Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyünk egy 12...

Milyen kutyát vegyünk egy 12 éves kislánynak?

Figyelt kérdés
2013. júl. 6. 19:46
 11/96 anonim ***** válasza:
68%

Hát ahogy előttem is írták, plüsskutyát!

1000000% hogy nem a lányotok kutyája lesz, csak amikor néha simizni illetve 1-1 alkalommal etetni kell.

Mikor vinni egy 12 éves minden alkalommal egyedül sétálni?

Mikor vinni egyedül egy állatorvoshoz?

Mikor vinni kutyaiskolába ha kell?

Itt úgy gondolkodjatok, hogy NEKTEK milyen kutya kell, amivel egy 12 éves néha eljátszik.

2013. júl. 6. 20:40
 12/96 anonim ***** válasza:
39%
Bocsi, az "e" betű helyett a teló "i"-t írt.
2013. júl. 6. 20:41
 13/96 anonim ***** válasza:
26%
A kistestűek közül a csivavát,yorkit,tuti nem ajánlok. Inkább mopsz,tacsi. Közepes és nagyobb testűek közül border collie,labrador,aranyretriever, uszkár stb.
2013. júl. 6. 20:49
 14/96 anonim ***** válasza:
100%

Hát én már 11 évesen is elvittem naponta egyedül sétálni a kutyát, de lehet, hogy én voltam csodagyerek. Arra viszont tényleg készülj, hogy rátok is szakad teher. Kutyasuliba kocsival jártunk pl, mert messze volt. Oké, hogy én tanítottam a kutyát, de anyunak is jönni kellett, mert jogsim nem volt. Anyagilag ugye mindent szüleim álltak + amíg én táboroztam, addig anyum sétáltatott. Ha felelősségteljes a lány, akkor nem szakad minden a nyakatokba, de ha te a kutyázás gondolatát is utálod, akkor ne engedd meg neki.

Ami nehéz ilyen kis korban az a tanítás. Én is nagyon megszenvedtem vele, bár igaz, hogy szüleim sem jó fajtát választottak nekem. Én azt ajánlanám, hogy vegyetek ki menhelyről egy kistestű betanított kutyust. Fele annyi gond sem lenne vele, ha egy alapból megadó természetű, jól nevelt kutyát hoztok el.

2013. júl. 6. 20:54
 15/96 anonim ***** válasza:
92%

a ti lányotok ,ti ismeritek, ti nevelitek :)

tehát, pitbult, vagy argentín dogot,esetleg roti,dobermann ???

nem mindegy?? a testméret, a súly, a küllem?? javasolnám elsétálni egy két kutyasuliba ahol is megtapasztalnátok,mivel is jár a kutyázás, aztán meg pár menhelyre is benézhetnétek, ott is sok a remek kutya!

kutya !! nem játékszer!!

2013. júl. 6. 21:02
 16/96 anonim ***** válasza:
53%

"Hát én már 11 évesen is elvittem naponta egyedül sétálni a kutyát, de lehet, hogy én voltam csodagyerek."

Nekem is volt egy kutyám kb. ennyi idősen egy labrador és németjuhász keverék.

És mindig mindent teljesen egyedül csináltam.

De tudod a mai gyerekek már másak.

Csak a McDonald's és társai.

Most már a játszótér is EU szabvány nem lehet elesni meg hasonlók.

Tehát a kutyás téren sem úgy megy minden.

1-2 hétig még nagyon odavan érte, aztán mindig lesz kifogás.

Főleg az iskola időben.

2013. júl. 6. 21:11
 17/96 anonim ***** válasza:
67%
Senki nem ismeri itt közülünk a kislányt, épp ezért elhamarkodott róla véleményt alkotni. nálunk a suliban vannak kislányok 3 is, és felnőtteket meghazudtoló képességgel, és türelemmel foglalkoznak a kiskutyájukkal. Kiállitók közt is van egy most már 14 éves kislány, gyakorlatilag velünk nőtt fel, és 12 évesen Dobi világkiállitáson dobogós kutyát vezetett fel, amit ő nevelt, ő képzett. Milyen elképzelése van a gyerkőcnek, és ti is tudjátok-e vállalni azt anyagilag, amibe egy kutya tartása kerül. Pl. a törpe snauzer egy nagyon jó kiskutya.
2013. júl. 6. 21:16
 18/96 anonim ***** válasza:
37%

Nem értem miért kell rögtön az észt osztani. Nyilván ismerik a saját lányukat, és ennek fényében döntöttek úgy, hogy vállalnak egy kutyát.

Én uszkárt javasolnék. Közép vagy törpe méretet.

Nem túl domináns és szuper okos, ezáltal nagyon könnyen nevelhető fajta, kezdő kutyatartóknak is kifejezetten ajánlják. Kisgyerek mellé nem szokták ajánlani, de egy 12 éves mellé kitűnő választás. Jó alkalmazkodik a körülményekhez. Ugyan úgy boldog lehet egy aktív családban, mint egy öreg néni foteljában. Neki az jó ami van, amihez szoktatják. Ami még pluszban jó, hogy nem egygazdás, így az egész családot elfogadja majd gazdájának, ami fontos, mert nyilván ti is fogtok majd foglalkozni vele.

Ráadásul küllemre is nagyon passzol egy kislányhoz. :)

2013. júl. 6. 21:26
 19/96 anonim ***** válasza:
66%

Na azert alljunk mar meg...nekem 12 eves koromban volt az elso kutyam, azota mar masik van (nem reszleteznem, hogy mi tortent az elozovel). De a lenyeg, hogy minden nap setaltattam es foglalkoztam vele. Most is van kutyam ugyanugy minden nap jatek/seta es rengeteg trukkot tanitottam mar neki. Ha hivnak valahova baratok elofordult mar, hogy a kutya miatt nem mentem, mert pl. Kirandulast terveztem vele vagy akarmi. Most 15 vagyok...

Amugy, hogy a kerdesre is valaszoljak...menhelyi kutyan nem gondolkodtatok? Nagyon halas, jo kutyak tudnak lenni.

2013. júl. 6. 21:35
 20/96 anonim ***** válasza:
57%

Persze, 12 évesen is lehet az ember frankó kutyás, meg foglalkozhat normálisan vele később, középiskola, egyetem, munka, család mellett is. De egy felelősségteljes szülőnek fel kell készülnie arra az eshetőségre is, hogy nem ez fog történni, ennyiről van szó.

"Nyilván ismerik a saját lányukat, és ennek fényében döntöttek úgy, hogy vállalnak egy kutyát."

Nyilván? Tudod te, hogy hány kutya köt ki utcán, menhelyen ilyen "nyilván" miatt? Bár ennyire egyértelmű lenne, hogy minden szülő felelősségteljesen gondolkodik, de sajnos ott még nem tartunk. Arról nem is beszélve, hogy egyetlen szülő sem tudja megjósolni, hogy milyen lesz a 12 éves lányuk 20 évesen. Remélni tudja, hogy ő lesz a tökéletes gyerek, de mivel nem látnak a jövőbe, ezért előrelátóan a lehető legtöbb dologra fel kell készülni, hogy ne kelljen később se a kutyával, se a gyerekkel kicseszni. És ha a gyerek teszemazt 20-22 évesen már látja, hogy felelősen képtelen kutyát tartani, de ugye akkor már bőven késő, akkor igenis a szülőnek kell vállalnia a felelősséget azért, amit a gyerek 12 éves korában követett el, amikor még a lány képtelen volt ilyen hosszú távra tervezni. Nem lehet egy 12 évestől elvárni, hogy 15 évre előre tervezze meg az életét.

2013. júl. 6. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!