Milyen kutyát vegyünk egy 12 éves kislánynak?
En vagyok az a 15 eves lany, akinek a mostani a masodik kutyaja. O egy foxterrier. Hihetetlenul hisztis, makacs es onfeju..nagyon hatarozottan kell vele banni, de ha megfelelo nevelest nap kiskoratol akkor remek kutya lehet belole. A terrierek nagy resze ilyen, viszont ha ti is besegitenetek a kislanyotoknak a nevelesbe es ugy gondoljatok, hogy tudna hatarozottan nevelni o is, akkor bevallalhattok egy terriert szerintem. En egyedul tanitottam meg mindenre es nem lett elrontva.
Viszont meg annyi, hogy tenyleg nagyon porgos. Az enyem kint van tartva, de napi 3x setalunk. Reggel 1 ora, kora delutan fel ora, este 1-2 ora. Emelett van vele foglalkozva az udvaron is. Meg minden honapba kiranulunk, van, hogy tobbszor is.
Remelem jo kutyust fogtok valasztani es kitartast es sok sikert hozza! En elhiszem, hogy a kislanyod nagyon fogja szeretni es fog vele foglalkozni:)
Én a beagle-t javaslom.
Én semiképpen nem javaslom! az egyik barát kutyus beagle a másik beagle keverék. a beagle kezelhetetlen, nagyon panaszkodnak ráa gazdái hogy nem fogad szót, ha lát valamit annyira rákoncentrál hogy semmivel se lehet kizökkenteni, és szökös kutya!! ezt még egy tenyésztő is irta hogy bizony volt olyan hogy a kutyája megérezte a vadat a közelben és utána eredt ugy hogy 3 nap mulva jött haza az erdőből...
plusz ütöttek el előttem már beagle kölyköt, mert a kislány sétáltata a nyakkörv elszakadt, a kutya talált egy kobor kutyát és azt követte... aztán fogott valami szagot lelépett az utra az autonak még fékezni se volt ideje joformán... abban a pillanatban szaladt ki a kislány két házzal arrébb a sarokról...
a beagle nagyon makacs tud lenni "kezdő" kutyásnak egyáltalán nem ajánlom, főleg nem ugy hogy egy kislány legyen a főgazdi... már csak azért se mert elrántja...
"Mostmár bízhatok benne, hogy kapok arra vonatkozólag ajánlást, hogy milyen FAJTÁJÚ kutyát vásároljunk szigorúan tenyésztőtől AFÁ-s számlára?
Vagy pedig a továbbiakban is a "saját szülői tapasztalatokat" kell olvassam?"
NEM! Követelőző és arrogáns vagy. :D
15-ös vook.
hű de nagyon .... :)
vajon te ,aki vitázol,és veszekszel,milyen példát fogsz mutatni, csemetédnek, amikor a kicsi kis kutyátokat elviszitek sétálni 14-16 hetesen ,és jön szembe veletek a " nagy dög harci kutya ,meg a kopasz tetkós gazdája ",és a nagy kutya érdeklődik a kis kutyátok iránt:)
halvány lila fogalmad sincs a kutyák neveléséről, de vitatkozol ?? ha ennyire kiakadsz, vajon hogyan reagálsz majd ,ha idegen kutyák rohannak feléd?? ha a gyermekedet egy 50 kg-os óriási dög akarja megérinteni??
vajon képes leszel eldönteni,hogy hízeleg,vagy támad ?? vajon képes leszel-e nyugodtan és megfontoltan viselkedni, amikor a kis kutyátokat nevelgetik a mások kutyái ( ezt hívják szocializációnak :).
tényleg ,fogd kézen a csemetét ,és húzzál el egy -két kutyasuliba ,meg pár menhelyre, csak-hogy tisztában legyél vele, mivel is állsz szembe.
vagy egyszerűen vigyél haza egy kutyát . nevelgessétek,szeressétek ,és meglátod miért és hogyan érted félre ezt a sok elmebeteg kutyást:) azaz minket :)
hidd el , a gyerekednek a kutya a legjobb választás ! amennyiben a kutya nevelése a szülők figyelő és értő szeme előtt zajlik :)
de egy gyerek sem képes ,egy NORMÁLIS KUTYÁT egyedül felnevelni ! kell hozzá az értő szülői segítség !!
vagy marad egy egyszerű udvari ugató csengőtök !!
A kérdező kommentje:
"mert saját tapasztalatból írták le és adtak tanácsot, hogy csak akkor vegyetek kutyát ha....."
Kért erre bárki is?
Fajta választásban kértem tanácsot tudtommal! Így részemről továbbra is mindenki lepontozásban részesül aki nem erre válaszol! Mert bármennyire is furcsa nem csak Ti vagytok tisztában a felelős állattartás fogalmával! Olyan meg aztán pláne ne adjon "jó tanácsot" aki panelban tart kutyát! Ez már több mint nevetséges!
Pedig neked pont a panelosok tudnak tanácsot adni, mert többnyire ők tartanak kistestű kutyákat!
Ha te kistestű kutyát akarsz, az nyáron még elvan kint, de télre be kell vinni. És mi van ha bepisil/kakil bent, akkor ráförmedsz, hogy "elfuserált"?! Mi lesz ha szétrág minden, mert ugye a kölykök rosszalkodnak? Tudod, azért felnőtt létedre kicsit kontrollálni kéne magadat és több empátiával közelíteni mindenki felé!
ma 10:25 "tényleg ,fogd kézen a csemetét ,és húzzál el egy -két kutyasuliba ,meg pár menhelyre, csak-hogy tisztában legyél vele, mivel is állsz szembe."
De te nem érted, hogy ő már tisztában van, egy csomó mindennel ami a kutyatartással kapcsolatos (mondja ő), csak éppen még azt sem tudja, hogy milyen egy hiperaktív kutya.
olyan nehéz megérteni, hogy a kérdező nem tanácsot kért, hanem ötletet fajtára?
Amúgy tök jó tanácsokat adtatok, tényleg. Csak egyszerűen nem ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!