Miert tartjak a pitbull-t nagyszámnak?
elolvastam az agyzsibbasztó képtelen butaságaidat.
1 az hogy egy pitet képes vagy kontroll alatt tartani, az nem azt jelenti hogy letöröd a jellemét és egy farkát maga alá húzó kis megadó, mindent hagyó kutya válik belőle. teljesen más eszközökkel is képes egy kutya a dominanciáját a fensőbségét jelezni a többi kutya számára. az hogy azonnal nekiugrik a másiknak csak azt mutatja hogy nem képes normálisan kommunikálni. ez pedig téged minősít nem a kutyát.
2 sajnos nagyon sok olyan kutya van amit nem nevelnek meg normálisan és valóban képes a másik kutya szájába rohanni. ezek főleg a kistestűek. az hogy egy pit kiröhögi azt amelyik csipkedi az nem másnak mint a magas fájdalom küszöbének köszönhető. illetve annak hogy teljesen más eszközökkel tökéletesen képes helyre tenni a másik kutyát. találkoztunk már nem egy olyan kutyával amelyik nagy jani volt a mienkkel míg pórázon volt nyugodtan. aztán mikor elengedtük és a mienk megindult máris farok behúzva menekült. nem kellet ahhoz bántania hogy leszerelje, mert ezer millió más dologgal is a kutya tudtára hozta hogy ki a jani.
ráadásul nekünk ilyesfajta önigazolásra nincsen szükségünk hogy akkor most melyik kutya veri le a másikat, mert nincsen erre szükség. tökéletesen maga mögé utasítja a kutyákat teljesen más módszerekkel is, főleg játékba burkolva, amit én látok, a többiek nem. pl. még nem találkoztam egyetlen szerencsétlen megadó típusú kutyával amelyik ne építette volna bele magát állandóan a földbe többek között ezzel is jelezvén a nem létező kutyámnak hogy elismeri a felsőbbségét. tudod ahol elfogy a tudás, ott kezdődik az erőszak.
kevés olyan kutya létezik amelyik akkora baromi nagy magabiztossággal és önbizalommal rendelkezik mint a pit. megy előre mint a "tank", mert semmi nem rettenti el, még a csipkelődés sem hatja meg vagy riassza el és éppen ezzel bőségesen maga alá gyűri a többi kutyát. sok az olyan kutya amelyik csak domináns szeretne lenni...
3. a másik fele viszont hogy azért sem árt ha ésszel gondolkozik a kutyád és nem egyből keresi a bajt, mert könnyen megeshet hogy a tied is véletlen mondjuk egy masztif szájába szalad. és bár relatív erős kutya a pit, de azért valljuk be mégsem mindenható. én pedig ha már nem keveset fizettem a nem létező kutyámért a nem létező pedjével együtt akkor nemigazán van kedvem varrogatni meg hegekkel csúfítani, ha azt normális kommunikációval másképp is meg lehet oldani.
4 ameddig te nem vagy hajlandó/képes megnevelni a pitedet a normális kommunikációra addig szerintem nincsen jogod megszólni azokat akiknek a kutyái esetleg tévedésből odamennek a tiedhez. tudod a másik szemében a szálkát... ez is csak téged minősít mert egyből csakis a nyers erőben látod az ilyesmi megoldását. ha hozzád odamennek megkérdezni mennyi az idő azonnal leütöd a másikat???
rengetegszer volt már úgy hogy hozzánk is hívatlanul odajöttek, és a nem létező kutyám teljesen más eszközökkel "földbe döngölte" a hívatlan felet.
5 szerintem olyan ne magyarázzon a stabil falka műkdéséről aki a saját kutyáit csak felügyelettel hagyhatja együtt. mellesleg ennek is utánanézhetnél, mert a folyamatos erőfitogtatás pontosan azt jelenti hogy nincsen egy stabil vezér. egy megfelelő vezérrel egy megfelelő falkában mindenki tökéletesen tudja hogy a helye. sajnos ezt te nem tudod biztosítani a kutyáidnak ezért balhézgatnak folyamatosan egymással is. mellesleg itt hozzáfűzném hogy szerinted én a nem létező domináns pitemet veréssel gyűrtem magam alá hogy mindig és mindenkor hallgasson rám?? ha azt hiszed igen akkor bőven van még mit tanulnod... ha a te elméletedet nézem akkor holnap vagy ma majd nekem esik a kutyám hogy megnézze alkalmas vagyok e még a vezetésre??? ne szórakozzunk már...
végezetül pedig. nekem főképp az nem tetszett hogy te kijelentetted hogy egy pitet nem lehet szocializálni/nevelni , normális kutyát faragni belőle. holott te saját bevallásod szerint NEM TUDOD/AKAROD ezt megtenni. szerintem innentől kezdve nincs is miről beszélni, bárki láthatja hogy borzalmasan leszerepeltél és jó nagy bazi s-gget csináltál a szádból.
"akkor ha te nem akarod megfelelően szocializálni/nevelni a pitedet MERT NEM TUDOD ne magyarázd azt lépten nyomon hogy NEM LEHET mert így született meg bla bla
ezt továbbra is fenntartom, még akkor is ha próbáltad figyelmen kívül hagyni.
a többi válaszodat pedig semmire sem méltatom, mert veled vitázni értelmetlen. döbbenetesen buta vagy. amit már szerintem bőségesen bebizonyítottam. az, hogy te nem vagy hajlandó vagy csak burkoltan alig alig észrevehetően elismerni hogy leszerepeltél, még nem jelenti azt hogy neked van igazad. olyan vagy mint a partra vetett hal, vergődsz, azt hiszed még visszajuthatsz a vízbe, de csak egyre jobban fulladsz.
nekem nem több nem kevesebb a célom hogy buta emberek ne híreszteljék azt hogy egy pitből nem lehet normális kutya. te ezt megtetted holott magad is elismerted (végül nagy nehezen) hogy bőven van még mit tanulnod. remélem az aki hosszasan beleszólt ebbe és szépen leírta hogy milyen "szörnyetegek" ezek a kutyák -köszönhetően a te buta felelőtlen kijelentéseidnek- és hogy semmi keresnivalójuk a társadalomban, mostanra ő is látja, hogy minden azon múlik hogy ezek mögött a kutyák mögött milyen gazda áll, és nem egy javíthatatlan szörnyetegként jönnek a világra. mert tudod sokaknak ez a téves megítélése erről a kutyáról, köszönhetően többek közt neked is aki szintén meg se tuda nevelni a kutyáit de a szája jár. felhozol viadalos példákat, reflektorfénybe állítod ennek a fajtának a rosszabbik oldalát, miközben azt próbálod bemagyarázni hogy nem a cukormázas hazugságot kellene a pitekről híresztelni, miszerint semmi egyéb nem kell hozzá csak egy megfelelő gazda. TESSÉK, EZ A CUKORMÁZAS VALÓSÁG, KIDERÜLT HOGY SAJÁT MAGAD ÁLTAL IS BEVALLOTTAN ALKALMATLAN VAGY A PIT MEGFELELŐ TARTÁSÁRA!
nah üdv.
jó kutyázást és jó tanulást a továbbiakban...
"1 az hogy egy pitet képes vagy kontroll alatt tartani, az nem azt jelenti hogy letöröd a jellemét és egy farkát maga alá húzó kis megadó, mindent hagyó kutya válik belőle. teljesen más eszközökkel is képes egy kutya a dominanciáját a fensőbségét jelezni a többi kutya számára. az hogy azonnal nekiugrik a másiknak csak azt mutatja hogy nem képes normálisan kommunikálni. ez pedig téged minősít nem a kutyát."
Hát hogyne. Viszont az hogy tűrje le azt hogy harapdálják, az már a jelleme letörése. És messze nem dominancia. A mgtört, rettegő kutyák viselkednek így. Az nem dominancia, hogy harapj erősebben te vakarcs, mert nem fáj, harapj, harapj, harapj!
"2 sajnos nagyon sok olyan kutya van amit nem nevelnek meg normálisan és valóban képes a másik kutya szájába rohanni. ezek főleg a kistestűek. az hogy egy pit kiröhögi azt amelyik csipkedi az nem másnak mint a magas fájdalom küszöbének köszönhető. illetve annak hogy teljesen más eszközökkel tökéletesen képes helyre tenni a másik kutyát. találkoztunk már nem egy olyan kutyával amelyik nagy jani volt a mienkkel míg pórázon volt nyugodtan. aztán mikor elengedtük és a mienk megindult máris farok behúzva menekült. nem kellet ahhoz bántania hogy leszerelje, mert ezer millió más dologgal is a kutya tudtára hozta hogy ki a jani. ráadásul nekünk ilyesfajta önigazolásra nincsen szükségünk hogy akkor most melyik kutya veri le a másikat, mert nincsen erre szükség. tökéletesen maga mögé utasítja a kutyákat teljesen más módszerekkel is, főleg játékba burkolva, amit én látok, a többiek nem. pl. még nem találkoztam egyetlen szerencsétlen megadó típusú kutyával amelyik ne építette volna bele magát állandóan a földbe többek között ezzel is jelezvén a nem létező kutyámnak hogy elismeri a felsőbbségét. tudod ahol elfogy a tudás, ott kezdődik az erőszak.
kevés olyan kutya létezik amelyik akkora baromi nagy magabiztossággal és önbizalommal rendelkezik mint a pit. megy előre mint a "tank", mert semmi nem rettenti el, még a csipkelődés sem hatja meg vagy riassza el és éppen ezzel bőségesen maga alá gyűri a többi kutyát. sok az olyan kutya amelyik csak domináns szeretne lenni..."
Nos, pont egy domináns kutya nem engedi meg hogy összevissza legyen csipkedve. Az "ahol elfogy a tudás" c. blődlid meg azt jelenti hogy antropomorfizálod a kutyád, ugyanis egy kutyafalkában az erőszak mint olyan, természetes dolog. Sőt, a falka fájdalommal nevel.
"3. a másik fele viszont hogy azért sem árt ha ésszel gondolkozik a kutyád és nem egyből keresi a bajt, mert könnyen megeshet hogy a tied is véletlen mondjuk egy masztif szájába szalad. és bár relatív erős kutya a pit, de azért valljuk be mégsem mindenható. én pedig ha már nem keveset fizettem a nem létező kutyámért a nem létező pedjével együtt akkor nemigazán van kedvem varrogatni meg hegekkel csúfítani, ha azt normális kommunikációval másképp is meg lehet oldani."
Miért, pénzbe került beregelni arra az internetes oldalra ahol lehet virtuális kutyád?
"4 ameddig te nem vagy hajlandó/képes megnevelni a pitedet a normális kommunikációra addig szerintem nincsen jogod megszólni azokat akiknek a kutyái esetleg tévedésből odamennek a tiedhez. tudod a másik szemében a szálkát... ez is csak téged minősít mert egyből csakis a nyers erőben látod az ilyesmi megoldását. ha hozzád odamennek megkérdezni mennyi az idő azonnal leütöd a másikat???
rengetegszer volt már úgy hogy hozzánk is hívatlanul odajöttek, és a nem létező kutyám teljesen más eszközökkel "földbe döngölte" a hívatlan felet."
A kutyádat nem te tanítod meg kommunikálni, hanem a többi kutya. Mint írtam korábban, a kutyáim kölyökként nagyon sokat voltak kutyák között, mind saját, mind idegen kutyák között, tehát a kommunikáció megtanulásával nincs semmi gond. Viszont hogy tűrje azt hogy más kutyák véresre csipkedjék a száját vagy bármijét, az nem kommunikáció meg nem szocializáció kérdése, hanem ahhoz egy kutyát - bármilyet, nem csak pitet - meg kell törni, le kell belülről rombolni, rettegő lelki nyomorékká kell tenni.
"5 szerintem olyan ne magyarázzon a stabil falka műkdéséről aki a saját kutyáit csak felügyelettel hagyhatja együtt. mellesleg ennek is utánanézhetnél, mert a folyamatos erőfitogtatás pontosan azt jelenti hogy nincsen egy stabil vezér. egy megfelelő vezérrel egy megfelelő falkában mindenki tökéletesen tudja hogy a helye. sajnos ezt te nem tudod biztosítani a kutyáidnak ezért balhézgatnak folyamatosan egymással is. mellesleg itt hozzáfűzném hogy szerinted én a nem létező domináns pitemet veréssel gyűrtem magam alá hogy mindig és mindenkor hallgasson rám?? ha azt hiszed igen akkor bőven van még mit tanulnod... ha a te elméletedet nézem akkor holnap vagy ma majd nekem esik a kutyám hogy megnézze alkalmas vagyok e még a vezetésre??? ne szórakozzunk már... "
Mondom hogy te nem láttál még valódi kutyafalkát. Ezért is hoztam fel Erdélyt. Tudod ott még nagy számban fordulnak elő nagyragadozók és nagyon sokan foglalkoznak állattartással. És mivel a nagyragadozók szeretik a birkahusit, ezért ott kutyafalkák vannak a nyájak körül. Nos, itt a kutyák élete pont a falkán múlik, mert mind a medve, mind a farkas erősebb mint egy kutya. Itt a falkákban a sorrend pont dinamikusan változik - tudod megfelelő kutya a megfelelő helyre - ugyanis a falka léte múlik azon hogy milyen taktikát választanak a farkas, a medve ellen, mikor támadnak, mikor csak csipkednek, mikor zavarnak csak fizikai kontaktus nélkül, illetve mikor vonuljanak vissza és meddig üldözzenek. Ezt a vezér dönti el, és ha rosszul dönt, akkor az ártani foga falkának és ártani fog a nyájnak. Ha meg a kutyák kommunikációjának akkora szakértője vagy, akkor nem kell mondanom, hogy az alárendeltek mindig is tesztelik azokat akik felettük vannak. Pont azért, hogy bizonyítsák hogy alkalmasak-e a falka vezetésére. És ha bunyóvá fajul a dolog, akkor ez falkakutyák esetében nem tart sokáig és nagyon kevés sebbel jár, ugyanis ha a végsőkig megy a harc akkor annak az lesz az eredménye hogy két taggal meggyengül a falka - egy halottal meg egy sebesülttel. És mivel a pit nem falkakutya, ezért náluk a harc nem áll meg a nyaknyálazásnál és a karcolásoknál. Nem fog leadni és elfogadni megadási jeleket. Ja, az Erdélyben tapasztaltakra visszatérve azért is baromság amit mondtál, mert elég sokszor előfordulhat hogy a farkas vagy a medve által megsérül az alfa, akkor a falka nem mehet szét, hanem a legrátermettebb egyednek át kell venni a vezetést.
"végezetül pedig. nekem főképp az nem tetszett hogy te kijelentetted hogy egy pitet nem lehet szocializálni/nevelni , normális kutyát faragni belőle."
Mi a normális kutya? Neked mi? A faroklógatva utánad kullogó? Meg lehet törni a kutyát, de a megtörés nem nevelés!
"holott te saját bevallásod szerint NEM TUDOD/AKAROD ezt megtenni. szerintem innentől kezdve nincs is miről beszélni, bárki láthatja hogy borzalmasan leszerepeltél és jó nagy bazi s-gget csináltál a szádból."
Hát azon az áron nem is hogy a kutyámat totálisan megtöröm és lerombolom a személyiségét. Nekem kell az a tűz, az a vitalitás, amiről a fajta szól, ennek ára a kutyázás, és ha kell azt nagyon szívesen megfizetem.
"akkor ha te nem akarod megfelelően szocializálni/nevelni a pitedet MERT NEM TUDOD ne magyarázd azt lépten nyomon hogy NEM LEHET mert így született meg bla bla "
De erre még mindig nem mondtál ellenpéldát - az hogy a saját pited nem ér amíg egy pedet nem mutatsz - viszont én rengeteg példát fel tudok hozni arra, hogy piteket együtt tartottak más kutyákkal kölyökkoruktól fogva, vittek kutyaiskolába, kutyaoviba és a kutyák mégis elindultak, nekimentek, bántották a többi kutyát. Pedig hozzáértő kezekben voltak, tapasztalt kutyásoknál. Ezek valódi, tiszta papíros regisztrált kutyák. Így hát addig amíg a tiedről nem teszel fel egy pedet meg egy videót hogy idegen kutyákkal önfeledten játszik, addig úgy tekintem a hablatyodat, hogy dumálsz bele a levegőbe.
"ezt továbbra is fenntartom, még akkor is ha próbáltad figyelmen kívül hagyni."
Azt tartasz fenn, amit akarsz, azt mondasz amit akarsz, de amíg nem bizonyítod azt amit mondasz, addig úgy tekintem hogy hazudsz.
"a többi válaszodat pedig semmire sem méltatom, mert veled vitázni értelmetlen. döbbenetesen buta vagy. amit már szerintem bőségesen bebizonyítottam. az, hogy te nem vagy hajlandó vagy csak burkoltan alig alig észrevehetően elismerni hogy leszerepeltél, még nem jelenti azt hogy neked van igazad. olyan vagy mint a partra vetett hal, vergődsz, azt hiszed még visszajuthatsz a vízbe, de csak egyre jobban fulladsz."
Persze. Te csak azt bizonyítottad eddig hogy amikor konkrétumokra került a szó, akkor te egyből átváltottál személyeskedésbe. Amiket írtál totális általánosságok, nem írtál semmi olyan példát hogy hogy tanítottad meg a kutyád kommunikálni (LOL), hogy hogy szocializáltad, nem írtál fel eseteket, nem írtál fel semmit. Amikor kicsit mélyebben belementünk a dolgokba, csak cézárral tudtál jönni.
"nekem nem több nem kevesebb a célom hogy buta emberek ne híreszteljék azt hogy egy pitből nem lehet normális kutya."
Ezt viszont nem úgy kell ahogy most csinálod, hanem úgy hogy konkrét példákat hozol fel, hogy igen, a te kutyád (pedje ez és ez) ezt csinálta, amit te így neveltél ki belőle, stb. Azt nem veszed észre hogy pont a fajtának okozol hatalmas károkat. Mert a te írásaid nyomán vesz esetleg olyasvalaki pitet akinek abszolút nem való, mert úgyis megneveli, mert "minden kutya olyan, amilyenre nevelik", az ilyen nem készül fel arra hogy a fajta valóban milyen, hogy adott esetben mire képes,egy neccesebb helyzetben bereccsen és nem tudja mit kell csinálni. Ilyenből lesznek a kutyás balesetek. Aki ismeri a fajtát és felelősséggel viseltetik iránta az nem ír olyant hogy csak nevelni kell meg hogy minden csak nevelés kérdése mert ez egyszerűen nem igaz. A nevelés nem hat a fajta genetikai korlátain kívül! Ha meg valaki azt hiszi hogy nem való a társadalomba, az nem vesz pitet. Ez nem akkora tragédia.
"te ezt megtetted holott magad is elismerted (végül nagy nehezen) hogy bőven van még mit tanulnod."
Már megint a funkcionális analfabetizmusod. Senki sem jelentheti ki hogy mindent tud a kutyáról és mindenkinek van mit tanulni. Tudod minden válasz felvet egy újabb kérdést, és létezik a fajtával és a kutyázással szembeni alázat is. Ezért jelent a kutyázás egyben élethosszig tartó tanulást. Én még nem vagyok öreg, tehát még bőven van lehetőségem a tanulásra.
"remélem az aki hosszasan beleszólt ebbe és szépen leírta hogy milyen "szörnyetegek" ezek a kutyák -köszönhetően a te buta felelőtlen kijelentéseidnek- és hogy semmi keresnivalójuk a társadalomban, mostanra ő is látja, hogy minden azon múlik hogy ezek mögött a kutyák mögött milyen gazda áll, és nem egy javíthatatlan szörnyetegként jönnek a világra. mert tudod sokaknak ez a téves megítélése erről a kutyáról, köszönhetően többek közt neked is aki szintén meg se tuda nevelni a kutyáit de a szája jár. felhozol viadalos példákat, reflektorfénybe állítod ennek a fajtának a rosszabbik oldalát, miközben azt próbálod bemagyarázni hogy nem a cukormázas hazugságot kellene a pitekről híresztelni, miszerint semmi egyéb nem kell hozzá csak egy megfelelő gazda. TESSÉK, EZ A CUKORMÁZAS VALÓSÁG, KIDERÜLT HOGY SAJÁT MAGAD ÁLTAL IS BEVALLOTTAN ALKALMATLAN VAGY A PIT MEGFELELŐ TARTÁSÁRA!"
Nem vallottam be ilyet, ezt csak te próbálod kiforgatni azért, mert kiderült hogy a fajtáról nem tudsz semmit, kuyád az nincs, érteni annyit értesz hozzájuk mint hajdú a harangöntéshez. Pont aki megfelelően tartja a kutyáját, az én vagyok, ugyanis vigyázok rá hogy ne történhessen semmi baleset, emellett rendszeresen mozgatva, foglalkoztatva vannak, sportolok velük ahol eredményeket érnek el, sőt bemutatózni viszem őket még óvodákba is, ahol a szülők meg az óvónénik el vannak hűlve tőle hogy milyen aranyosak és kedvesek a pitjeim. Szóval kettőnk közül aki tesz a fajtáért az én vagyok, aki meg árt neki az te vagy.
"jó kutyázást és jó tanulást a továbbiakban..."
Neked is, bár ahhoz nem a neten kéne virtuális kutyát regisztrálnod.
te komolyan mondom ennyire h-lye tényleg nem lehetsz...
"Hát hogyne. Viszont az hogy tűrje le azt hogy harapdálják, az már a jelleme letörése. És messze nem dominancia. A mgtört, rettegő kutyák viselkednek így. Az nem dominancia, hogy harapj erősebben te vakarcs, mert nem fáj, harapj, harapj, harapj! "
hát megnézném mit kezdenél pont te a megtört rettegő kutyámmal. úgy látom nem jut el az agyadig semmi. veled beszélgetni komolyan mondom csak falra hányt borsó! szerinted az én kutyámon valaha esett is vérző seb más által? azt nyilván sem én sem pedig ő nem hagyná. de az idétlenkedést pedig nem veszi fel. hát mi kérünk elnézést mert a kutyám intelligens és tökéletesen képes máshogy is megoldani dolgokat. mellesleg az meg hogy a te kutyád a pitednek akkorát csíp egy labdáért a szájába hogy az vérzik -csak mert gondolom ebből indulsz ki- azt mutatja hogy nem képesek normálisan játszani.
"Nos, pont egy domináns kutya nem engedi meg hogy összevissza legyen csipkedve. Az "ahol elfogy a tudás" c. blődlid meg azt jelenti hogy antropomorfizálod a kutyád, ugyanis egy kutyafalkában az erőszak mint olyan, természetes dolog. Sőt, a falka fájdalommal nevel. "
akkor olvasgasd még el ezt egy párszor míg eljut az agyadig is. mellesleg ha a te elméleted lenne igaz akkor minden kutya véresre harapdálná a társát. holott ilyenre baromira nincsen szükség.
"2 sajnos nagyon sok olyan kutya van amit nem nevelnek meg normálisan és valóban képes a másik kutya szájába rohanni. ezek főleg a kistestűek. az hogy egy pit kiröhögi azt amelyik csipkedi az nem másnak mint a magas fájdalom küszöbének köszönhető. illetve annak hogy teljesen más eszközökkel tökéletesen képes helyre tenni a másik kutyát. találkoztunk már nem egy olyan kutyával amelyik nagy jani volt a mienkkel míg pórázon volt nyugodtan. aztán mikor elengedtük és a mienk megindult máris farok behúzva menekült. nem kellet ahhoz bántania hogy leszerelje, mert ezer millió más dologgal is a kutya tudtára hozta hogy ki a jani. ráadásul nekünk ilyesfajta önigazolásra nincsen szükségünk hogy akkor most melyik kutya veri le a másikat, mert nincsen erre szükség. tökéletesen maga mögé utasítja a kutyákat teljesen más módszerekkel is, főleg játékba burkolva, amit én látok, a többiek nem. pl. még nem találkoztam egyetlen szerencsétlen megadó típusú kutyával amelyik ne építette volna bele magát állandóan a földbe többek között ezzel is jelezvén a nem létező kutyámnak hogy elismeri a felsőbbségét. tudod ahol elfogy a tudás, ott kezdődik az erőszak.
kevés olyan kutya létezik amelyik akkora baromi nagy magabiztossággal és önbizalommal rendelkezik mint a pit. megy előre mint a "tank", mert semmi nem rettenti el, még a csipkelődés sem hatja meg vagy riassza el és éppen ezzel bőségesen maga alá gyűri a többi kutyát. sok az olyan kutya amelyik csak domináns szeretne lenni..."
arról nem is beszélve hogy játék közben szoktak csípkelődni a kutyák. van egy kiskölyök az is csipkedi a nem létező kutyámat. most jól harapdálja meg az enyém ezért? minek ha teljesen más eszközökkel is meg lehet ezt oldani??? te azt hiszed csakis az a kutya lehet domináns amelyik egyből verekszik? mert akkor nagy tévedésben vagy öcsém...
mellesleg meg a piteknek eléggé nagy a fájdalom küszöbük, ugyhogy szerintem az a kutya amelyikbe olyat csípnek ami csak jelképes és nem is fáj neki, elborul az agya, az én olvasatomban nem egy normálisan kommunikáló kutya.
"Miért, pénzbe került beregelni arra az internetes oldalra ahol lehet virtuális kutyád? "
én nem tudom te feléd mennyiért dobálják a nagy minőségi piteket, de erre fele nem olcsó. és ha nem azért vettem hogy viadaloztasson akkor nem is szeretnék meglátni rajta heget. főleg nem olyan eset miatt amit másképp is meg lehet oldani . én örülök hogy te büszke vagy arra hogy lépten nyomon cipeled a kutyádat varrásra, én meg örülök annak hogy gyönyörű hibátlan szőrzete van, és nem úgy néz ki mint valami szakadt útszéli kutya.
"A kutyádat nem te tanítod meg kommunikálni, hanem a többi kutya. Mint írtam korábban, a kutyáim kölyökként nagyon sokat voltak kutyák között, mind saját, mind idegen kutyák között, tehát a kommunikáció megtanulásával nincs semmi gond. Viszont hogy tűrje azt hogy más kutyák véresre csipkedjék a száját vagy bármijét, az nem kommunikáció meg nem szocializáció kérdése, hanem ahhoz egy kutyát - bármilyet, nem csak pitet - meg kell törni, le kell belülről rombolni, rettegő lelki nyomorékká kell tenni. "
még egy bizonyítéka annak hogy sz-rt se tudsz. tudod kevés -főleg magyarországon- az a kutya amelyik valóban jó példát tud mutatni. illetve főleg ha domináns kutyád van, akkor nem is igazán hatja meg ha mások szeretnék kicsit helyretenni. nagyon sok dolog van amit neked kell megtanítani neki.
megértetni a kutyával mi az ami elfogadott és mi az ami nem.
például az enyém a te falkádban a te nevelési módszered alatt nőtt volna fel akkor mai napig azt hinné hogy bizonyos dolgok lerendezéséhez azonnal verekedni kell. holott a kutyák kommunikációjában ezer millió más lehetőség létezik és CSAK LEGVÉGSŐ ESETBEN ugrik egymásnak két erős jellemű kutya.
egy példa a sokmillió lehetőség/verzió közül hátha sikerül is értelmezned azt amiről beszélek:
http://www.youtube.com/watch?v=B4fp07yH740
"Mondom hogy te nem láttál még valódi kutyafalkát."
nem idézem be az egészet, ne foglalja a helyet. az hogy az alfa valami oknál fogva kiesik és a mögötte következő második veszi át a helyét, nem mondtál semmi újat. viszont érdekesnek találom hogy pont egy vidéki körülmények között élő falka esetében nekem be akarod magyarázni hogy azok állandóan marakodnak meg tesztelgetik a vezért. akkor most én is azt mondom, mutass videót, mert ezt nem hiszem el. főleg nem kutyák esetében. egy ember esetében a domináns kuya mindig akkor tesztelgeti a gazdáját -parancsmegtagadás stb- amikor meggyengül a pozíciója. ami sajnos nem nehéz esetünkben, hiszen nekünk nem mindig van energiánk 100%ot nyújtani, minden apró szabályt következetesen betartani stb stb. viszont ugyanakkor ez jó jel arra hogy észbekapjunk. egy kutyának viszont nem esik nehezére betartatni a szabályokat, mert ez az élete. így nem is gyengül a pozíciója és nem is próbálkoznak be a többiek mert mindenki tökéletesen tudja hol a helye. ha állandóan csesztetik az alfát az azt jelenti hogy nem fogadják el. de mondom, kérek videót és majd akkor visszatérhetünk erre.
"Mi a normális kutya? Neked mi? A faroklógatva utánad kullogó? Meg lehet törni a kutyát, de a megtörés nem nevelés!"
megintcsak beidézem, hátha eljut az agyadig:
"De erre még mindig nem mondtál ellenpéldát - az hogy a saját pited nem ér amíg egy pedet nem mutatsz - viszont én rengeteg példát fel tudok hozni arra, hogy piteket együtt tartottak más kutyákkal kölyökkoruktól fogva, vittek kutyaiskolába, kutyaoviba és a kutyák mégis elindultak, nekimentek, bántották a többi kutyát. Pedig hozzáértő kezekben voltak, tapasztalt kutyásoknál. Ezek valódi, tiszta papíros regisztrált kutyák. Így hát addig amíg a tiedről nem teszel fel egy pedet meg egy videót hogy idegen kutyákkal önfeledten játszik, addig úgy tekintem a hablatyodat, hogy dumálsz bele a levegőbe. "
bárki aki egy kicsit is többet ért a kutyákhoz mint te -és vannak itt páran- HA olvasnák ezt simán vágnák mostanra miről beszélek. unalmas vagy a nevetséges pededdel, bár hgy őszinte legyek amilyen tokmány kutyákat mutattál nekem kiváncsi lennék a tieidre is. ennek ellenére érdekes mégse érdekel, vajon miért? mert te nem egy pittel nem tudsz mit kezdeni hanem egy dominánsan viselkedő kutyával. engem még az sem érdekelne ha nem is pitjeid vannak, mert az amit írtam ugyanúgy minden kutyára igaz.
de megintcsak ismétlem:
szerintem az hogy te NEM TUDOD/AKAROD rendesen kontrollálni a kutyádat mert pancser vagy, az nem azt jelenti hogy lehetetlenség. komolyan fel nem tudom épp ésszel mérni hogy a fenébe nem látod át az egészet. valaha próbáltad is? NEM! akkor meg nincs miről vitatkozni!!!
és ne kellejen már arról is megint írnom, hogy verekedés és verekedés között is vannak különbségek. a csaj két pitje sem volt semmi eksztra. ugyanigy képes más kutya is összeugrani a fajtársával.
mellesleg nem válaszoltál arra amit még szombaton írtam:
van itt a városban egy keverék, rögtön azzal kezdi hogy minden kutyára ráugrik és meg is öli őket. mondta a párom hogy már rengeteg kutyát kinyírt. hidd el az nem pit! nah, ilyenkor mi van? megáll a tudomány. összeugrani a fajtársával nem csak a pit képes. és megölni egy fajtársát sem csak egyedül a pit képes. el vagy te nagyon tévedve kisöcsém.
"Azt tartasz fenn, amit akarsz, azt mondasz amit akarsz, de amíg nem bizonyítod azt amit mondasz, addig úgy tekintem hogy hazudsz. "
tekintsed annak aminek akarod. ahogyan már írtam egy kicsit is hozzáértő betegre röhögné magát azon a sok h-lyeségen amiket te írtál.
"Persze. Te csak azt bizonyítottad eddig hogy amikor konkrétumokra került a szó, akkor te egyből átváltottál személyeskedésbe. Amiket írtál totális általánosságok, nem írtál semmi olyan példát hogy hogy tanítottad meg a kutyád kommunikálni (LOL), hogy hogy szocializáltad, nem írtál fel eseteket, nem írtál fel semmit. Amikor kicsit mélyebben belementünk a dolgokba, csak cézárral tudtál jönni. "
hát ha egyszer buta vagy a témához, nincsen miről beszélni. egyébként vicces de neked van a legnagyobb arcod a gép előtt ülve és semmi tudásod. van alap aztán tső. egy rakás ember van csak ezen az oldalon akik pl. tisztában vannak a kutyakommunikáció fogalmával. te meg még azt se tudod mi fán terem az. nevetséges vagy.
"Ezt viszont nem úgy kell ahogy most csinálod, hanem úgy hogy konkrét példákat hozol fel, hogy igen, a te kutyád (pedje ez és ez) ezt csinálta, amit te így neveltél ki belőle, stb. Azt nem veszed észre hogy pont a fajtának okozol hatalmas károkat. Mert a te írásaid nyomán vesz esetleg olyasvalaki pitet akinek abszolút nem való, mert úgyis megneveli, mert "minden kutya olyan, amilyenre nevelik", az ilyen nem készül fel arra hogy a fajta valóban milyen, hogy adott esetben mire képes,egy neccesebb helyzetben bereccsen és nem tudja mit kell csinálni. Ilyenből lesznek a kutyás balesetek. Aki ismeri a fajtát és felelősséggel viseltetik iránta az nem ír olyant hogy csak nevelni kell meg hogy minden csak nevelés kérdése mert ez egyszerűen nem igaz. A nevelés nem hat a fajta genetikai korlátain kívül! Ha meg valaki azt hiszi hogy nem való a társadalomba, az nem vesz pitet. Ez nem akkora tragédia. "
az amit te vallasz egy hatalmas h-lyeség. pont. ennek ellenére nekem abszolút nem szokásom a pitet ajánlgatni sőt általában lebeszélem az embereket róla. pontosan azért mert tudom mennyi melót kell belefeccölni hogy akár csak annyira legyen "normális" mint a tieid (sport, nevelés stb).
ugyanakkor irónikus de éppen te is egyike vagy az élő ellenpéldának hogy nem való akárki kezébe. ugyanis nem vagy képes vagy nem akarod rendesen megnevelni/szocializálni a kutyádat ezzel nagyon sok veszélyforrást előidézve, főleg ha nem vigyázol (példa a labdán összevesző két kutyád).
"Ezt viszont nem úgy kell ahogy most csinálod, hanem úgy hogy konkrét példákat hozol fel, hogy igen, a te kutyád (pedje ez és ez) ezt csinálta, amit te így neveltél ki belőle, stb. Azt nem veszed észre hogy pont a fajtának okozol hatalmas károkat. Mert a te írásaid nyomán vesz esetleg olyasvalaki pitet akinek abszolút nem való, mert úgyis megneveli, mert "minden kutya olyan, amilyenre nevelik", az ilyen nem készül fel arra hogy a fajta valóban milyen, hogy adott esetben mire képes,egy neccesebb helyzetben bereccsen és nem tudja mit kell csinálni. Ilyenből lesznek a kutyás balesetek. Aki ismeri a fajtát és felelősséggel viseltetik iránta az nem ír olyant hogy csak nevelni kell meg hogy minden csak nevelés kérdése mert ez egyszerűen nem igaz. A nevelés nem hat a fajta genetikai korlátain kívül! Ha meg valaki azt hiszi hogy nem való a társadalomba, az nem vesz pitet. Ez nem akkora tragédia. "
wehehe. ez nagyon vicces volt. tisztában vagyok a kutyámmal, tökéletesen ismerem őt és tökéletesen tisztában vagyok a képességeivel is. a bereccsenéshez meg megintcsak idéznék hátha eljut az agyadig:
kevés olyan kutya létezik amelyik akkora baromi nagy magabiztossággal és önbizalommal rendelkezik mint a pit. megy előre mint a "tank", mert semmi nem rettenti el, még a csipkelődés sem hatj
"Nem vallottam be ilyet, ezt csak te próbálod kiforgatni azért, mert kiderült hogy a fajtáról nem tudsz semmit, kuyád az nincs"
hogyne. bárki aki elolvassa a válaszodat láthatja... am meg minek kell egy nem létező kutyáról ped? :D olyan biztos vagy benne hogy nekem nincsen... akkor minek kell ped? ez az egyetlen szalmaszálad amibe még kapaszkodhatsz. nem veszem el tőled ezt az egy lehetőséget. én meg jókat röhögök rajtad.
"Pont aki megfelelően tartja a kutyáját, az én vagyok, ugyanis vigyázok rá hogy ne történhessen semmi baleset,"
hogyne, mint a labdás esetben...
"mellett rendszeresen mozgatva, foglalkoztatva vannak, sportolok velük ahol eredményeket érnek el,"
ez nálunk alap, életmód. nem várok én ilyesmiért senkitől dicséretet. most te ettől azt hiszed micsoda extra szuper gazda vagy? főleg mikor varrni kell a kutyádat nemde?
"sőt bemutatózni viszem őket még óvodákba is, ahol a szülők meg az óvónénik el vannak hűlve tőle hogy milyen aranyosak és kedvesek a pitjeim."
hmmm. tán csak nem hivatalosan terápiás pitjeid vannak??? mesélnél erről bővebben, csak mert ezt másképp nem nagyon hiszem el... arról nem is beszélve hogy te mit bemutatózól a gyerekeknek? mit beszélsz a pitekről? mesélsz a viadalozásról és arról micsoda halálgépek lehetnek? csak mert eddig itt is erre voltál képes többre nem...
heh... nah jah... nekem meg tollas a hátam.
szerintem tedd mostmár magadat takarékra, mert ahhoz hogy győzedelmeskedni tudj felettem, bármennyire is epedsz érte, nem fog menni amíg nem tudsz tőlem többet. egyedül a viadaloztatásban vagy okosabb, tapasztaltabb tájékozottabb. semmi több. viszont mivel nem óhajtok viadaloztatásban részt venni ezért a tudásod eme kis gyöngyszeme nem mérvadó!
Olyat hosszúakat írtok hogy nincs kedvem végig olvasni mindet, itt két valaki arról vitatkozik tömören röviden hogy a pit egy "halálgép" vagy nem?
Említettétek egy pár helyen ezt a gameness-t (játékosság?).
Angol wiki azt írta hogy ez olyan tenyésztett kutyák tulajdonsága akik komoly sérülés esetén sem állnak meg.
Egy viador kutya esetében ez egyértelmű.
Már csak azt mondja meg nekem valaki hogy miért kell egy ilyen fajtát fenn tartani, miért kell támogatni, szaporítani? Miért mosdatják állandóan mint a szerecsent? Csak nekem tűnik egyértelműnek hogy ez a kutya gladiátorkodást meg kéne szüntetni? És a gladiátorokat is el kell tüntetni, csak akkor fog végleg megszűnni ez a jelenség. És ezért az emberek a felelősek, az is aki tenyészti őket és az is aki mosdatja.
A szlovákokkal értek egyet, nem lehet ilyen kutyát tartani, ami meg van azt is csak ivartalanítva.
Egyetlen céljuk hogy kegyetlenül kínoztassák őket egymással, amire még beteg módon tenyésztve is vannak, és hajlandóságuk is van rá.
A sok ilyen barmot urán bányába kéne küldeni, a fajtát meg elfelejteni, szerintem nem véletlen az FCI sem regisztrálja, pont ezért.
mellesleg kicsit kuksizd meg ezeket -hogy nem jutott eddig eszembe-.
tehát mindezt elnézve akkor az ADBA is h-lye mert kijelenti hogy egy pit szocializálható és emellett EL IS VÁRJA AZT! (linkeltél be adba regisztrált piteket)
többek között ez az enyémnél ott kezdődött hogy volhard teszt. így tisztában voltunk a jellemével, illetve azzal is milyen az idegrendszere. ennek megfelelően cseperedett fel...
arról én nem tehetek hogy körülötted olyanok vannak akik nem tudják ezt kihozni a kutyából, mert abban a NEM KICSIT TÉVES HITBEN élnek hogy egy pitet nem lehet szocialzálni. vagy ne adj isten beltenyészetes -többek között az általad belinkelt két viador kutya pl.- kutyák és totál labilis idegrendszerrel rendelkeznek.
mellesleg félreértés ne essék, a te kutyáiddal leírás alapján nem sok gond van. ott a hiba az hogy te nem tudod megnevelni. ez van.
beidéznék egy nagyon fontos szöveget:
"A properly socialized puppy is well adjusted and makes a good companion. It is neither frightened by nor aggressive towards anyone or anything it would normally meet in day to day living. Please download The Importance of Early Puppy Socialization below"
tehát se nem féljen, se nem legyen agresszív SENKIVEL ÉS SEMMIVEL SZEMBEN! ami úgy gondolom magába foglalja a fajtársakat is!
el se hiszem hogy ez is teljesen kiment a fejemből... ugyanis a tenyésztő akitől vettem ezt a kutyát pontosan emiatt nagyon ragaszkodott a kutya megfelelő neveléséhez. bár elsősorban ez saját cél volt és nem az hogy az adba-nak megfeleljünk....
nos, úgy gondolom pattoghatsz itt pedért meg akármiért, ha neked lenne igazad, akkor ezt az ADBA nem várná el, MERT NEM TUDNÁ ELVÁRNI A PITES TULAJOKTÓL.
szóval innentől kezdve vonuljál el, tanulmányozd az ADBA oldalát és hirdesd a regét az ismerőseid között hogy NEM A KUTYA A "HIBÁS" mert tenyészet meg genetika meg bla bla, hanem ők nem tudják felkötni a gatyát. ahogyan te sem voltál képes.
ez van...
"pont te a megtört rettegő kutyámmal.”
Egy ilyen kutyát az hozzon helyre aki elcseszte. Nem foglalkozom mentéssel, rehabbal, nem az én dolgom a xart visszalapátolni a lóba.
„úgy látom nem jut el az agyadig semmi. veled beszélgetni komolyan mondom csak falra hányt borsó! szerinted az én kutyámon valaha esett is vérző seb más által? azt nyilván sem én sem pedig ő nem hagyná. de az idétlenkedést pedig nem veszi fel. hát mi kérünk elnézést mert a kutyám intelligens és tökéletesen képes máshogy is megoldani dolgokat.”
Ezt értsem úgy hogy a kutyát csak steril környezetbe kell vinni, ahol semmi baja nem történhet? Akkor nem lehet vinni erdőbe se, ott lehetnek tüskés bokrok is amik megkarcolják szegény Fifikét?
„mellesleg az meg hogy a te kutyád a pitednek akkorát csíp egy labdáért a szájába hogy az vérzik -csak mert gondolom ebből indulsz ki- azt mutatja hogy nem képesek normálisan játszani.”
De, képesek, ugyanis ilyen dolgok nem rendszeresen történnek meg, hanem csak egy alkalommal fordult elő. Se előtte, se azóta. Egyébiránt ez az eset amin még mindig lovagolsz, olyan jó két éve volt.
„arról nem is beszélve hogy játék közben szoktak csípkelődni a kutyák. van egy kiskölyök az is csipkedi a nem létező kutyámat. most jól harapdálja meg az enyém ezért? minek ha teljesen más eszközökkel is meg lehet ezt oldani??? te azt hiszed csakis az a kutya lehet domináns amelyik egyből verekszik? mert akkor nagy tévedésben vagy öcsém... „
Ha nem tudnád, más a kölyök és más a felnőtt egyed. Példa. Gondolom tudod azt, ha egy kutya lefekszik a másik előtt, akkor az az alárendeltség jele. Nos, ha egy alfa kutya lefekszik egy kölyöknek, akkor alárendeli magát neki? Nem. Mert mindkettő tudja hogy ez csak játék. Aztán ahogy a kölyök cseperedik és válik felnőtté, a felnőttek egyre kevésbé fognak neki lefeküdni játék közben. Na vajon miért?
„mellesleg meg a piteknek eléggé nagy a fájdalom küszöbük, ugyhogy szerintem az a kutya amelyikbe olyat csípnek ami csak jelképes és nem is fáj neki, elborul az agya, az én olvasatomban nem egy normálisan kommunikáló kutya. „
Gondolom arról se hallottál hogy egy kutyakölyök hogy tanulja meg hogy milyen erőset haraphat.
„én nem tudom te feléd mennyiért dobálják a nagy minőségi piteket, de erre fele nem olcsó. és ha nem azért vettem hogy viadaloztasson akkor nem is szeretnék meglátni rajta heget. főleg nem olyan eset miatt amit másképp is meg lehet oldani . én örülök hogy te büszke vagy arra hogy lépten nyomon cipeled a kutyádat varrásra, én meg örülök annak hogy gyönyörű hibátlan szőrzete van, és nem úgy néz ki mint valami szakadt útszéli kutya. „
Már megint olyat írtál amit én nem. Hol írtam azt hogy arra vagyok büszke hogy hegek vannak a kutyámon? Miért folyamodsz megint – és már számtalanszor ilyen helyzetben – a hazugság fegyveréhez? Tudod hogy ki az akinek ilyen helyzetben hazudni kell?
„még egy bizonyítéka annak hogy sz-rt se tudsz. tudod kevés -főleg magyarországon- az a kutya amelyik valóban jó példát tud mutatni. illetve főleg ha domináns kutyád van, akkor nem is igazán hatja meg ha mások szeretnék kicsit helyretenni. nagyon sok dolog van amit neked kell megtanítani neki. „
Lyuly. Akkor most pont azt írtad le hogy nem én vagyok a hibás hogy a kutyám ilyen „félrenevelt”, mert nagyon kevés – főleg itthon – az olyan kutya amelyik jó példát tud mutatni. De ez az eddigi butaságaid mélypontja hogy csak ott lehet felelősen pitet tartani, ahol van ilyen "megfelelően kommunikáló" kutya a környéken.
„megértetni a kutyával mi az ami elfogadott és mi az ami nem.”
Igen, erről szól a nevelés, ez a szocializáció.
„például az enyém a te falkádban a te nevelési módszered alatt nőtt volna fel akkor mai napig azt hinné hogy bizonyos dolgok lerendezéséhez azonnal verekedni kell. holott a kutyák kommunikációjában ezer millió más lehetőség létezik és CSAK LEGVÉGSŐ ESETBEN ugrik egymásnak két erős jellemű kutya. „
Ha meg a nagymamának töke volna, ő volna a nagypapa…
egy példa a sokmillió lehetőség/verzió közül hátha sikerül is értelmezned azt amiről beszélek:
http://www.youtube.com/watch?v=B4fp07yH740
„nem idézem be az egészet, ne foglalja a helyet. az hogy az alfa valami oknál fogva kiesik és a mögötte következő második veszi át a helyét, nem mondtál semmi újat. viszont érdekesnek találom hogy pont egy vidéki körülmények között élő falka esetében nekem be akarod magyarázni hogy azok állandóan marakodnak meg tesztelgetik a vezért. akkor most én is azt mondom, mutass videót, mert ezt nem hiszem el. főleg nem kutyák esetében. egy ember esetében a domináns kuya mindig akkor tesztelgeti a gazdáját -parancsmegtagadás stb- amikor meggyengül a pozíciója. ami sajnos nem nehéz esetünkben, hiszen nekünk nem mindig van energiánk 100%ot nyújtani, minden apró szabályt következetesen betartani stb stb. viszont ugyanakkor ez jó jel arra hogy észbekapjunk. egy kutyának viszont nem esik nehezére betartatni a szabályokat, mert ez az élete. így nem is gyengül a pozíciója és nem is próbálkoznak be a többiek mert mindenki tökéletesen tudja hol a helye. ha állandóan csesztetik az alfát az azt jelenti hogy nem fogadják el. de mondom, kérek videót és majd akkor visszatérhetünk erre.”
Tudod akkor kérjél, ha adod azt amit kérek már régóta. Semmiért ne várjál valamit. Egyrészt nem írtam olyat hogy csak az alfát tesztelgetik. Tudod nem úgy van hogy van az alfa és alatta egyenlő pozícióban a többiek. Ha egy kutya bekerül a falkába, az elfoglal egy pozíciót. Ha van benne törekvés meg kitartás, akkor nem fogadja el, megy feljebb. És tudod a jobb pozícióért mindig harc folyik, a kutyának bizonyítania kell hogy érdemes rá. Tudod a mondás szerint sem a gyengébb kutya baxik, azt ki kell érdemelni. És gondolom azt se tudod mi az a csípési sorrend.
„megintcsak beidézem, hátha eljut az agyadig:”
Jó, ez az „álmodj királylány” kategória. Persze elhiszem hogy azt szeretnéd, ha valaha lesz egy kutyád hogy az ilyen legyen, de az nem most lesz.
„bárki aki egy kicsit is többet ért a kutyákhoz mint te -és vannak itt páran- HA olvasnák ezt simán vágnák mostanra miről beszélek. unalmas vagy a nevetséges pededdel, bár hgy őszinte legyek amilyen tokmány kutyákat mutattál nekem kiváncsi lennék a tieidre is. ennek ellenére érdekes mégse érdekel, vajon miért? mert te nem egy pittel nem tudsz mit kezdeni hanem egy dominánsan viselkedő kutyával. engem még az sem érdekelne ha nem is pitjeid vannak, mert az amit írtam ugyanúgy minden kutyára igaz. „
Ez a „bárki” duma kb. olyan mint mikor a Jó reggelt Vietnam c. filmben a R. Williams helyére kinevezett rádiós fickó tiltakozik az ellen hogy Williamst visszategyék. Tudod a „néma tömegek akik szeretik a polkáimat” c. duma. :-DDD
„szerintem az hogy te NEM TUDOD/AKAROD rendesen kontrollálni a kutyádat mert pancser vagy, az nem azt jelenti hogy lehetetlenség. komolyan fel nem tudom épp ésszel mérni hogy a fenébe nem látod át az egészet. valaha próbáltad is? NEM! akkor meg nincs miről vitatkozni!!! „
Persze, tudom, mindenki pancser akinek Magyarországon pitje van (kivéve a néma tömegek :-DDD), persze te nem vagy pancser hisz lehetőséged se adódott arra hogy azzá válj, mert még ahhoz is kutya kéne, neked meg max. az interneten van virtuális.
„és ne kellejen már arról is megint írnom, hogy verekedés és verekedés között is vannak különbségek. a csaj két pitje sem volt semmi eksztra. ugyanigy képes más kutya is összeugrani a fajtársával.”
És ki beszélt arról hogy csak a pitek ugranak össze? Tényleg nem értetted mire céloztam azzal az esettel kapcsolatban? Funkcionális analfabetizmus rulz?
„mellesleg nem válaszoltál arra amit még szombaton írtam:
van itt a városban egy keverék, rögtön azzal kezdi hogy minden kutyára ráugrik és meg is öli őket. mondta a párom hogy már rengeteg kutyát kinyírt. hidd el az nem pit! nah, ilyenkor mi van? megáll a tudomány. összeugrani a fajtársával nem csak a pit képes. és megölni egy fajtársát sem csak egyedül a pit képes. el vagy te nagyon tévedve kisöcsém."
Megint vagy hazudsz, vagy a funkcionális analfabetizmusod. És ki mondta hogy erre csak pit képes? Ki mondta hogy csak a pit alkalmas fizikailag megölni egy kutyát? Mondom, te totálisan félreértelmezel dolgokat vagy betegesen hazudsz. A pitet nem ölésre tenyésztették ki (az az agár, ha nem tudnád), hanem harcra. Érted a különbséget? Nem arról van szó hogy hajlandó harcolni, mert bármelyik kutya hajlandó ha nyerésben van, de a pit az egyetlen amelyik akkor is azt hiszi hogy nyerésben van, amikor nem, amikor a másik kutya már majdhogynem ronccsá harapta, amelyik nem foglalkozik a sérülésekkel, a harci vágya felülírja az életösztönt és megy előre. Tudod a régi magyar mondás: nem az a legény aki adja, hanem aki állja. Erre mondja az angol hogy gameness. Te kezdted ott el mondani azt a hülyeséget hogy ehhez nem kell pit mert csak képzés kérdése és bármelyik kutyát ki lehet arra képezni hogy vert helyzetben órákat harcoljon, hogy a harci vágy felülírja benne az életösztönt. Nos, az a keverék is ezt csinálja?
„tekintsed annak aminek akarod. ahogyan már írtam egy kicsit is hozzáértő betegre röhögné magát azon a sok h-lyeségen amiket te írtál. „
A hozzáértők néma tömegei. :-DDD
„hát ha egyszer buta vagy a témához, nincsen miről beszélni. egyébként vicces de neked van a legnagyobb arcod a gép előtt ülve és semmi tudásod. van alap aztán tső. egy rakás ember van csak ezen az oldalon akik pl. tisztában vannak a kutyakommunikáció fogalmával. te meg még azt se tudod mi fán terem az. nevetséges vagy.”
Na, erről beszéltem. Amikor sarokba szorulsz akkor azzal jössz hogy nem értem meg hogy buta vagyok meg olykor azzal hogy nincs időd ezt elmagyarázni.
„az amit te vallasz egy hatalmas h-lyeség. pont. ennek ellenére nekem abszolút nem szokásom a pitet ajánlgatni sőt általában lebeszélem az embereket róla. pontosan azért mert tudom mennyi melót kell belefeccölni hogy akár csak annyira legyen "normális" mint a tieid (sport, nevelés stb). „
Ez a „pont” egy „megfelelő és hivatalos” év akart lenni vagy a szokásos személyeskedő mantrád. Ami lepereg, mert tudom hogy minek a jele. :-DDD
„ugyanakkor irónikus de éppen te is egyike vagy az élő ellenpéldának hogy nem való akárki kezébe. ugyanis nem vagy képes vagy nem akarod rendesen megnevelni/szocializálni a kutyádat ezzel nagyon sok veszélyforrást előidézve, főleg ha nem vigyázol (példa a labdán összevesző két kutyád). „
Nem idézek elő veszélyforrást, ugyanis – a jogszabályoknak megfelelően – az udvart a kutyáim csak pórázon hagyhatják el, elengedve meg ott vannak, ahol a jogszabály megengedi (kutyafuttató). Ja, a labdán összevesző két kutyát is azért hozod fel mert arra se tudtál válaszolni, hogy a pit amelyik ott a másik, a rangsorban felette lévő kutyán felülkerekedett, utána miért hódolt be neki mégis?
„wehehe. ez nagyon vicces volt. tisztában vagyok a kutyámmal, tökéletesen ismerem őt és tökéletesen tisztában vagyok a képességeivel is. a bereccsenéshez meg megintcsak idéznék hátha eljut az agyadig: „
Nos, te olvasd el még egyszer, hátha sikerül felfogni hogy a bereccsenésen a gazdát értettem, aki lefagy vagy elmenekül, a kutyát otthagyva (mert ilyent is hallottam már), vagy ott áll sikoltozva, amikor „helyzet”van.
„hogyne. bárki aki elolvassa a válaszodat láthatja... am meg minek kell egy nem létező kutyáról ped? :D olyan biztos vagy benne hogy nekem nincsen... akkor minek kell ped? ez az egyetlen szalmaszálad amibe még kapaszkodhatsz. nem veszem el tőled ezt az egy lehetőséget. én meg jókat röhögök rajtad.”
Mondjuk esetleg azért hogy megkérdezzem a tenyésztőt hogy kinek adott el abból a párosításból, mert gondolom mint jó tenyésztő kapcsolatban van az általa eladott kölykök gazdáival. Vagy egyszerűen azért hogy tudjam hogy az illető kutya pit-e vagy csak egy szimpla fajtajellegű keverék.
„hogyne, mint a labdás esetben... „
Igen, pont mint a labdás esetben, amikor másodpercek alatt megoldottuk – ugyanis fel vagyunk ilyenekre készülve – a dolgot anélkül hogy komolyabb sérülés történt volna. Tudod a pit tartás ezt is megköveteli hogy legyél felkészülve ilyen esetekre. Köszönöm szépen hogy felhoztad ezt a jó példát.
„ez nálunk alap, életmód. nem várok én ilyesmiért senkitől dicséretet. most te ettől azt hiszed micsoda extra szuper gazda vagy? főleg mikor varrni kell a kutyádat nemde?”
Nekem nem kellett még varrni egy kutyámat se. Akinek varrni kellett az nem én vagyok, hanem az ország egyik legképzettebb, legeredményesebb kutyása, akinek a kutyái a nemzetközi mezőnyben is bizonyítanak, sokszor dobogós eredményekkel. És kapaszkodj meg, nem pitjei vannak. Akkor most megint a funkcionális analfabetizmusod jött elő, vagy szándékosan hazudtál. Ezt szerinted hogy veszik le a „kicsit is hozzáértők”?
„hmmm. tán csak nem hivatalosan terápiás pitjeid vannak??? mesélnél erről bővebben, csak mert ezt másképp nem nagyon hiszem el... arról nem is beszélve hogy te mit bemutatózól a gyerekeknek? mit beszélsz a pitekről? mesélsz a viadalozásról és arról micsoda halálgépek lehetnek? csak mert eddig itt is erre voltál képes többre nem...
heh... nah jah... nekem meg tollas a hátam. „
Nem hivatalosan terápiás, csak éppen betonstabil és mindent elvisel gyerekektől. Ja, gondolod ovisoknak előadást tartok? Nem. Van egy kiskocsi amibe beülnek, kutya meg huzkodja őket, illetve van egy kötél a végén harapópárnával, ami a kutya szájában van, a másik végét meg húzza az oviscsoport, ez része a bemutatónak, ahogy egy másik kutya (nem enyém) dogdancingje vagy egy harmadik agilityje. Jó móka a kutyáknak is, nekik is.
„szerintem tedd mostmár magadat takarékra, mert ahhoz hogy győzedelmeskedni tudj felettem, bármennyire is epedsz érte, nem fog menni amíg nem tudsz tőlem többet.”
Ha többet tudsz akkor miért kell ordas módon összevissza hazudoznod korábbi dolgokról? Mintha egy beteges hazudozóval vitakoznék. Aki többet tud, annak nem kell hazudnia, ahogyan személyeskednie sem kell, neki erre elegek az érvek. Egyébiránt arra vagyok kíváncsi hogy meddig terjed az önzetlenséged. Mert nagyon önzetlenül osztogatod azt, amiből neked nagyon kevés van: az észt. :-DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!