Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miert tartjak a pitbull-t...

Miert tartjak a pitbull-t nagyszámnak?

Figyelt kérdés
mindenki azt mondja hogy ''jaj ez a legerosebb kutyafajta,letobb sulyt tudja elhuzni stb.stb.''
2013. aug. 8. 21:18
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/201 anonim ***** válasza:
67%

"nem élvezi az a kutya egyáltalán, nekem elhiheteted."

Miért, ki vagy te? Tudsz villantani valami referenciád vagy a cézármilán filmek bambulása alatt ragadt rád ez a szagértelem a kosszal együtt?

"nem zavar hogy még az a nemnormális is képes azt leírni hogy a kutya ami testjeleket lead az a normális"

Ezt írta? Hol? Megint hazudsz vagy megint nem tudtad értelmezni az olvasottakat? Azt írta egyébiránt hogy nagyon nem számít hogy a kutya mit csinál (tudod, bad move), amennyiben megcsinálja a scratch -et.

"és az valami taktika akar lenni meg tudom is én mi?"

Mondom, nem tudod értelmezni amit elolvasol. Itt ez a link, keress valakit, aki számodra érthetően el tudja mondani miről szól, kérj pénzt a szüleidtől pszicológusra és tedd meg a megfelelő intézkedéseket.

[link]

2013. aug. 11. 09:23
 132/201 anonim ***** válasza:
67%

nah mostmár a 76ból 75 lett nem rossz...

a feltételezéseid rólam pedig egyenesen szánalmasak. örülnél ha valami kis taknyos lennék, kutya nélkül igaz e?

mellesleg már a legeslegelején a sajátommal is ugyanúgy példálóztam (tudd, a plüss szamaram), ahogy azt is leírtam hogy nem kell jóval több odafigyelés mint egy emberes rotihoz pl.

az hogy neked a titok kell hogyan kell nevelni egy kutyát mert te arra képtelen vagy, az miért az én bajom? majd pont elkezdelek rehabilitálgatni mi?

mellesleg jó hogy cesart felhoztad, szeretek vele példálózni ugyanis ő a legismertebb az emberek számára. ha már itt tartunk és a szerencsétlen kutyáid képesek egymásnak ugrani egy labdán nem ártana az itt janiskodás helyett megnézni párat, hátha valami is ragadna rád nem csak a primitív stílus. mellesleg pl. erre még mindig nem válaszoltál -ahogyan nagyon sokra ugyanúgy- mégis van pofád kijelenteni hogy te mindenre normálisan korrekten válaszolsz , holott nem! szeretnéd hogy összeszedjem az összeset egy csokorba? mondjuk akkor is csak kivűlogatnál pár kérdést mert egy szánalmasság vagy.

ha már szóbajött az is mennyi idős vagyok, megnézném hogy te mennyi vagy a tipikus legénykedős viselkedéseddel. férfi ember nem lehetsz mert egy normális érett nőnek nem kellenél olyan primitív vagy. azon se lepődnék meg ha senkid nincs... kinek kellenél így? maximum valami falusi igénytelen fruskának.

2013. aug. 11. 11:11
 133/201 anonim ***** válasza:
0%

mellesleg meg azzal hogy a csaj két pitje összeugrott valamin, mit szeretnél burkoltan mondani?

hogy azért mert pitek?

csak mert elmondanám hogy két emberes roti vagy bármilyen kemény fajta ugyanígy összeakaszkodott volna egy ugyanolyan szituban.

és azzal hogy a kannadobálás nem használt, mi a burkolt mondandód?

csak mert ha mutatsz nekem kettő emberes rotit vagy bármilyen kemény fajtát ami komolyan összeugrik és te azt kannadobálással el tudod intézni, minden elismerésem.

2013. aug. 11. 11:39
 134/201 anonim ***** válasza:
67%

erről a pitről mi a véleményed 75ös?

[link]

2013. aug. 11. 13:28
 135/201 anonim ***** válasza:
24%

"a feltételezéseid rólam pedig egyenesen szánalmasak. örülnél ha valami kis taknyos lennék, kutya nélkül igaz e?"

Nem örülnék, ez a helyzet. Ezt kell elfogadni.

"mellesleg már a legeslegelején a sajátommal is ugyanúgy példálóztam (tudd, a plüss szamaram), ahogy azt is leírtam hogy nem kell jóval több odafigyelés mint egy emberes rotihoz pl."

Hogyan példálóztál? Általánosságokat írtál. Ezt bármelyik kutya nélküli taknyos megteheti a neten összeolvasottak meg cézármilán alapján. Nem írtál semmi konkrétumot. Nem vagy része a pites közösségnek. Nem sportolsz kutyákkal. Nem tudsz a fajtáról semmit.

"az hogy neked a titok kell hogyan kell nevelni egy kutyát mert te arra képtelen vagy, az miért az én bajom? majd pont elkezdelek rehabilitálgatni mi?"

Titok? :-DDD Most döntsd már el mi vagyok. Ha egy primitív viadalos akkor miért akarnám nevelni a kutyáimat? Ha meg nem, akkor pont tőled tanuljak? Miért? Nem vagy te senki...

"mellesleg jó hogy cesart felhoztad, szeretek vele példálózni ugyanis ő a legismertebb az emberek számára."

Nem, mert saját példát kutya hján nem tudsz mondani.

"ha már itt tartunk és a szerencsétlen kutyáid képesek egymásnak ugrani egy labdán nem ártana az itt janiskodás helyett megnézni párat, hátha valami is ragadna rád nem csak a primitív stílus."

vs. "mellesleg meg azzal hogy a csaj két pitje összeugrott valamin, mit szeretnél burkoltan mondani? "

Hát szocializált kutyák, nem? Cerbis csaj, részt vesz a rehabprogramokban, nem? És nem nézik a kutyái semmibe se hogy képesek összeugrani egy harapópárnán? Nem látsz te itt némi párhuzamot?

Nekem nem kell cézárt nézni, veled ellentétben van nekem saját kutyám, több is, méghozzá jók és eredményesek.

mellesleg pl. erre még mindig nem válaszoltál -ahogyan nagyon sokra ugyanúgy- mégis van pofád kijelenteni hogy te mindenre normálisan korrekten válaszolsz , holott nem! szeretnéd hogy összeszedjem az összeset egy csokorba?"

Szedd. De idézőjelekkel. Ne úgy ahogy szoktál hogy itt hozzáköltesz, ott meg elveszel...

"mondjuk akkor is csak kivűlogatnál pár kérdést mert egy szánalmasság vagy."

Te csinálod ezt, most magadat jellemezted? Mert akkor találó volt...

"ha már szóbajött az is mennyi idős vagyok, megnézném hogy te mennyi vagy a tipikus legénykedős viselkedéseddel. férfi ember nem lehetsz mert egy normális érett nőnek nem kellenél olyan primitív vagy. azon se lepődnék meg ha senkid nincs... kinek kellenél így? maximum valami falusi igénytelen fruskának."

Na mi van, most már rángat az ideg? :-DDD

"hogy azért mert pitek?

csak mert elmondanám hogy két emberes roti vagy bármilyen kemény fajta ugyanígy összeakaszkodott volna egy ugyanolyan szituban."

Biztos mert ők is neveletlenek meg a gazdájuk senki a szemükben.

"és azzal hogy a kannadobálás nem használt, mi a burkolt mondandód? "

Hát na mégis...ebből látszik hogy nincs kutyád és semmi tapasztalatod a fajtával. Ha két kutyának feszteni kell a száját hogy szétmenjenek, mmert nem mennek szét se parancsra, se kannára, akkor hol a híres szocializáció? Elment szabadságra?

"csak mert ha mutatsz nekem kettő emberes rotit vagy bármilyen kemény fajtát ami komolyan összeugrik és te azt kannadobálással el tudod intézni, minden elismerésem."

Az emberesen azt érted hogy csibészeltetett? Mert annak parancsra ereszteni kell. Ennyit értesz hozzá, öcsike...

"erről a pitről mi a véleményed 75ös? "

Te még mindig ott tartasz hogy hogy néz ki egy kutya? Kép alapján nincs véleményem a kutyáról, rólad viszont erősödött az eddigi.

2013. aug. 11. 14:08
 136/201 anonim ***** válasza:
52%

Ja, megvan a kutya.

[link]

Jó papírja van, az az LG azt jelenti hogy game -el vesztett, a POR hogy jókat örökített, bár ez függ a kanoktól is.

Ja és azt is nézd meg hogy hány éves kort élt meg...biztos a rossz bánásmód következtében

2013. aug. 11. 14:36
 137/201 anonim ***** válasza:
100%

"Nem örülnék, ez a helyzet. Ezt kell elfogadni."

alá tudnád támasztani ezt bármivel is?

"Hogyan példálóztál? Általánosságokat írtál. Ezt bármelyik kutya nélküli taknyos megteheti a neten összeolvasottak meg cézármilán alapján. Nem írtál semmi konkrétumot. Nem vagy része a pites közösségnek. Nem sportolsz kutyákkal. Nem tudsz a fajtáról semmit. "

te nem hogy a fajtáról nem tudsz semmit, de még a kutyákról sem. én a helyedben meghúzódnék a sarokba ha még annyira sem vagyok képes helytállni gazdaként hogy a kutyáim ne vesszenek össze egy labdán. még a 80%os kutyái sem teszik ezt meg holott az egyik kutyája domináns. nahpersze ehhez tudnod kéne azt is mit jelent ha egy kutya domináns...

"Titok? :-DDD Most döntsd már el mi vagyok. Ha egy primitív viadalos akkor miért akarnám nevelni a kutyáimat? Ha meg nem, akkor pont tőled tanuljak? Miért? Nem vagy te senki..."

igen, ez a nagy büdi igazság hogy egy primitív ember vagy aki a pitet csak a viadalozásban ismeri. semmi több az ég világon. én még akkor sem segítenék neked ha akarnád. oldd meg magad te szerencsétlen. de akkor ilyennel te ne gyere hogy a kutyáid összeakaszkodnak mert ez is semmi mást nem bizonyít csak annyit hogy egy nagy senki vagy a szemükben és a jelenlétedben mindent megtehetnek. nekik kell elintézniük egymást közt kié legyen a labda. gratulálok, tényleg nagyon sokat értesz a pithez is meg a kutyákhoz is.

"Nem, mert saját példát kutya hján nem tudsz mondani."

én a saját kutyámat is fel szoktam hozni, illetve cesaros példákat is fel szoktam hozni. pontosan azért mert az emberek jobban ismerik őt. a másik amiért előszeretettel hozom fel, hogy videót is be tudok linkelni az ő esetében ahhoz hogy szemléltethessem azt amit közölni szeretnék.

mellesleg cesar nagyon is ért a dolgához. csak az a nagy bibi hogy akinek se érzéke sem alap tudása nincsen -lásd önmagadat!- az az ég világon nem fogja tudni értelmezni őt még úgy sem hogy videón láthatja. jó példa erre azok az emberek akik netről, videókból próbálnak a kutyáik vezére lenni. borzasztó nagy százaléka sikertelenül. de ha annyira értesz a kutyákhoz akkor gondolom ezt pont neked nem kell magyaráznom :D

"Hát szocializált kutyák, nem? Cerbis csaj, részt vesz a rehabprogramokban, nem? És nem nézik a kutyái semmibe se hogy képesek összeugrani egy harapópárnán? Nem látsz te itt némi párhuzamot?"

szintén ebből is látszik hogy semmit nem értesz a kutyákhoz! az hogy egy kutyát szocializálsz az azt jelenti hogy képes megtanulni megfelelően kommunikálni a társaival, és legfőképp nem akar minden kutyának nekimenni. ellenben ez soha nem fogja azt kizárni hogy két kutya -függetlenül a fajtától- főleg ha még domináns is, ne akarjon összeakaszkodni egy labdán vagy bármin.

ciki, de a cerbis csajnak már ott látszik hogy valami nem oké, hogy goldikkal jött válaszként. hát be kell valljam ez sem túl okos válasz. ugyanis két goldi -főleg ha domináns- ugyanúgy képes lesz egy harapópárnán összeveszni adott esetben. és két begőzőlt goldit ugyanúgy nem fogsz tudni szétszedni egykönnyen. gyerekkoromban a lovardában volt egy goldi szuka, befogadtak mellé egy hasonló méretű, habitusú keverék kutyát. szinte állandóan valamin összeugrottak és azokat is csak úgy lehetett szétszedni mint akár két pitet vagy bármilyen nagytestű kutyát. sem víz sem kannadobálgatás nem számított. kistestűek is képesek így összeakaszkodni de azok nem ellenfelek épp a méretük miatt. a nagytestűeket meg pont ezért nagyon nehéz. nem elég hogy a súlyuk megnehezíti a dolgot de még a verekedésbe belevitt erejük is.

mindez nem másért van mert állatok, kutyák. rehab programok ide vagy oda, fel nem tudom fogni hogy a csaj a saját két pitjén hogyan nem vett észre semmit, még azelőtt hogy azok egymásnak ugrottak volna. ugyanis az ilyesmi nem úgy megy hogy mindenfajta jel nélkül megtörténik a baj. igaz, egy olyan ember számára aki nem ismeri a kutyáját, ne adj isten a testbeszédüket, annak valóban úgy tűnik mintha semmi nem történt volna. pont a páromnak szoktam nagyon sok apró már már észrevehetetlen jelekre felhívni a figyelmét. amit természetesen ő nem vesz észre. többek között ezért is nem tudja megfelelően kézbe tartani a plüss szamarunkat...

"Nekem nem kell cézárt nézni, veled ellentétben van nekem saját kutyám, több is, méghozzá jók és eredményesek."

nagyon sok az olyan kutya amelyik eredményes pl. egy sportban de ettől függetlenül sok dologban elvérzik, nem is a kutya sokkal inkább a gazda. mint a te esetedben az hogy nincsen meg a megfelelő tekintélyed nagyon sok dologhoz mint pl. hogy a saját kutyáid ne verekedjenek össze. természetesen ezt figyelembe véve nem csoda hogy csak a jelenlétedben lehetnek együtt, hiszen garantált hogy a jelenléted nélkül is egymásnak esnének, no és akkor ki szedné őket szét?

egyébiránt éppen most mélyedek jobban bele a kutyák kommunikációjának azon részébe ahol a csillapító jelzéseket (calm signals) használják . érdekes hogy bizonyított tény ha egy kutya -főleg 8-12 hetes kor között- nem tanulja meg ezeket, akkor nem lesz képes a későbbiekben megfelelően kommunikálni, illetve értelmezni azokat. a másik borzalmasan nagy gond hogy sok esetben az ember sem veszi észre ezeket. ez főleg azért szükséges, hogy a kutyák ne keveredjenek felesleges harcokba energiapocsékolásokba. olyan falkában ahol a kutyák megfelelően adják-veszik ezeket a jeleket nem is szokott történni felesleges erőfitogtatás (verekedés).

itt jegyezném meg továbbá hogy pl. két kutya játéka sem mindegy hogyan zajlik. megvannak annak is a maga etikettjei amit ahogyan egy bármilyen fajta úgy egy pit sem megfelelően sajátíthat el kölyökkora folyamán. de ebbe most nem megyek részletesebben bele.

"Szedd. De idézőjelekkel. Ne úgy ahogy szoktál hogy itt hozzáköltesz, ott meg elveszel...

"mondjuk akkor is csak kivűlogatnál pár kérdést mert egy szánalmasság vagy."

Te csinálod ezt, most magadat jellemezted? Mert akkor találó volt... "

ha már úgyis telifirkáltuk az egész kérdést szívesen megteszem. de nem most, mert elindultunk megint egy témán és így csak jobban bezavar. majd este vagy amikor befagy a beszélgetés összeszedegetem ezeket ha úgy jó neked. de ha most kell akkor jelezd és összedem.

"Na mi van, most már rángat az ideg? :-DDD "

még mindig nem rángat. de bevallom annyit emlgetted már, hogy tényleg kiváncsi lettem hogy vajon mikor leszel képes ezt elérni nálam?? de segítek, ilyen jellegű beszólásokkal nem fog menni, mostanra már észre se veszem... immunins lettem a butaságodra.

"Biztos mert ők is neveletlenek meg a gazdájuk senki a szemükben."

ezt már fentebb úgy gondolom megmagyaráztam.

"Hát na mégis...ebből látszik hogy nincs kutyád és semmi tapasztalatod a fajtával. Ha két kutyának feszteni kell a száját hogy szétmenjenek, mmert nem mennek szét se parancsra, se kannára, akkor hol a híres szocializáció? Elment szabadságra? "

erre szintén a fenti válasz segít. a szocializáció nem helyettesíti a nevelést. sőt még önmagában sem mindegy a szocializáció. mint már azt említettem nem mindegy az sem hogy két kutya hogyan játszik. sajnos magyarországon nagyon sok olyan kutyaovi van ahol a szocializáció annyiban merül ki hogy össze vannak eresztve a kutyák. de pl. arra már senki nem figyel hogy a kutya jelleméből adódóan hogyan viselkedik. mik azok a pontok ahol némi gyakorlásra tanulásra szorul a kutyakommunikáció terén.

de ez tényleg nagyon hosszú, gondolom ha annyira értesz a kutyákhoz akkor meg úgyis tudod miről beszélek nemigaz? :D ;)

"Az emberesen azt érted hogy csibészeltetett? Mert annak parancsra ereszteni kell. Ennyit értesz hozzá, öcsike... "

mondjuk két domináns kutya. mellesleg az hogy egy kutya a feladat munkája során parancsra ereszt még egyáltalán nem biztos hogy hétköznapi szinten ha begőzöl az agya egy fajtársára akkor parancsra ereszt. teljesen más szitu a kettő.

"Te még mindig ott tartasz hogy hogy néz ki egy kutya? Kép alapján nincs véleményem a kutyáról, rólad viszont erősödött az eddigi."

egy kérdésben külső alapján ítéltél meg egy kutyát. szeretettel várom a te szakvéleményedet.

2013. aug. 11. 15:27
 138/201 anonim ***** válasza:
0%

"alá tudnád támasztani ezt bármivel is?"

Kérlek. Eddigi irományaid. Hogy saját kutyás konkrét élményt nem osztottál meg.

"te nem hogy a fajtáról nem tudsz semmit, de még a kutyákról sem. én a helyedben meghúzódnék a sarokba ha még annyira sem vagyok képes helytállni gazdaként hogy a kutyáim ne vesszenek össze egy labdán. még a 80%os kutyái sem teszik ezt meg holott az egyik kutyája domináns. nahpersze ehhez tudnod kéne azt is mit jelent ha egy kutya domináns..."

Látod? Ennyi. Mondjuk máskor meg azt mondod hogy kemény kutyáknál ez normális, jössz az emberes rotikkal.

"igen, ez a nagy büdi igazság hogy egy primitív ember vagy aki a pitet csak a viadalozásban ismeri. semmi több az ég világon."

Érdekes, vannak pites eredményeim más sportban is valamiért...

"én még akkor sem segítenék neked ha akarnád."

Te segíteni nekem? Ha akarnál se tudnál, nem mintha szükségem lenne rá.

"de akkor ilyennel te ne gyere hogy a kutyáid összeakaszkodnak mert ez is semmi mást nem bizonyít csak annyit hogy egy nagy senki vagy a szemükben és a jelenlétedben mindent megtehetnek. nekik kell elintézniük egymást közt kié legyen a labda. gratulálok, tényleg nagyon sokat értesz a pithez is meg a kutyákhoz is."

Tényleg. Írtam hogy ennél az esetnél jelen voltam?

"én a saját kutyámat is fel szoktam hozni"

Hol? Linkelnél egy ilyen kérdést ahol felhoztad a saját kutyádat?

"illetve cesaros példákat is fel szoktam hozni. pontosan azért mert az emberek jobban ismerik őt. a másik amiért előszeretettel hozom fel, hogy videót is be tudok linkelni az ő esetében ahhoz hogy szemléltethessem azt amit közölni szeretnék."

Az ő videói ennél a fajtánál tökéletesen irrelevánsak.

"mellesleg cesar nagyon is ért a dolgához. csak az a nagy bibi hogy akinek se érzéke sem alap tudása nincsen -lásd önmagadat!- az az ég világon nem fogja tudni értelmezni őt még úgy sem hogy videón láthatja. jó példa erre azok az emberek akik netről, videókból próbálnak a kutyáik vezére lenni. borzasztó nagy százaléka sikertelenül. de ha annyira értesz a kutyákhoz akkor gondolom ezt pont neked nem kell magyaráznom :D"

Eltaláltad, nekem ezt nem kell magyaráznod, bizonyíték rá a különféle sportokban eredményes, különböző fajta kutyáim.

"szintén ebből is látszik hogy semmit nem értesz a kutyákhoz! az hogy egy kutyát szocializálsz az azt jelenti hogy képes megtanulni megfelelően kommunikálni a társaival, és legfőképp nem akar minden kutyának nekimenni."

Nem, a szocializáció mint fogalom nem ezt jelenti. Amúgy megsúgom, a kutyákat - általánosságban - lehet szocializálni mindenhez, macskához is, rágcsálóhoz is, lóhoz is. A szocializáció maga azt jelenti hogy egy kutya úgy viselkedik hogy megfelel a társadalom elvárásainak.

"ellenben ez soha nem fogja azt kizárni hogy két kutya -függetlenül a fajtától- főleg ha még domináns is, ne akarjon összeakaszkodni egy labdán vagy bármin. "

Na, akkor az én kutyáim szocializáltak, nagyon jó! Nem akarnak nekimenni minden kutyának, lehet őket sétáltatni akár más kutyákkal, egymás mellett is, csak épp a pitjeim az idegen, azonos nemű kutyákat nem bírják de ez nem is elvárás feléjük, saját azonos nemű kutyákkal elvannak.

"ciki, de a cerbis csajnak már ott látszik hogy valami nem oké, hogy goldikkal jött válaszként. hát be kell valljam ez sem túl okos válasz. ugyanis két goldi -főleg ha domináns- ugyanúgy képes lesz egy harapópárnán összeveszni adott esetben. és két begőzőlt goldit ugyanúgy nem fogsz tudni szétszedni egykönnyen. gyerekkoromban a lovardában volt egy goldi szuka, befogadtak mellé egy hasonló méretű, habitusú keverék kutyát. szinte állandóan valamin összeugrottak és azokat is csak úgy lehetett szétszedni mint akár két pitet vagy bármilyen nagytestű kutyát. sem víz sem kannadobálgatás nem számított. kistestűek is képesek így összeakaszkodni de azok nem ellenfelek épp a méretük miatt. a nagytestűeket meg pont ezért nagyon nehéz. nem elég hogy a súlyuk megnehezíti a dolgot de még a verekedésbe belevitt erejük is. "

Szinte...de te még nem szedtél szét pitet de más kutyát se. Ha megfelelő időben közbenyúlsz akkor nem lesz semmi probléma.

"mindez nem másért van mert állatok, kutyák. rehab programok ide vagy oda, fel nem tudom fogni hogy a csaj a saját két pitjén hogyan nem vett észre semmit, még azelőtt hogy azok egymásnak ugrottak volna. ugyanis az ilyesmi nem úgy megy hogy mindenfajta jel nélkül megtörténik a baj."

Na, ilyenekből is látszik hogy nincs pited egyáltalán.

"igaz, egy olyan ember számára aki nem ismeri a kutyáját, ne adj isten a testbeszédüket, annak valóban úgy tűnik mintha semmi nem történt volna. pont a páromnak szoktam nagyon sok apró már már észrevehetetlen jelekre felhívni a figyelmét. amit természetesen ő nem vesz észre. többek között ezért is nem tudja megfelelően kézbe tartani a plüss szamarunkat..."

Hoppá, nem szocializáltad a kutyád a párodhoz? Nem viselkedik úgy a párod jelenlétében ahogy elvárod? Xarik a párod fejére? :-DDD

"nagyon sok az olyan kutya amelyik eredményes pl. egy sportban de ettől függetlenül sok dologban elvérzik, nem is a kutya sokkal inkább a gazda. mint a te esetedben az hogy nincsen meg a megfelelő tekintélyed nagyon sok dologhoz mint pl. hogy a saját kutyáid ne verekedjenek össze."

Még egyszer: szóval nem írtam hogy akkor ott voltam. Amúgy meg a szocializáció "soha nem fogja azt kizárni hogy két kutya -függetlenül a fajtától- főleg ha még domináns is, ne akarjon összeakaszkodni egy labdán", nemdebár?

"természetesen ezt figyelembe véve nem csoda hogy csak a jelenlétedben lehetnek együtt, hiszen garantált hogy a jelenléted nélkül is egymásnak esnének, no és akkor ki szedné őket szét? "

Mondjuk a párom. Aki - a tieddel ellentétben - tud hatni rájuk.

"egyébiránt éppen most mélyedek jobban bele a kutyák kommunikációjának azon részébe ahol a csillapító jelzéseket (calm signals) használják . érdekes hogy bizonyított tény ha egy kutya -főleg 8-12 hetes kor között- nem tanulja meg ezeket, akkor nem lesz képes a későbbiekben megfelelően kommunikálni, illetve értelmezni azokat. a másik borzalmasan nagy gond hogy sok esetben az ember sem veszi észre ezeket. ez főleg azért szükséges, hogy a kutyák ne keveredjenek felesleges harcokba energiapocsékolásokba. olyan falkában ahol a kutyák megfelelően adják-veszik ezeket a jeleket nem is szokott történni felesleges erőfitogtatás (verekedés)."

Buta vagy. Akkor nem szokott falkán belül verekedés történni, ha a két kutya ereje jelentősen különbözik egymástól. Nem láttál te még igazi, összeszokott falkát.

"itt jegyezném meg továbbá hogy pl. két kutya játéka sem mindegy hogyan zajlik. megvannak annak is a maga etikettjei amit ahogyan egy bármilyen fajta úgy egy pit sem megfelelően sajátíthat el kölyökkora folyamán. de ebbe most nem megyek részletesebben bele."

Mert nincs pited.

"ha már úgyis telifirkáltuk az egész kérdést szívesen megteszem. de nem most, mert elindultunk megint egy témán és így csak jobban bezavar. majd este vagy amikor befagy a beszélgetés összeszedegetem ezeket ha úgy jó neked. de ha most kell akkor jelezd és összedem. "

Hol a csokor? :-D

"még mindig nem rángat. de bevallom annyit emlgetted már, hogy tényleg kiváncsi lettem hogy vajon mikor leszel képes ezt elérni nálam?? de segítek, ilyen jellegű beszólásokkal nem fog menni, mostanra már észre se veszem... immunins lettem a butaságodra."

Pedig világosan látszik rajtad. Többek között elgépelésekből, helyesírási hibákból.

"ezt már fentebb úgy gondolom megmagyaráztam."

Legalábbis megpróbáltad.

"erre szintén a fenti válasz segít. a szocializáció nem helyettesíti a nevelést. sőt még önmagában sem mindegy a szocializáció. mint már azt említettem nem mindegy az sem hogy két kutya hogyan játszik. sajnos magyarországon nagyon sok olyan kutyaovi van ahol a szocializáció annyiban merül ki hogy össze vannak eresztve a kutyák. de pl. arra már senki nem figyel hogy a kutya jelleméből adódóan hogyan viselkedik. mik azok a pontok ahol némi gyakorlásra tanulásra szorul a kutyakommunikáció terén.

de ez tényleg nagyon hosszú, gondolom ha annyira értesz a kutyákhoz akkor meg úgyis tudod miről beszélek nemigaz? :D ;) "

Persze hogy tudom. Azt írtad hogy két szocializált kutyát bármikor együtt lehet hagyni felügyelet nélkül. Utána meg azt hogy két szocializált kutya is összekaphat valamin. Csak ha a felügyelet nélkül hagyott két szocializált pit összekap és nincs ki szétszedje őket, akkor minimum az egyiket ásni kell, a másikat meg orvoshoz vinni.

"mondjuk két domináns kutya. mellesleg az hogy egy kutya a feladat munkája során parancsra ereszt még egyáltalán nem biztos hogy hétköznapi szinten ha begőzöl az agya egy fajtársára akkor parancsra ereszt. teljesen más szitu a kettő. "

De akkor hogy jön ide az emberesség? Egyébként nem más szitu, egy csibészelt kutyának felpörögve, tele adrenalinnal is tudni kell ereszteni.

"egy kérdésben külső alapján ítéltél meg egy kutyát. szeretettel várom a te szakvéleményedet."

Ez egy idős pit szuka. A pitet meg nem külső alapján ítéljük meg mert maga a fajta nem a külsőről szól. Láttam én már csodákat...

2013. aug. 11. 16:46
 139/201 anonim ***** válasza:
Bki nem gondoljátok, hogy egy kicsit túl mentetek a kérdés határain XD ?!
2013. aug. 11. 18:01
 140/201 anonim ***** válasza:
100%

fúúú. keményen buta vagy nem mondom. de legalább rájttem hogy azért nem tudsz nagyon sok mindent értelmezni mert tudatlan vagy a témához... így viszont igen nehéz veled vitatkozni, főleg ha rendesen azt hiszed mindenki h-lye csak épp te nem.

"Kérlek. Eddigi irományaid. Hogy saját kutyás konkrét élményt nem osztottál meg."

itt is megosztottam konkrét élményt és nagyon sok kérdésben is ugyanúgy. én arról nem tehetek hogy te néha ide feljössz kibogarászod a konkrét pites kérdéseket és ott próbálod osztani az észt... mellesleg túl sok emberismereted nincsen. mellesleg ha az eddigi irományok alapján kellene ítékezni szerintem te nem lehetsz hú de nagyon férfi korban. főleg ha a stílust szemlélem. nah persze léteznek 30 fölötti egyének akik így viselkednek, de azokkal általában csak bizonyos társadalmi réteg foglalkozik. tény hogy a gép mögött ülve sokmindent lehet írni. de nehezen hinném el hogy olyan munkád van -már ha van és nem a suliban keménykedsz- amihez megfelelő kommunikációs készség szükségeltetik. nem tudnálak elképzelni pl. egy tárgyaláson ezzel a vidékies primitív kommunikációs stílussal amit képviselsz. kétlem még azt is hogy bizonyos emberek dolgoznának a kezeid alatt. nah persze itt nem gyári minimálbéres munkásokat értek, mert ahhoz jó lennél igen.

sőt, ennyi beszélgetés után, biztosra veszem hogy te a pitek tipikus azon tartói közé tartozol akit az utcán látva a kutyáival együtt azonnal zsigerből elítélnek. és éppen a stílusod miatt csak rontod a fajtához fűzött téves sztereotípiákat.

""te nem hogy a fajtáról nem tudsz semmit, de még a kutyákról sem. én a helyedben meghúzódnék a sarokba ha még annyira sem vagyok képes helytállni gazdaként hogy a kutyáim ne vesszenek össze egy labdán. még a 80%os kutyái sem teszik ezt meg holott az egyik kutyája domináns. nahpersze ehhez tudnod kéne azt is mit jelent ha egy kutya domináns..."

Látod? Ennyi. Mondjuk máskor meg azt mondod hogy kemény kutyáknál ez normális, jössz az emberes rotikkal."

szerinted erre normálisan válaszoltál? a tekintély az neked mondd valamit? nem könnyű dolog egy domináns kutya esetében. de a 80% kutyái így vagy úgy de nem ugranak össze. míg a tieid, igen.

"Érdekes, vannak pites eredményeim más sportban is valamiért.."

nah mert a pites sportokhoz aztán nagyon sok ész kell. most komolyan azt hiszed hogy ennyiből máris bizonyítottad hogy értesz a kutyákhoz? azt a kutyád telesítette és nem te. mit tudsz felmutatni amit te teljesítettél? semmit.

"Te segíteni nekem? Ha akarnál se tudnál, nem mintha szükségem lenne rá. "

nem tudom hogy most puszta büszkeség beszél belőled vagy tényleg azt hiszed hogy nincs miről tanulnod még és nem is keveset. mindenesetre hidd el, szükséged van segítségre, jópár dolgot meg kell még tanulnod. persze nem tőlem. keress fel egy megfelelő személyt.

"Tényleg. Írtam hogy ennél az esetnél jelen voltam? "

ezt te írtad, pontosan be van idézve.

"Akkor ezt magyarázd meg. Az egyik pitem összeugrott egy másik fajta kutyámmal egy labdán. Egyértelműen ő volt fölényben mikor szétszedtük őket, a másik kutya egyértelműen megadta magát, és miután a pitem megnyugodott, behódolt az általa korábban legyőzött kutyának. Nem kell ahhoz dominánsnak lenni egy pitnek hogy harcolni akarjon!"

tényleg nem voltál ott, te szánalombogár????

"Hol? Linkelnél egy ilyen kérdést ahol felhoztad a saját kutyádat?"

nem kell messzire menni. ebben a kérdésben is volt szó a plüss szamaramról. :D

"Az ő videói ennél a fajtánál tökéletesen irrelevánsak. "

erről beszéltem, ha nem értesz a kutyákhoz akkor cesar valóban kínai lesz számodra. de attól mert te valamit még nem értesz és képtelen vagy alkalmazni az még nem azt jelenti hogy h-lyeség :D ;)

"Eltaláltad, nekem ezt nem kell magyaráznod, bizonyíték rá a különféle sportokban eredményes, különböző fajta kutyáim."

nah ezen jót röhögtem. tudod hogy hány kutyát tudnék neked mutatni ami sportban remekel de a hétköznapokban nemigazán, mert a gazdi egy kalap kaki a kutya szemében? mellesleg mielőtt példára volna szükséged, egyszerűbb ha odaállsz a tükör elé és belenézel. szánalmas hogy az összeakaszkodó kutyáiddal kapcsolatban mostanra már tagadnád hogy ott voltál. nemhogy felidegesíteni nem tudsz, de egyre jobban nevetek rajtad.

"Nem, a szocializáció mint fogalom nem ezt jelenti. Amúgy megsúgom, a kutyákat - általánosságban - lehet szocializálni mindenhez, macskához is, rágcsálóhoz is, lóhoz is. A szocializáció maga azt jelenti hogy egy kutya úgy viselkedik hogy megfelel a társadalom elvárásainak. "

megint csak arról tettél tanúbizonyságot hogy semmit nem tudsz. éppen ebből van a gond, hogy a kutyának meg kell felelnie a társadalom elvárásainak, ámde senki nem veszi azt figyelembe hogy ő egy állat és teljesen másképp kommunikál mint mi emberek. az az ember aki így fogja fel a szocializációt ahogyan te, nem csoda hogy nem tud megfelelő kutyát nevelni... bár igaz, sokkal nehezebb ez mint azt sokan hiszik.

"Na, akkor az én kutyáim szocializáltak, nagyon jó! Nem akarnak nekimenni minden kutyának, lehet őket sétáltatni akár más kutyákkal, egymás mellett is, csak épp a pitjeim az idegen, azonos nemű kutyákat nem bírják de ez nem is elvárás feléjük, saját azonos nemű kutyákkal elvannak. "

ugy ahogy szocializáltak. pontosan ahogy a kutyaovival példálóztam, a pitjeid csak azt szokták meg hogy léteznek mások is rajtuk kívül. ámde koránt sem biztos hogy megfelelően tudnak kommunikálni. emellé még hozzájön hogy tekintélyed híján bizony neveletlenek, hiszen megpróbálnak janiskodni a te jelenlétedben.

viszont azt írod hogy ezt nem várod el, tehát ez nem a kutyát minősíti hanem téged. valószínűleg azért sem várod el mert nem is tudod.

egyébiránt itt akkor megkérdezném hogy akkor most hogy van? pitet lehet kutyás közegbe vinni anélkül hogy másokkal össze akarna balhézni vagy vagy nem?

csak mert ez is a te klaviatúrádból származik :

"Hány pit kölyköt neveltél fel? Mert én már többet. Mindegyik kutyatársaságban nőtt fel, vittem őket mindenhova, és annyit értem el velük hogy az otthoni falkában felügyelettel együtt lehetnek, idegen kutyát nem fogadnak el. "

most akkor itt is melyik állításod az igaz? szocializált nevelt kutyáid vannak vagy sem?

"Szinte...de te még nem szedtél szét pitet de más kutyát se. Ha megfelelő időben közbenyúlsz akkor nem lesz semmi probléma. "

itt arra gondolsz amikor a kutya vált és rögtön kikapod? csak mert mást nemigazán tudok elképzelni. két pit -de akár két másik kutya is!- ha egyszer összeakaszkodik akkor bizony összeakaszkodik. és lehet körülöttük ténferegni a megfelelő pillanatra várva. am meg ez is röhej. ha már se tekintély se semmi egyszerű ha hurkot kap mindkettő és a fulladástól azonnal elengedik egymást. vannak még egyéb módszerek is, de látom te "okosabb" és "ügyesebb vagy" ebben... ;) :D :D amúgy tipikus viadalos baromság amikor ha nem szétfeszítik a két kutya száját akkor megfelelő pillanatban kikapják.

"Na, ilyenekből is látszik hogy nincs pited egyáltalán."

magyarán ezzel azt próbálod bemagyarázni hogy a pit nem kutya és nem is kommunikál. az hogy te nem érted az még nem azt jelenti hogy nem létezik a kutyák között kommunikáció. ebből is látszik hogy semmit nem tudsz. leragadtál azon a szinten hogy farokcsóva boldogság, morgás agresszivitás.

"Hoppá, nem szocializáltad a kutyád a párodhoz? Nem viselkedik úgy a párod jelenlétében ahogy elvárod? Xarik a párod fejére? :-DDD "

te tényleg borzalmasan buta vagy! :D :D az hogy nem viselkedik a szamarunk a párom kezében megfelelően az azért van mert nincsen tekintélye. egyszerűen bazi domináns ez a szamár és tényleg nem könnyű vele. ugyanakkor mivel az én kutyám ezért a párom nem érez rá igényt hogy megfelelően odategye magát. hiszen ahol a kutya van ott én is általában ott vagyok. itthoni szabályokat meg tökéletesen tudja.

a másik. a páromnak a kutya emberi szem számára alig észrevehető kommunikációs jelekre szoktam felhívni a figyelmét. pontosan azért hogy valamennyi ragadjon rá és tudja hogyan kezeljen bizonyos dolgokat.

"Még egyszer: szóval nem írtam hogy akkor ott voltam. Amúgy meg a szocializáció "soha nem fogja azt kizárni hogy két kutya -függetlenül a fajtától- főleg ha még domináns is, ne akarjon összeakaszkodni egy labdán", nemdebár?"

CIKI ott voltál, ezt már az előző hazigságodnál ugy gondolom bizonyítottam. a másik: a szocializáció önmagában nem meríti ki a nevelés/tekintély fogalmát. tehát hiába viszed kutyás közegbe az ebedet ha nem tanítod meg rá hogyan viselkedhet. illetve hiába él együtt két kutya ha a falka nem stabil és tekintélyed híján összeacsarkodnak egy labdán.

"Mondjuk a párom. Aki - a tieddel ellentétben - tud hatni rájuk. "

szétszedni két kutyát az én párom is tud, az nem nagy művészet már ne haragudj. sőt ő még könnyebben hiszen erőssebb jóval. itt a lényeg a tiszteleten/nevelésen van. amit kétlek hogy bárkivel szemben is meglenne hiszen még a te jelenlétedben is összeugranak a kutyáid. akkor nem csoda hogy felügyelet nélkül külön kell zárni őket.

"Buta vagy. Akkor nem szokott falkán belül verekedés történni, ha a két kutya ereje jelentősen különbözik egymástól. Nem láttál te még igazi, összeszokott falkát. "

szerintem ezt akkor beszélgesd meg néhány szaktekintéllyel, ugyanis az ezzel kapcsolatos eredmény első publikálása 1992-ben a kanadai „Animals and Us”

konferencián történt meg , és azóta is is terjed már európában is a bizonyított elmélet. persze nem csodálom hogy te erről semmit sem tudsz. tökéletes képet festettél már mostanra magadról és a kutyádról.

ez megint az amikor mindenki h-lye csak épp te nem a neveletlen kutyáiddal együtt.

"itt jegyezném meg továbbá hogy pl. két kutya játéka sem mindegy hogyan zajlik. megvannak annak is a maga etikettjei amit ahogyan egy bármilyen fajta úgy egy pit sem megfelelően sajátíthat el kölyökkora folyamán. de ebbe most nem megyek részletesebben bele."

Mert nincs pited. "

ugye te sem gondoltad komolyan hogy ez egy normális minősíthető válasz??! ha értesz a kutyákhoz akkor már ennyiből is tudnád miről beszélek, ha meg nem akkor tanulj. szerinted ez egy normális mondat/válasz volt?

"Hol a csokor? :-D "

szerintem először ebben a beszélgetésben produkálj némi értelmet mert már itt is akadt nem kevés bibi a tudományoddal. ezek után arról nem is beszélve hogy azokra a kérdésekre nem is tudnál választ adni mert semmit sem tudsz a kutyákról. sejtettem én hogy megvolt az oka amiért azokat kihagytad, de nem gondoltam hogy ilyen buta fejjel ekkora arcod van...

"Pedig világosan látszik rajtad. Többek között elgépelésekből, helyesírási hibákból."

erre pont nálam nem tudsz alapozni. főleg amikor a gép előtt eszek szendvicset vagy ehhez hasonlót. akkor egészen addíg amíg lusta vagyok rendbe tenni össze vissza írkálok mert a morzsák miatt nem remekelnek a gombok.

illetve van hogy szaladgálok megnézni a sütőben a kaját, vagy közben megetetem a plüss szamarat, vagy közben dumálnak hozzám az itteni nyelven... szóval nem unalmas az életem nah. az ismerőseim már mind megszokták hogy néha amit produkálok siettemben vagy a gombok miatt botrány.

"Legalábbis megpróbáltad."

normálisan megmagyaráztam csak épp te nem érted. így meg lehetetlenség vitába bonyolódni egy olyan emberrel aki a témához nem is ért.

"Persze hogy tudom. Azt írtad hogy két szocializált kutyát bármikor együtt lehet hagyni felügyelet nélkül. Utána meg azt hogy két szocializált kutya is összekaphat valamin. Csak ha a felügyelet nélkül hagyott két szocializált pit összekap és nincs ki szétszedje őket, akkor minimum az egyiket ásni kell, a másikat meg orvoshoz vinni. "

nem, én általában ebben a kérdésben azt hangoztatom hogy egy pitet tökéletesen lehet szocializálni , nyilván nevelni is ugyanúgy ahogyan más kutyákat.

illetve ezen felül azt mondom hogy két vagy több saját pitet együtt lehet hagyni. nah persze tény ehhez stabil falka kell stabil vezérrel ami a te esetedben nincsen meg.

illetve azt hogy idegen kutyákkal felügyelettel nyugodtan játszhatnak. de a felügyelet ugyanúgy el kél bármilyen más kutyákhoz is. és pontosan azért mert az idegen kutyát nem, míg a sajátodat ismered.... vagyis... jobb esetben, mert belőled kiindulva úgy látszik sokan még a saját kutyájuk kommunikációját sem ismerik.

"De akkor hogy jön ide az emberesség? Egyébként nem más szitu, egy csibészelt kutyának felpörögve, tele adrenalinnal is tudni kell ereszteni."

az emberes mint kemény, kemény mint pl. egy roti, domináns.... igen, tudni kell azt is kezelni, de még mindig nem ugyanaz mint amikor a kutya ösztönei miatt "elborul" az agya, mondjuk pl. önálló vadászatra vagy akár verekedésben. de ezt hosszú lenne magyarázni és amúgy sem értenéd meg hiszen semmit nem tudsz.

""egy kérdésben külső alapján ítéltél meg egy kutyát. szeretettel várom a te szakvéleményedet."

Ez egy idős pit szuka. A pitet meg nem külső alapján ítéljük meg mert maga a fajta nem a külsőről szól. Láttam én már csodákat..."

abban a kérdésben külső alapján azonnal ítéltél, ugyhogy ennyit erről. remélem érzed az iróniát... mellesleg már bocsánat de még ilyen gusztustalan "pitet" én még életemben nem pipáltam. azóta is azon agyalok hogy ez a kutya valóban be lett regizve vajon az adbához? most lehet hogy a kép megtévesztő -de ennyire?- de egy az egyben sehogy sem felel meg a standardnak egyszerűen gusztustalan a külleme. én tényleg csodálkozom azon hogy pont ez a kutya egy fajta tiszta pit akar lenni? tudom én azt hogy van "mindenféle" főleg viadaloztatásra szántak között hiszen nem a küllem volta fontos, de ilyen rondát én még életemben nem láttam.

2013. aug. 11. 18:32
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!