Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyünk egy 12...

Milyen kutyát vegyünk egy 12 éves kislánynak?

Figyelt kérdés
2013. júl. 6. 19:46
 21/96 anonim ***** válasza:
62%
És honnan tudod, hogy a szülők nem fognak foglalkozni a kutyával, ha a lányuk még sem tenné. Netán írták valahol, hogy ők nem akarnak foglalkozni vele? Mert ebben az esetben megértem a felháborodást, de én nem olvastam ilyet.
2013. júl. 6. 21:49
 22/96 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az érdemi hozzászólást! Kaptam pár hasznos tippet!:)

Az összes okostojás ész osztóknak meg ment a "nem hasznos" értékelés.

2013. júl. 6. 21:53
 23/96 anonim ***** válasza:
75%
én is 12 évesen kaptam a kutyám amerikai staffordshire terriert most 15 vagyok.Én mindig leviszem és 12 éves koromba is levittem mindennap mert nagyon szeretek sétálni.Persze nem csak én vittem/viszem sétálni a testvérem viszi kutya suliba enyém a reggeli séta azért mert a nővéremnek messze a suli nekem meg közelebb és nekem bőven van időm levinni.De én mindenképp az amstaffot ajánlanám rossz híre van az igaz de ez hülyeség ugyan is nagyon család centrikus kutyák és a gazdiért mindent megtennének nagyon kedvesek gyerekeknek is ajánlott.De ajánlatos velük kutya suliba járni.
2013. júl. 6. 23:45
 24/96 anonim ***** válasza:
74%

Én is nagyon bírom az ilyen válaszolókat, akik anélkül ítélkeznek és mondják ki, hogy nem foglalkozna vele a kislány, hogy egyáltalán ismernék azt, akiről véleményt nyilvánítanak. Én 9 évesen kaptam az első kutyámat, nem mondom, hogy minden tökéletes volt, de rengeteget foglalkoztam vele, minden nap sétáltattam, kutyasuliba jártunk, stb. Baromi sokkal lennék kevesebb, ha nem élhettem volna ezt át, nem tanultam volna a hibáimból, nem tanultam volna meg, hogy milyen felelősnek lenni egy másik élőlényért. Persze a szülők segítségére időnként szükség van és csak akkor érdemes kutyát venni, ha a szülők is szeretnék, mert bármikor adódhatnak olyan helyzetek, hogy a gyerek nem tud foglalkozni a kutyával.

Ahhoz, hogy fajtát tudjunk ajánlani, kicsit bővebben kellene kifejteni az igényeket. Kistestű kutyák között ott vannak a bichonok, cavalier king charles spániel, törpe uszkár, sheltie ezeket nagyon tudom ajánlani kezdő gazdinak is, mert könnyen kezelhetők, barátságosak és nincsen extrém mozgásigényük(kivétel a sheltie, ők kicsit aktívabbak és az uszkárok között is vannak aktívabb egyedek). Közepes testűek közül jó választás a golden vagy labrador retriever, bár őket erősebb fizikumú gyereknek ajánlanám inkább, mert hajlamosak a pórázhúzásra, nekem skót juhászom van, ők is rendkívül könnyen kezelhetőek, angol cocker spániel, magyar vizslát csak akkor, ha nagyon sokat tudnátok mozgatni.

2013. júl. 7. 00:42
 25/96 anonim ***** válasza:
100%
Akármilyen kutyát vesztek fontos, hogy tenyésztőtől legyen, mert könnyen kifoghattok egy ideggyenge kutyát. Nekem az első kutyám vizsla volt. Könnyen tanítható, barátságos kutya
2013. júl. 7. 01:14
 26/96 anonim ***** válasza:
36%

én mint irtam saját tapasztalataim alapján irtam, hogy olyat válasszatok ami nektek is jó:

kislány lakótelepen, yokijuk van, lent van a többi kutyás kislány lehozni, foglalkozik az én kutyámmal meg a szomszéd kutyájával, az ő kutyája után meg 10 perc mulva rohan mert "megszökik"...

anyuka a 9 és 12 éves gyerek mellé vett egy havanese vagy egy bologneset vagy milyen fajtát... a 9 éves fönt el van vele, játszik, de a kutyust sétáltatni csak szombat délután láttam, mindig anyuka csinálta.

Egyik gyerek nagyon szeretne egy kiskutyát és fűzi a szüleit, multkor lejöttek mikor a kutyások összevoltak gyülve, több kutyás is mondta hogy hűt odaadja az övét 2-3 napra hogy kiprobálja a gyerek. az egyik hölgynek két ilyen "beszólása" is volt, a másodiknál azt a választ kapta hogy most ne mert apával megyünk horgászni hétvégén...

de olyan is volt itt hogy egy család vett/kapott egy kutyát, aztán beadták a menhelyre mert hát a pelenkázás után nem akart a kutyus lent wc-zni...

szóval lehet hogy te okoskodásnak gondolod a dolgot, de ezek is csak jótanácsok, és persze sok kivétel van, de pl az én unokahugomék kutyája (amit anyuka befogadott hogy dejó lesz a gyereknek - amugy egy már 8 éves uszkár volt) is azért lett tovább adva mert hát a gyerek az udvarról a kutyagumit nem akarta felszedni, nemhogy sétálni vinni (anyuka meg hát a gyereknek hozta a kutyust ugye...)

szóval ahogy irták: ne a gyereknek vegyetek kutyát, hanem a családnak.

2013. júl. 7. 08:35
 27/96 anonim ***** válasza:
26%

jah és igen ahogy irták: vagy tenéysztőtől vegyetek kutyát, hiába drága, vagy ha nem akartok annyit áldozni rá akkor egy menhelyes kutyust (nagyon hálásak tudnak lenni, nekem is az van)

ne támogasd a szaporítókat

2013. júl. 7. 08:40
 28/96 anonim ***** válasza:
61%

Nos, itt is az történt, hogy a "véneket" és a szülőket lepontozták, mert saját tapasztalatból írták le és adtak tanácsot, hogy csak akkor vegyetek kutyát ha....., és a sok tinit (akik közt tényleg akad olyan aki komolyan vette a kutyázást) azt meg fel pontozták.

Ez az oldal sajnos már nem a régi, mert a tinik "okosabbak" mint a felnőttek.

Kedves anyuka vagy apuka, majd beszélgetünk egy pár év múlva .... tudod, mikor télen a -10-ben hétvégén reggel kelsz viszed a kislányod a kutyasuliba (egész héten dolgoztál, de hétvégén sem tudsz pihenni), ott fagyoskodsz a pálya szélén 1 órán keresztül és várod az óra végét, mikor nyaralni indulsz és azt sem tudod, hogy pakolj be az autóba, hogy a kutya is elférjen, mikor az utolsó 20.000 Ft-odat hagyod ott az állatorvosnál (mert muszáj, mert felelősséget vállaltál), mikor havonta min. 20.000 Ft-odba kerül a minőségi kaja és egyéb (nagytestű esetében), mikor gyakorlatilag sehová sem tudsz elmenni hosszabb időre mert kutya van (mi mindenhová visszük magunkkal, mert nincs kire hagyni), mikor az autó tiszta szőr, mert egy husky iszonyatosan vedlik, mikor szilveszterkor itthon kell maradnod, mert a kutyus fél a petárdától, mikor a kislányodnak éppen más dolga akad, de a kutyust muszáj kivinni lemozgatni, mert szétrobban az energiától, stb. Szóval jól gondoljátok meg, sok örömet ad egy kutya, de rengeteg munka és felelősség.

Persze, hogy vannak kivételek, van olyan ügyes kislány/fiú, aki komolyan gondolkodik és már fiatalon megérti, hogy mi kell egy kutyának, de sajnos legtöbbször menhelyen köt ki az ajándékba vett kutyus.

2013. júl. 7. 09:40
 29/96 anonim ***** válasza:
55%

arra is gondolj hogy a kutya jóesetben akkor is élni fog majd ha a lányod mondjuk koleszos lesz középsuliban vagy egyetemen. akkor is ott lesz mikor lányka egy hétre táborba megy...

az én kutyámat én kaptam, anyuék nem foglalkoztak vele... ha beteg is voltam, két hasmenés között is én vittem le.. egyedül akkor figyeltek rá, mikor 4 napra kórházba kerültem vakbélgyulladás miatt.

2013. júl. 7. 09:46
 30/96 A kérdező kommentje:

"mert saját tapasztalatból írták le és adtak tanácsot, hogy csak akkor vegyetek kutyát ha....."

Kért erre bárki is?

Fajta választásban kértem tanácsot tudtommal! Így részemről továbbra is mindenki lepontozásban részesül aki nem erre válaszol! Mert bármennyire is furcsa nem csak Ti vagytok tisztában a felelős állattartás fogalmával! Olyan meg aztán pláne ne adjon "jó tanácsot" aki panelban tart kutyát! Ez már több mint nevetséges!

"Ez az oldal sajnos már nem a régi, mert a tinik "okosabbak" mint a felnőttek."

Ebben a kérdésben is szinte csak ők voltak képesek a KÉRDÉSRE válaszolni! Úgynézki igaz a megállapításod!

2013. júl. 7. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!