem rólam, úgyhogy erről a kérdésről ennyit."
pedig egyre inkább te bizonyítod.
"Mondtam hogy adj linket. Hol a link? Lesz link? "
ha már ebbe a kérdésbe be tudsz lépni akkor, keresd ki.
"Bla-bla-bla...a téma a pitek és nem én, szánalmasan próbálsz terelni."
gondoltam ha te megteheted hogy jellemezhetsz az írásaim alapján én is megtettem. úgy látszik fején találtam a szöget :D :D :D
"Nem szoktak, sőt meg szoktak dicsérni hogy milyen szépek a kutyáim és milyen kedvesek. "
bizonyára, főleg amikor két labdán összemarakodnak.
"Mert rámutattam a következetlenségedre? Zavar netán? "
nincs ebben semmi következetlenség, te nem remekelsz ennyi.
"Ja, az nincs ancsapancsának, írta is. Összeugranak a kutyák, és? Legjobb családokban is megesik. Ismerünk híres és elismert kutyakiképzőt, akinél olykor előfordulnak verekedések, és ha előfordulnak akkor ott varrni is kell. És? "
és... és... és.... semmi csak kiderült hogy még a kutya neveléshez sem értesz.
"Próbáld meg ész nélkül megcsinálni hogy sikeres legyél. Ja hogy te ezért nem vagy? Ja nem csak, kutyád sincs hozzá. "
ezekhez nem kell túlságosan mélyen ismerned a kutyákat. kiadod neki a feladatot aztán csuma. főleg ha pl. a súlyhúzást nézzük. bekötöd aztán tső.
"És a kutyát ki készíti fel? Ő készíti fel saját magát? Mit is sportolsz azzal az állítólagos kutyáddal amivel dicsekedtél? "
igen, csak attól mert a kutyádat megtanítod súlyt húzni -csakhogy példánál maradjak) máris érteni is fogsz a nyelvén és meg is tudod nevelni. gratula!
"Mindig van mit tanulni. Mondjuk nem tőled, de ez egy másik kérdés. Te még a párodat se tudtad megtanítani hogy hogy bánjon az állítólagos kutyáddal, de nagyonszakember. "
egyrészt neki nincs rá igénye. másrészt pedig kutyákhoz értek, emberképzéshez nem. lásd, a te idióta tudatlanságoddal is képtelenség bármit is kezdeni.
"Ha segítségre van szükségem, akkor tudom hogy honnan kérjek, nyugodj meg. "
úgy látszik eddig sem jó helyről kérted. :D :D :D
"Mikor? Amikor összeugrottak? Akkor épp nem. Amikor szétszedtük őket? Akkor igen. Bonyolult ez neked, mi? :-DDD "
tehát a kutyáidat felügyelet nélkül hagytad, holott már többször is leírtad hogy ezt nem teheted meg. gratula. minden elismerésem neked.
"Hogy állítólag létezik. Helyzetről amit megoldottál, nem. Úgyhogy nem bizonyítottad hogy van kutyád, én is le tudom írni hogy nekem meg szibériai tigrisem van, monitor elbírja. "
hogyne, sehol egy helyzet arról hogy létezik. :D :D :D
"Cézár nem a hozzá nem értőket akarja megtanítani? Akkor hogy ad úgy elő, hogy csak az érti akinek van valami fogalma a kutyákról? "
komolyan azt gondolod hogy mindaz amit a gazdáknak mondd abban a pár percben történik csak meg? a rehabos kutyákról nem is beszélve.
csak a lényeges pontokat hagyják meg a videókban, és pont ezért nem érti a videót bambuló egyén. mondjuk akinek van érzéke hozzá -neked sajnos nem- az szerintem még ennyiből is sokat tanulhat.
"Te mit voltál képes alkalmazni? Írnál róla? (Nem fogsz, mert plüsskutyával ilyet nem kell, azt leteszed és ott marad.) "
neked nem elég az hogy nekem van egy nevelt pitem míg neked nincsen?
"Akkor hogy tudott a sportban remekelni? "
egész egyszerűen vedd szemügyre magadat. a kutyáddal remekelsz a sportban mert annak nagyobb részét a kutyád műveli, te csak ki ki adod a feladatokat a számára. nem beszélve arról hogy ezért te ilyen olyan módon ösztönzöd. tehát a kutya kap valamit azért cserébe hogy megcsinálja, legyen az juti, legyen az dicséret. ugyanakkor ahhoz már nem vagy senki a szemében hogy a kutyáidat felügyelet nélkül hagyhasd mert máris egymásnak ugranak. így sikerül megérteni???
"Nem jó példa. Mutass akkor másik példát. "
miért, mert fáj ha mégjobban rájössz hogy pancser vagy?
"Látom mennyire...:-DDD "
mint a válaszod... és.... és... és..??? vicces volt :D :D :D
"Na ez a nagy semmi lila ködbe burkolása, amiből sok kókler megél (lásd tükörmódszer és tsai). Te is ilyen szeretnél lenni? "
ahamm, szóval mindenki barom aki képes megérteni hogy a kutya nem ember és nem is emberként kommunikál vagy gondolkodik. gratulálok megint csak neked. mondom, volna mit tanulnod, mert a tudásod egyenlő a nagy büdös semmivel. minél jobban megismerem a tudásodat annál jobban sajnálom szerencsétleneket.
"Nekem megfelelnek. Még így "neveletlenül" is. Hogy megpróbál "janiskodni", hát istenem. Pit és nem labrador. "
hát az enyém is simán megtenné ha így gondolkodnék róla. tehát nem zavar hogy vezetőként annyira szánalmasnak tart a kutyád hogy úgy gondolja neki kell kézbe venni az ügyet és egy ellenkező neművel összeverekedni. gratulálok.
"Mi? Hogy nem várok el a kutyámtól fajtajelleggel ellentétes viselkedést? Ez remélem is hogy minősít... "
ez nem a fajtajelleg. de amíg nem tudsz semmit a kutyák működéséről addig nem fog a sötétség megvilágosodni a fejednem. mellesleg ilyenkor dicsérik meg a kutyádat? amikor a fajtajellegéhez megfelelő viselkedést hagyod? csak mert kétlem. aztán csoda hogy jönnek ide a kérdésekkel hogy a sok nemnormális a pitjével az utcán zavarja a többi kutyát. gratula.
"És miért tudjam? Miért kellene hogy tudjam? Nincs nekem arra szükségem hogy a kutyám a fajtajelleggel ellentétesen viselkedjen... "
akkor ha te nem akarod megfelelően szocializálni/nevelni a pitedet MERT NEM TUDOD ne magyarázd azt lépten nyomon hogy NEM LEHET mert így született meg bla bla. mellesleg még mindig tenyészcél? tájékozódtál?
"Egyedfüggő. Némelyiket lehet élete végéig, némelyiket amíg be nem érik agyilag, némelyiket amíg nemileg érett nem lesz, némelyiket már azelőtt sem. A kutyás közeg is kérdés, főleg nem tekintetében. "
ez minden más kutya esetében ugyanígy igaz. nem a pitről beszéltél.... csak hát igen, az a bibi ha ilyen gazda kezébe kerül mint te aki még megnevelni is képtelen ráadásul még ki is jelenti bátran ügyesen hogy nem is akarja. gratulálok. remélem jó sokan akik utálják pont ezért a fajtát mostanra látják azt hogy minden azon múlik milyen ember kezébe kerül. mint a te esetedben. meg se tudod nevelni, és még hagyod is. szánalmas vagy.
"Mintha odaírtam volna, hogy ellentétes nemű idegen kutyát. Tudod idézni csak pontosan, szépen... "
ez pontosan úgy volt beidézve ahogy azt te írtad. ne legyél már szánalmas. össze vissza beszélsz mostanra. most mi van? ciki hogy kiderült egy pancser vagy? na és? senki sem úgy kezdte hogy profi... csak akkor vonuljál el magadnak és többet ne rontsd tovább a pitekről az amúgy is pocsék sztereotípiákat a h-lye idétlen beszólásaiddal.
"Azok. Amennyire nekem kell, szocializáltak. Hogy más szerint nem, azt meg magasról, nekem kell a kutya az én meghatározott céljaimra és nem másnak. "
még egy tökéletes példa hogy egy pancser felelőtlen pites gazda vagy.
"Mindjárt gondoltam...a cézárféle, leszedált kutyákkal tele videókban ilyet nem látsz"
nah, jól gondoltam erre a nyomorékságra gondolsz azért terelsz ahelyett hogy normálisan válaszolnál. mellesleg cesar azonnal szétszedte őket. szóval nála nem láttam ilyen "megfelelő pillanat"okat csak a retkes viadalokról szóló dokufilmekben....
"Mondom, tapasztalatot akkor tudsz szerezni kutyákkal, ha tartod őket. "
nah jah. neked sem a viadalokon kellet volna okosodnod... mit tudsz? csak szétfeszíteni, meg megfelelő pillanatban kikapni őket. tiszta szánalmas. jah. hogy nem érted miről beszélek a hurokkal kapcsolatban, meg aztán azt se mindegy hogyan csinálja az ember... mert amennyire hatásos úgy lehet hatástalan is hozzá nem értő esetében... hát tanulj kisember, tanulj. :D :D :D
"Kommunikál, csak másképp, mint a többi kutya. Ja hogy te ezt nem tudod? Ha lesz pited majd megtanulod... "
megint egy égbekiáltó baromság. tény hogy a kutyák kommunikációjában is van többféle signál de ez nem azért van mert pit. istenem ennyire h-lyét... áhhh te tuti nem vagy felnőtt.... valami kis h-lye gyerek vagy aki azért tart pitet mert az hűűű de lazaa... :D :D :D
"Akkor miért nem tanítottad meg a párodat arra hogy hogy legyen tekintélye? Nem tudtad? Na itt a referenciád. "
nincs igénye rá és emberképzésben sem remekelek. megintcsak lásd. nem tudok mit kezdeni a te érthetetlen butaságoddal....
"És ha netán kórházba kerülsz vagy el kell utaznod? Akkor a kutya fogja ugráltatni a párod? "
ha netán eddig még nem esett le ő pontosan annyira "ért" hozzá mint te. tehát a nagyon alap de semmi eksztra aztán tső. tehát azért nélkülem sem dőlne össze a világ, csak olyan "ratyi" kutya lenne mint veled a tieid.
"Na megint mondtál egy misztikus baromságot: nagy semmi lila ködbe burkolása. "
kutyakommunikáció. ha ismernéd, tudnál miről beszélek.
"Ja, hogy gondolod? Úgy tűnik ahhoz nincs meg a megfelelő szerved."
egyrészt megírtad hogy szétszedted őket. tehát ott voltál. másrészt egyébként is azt gondolom hogy ott voltál, mert tökéletes pontossággal írtad le az eseményeket. az ilyet másodkézből nem nagyon lehet.
"Egy kutyafalka alapból nem stabil - hiszen az egyedek felnőnek-fejlődnek-megöregszenek - jó esetben az egyetlen stabil pont az ember. Másik meg az hogy az nem tekintély kérdése hogy amikor az egyik kutya ki akarja venni a labdát a másik szájából, akkor megcsippenti közben a nyelvét vagy a szája szélét és erre a másik visszafog és szét kell őket szedni "
egy stabil kutyafalkában megfelelő vezérrel semmit nem befolyásol az hogy az egyik kutya felnő, öregszik stb. az meg hogy hergeli az egyik a másikat, kötekednek egymással stb stb. megintcsak a te semmirekellőségedről tesz tanúbizonyságot. nah de erre is mi a válasz??? és és és és, a legjobb családban is előfordulhatnak...
nálatok bizonyára nem ritkán ha külön kell zárni őket.
"Itt nem a szétszedésról volt szó hanem a kutyával való bánásmódról. "
persze amiben te egyáltalán nem remekelsz.
"Mert pitek. Egyéb fajtákat nem kell különzárni. "
a többi fajtád is ugyanugy megölheti a másikat. mellesleg amellett hogy már megint ebben is hazudsz elmondanám hogy a piteket sem kellene. csak te nem vagy képes megnevelni őket. hát igen. nem mindenki kezébe való ilyen fajta... sajnos...
"Hát igen, én inkább azt az időt amit te az ilyeneken kockulásra fordítasz, én inkább a kutyáimmal töltöm. Tavaly pl. Erdélyben voltam, farkas és medvejárta területeken, ahol állattartással foglalkoznak, és ott bizony kutyák védik az állatokat. Na egy ilyen helyen többet tanulsz a kutyafalka működéséről mint bármelyik kockafejűekből álló konferencián. "
nem gondolom hogy a nap 24 órájában te kutyázol. ahogyan én sem. tehát fennmaradó időmben akár lefekvés előtt igyekszem képezni magam akár elméletileg akár gyakorlatilag.
a másik. ez mind szép és jó hogy te erdélybe mész meg kutyafalkák meg minden, de egy kérdés:
ha te elmész mondjuk görögországba máris tudni fogod a nyelvet???
nem. azt külön meg kell tanulni. ugyanígy a kutyákét is.
te mehetsz akár minden nap is közéjük, ha egyszer h-lye vagy a kutyakommunikáció terén nem fogsz tanulni semmit sem. honnan tudod hogy amit épp látsz az mit jelent?
már abból is látszik hogy semmit nem használ ez a te esetedben hogy buta vagy mint a föld. semmit nem értesz a kutyakommunikációhoz. van egy józan paraszti eszed oszt tső. ha bármi olyat hallasz ami meghaladja az agyi kapacitásodat azt már jó konzervatív paraszt lévén el is utasítod. misztikumnak meg mindenféle h.lyeségnek nevezed. sajnállak.
"Szerencsére nem mindenki, de te sajnos igen. "
meg velem együtt azok is akik ismerik a piteket és azok is akik ismerik és tanulmányozzák a kutyák testbeszédét viselkedését. bravó. van ám önbizalmad nem mondom! csak tudnám mire???!
"Szerinted nem? Miért? "
mert azt se tudtad miről beszélek erre rávágtad hogy nincs pitem. olyan vagy mint a dedós ovodás. te tuti nem vagy felnőtt ember...
vagy sík buta, de az még cikibb.
"Na hol a csokor? Nincs csokor? Lesz csokor? Amikor érvek kellenének, akkor nem csinálsz mást csak pocskondiázol. Elég beszédes... "
még mindig nem győztél meg semmiről, csak arról hogy buta vagy mint a föld és hogy semmit nem tudsz a kutyákról. jah és elkezdtem gyanítani hogy nem egy felnőttel beszélgetek.
ó igen. és arról hogy a kutyáidat nem tudod megnevelni rendesen amire az intelligens válaszod: és... és... és... minden családban előfordul... :D :D :D
"Magyarán mondva igénytelen vagy mint az öszvér és buta mint a tök. "
igen, a laptopomra igen. a butaságot meg szerintem ne firtassuk épp eleget bizonyítottál..
mellesleg ez nem személyeskedés a részedről? csak mert ha én megint belekezdek akkor ne kezdj el sírni mint egy óvodás csak azért mert bántalak... :D :D :D
"Na, ezért is nem tekintem vitának ami itt zajlik, mindenesetre elszórakoztatsz, na! :-D "
igen, látom, belevalóan próbálsz itt bizonygatni dolgokat, mígnem végre saját magad vallod be hogy gazdának egy kalap f-st nem érsz.
"De amikor ilyen pit emlegetésénél pedet kérek, a válasz a néma csönd.."
még nem tűnt fel hogy azt sincsen kedvem pont neked bizonygatni hogy egyáltalán kutyám van... hol érdekel hogy te mit gondolsz. előbb próbáld megnevelni a kutyáidat és aztán beszéljél. mert attól hogy te buta vagy mint a föld az még nem azt jelenti hogy egy pitet nem lehet rendesen megnevelni vagy szocializálni. a tieid is megfelelően viselkednének megfelelő kezekben. csak nagy bánatukra ilyen emberhez kerültek. nah bumm. szerencsére nem a h-lyéké a világ :D :D :D
"Meg kell egy stabil ásó meg egy stabil háttér meg egy stabil földterület ahol ezen stabil falka tagjait el lehet ásni. "
terelés. mi van? fáj hogy te erre nem vagy képes?
"Na most belekavarodtál mint majom a házicérnába. Eddig az volt a duma hogy a kutya egy faj, minden egyede ugyanúgy kommunikál, a pit mint fajta se kivétel. Most már egyedszinten is másképp kommunikálnak? "
jézusom neked annyi eszed sincs mint egy marék lepkének.
az idegen kutyát nem ismered hogy mire hogyan reagál, míg a saját kutyádat igen. éppen ezért kell hogy felügyelet alatt legyen a két kutya. mind ugyanúgy kommunikál, de az már megint más hogy egyes dologra melyik hogyan reagál. lásd a tiedbe belecsíp a másik kutyád és elborul az agya szerencsétlennek, míg az enyém megtanulta hogy ne foglalkozzon ilyenekkel. aki csipkedi kiröhögi. más eszközökkel simán lerendezi.
"Az "emberes" az nem feltétlenül "kemény" és nem feltétlenül "domináns". Alapfogalmakkal nem vagy tisztában, próbálsz itt a kutyák alig látható metakommunikációjáról hablatyolni, oszt azt is a tévéből tudod hogy a kutya melyik végén eszik és melyik végén kakil. "
és ezt pont te mondod. annyi h-lyeséget hordtál már itt össze hogy komolyan mondom szégyellnék a helyedbe utcára lépni is. sugárzik rólad a butaság.
"Na, az "emberes" kutyának melyik ösztön miatt borul el az agya? Zsákmány vagy védő? Egyébként azért nem tudod elmagyarázni mert nem tudsz mit elmagyarázni."
aham. szóval te annyira vágod ezt de a kutyáidat még szét kell szedni és nem mennek szét egyetlen szavadra.
"Jajj te pontagyú, mert egy 13 éves kutyán egy fotó alapján követeled a fajtastandardet? Te hozzáértők gyöngye, te..."
ha már itt tartunk, a pitben pont az a jó hogy még öregen is gyönyörűek. de ez. borzadály. úgy néz ki mint valami tacsi keverék. mondjuk az se sokkal szebb amelyiket belinkelted. nem érdekel felőllem lehet százszoros győztes is akkor sem kellene. szerencsétlenek olyan csámpásak. azért szerintem ez túl megy mindenen. ezt hivatalosan az adba ki is zárta volna a tenyésztésből. érdekes egyébként hogy minél igénytelenebb országokat nézzünk annél inkább látsz ilyen piteket (magyar, szerb, román) és érdekes hogy főleg az alja rétegnél látsz ilyen randákat. némelyiknél még azon sem lepődnék meg ha keverék.
érdekes hogy az a kettő meg a kölyök bezzeg nagyon is szép volt.
"pedig egyre inkább te bizonyítod."
Ja, bizonyítom. Csak éppen rólad.
"ha már ebbe a kérdésbe be tudsz lépni akkor, keresd ki. "
Azt mondtad, te adsz. Nem adsz? Érdekes amikor bizonyítanod kellene valamit, akkor vagy sunnyogsz, vagy személyeskedsz.
"gondoltam ha te megteheted hogy jellemezhetsz az írásaim alapján én is megtettem. úgy látszik fején találtam a szöget :D :D :D "
A szerve közt a tőgyét találtad el, de ha ezt gondolod akkor legyen neked a te hited szerint.
"bizonyára, főleg amikor két labdán összemarakodnak."
Két labdán? :-DDD
"nincs ebben semmi következetlenség, te nem remekelsz ennyi."
Dehogy nincs. Ugyanarról a témáról egyszer ezt állítod, másszor azt. Ezt következetlenségnek hívják.
"és... és... és.... semmi csak kiderült hogy még a kutya neveléshez sem értesz. "
Persze hogy nem értek. Senki sem ért csak te. Csak egy apró titok. Tudod aki dolgozik, az olykor hibázik is. Aki kutyázik, az is hibázik olykor. Részemről annyi volt a hiba hogy a kutya egy olyan valakivel volt kinn, aki nem tudta kezelni. Még az volt a szerencse hogy ott voltam a közelben és rendeztem a dolgot. De aki nem kutyázik - csak plüsskutyával - az hibázni se tud.
"ezekhez nem kell túlságosan mélyen ismerned a kutyákat. kiadod neki a feladatot aztán csuma. főleg ha pl. a súlyhúzást nézzük. bekötöd aztán tső."
Ilyet is csak az mond aki nem ért hozzá.
"igen, csak attól mert a kutyádat megtanítod súlyt húzni -csakhogy példánál maradjak) máris érteni is fogsz a nyelvén és meg is tudod nevelni. gratula!"
Igen. Elárulom hogy itt is szükséges a jó kutya-gazda kapcsolat. Na, megint érdemes volt bejönnöd ide, hisz újat tanultál.
"egyrészt neki nincs rá igénye. másrészt pedig kutyákhoz értek, emberképzéshez nem."
Pedig a kutyaiskola meg a kutyakiképzés erről szól. Megtanítod a gazdát hogy mit csináljon a kutyájával. Ha nem tudsz hatni a gazdára, akkor a kutya marad olyan, amilyen. Amúgy meg a kutyákhoz se értesz, mint az kiderült.
"lásd, a te idióta tudatlanságoddal is képtelenség bármit is kezdeni."
Miért, mit akarnál kezdeni vele?
"úgy látszik eddig sem jó helyről kérted. :D :D :D "
Akkor nem jött volna össze az, aminek az eléréséhez szükség volt a segítségre.
"tehát a kutyáidat felügyelet nélkül hagytad, holott már többször is leírtad hogy ezt nem teheted meg. gratula. minden elismerésem neked."
Nem felügyelet nélkül, hanem egy olyan valaki kihozta az egyik pitet - annak ellenére hogy a párom és én is figyelmeztettük hogy ne tegye - aki nem volt rá felkészülve.
"hogyne, sehol egy helyzet arról hogy létezik. :D :D :D '
A kutyád? A képzeletedben biztos létezik vagy ez egy ilyen internetes tamagocsikutya :-DDD?
"komolyan azt gondolod hogy mindaz amit a gazdáknak mondd abban a pár percben történik csak meg? a rehabos kutyákról nem is beszélve.
csak a lényeges pontokat hagyják meg a videókban, és pont ezért nem érti a videót bambuló egyén. mondjuk akinek van érzéke hozzá -neked sajnos nem- az szerintem még ennyiből is sokat tanulhat."
És az nem jutott még eszedbe hogy nem csak az a fontos, amit megmutatnak, hanem olykor sokkal fontosabb amit nem mutatnak meg? Pl. kutyaverés, kutya leszedálása, ilyenek, hisz cézár egy showman, a shownak meg menni kell. De örülök hogy mindig leírod azt amit le akarok veled iratni.
"Neked nem elég az hogy nekem van egy nevelt pitem míg neked nincsen?"
Ja, ott él a nevelt kardfogú tigrised mellett és ketten őrzik a kutyád pedjét, ezért nem adod meg. :-DDD
"egész egyszerűen vedd szemügyre magadat. a kutyáddal remekelsz a sportban mert annak nagyobb részét a kutyád műveli, te csak ki ki adod a feladatokat a számára. nem beszélve arról hogy ezért te ilyen olyan módon ösztönzöd. tehát a kutya kap valamit azért cserébe hogy megcsinálja, legyen az juti, legyen az dicséret. ugyanakkor ahhoz már nem vagy senki a szemében hogy a kutyáidat felügyelet nélkül hagyhasd mert máris egymásnak ugranak. így sikerül megérteni???"
Megint egy baromságot sikerült kiizzadnod magadból. Ha a kutyád szemében egy senki vagy, akkor hiába ösztönzöd, nem fogja a teljesítménye legjavát kiadni magából. Látod, egy újabb titok, ha ezeket megfogadod, tán még viszed is valamire. :-DDD
"miért, mert fáj ha mégjobban rájössz hogy pancser vagy?"
Nem, tudod a a saját hibából is lehet tanulni.
"mint a válaszod... és.... és... és..??? vicces volt :D :D :D "
Örülök hogy tetszett! :-DDD
"ahamm, szóval mindenki barom aki képes megérteni hogy a kutya nem ember és nem is emberként kommunikál vagy gondolkodik. gratulálok megint csak neked. mondom, volna mit tanulnod, mert a tudásod egyenlő a nagy büdös semmivel. minél jobban megismerem a tudásodat annál jobban sajnálom szerencsétleneket. "
Igen, van mit tanulnom, ezt már megbeszéltük. Egyéb?
"hát az enyém is simán megtenné ha így gondolkodnék róla. tehát nem zavar hogy vezetőként annyira szánalmasnak tart a kutyád hogy úgy gondolja neki kell kézbe venni az ügyet és egy ellenkező neművel összeverekedni. gratulálok. "
Nem verekedett ellenkező neművel egyik kutyám sem.
"ez nem a fajtajelleg. de amíg nem tudsz semmit a kutyák működéséről addig nem fog a sötétség megvilágosodni a fejednem."
Na, tehát visszatértünk oda, ahonnan elindultunk. Tehát szerinted egy pitnél nem fajtajelleg a harciasság (sem). Nem fajtajelleg a gameness. Szerinted pitnél csak a küllem a fajtajelleg, amúgy totálisan olyan mint egy bármelyik másik fajtájú kutya és totálisan úgy kell vele bánni mint egy bármelyik másik fajtájú kutyával. Akkor csak azt nem értem hogy miért van több száz, különböző ösztönkészlettel bíró fajta, amikor elég lenne belőle három, kicsi, közepes, nagy és mindenki olyat nevel belőle amilyet akar.
"mellesleg ilyenkor dicsérik meg a kutyádat? amikor a fajtajellegéhez megfelelő viselkedést hagyod? csak mert kétlem."
Nem hagyom, szépen leül mellettem amíg a másik kutya el nem megy. Mindez laza pórázon.
"aztán csoda hogy jönnek ide a kérdésekkel hogy a sok nemnormális a pitjével az utcán zavarja a többi kutyát. gratula."
Engem is megtalálnak ilyennel, ezt meg szoktam köszönni és annyit mondok, hogy azért a kutyáját ne engedje bele az enyém szájába.
"akkor ha te nem akarod megfelelően szocializálni/nevelni a pitedet MERT NEM TUDOD ne magyarázd azt lépten nyomon hogy NEM LEHET mert így született meg bla bla. mellesleg még mindig tenyészcél? tájékozódtál? "
Tenyészcél a pitnél a harciasság? Igen. A gameness? Igen. Van emelett még az intelligencia, az állkapocs, a képezhetőség, a terhelhetőség és sok minden más.
"ez minden más kutya esetében ugyanígy igaz. nem a pitről beszéltél.... csak hát igen, az a bibi ha ilyen gazda kezébe kerül mint te aki még megnevelni is képtelen ráadásul még ki is jelenti bátran ügyesen hogy nem is akarja. gratulálok. remélem jó sokan akik utálják pont ezért a fajtát mostanra látják azt hogy minden azon múlik milyen ember kezébe kerül. mint a te esetedben. meg se tudod nevelni, és még hagyod is. szánalmas vagy."
Te, ha "meg tudtál volna nevelni" egy pitet, akkor már tele lenne itt minden a pited pedjével, fotóival, videóival hogy no lám, én ezt megcsináltam, mutass hasonlót. Ja hogy csak a duma megy?
"ez pontosan úgy volt beidézve ahogy azt te írtad."
Bizonyára igen. Még sose derült ki hogy hazudtál.
"ne legyél már szánalmas. össze vissza beszélsz mostanra. most mi van? ciki hogy kiderült egy pancser vagy? na és? senki sem úgy kezdte hogy profi... csak akkor vonuljál el magadnak és többet ne rontsd tovább a pitekről az amúgy is pocsék sztereotípiákat a h-lye idétlen beszólásaiddal. "
Érdekes, amikor sarokba vagy szorítva, akkor elkezdesz személyeskedni? Na ez a szánalmas...
"Még egy példa hogy egy pancser felelőtlen pites gazda vagy "
Ó, hát hogyne. Azért érdekes, hogy az újságokba az általad idealizált "szocializált" pitek kerülnek hogy őrizetlen lettek hagyva és szétszedték a szomszéd kutyát, lovat, kisgyereket...
"nah, jól gondoltam erre a nyomorékságra gondolsz azért terelsz ahelyett hogy normálisan válaszolnál. mellesleg cesar azonnal szétszedte őket. szóval nála nem láttam ilyen "megfelelő pillanat"okat csak a retkes viadalokról szóló dokufilmekben.... "
Ahogy említetted. Vágás. Bizonyára ezt a cézársorozat készítői nem tartották lényegesnek. :-DDD
"nah jah. neked sem a viadalokon kellet volna okosodnod... mit tudsz? csak szétfeszíteni, meg megfelelő pillanatban kikapni őket. tiszta szánalmas. jah. hogy nem érted miről beszélek a hurokkal kapcsolatban, meg aztán azt se mindegy hogyan csinálja az ember... mert amennyire hatásos úgy lehet hatástalan is hozzá nem értő esetében... hát tanulj kisember, tanulj. :D :D :D "
Cézár meg lefojtotta őket. Az jobb?
"megint egy égbekiáltó baromság. tény hogy a kutyák kommunikációjában is van többféle signál de ez nem azért van mert pit. istenem ennyire h-lyét... áhhh te tuti nem vagy felnőtt.... valami kis h-lye gyerek vagy aki azért tart pitet mert az hűűű de lazaa... :D :D :D "
Hát hogyne. Ez megint valami lila ködbe burkolt nagy semmi, egy kis személyeskedéssel megspékelve, hogy ne látszódjon hogy sarokba szorultál. :-DDD
"nincs igénye rá és emberképzésben sem remekelek. megintcsak lásd. nem tudok mit kezdeni a te érthetetlen butaságoddal...."
Nyugi, semmi gond, tudom hogy egy varangyosbékának a vizaknában nem lehet megmagyarázni hogy a felhő háromdimenziós...
"ha netán eddig még nem esett le ő pontosan annyira "ért" hozzá mint te. tehát a nagyon alap de semmi eksztra aztán tső. tehát azért nélkülem sem dőlne össze a világ, csak olyan "ratyi" kutya lenne mint veled a tieid."
Úgy érted extra? Hát nem tudom, nekem pitből nem kéne egy leszedált, faroklógatva utánam kullogó egyed, ami a fajtának a paródiája, amelyiket bármelyik kutya büntetlenül oldalba vizelhet. Szóval kinek mi az extra.
"kutyakommunikáció. ha ismernéd, tudnál miről beszélek."
Aha, szóval kutyákkal tudsz kommunikálni, emberekkel meg nem. Mi vagy te, Maugli? :-DDD
"egyrészt megírtad hogy szétszedted őket. tehát ott voltál."
Igen, amikor szétszedtük óket, akkor ott voltak.
"másrészt egyébként is azt gondolom hogy ott voltál, mert tökéletes pontossággal írtad le az eseményeket. az ilyet másodkézből nem nagyon lehet."
Dehogynem. Egyrészt láttam a sérüléseket a pit pofáján, amelyiktől el akarták szedni a labdát (karcolások voltak pár csepp vérrel, semmi extra), másik meg az hogy elmondta az illető, aki ott volt. Azonnal elmondta, amikor még az ijedtség hatása alatt volt, ilyenkor senki sem lódít.
"egy stabil kutyafalkában megfelelő vezérrel semmit nem befolyásol az hogy az egyik kutya felnő, öregszik stb. az meg hogy hergeli az egyik a másikat, kötekednek egymással stb stb. megintcsak a te semmirekellőségedről tesz tanúbizonyságot. nah de erre is mi a válasz??? és és és és, a legjobb családban is előfordulhatnak...
nálatok bizonyára nem ritkán ha külön kell zárni őket."
Egyet nem tudsz. A hergelődések a falka érdekében történnek. Hisz így derül ki hogy ki való egy adott pozícióban a falkában. Na, ismét tanultál valami újat. Ha úgy lenne ahogy te írtad akkor annak az lenne az eredménye hogy az alfa valami totál alkalmatlan egyed lenne
"persze amiben te egyáltalán nem remekelsz."
Persze hogy nem. Ettől függetlenül a kutyáimmal össze tudom hozni azt, amit akarok.
"a többi fajtád is ugyanugy megölheti a másikat."
Képességei szerint lehet, de azok falkakutyák, ők tudnak megadni és megadást elfogadni.
"mellesleg amellett hogy már megint ebben is hazudsz elmondanám hogy a piteket sem kellene. csak te nem vagy képes megnevelni őket. hát igen. nem mindenki kezébe való ilyen fajta... sajnos..."
Ó, hát hogyne. Falkában kell őket tartani mindenféle felügyelet nélkül, mint az köztudott. Figyelmen kívül hagyva a fajta múltját, jelenét, képességeit, a célt amire kitenyésztették.
" gondolom hogy a nap 24 órájában te kutyázol. ahogyan én sem. tehát fennmaradó időmben akár lefekvés előtt igyekszem képezni magam akár elméletileg akár gyakorlatilag. "
Az erdélyi túra alkalmával én szabadságon voltam, ami időszak bizony a 24/7 kutyázásról szólt. Itthon is vannak kutyáim, akikkel foglalkozni kell, tehát nekem az kevés lenne, ha naponta csak a plüsskutyát simogatnám meg és lefekvés előtt az ágyban laptopon nézegetném különféle konferenciák anyagát meg a cézáros videókat. Tudod valaki csinálja, valaki meg nézi. :-DDD
"a másik. ez mind szép és jó hogy te erdélybe mész meg kutyafalkák meg minden, de egy kérdés:
ha te elmész mondjuk görögországba máris tudni fogod a nyelvet??? "
Nem, de egy köztes nyelven el fogok tudni kommunikálni. Ha meg ott kell lennem, egyedül, görögök között, görög szövegkörnyezetben, akkor evidens hogy rám fog ragadni a nyelv. Még akkor is, ha nem lenne semmi nyelvérzékem.
"nem. azt külön meg kell tanulni. ugyanígy a kutyákét is.
te mehetsz akár minden nap is közéjük, ha egyszer h-lye vagy a kutyakommunikáció terén nem fogsz tanulni semmit sem. honnan tudod hogy amit épp látsz az mit jelent?"
Honnan? Hát maguktól a kutyáktól. Nem könyvből, nem videóból, hanem a kutyáktól. Majd egyszer megtanulod hogy az élet felül tudja írni a könyvet. De te olyan vagy mint az egyszeri szemüveges vézna nerdgyerek, aki elolvasta a Káma Szutrát pdf. -en meg letöltött egy csomó szexológiai jegyzetet és előadást tart a szexről, miközben a tenyerén kvül mással nem élt még nemi életet.
"már abból is látszik hogy semmit nem használ ez a te esetedben hogy buta vagy mint a föld. semmit nem értesz a kutyakommunikációhoz. van egy józan paraszti eszed oszt tső. ha bármi olyat hallasz ami meghaladja az agyi kapacitásodat azt már jó konzervatív paraszt lévén el is utasítod. misztikumnak meg mindenféle h.lyeségnek nevezed. sajnállak."
Tudod ahogy mondani szokták, a műveltség bármely fokát képes pótolni a józan paraszti ész, de nincs olyan magas foka a műveltségnek, ami képes lenne pótolni a józan paraszti észt. Majd rájössz. Vagy nem. Parasztozni meg ne parasztozz pejoratív hangsúllal, tudod ha a paraszt nem xarik, te nem eszel.
"meg velem együtt azok is akik ismerik a piteket és azok is akik ismerik és tanulmányozzák a kutyák testbeszédét viselkedését. bravó. van ám önbizalmad nem mondom! csak tudnám mire???! "
Neked mire? Kutyád nincs. Nézegeted a videókat meg olvasod a könyveket ahelyett hogy kutyáznál.
"mert azt se tudtad miről beszélek erre rávágtad hogy nincs pitem. olyan vagy mint a dedós ovodás. te tuti nem vagy felnőtt ember...
vagy sík buta, de az még cikibb."
Hányszor is kérdeztem eddig a kutyád pedjét? De fentebb leírtam már hogy mit tettél volna eddig ha lenne pited.
"még mindig nem győztél meg semmiről, csak arról hogy buta vagy mint a föld és hogy semmit nem tudsz a kutyákról. jah és elkezdtem gyanítani hogy nem egy felnőttel beszélgetek."
Nincs csokor? Sarokba szorulsz erre személyeskedsz? Jellemző...
"ó igen. és arról hogy a kutyáidat nem tudod megnevelni rendesen amire az intelligens válaszod: és... és... és... minden családban előfordul... :D :D :D "
Jóvanmá, ezt már megválaszoltam, nem ismétlem magam.
"igen, a laptopomra igen. a butaságot meg szerintem ne firtassuk épp eleget bizonyítottál.. "
Szerintem is, mindez elég volt bizonyítani hogy buta vagy mint a takarmánytök.
"mellesleg ez nem személyeskedés a részedről? csak mert ha én megint belekezdek akkor ne kezdj el sírni mint egy óvodás csak azért mert bántalak... :D :D :D "
Nem bántasz. Vagy bánt ha kijelentem hogy csak erre vagy képes? Ez nem bántás, ez az igazság. :-DDD
"igen, látom, belevalóan próbálsz itt bizonygatni dolgokat, mígnem végre saját magad vallod be hogy gazdának egy kalap f-st nem érsz."
Szeretnél te ennyit érni gazdaként...:-DDD
"még nem tűnt fel hogy azt sincsen kedvem pont neked bizonygatni hogy egyáltalán kutyám van... hol érdekel hogy te mit gondolsz."
Nincs kedved, LOL!
"előbb próbáld megnevelni a kutyáidat és aztán beszéljél. mert attól hogy te buta vagy mint a föld az még nem azt jelenti hogy egy pitet nem lehet rendesen megnevelni vagy szocializálni. a tieid is megfelelően viselkednének megfelelő kezekben. csak nagy bánatukra ilyen emberhez kerültek. nah bumm. szerencsére nem a h-lyéké a világ :D :D :D"
Igen, és ha a nagymamának töke volna, ő volna a nagypapa...
"terelés. mi van? fáj hogy te erre nem vagy képes? "
Terelni? Valóban nem vagyok rá képes, de nekem is nekem kell, nekem vannak erre kutyáim, akik többek között terelőversenyeken is bizonyítanak.
"jézusom neked annyi eszed sincs mint egy marék lepkének."
Persze. Mert rámutatok az ellentmondásaidra?
"az idegen kutyát nem ismered hogy mire hogyan reagál, míg a saját kutyádat igen. éppen ezért kell hogy felügyelet alatt legyen a két kutya. mind ugyanúgy kommunikál, de az már megint más hogy egyes dologra melyik hogyan reagál. lásd a tiedbe belecsíp a másik kutyád és elborul az agya szerencsétlennek, míg az enyém megtanulta hogy ne foglalkozzon ilyenekkel. aki csipkedi kiröhögi. más eszközökkel simán lerendezi."
Ez nem kommunikáció, hanem egyéni ingerküszöb, te kis te. Mondjuk nekem nem kéne olyan kutya aki hagyja hogy véresre harapják és nem akarom arra trenírozni a kutyámat hogy tűrje hogy más kutyák belecsípnek.
"és ezt pont te mondod. annyi h-lyeséget hordtál már itt össze hogy komolyan mondom szégyellnék a helyedbe utcára lépni is. sugárzik rólad a butaság."
Figyelj, te olyan vagy mint az egyszeri autószerelő, aki dicsekszik hogy milyen jól be tudja állítani a kocsi motorját, aztán végül kiderül hogy a motorháztetőt se képes felnyitni. :-DDD
"aham. szóval te annyira vágod ezt de a kutyáidat még szét kell szedni és nem mennek szét egyetlen szavadra."
Cézárnak se mennek szét, ő is fojtogat.
"ha már itt tartunk, a pitben pont az a jó hogy még öregen is gyönyörűek. de ez. borzadály. úgy néz ki mint valami tacsi keverék. mondjuk az se sokkal szebb amelyiket belinkelted. nem érdekel felőllem lehet százszoros győztes is akkor sem kellene. szerencsétlenek olyan csámpásak. azért szerintem ez túl megy mindenen. ezt hivatalosan az adba ki is zárta volna a tenyésztésből. érdekes egyébként hogy minél igénytelenebb országokat nézzünk annél inkább látsz ilyen piteket (magyar, szerb, román) és érdekes hogy főleg az alja rétegnél látsz ilyen randákat. némelyiknél még azon sem lepődnék meg ha keverék.
érdekes hogy az a kettő meg a kölyök bezzeg nagyon is szép volt."
Ízlések és pofonok, én inkább elnézegetnék itt az udvaron egy - mások szerint - csúnya, de emellett jó pitet amelyik megszolgálja a napi adagját, mint egy szépet, de kakit nem érőt, amelyik nem.
Na de ez is bizonyítja hogy mennyire értesz a kutyákhoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!