Milyen kutyát vegyünk egy 12 éves kislánynak?
"olyan nehéz megérteni, hogy a kérdező nem tanácsot kért, hanem ötletet fajtára? "
Az ok, de ez nem ilyen egyszerű.
Először ír egy semmit mondó kérdést, aztán felvág arra, hogy ennyi meg annyi területen lakik.
Teljesen jóindulatból írják sokan, hogy egy 12 éves gyereknek nem lehet csak úgy kutyát venni.
Az egy dolog hogy ő azt állítja, hogy az ő gyereke milyen felelősségteljes.
Most komolyan!
Melyik szülő mondaná azt a saját gyerekéről, hogy milyen felelőtlen, meg buta, meg hül....??????????????
EGY SEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem az volt a kérdés, hogy hány négyzetméter a ház, vagy az udvar, nagy dolog.
Hanem, hogy más is tud vele foglalkozni.
Lehet hogy valaki 50000000 nm-en lakik, de le sem sza.... a kutyáját, és van aki panelben lakik (ismerek ilyet) és egész nap mindenhová viszi, és max. csak alszik otthon a kuty.
Akik véleményt írtak (köztük én is) sok-sok kutyát láttak már menhelyen, és láttak olyan kutyákat amit csak nagyzolásból kerültek "gazdihoz" pár hónapig, aztán megint menhelyre kerülte, majd sajnos altatás lett a vége.....
Hát igen! Azért ezt érdemes elolvasni, hogy mit írt a kérdező, ilyent még nem is láttam itt, hülyének néz szinte mindenkit .... mi az, hogy tegyünk egy próbát. Iskolában vagyunk, ahol te vagy a tanárnő, a többi meg a hülye tanítványaid?
A kérdező kommentje:
Na tegyünk egy próbát:)
Tessék:
Ház 350nm, kert 21200nm (ennek 80% zöldterület). Kint is bent is lehetne.
Szabadidő van bőven, és talán az etetésébe sem rokkan bele a büdzsé.
Mozgékony, játékos, vidám kutyát szeretnénk. Maximum közepes méretűt, de inkább kisebbet.
Nem szaporítótól és nem menhelyről szeretnénk kutyát venni. Tenyésztőtől szeretnénk, kölyök kutyát.
A kislány vidám, energikus korához képest érett gondolkodású, régóta szeretne már kutyát.
Más egyéb információra szükség van? Esetleg a lányom bizonyítványának a másolata? Vagy bankszámla kivonat, hogy igazoljam, hogy lesz miből etetni és az orvosi kezeléseit fizetni? Esetleg rendezett közüzemi számla, hogy bizonyítsam, hogy nem a híd alá akarok vele költözni?
Mostmár bízhatok benne, hogy kapok arra vonatkozólag ajánlást, hogy milyen FAJTÁJÚ kutyát vásároljunk szigorúan tenyésztőtől AFÁ-s számlára?
Vagy pedig a továbbiakban is a "saját szülői tapasztalatokat" kell olvassam?
jesszusom, ez a kérdező
biztos nem a kislány tette fel a kérdést?
A kérdező szerintem menjen menhelyre aztán ha egy ott kiválasztott kutyát tud nevelni évekig akkor forduljon tenyésztőhöz. A kutya élete nem attól függ, hogy valaki veri a mellét mert mellényzsebből ki tud fizetni 300 ezret!
Akkor minek a kérdés???
Van egy hatalmas ház (legalábbis ez van írva)
Egy hatalmas udvar (szintúgy)
De egy kutya, vagy gyerek felnevelése nem attól függ hogy kinek mekkora a háza vagy a kertje!!!!!!!!!!!!!
Tegnap óta van kiskutyánk:)
Na jöhet megint egy sor maszlag:)
Az nem jelent semmit, hogy nálatok van egy kiskutya.
Fél-egy év múlva írd ide, hogy:
Mindenki tévedett, tényleg nagyon felelősségteljes kislányom van, rettentő sokat foglalkozik a kutyával a tanulás mellett iskola előtt és után is.
12 évesen nekem volt egy skótjuhász kutyám. Elejétől kezdve én neveltem és tanítottam. Nem volt az annyira régen.
Én egy menhelyi kutyust ajánlottam (volna). Rendszeresen járok ki a közeli menhelyre és nagyon aranyos okos kutyákkal van dolgom akik már van,hogy több éve egy kis kennelben élik az életüket és pont egy ilyen családra várnak. Ott még az is plusz pont,hogy már láthatjátok a kifejlett kutyát és annál már biztos nem nő nagyobbra. Örülök,hogy sikerült egy kiskutyát rendezni pár nap alatt..
Jó kutyázást! :)
Végül menhelyi kutya lett:)
Kis kölyök még, az anyjuk vemhesen került a menhelyre a kicsik ott születtek. Golden Retriever meg "valami" keveréke. Úgyhogy nem pont a legkisebb jött össze, dehát ez van. Nagy az udvar mint már említettem:) Csak elfog férni valahogy:) A gyerek találta őket a Facebook-on:) Tegnap előtt elmentünk meglesni őket, aztán tegnap meg el is hoztuk az egyiket.
Kedvenc kutyafajtam a foxi utan:) es legalabb megmentettetek egy kiskutyust.
Mutatsz rola kepet?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!