Milyen kutyát vegyünk egy 12 éves kislánynak?
"Az összes okostojás ész osztóknak meg ment a "nem hasznos" értékelés."
Hát....
Szerintem csak a véleményüket írták le.
Biztos vannak páran akik 12 évesen felnőtt módjára viselkednek, de nem ez a döntő.
Én is csak a saját véleményem tudom leírni.
Nekem annó pont 12 évesen lett saját kutyám. (pár hónap ide vagy oda, 6. osztályos voltam)
Én is megbirkóztam a dologgal, igaz akkor még nem volt internet, így a könyvtárból szedtem ki halom könyveket hogy tudjam mit csináljak.
Egyébként az "okostojások" nem véletlenül írták azt amit írtak.
Itt a nyári szünet, hű de jó!
Akkor még a gyerek tök lelkes meg minden.
És ha jön a suli?
Vagy amikor szakad az eső vagy mínusz 20 fok van?
Illetve jön a továbbtanulás és sokkal messzebb van a gimi, vagy akár koleszba megy.
Meg hát majd szép lassan jön a "pasizós" időszak, és ismét háttérbe kerülhet a kutya.
Kedves Kérdező!
Nem írtad pl. hogy ti mondjuk laktok egy kertes házba, hatalmas udvarral, így ha kimarad a séta nem olyan nagy gond mintha lakásban lenne.
Illetve, hogy van-e a kislánynak egy nővére, egy bátyja, vagy ti szülők be tudtok-e segíteni a lányotoknak ebbe az egészbe?
Ha csak a húsvétra gondolunk, hogy hány gyerek kap nyulat meg kacsát és mi lesz velük egy hét múlva, akkor jogosan aggódhatnak a hozzászólók.
Olyan meg aztán pláne ne adjon "jó tanácsot" aki panelban tart kutyát! Ez már több mint nevetséges!
miért is?
az meg amugy kevés hogy jhaj hát egy közepes termetű kutyát szeretnénk... ti tudjátok mennyi ideje van rá a lányotoknak, a lányotok milyen tipus, a minden időt a szabadban töltö, vagy inkább ben ellévő....
kinti benti kutyának pl a rövidszőrű fajták nem jók, azok csak benti tartásra jók (főleg télen, de már egy kánikula utáni hidegfrontos lehűlésnél is fáznak) viszont a túlhosszúszőrü kutyák pl shi tzu megint nem jó kinti tartásra mert a szőre tele lesz kosszal, gyommaggal, és kb minden lakásba engedés előtt le kellene fürdetni..
eleve hogy gondolod a kinti benti tartást? ha otthon vagytk bent van, éjjelre kizárjátok, vagy ha nincsen otthon senki akkor? vagy lenne egy kutyaajtó a bejárati ajtón és a kutyus akkor megy ki-be amikor akar?
A kérdező (akárki is legyen az, de kétlem, hogy szülő) kissé idegbeteg módon reagál a saját (szülői) tapasztalatunkra! Azt hiszi itt a pontokért válaszolnak ....
Leszarom, hogy lepontozol, én csak azt írtam le, hogy mivel szembesültünk az új jövevény után és, hogy százszor át kell gondolni a kutyavásárlást! Ennyi! Meg ne pukkadjál! Nem tesz jót az idegeknek. :)
De NEM ÉRDEKEL A SAJÁT SZÜLŐI TAPASZTALATOD!
Ne saját elfuserált gyerekedből indulj ki!
" Azt hiszi itt a pontokért válaszolnak .... "
Talán nem épp Te voltál aki a lepontozás miatt hisztizett?:)
De rendben akkor innentől kezdve moderátor hívása minden spam válasz miatt!
Sajnálom, hogy az intelligenciátok ezt adja ki!
"De NEM ÉRDEKEL A SAJÁT SZÜLŐI TAPASZTALATOD!
Ne saját elfuserált gyerekedből indulj ki!" ... ezt kikérem magamnak és javaslok egy felnőttképzést! Bár aki ilyent ír ....
Tessék??? Te nem vagy komplett! Nem is kommentálom, a stílus maga az ember!
De rendben akkor innentől kezdve moderátor hívása minden spam válasz miatt!
és moderátor hivása minden provokativ a kérdező csak veszekedni akar kommentedért...
és speciel én voltam aki "hisztizett" a lepontozásért, no de én nem a saját elfuserált gyerekeim miatt irtam a tapasztalataimet hanem mások elfusárt gyerekei (és önmaguk hibája) miatt, mert végül mindig a kutyus szívja meg a dolgot, ami aztán igazán nem tehet semmiről... de akár egy menhelyre is bemehetsz megkérdezni hogy hány olyan kutyus van akit azért vittek be mert kapták csak éppen nem tudtak mit kezdeni vele (gyerekes családon át öregasszonyon keresztül, de olyan is van aki idős korában kapott egy kutyát a családtól merthogy ne legyen egyedül, aztán mikor a néni/bácsi meghalt a kutyus a menhelyre maradt mert a családnak -aki adta -annak nem kell kutya...
vagy hány olyan kutyus van akit költözésnél "ott felejtett" a gazdi...
és nem tudhatod hogy a te kislányodból nem e lesz "elfuserált" nevelés 15-16 éves korában...
Nahát kedves kérdező, te igazán primitív vagy! Hogy mondhat ilyent egy felnőtt ember egy ismeretlennek, aki ráadásul normális hangnemben válaszolt, nem bunkó módjára, ahogy te, hogy "Ne saját elfuserált gyerekedből indulj ki! ".
Tudod, az ilyennek tényleg nem való kutya! saját embertársaiddal sem tudsz illően kommunikálni, csak trollkodni!
egyik barátnőm tesójáéknak van egy tenészetük, elhozott onnan egy shitzut, kiállításokra akarja vinni stb.. ki van akadva a kutyusra mert az összes tesója (egyet kivéve) igazi úrikisasszonyként viselkedik az övé meg olyan mint egy sajtkukac.. a kivételes tesó meg még nála is rosszabb...
ezt csak azért irom, mert ajánlhat itt neked bárki fajtát ha kifogod az alomból azt a kutyát aki pont nem olyan természetű...
amugy mondják hogy a kutya egy idő után természetben hasonlítani fog a gazdájára...
azt se irtad mennyit szeretnétek/tudnátok a kutyusra költeni, van amelyik olcsóbb a tenyésztőnél és van amelyik drágább, mert olyan az adott fajta...
az én kutyám keverék, menhelyről hoztam el, első pillantásra megszerettem, de egy hónapot jártam még hozzá a menhelyre, hogy biztos legyek a dolgomban. Amit nem értek a mai napig hogy egy ilyen okos, nyugodt kutyát miért volt képes valaki kidobni... szerencséje volt, mert csak 4 hónapot töltött ott... (9 hónaposan hoztam el)
"amugy mondják hogy a kutya egy idő után természetben hasonlítani fog a gazdájára..."
Ez valóban így van!
Egyenes következtetés ....lesz majd egy idegbeteg, makacs kutyája! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!