Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyünk egy 12...

Milyen kutyát vegyünk egy 12 éves kislánynak?

Figyelt kérdés
2013. júl. 6. 19:46
 51/96 anonim ***** válasza:
70%

Mozgékony, játékos, vidám kutyát szeretnénk. Maximum közepes méretűt, de inkább kisebbet. :

havenese, bolognese, máltai, bár ezek a kinti tartásra azért nem ajánlottak mert a szörükbe könnyen beleakad minden vacak (szárazfalevél, bogáncs)

border coli, közepes méret, de az már tul hiperaktiv lenne nektek szerintem..akárcsak a terrierek (foxterrier meg hasonlókra gondolok) stb

nekem egyik nagykedvencem a pomerániai törpe spitz, és a japán spitz, de ezeknek a szőre nagyobb gondozást igényel

2013. júl. 7. 13:03
 52/96 anonim ***** válasza:
52%

"Annyira arrogáns vagy, hogy az már nevetséges :D

Lehet lepontozni, nyugodtan:)"

EGYETÉRTEK! Előbb jól megsért (tudod én vagyok az akinek szerinted elfuserált gyereke van) és végül 5 oldal után kinyögi nagyképűen, cinikusan a lényeget!

Tudod az én "elfuserált" gyerekem már egyetemre jár és a világ legbüszkébb anyukája vagyok!

2013. júl. 7. 13:08
 53/96 A kérdező kommentje:

Aranyos ez a Cavalier King Charles spániel! Köszi! Kicsit jobban utána fogok olvasni.

Az uszkár megmondom őszintén nekem nem annyira tetszik. Furcsa, hogy olyan "nyakigláb":)

Terrierek miért nem ajánlatosak? Miben nyilvánul meg az, hogy hiperaktív?

"Tudod az én "elfuserált" gyerekem már egyetemre jár és a világ legbüszkébb anyukája vagyok!"

Rajtad kívül ezt szerinted kinem sz..ja le?

2013. júl. 7. 13:20
 54/96 anonim ***** válasza:
36%

52-es!

Hagyjad, az ilyenekkel úgysem lehet mit kezdeni, ne vedd fel:) Igazán értékes ember lehet, ha másoknak ismeretlenül így beszólogat. Most mondjam azt, hogy nem kell lesüllyedni a szintjére ?:D

2013. júl. 7. 13:25
 55/96 anonim ***** válasza:
37%

Nyugi, én nem süllyedek le a szintjére! :D

Írtam két normális, nem sértő választ, ő meg jön a szánalmas stílusával, hogy nekem elfuserált gyerekem van.

Na az ilyenektől óvjon meg az isten!

2013. júl. 7. 13:49
 56/96 anonim ***** válasza:
100%
abban nyilvánul meg hogy hiperaktiv hogy a borden colie pl munkakutya, egy óra játék nem elég fárasztó neki, és könnyen pusztitás lesz a vége.. viszont pl agilitire nagyon jó kutya, ami ugye napi több órás edzést igényel... a terrierek némelyik mint a foxi is pedig labda mániás lehet: pont ugy mint a Dr Du little-ben (vagy hogy irják a nevét) ezek olyan kutyák hogy lehet hogy ti hamarabb lefáradtok mint a kutya
2013. júl. 7. 13:57
 57/96 anonim ***** válasza:
70%
jah és egy tipp: ha ivaréretté válás előtt ivartalanitjátok akkor megmarad olyan játékosnak mint kölyök korában (legalábbis az itteni hamarabb átesett kutyákon azt veszem észre)
2013. júl. 7. 14:10
 58/96 A kérdező kommentje:

Olvasgattam a Border Colliról. Nagyon szép kutya, de valószínűleg azért tényleg nem nekünk való.

Terrieren viszont gondolkozunk. A lányunk barátnőjének van egy Jack Russel Terrierje. Nagyon oda van érte, tetszik neki:) Még tényleg vagány kis kutya.

A plusz tipped pedig mindenképpen megfontolandó.

Kedves egyetemista gyereket kinevelő hős anya!

Melletted nem tudok szó nélkül elmenni!:)

Írsz egy választ amiben többek között közlöd, hogy azt se tudja az ember, hogy pakoljon a kocsiba, hogy a kutya is elférjen. Mintha a kutyát szedán csomagtartójában akarnám szállítani. Majd felhívod rá a figyelmemet, hogy havi 20 ezer forintba kerül egy nagytestű kutya etetése. Mintha nem írtam volna le, hogy kicsi vagy maximum közepes testű kutyát szeretnénk. Végül pedig közlöd, hogy tiszta szőr lesz a kocsi mert a huskynak nagyon hullik a szőre. Mintha én akár csak kosza gondolatként felvettem volna, hogy huskyt szeretnénk.

Na most tudod amikor ilyen monológokat olvasok akkor felvetődik bennem a költői kérdés, hogy "ez hülye b+?".

Aztán még Te nevezel engem idegbeteg amiért felhívtam a tisztelt publikum figyelmét arra, hogy a kérdésre szeretnék választ kapni.

De hamár az idegbetegségnél tartunk akkor a Te idegrendszeres ingatagabbnak tűnik az enyémnél. Mióta a számra vettem az egyetemen pallérozódó csemetédet azóta ezen kattogsz. Vagy talán mégis volt némi valóságalapja?:)

2013. júl. 7. 14:48
 59/96 anonim ***** válasza:
100%
A cavalier jó választás lesz, terriert azért nem ajánlanám annyira, mert kevesebb mozgatással, nem elég határozott gazdinál makacsak, dominánsak, ásnak, ugatnak, csipkednek, határozott gazdára van szükségük, aki képes visszafogni őket, nem feltétlenül egy kislánynak ajánlanám. A cavalier ezzel szemben nyugodtabb, könnyebben tanítható, könnyen elfogad egy gyereket is falkavezérnek, összességében sokkal könnyebb velük együtt élni, mint egy terrierrel.
2013. júl. 7. 15:23
 60/96 anonim ***** válasza:
36%

Én a beagle-t javaslom. [link]

Hogy a vitába én is beleszóljak, nincs igazad kérdező! Tök normálisan írta le a saját tapasztalatát egyik válaszoló, még gondolatában sem volt sértő, te meg egyből beszóltál neki! Nem korrekt!

2013. júl. 7. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!