Milyen kutyát vegyünk egy 12 éves kislánynak?
Ti nagyon nem értitek mire gondol a kérdező. Szerintem ezzel húztátok fel, amit meg is értek, azért kelt már ki magából. Rögtön bíráljátok, meg baszogatjátok, holott nektek nincs annyi agyatok, hogy a kérdésre válaszoljatok.
Nem az érdekli, hogy mivel jár a kutyatartás, és hogy kinek hogy viselkedik a gyereke, hanem, hogy milyen fajtát ajánlotok.
Én írtam az uszkárt, le is lettem pontozva, pedig én legalább a kérdésre válaszoltam.
És még egyszer feltenném a kérdést: Monda esetleg, hogy ha a kislány nem fog foglalkozni a kutyával akkor ő sem? Hogy majd utálni fogja, meg hogy menhelyre adják? Nem mondott ilyet! miből gondoljátok, hogy ez történne. Nyilván az egész család kutyája lesz majd, hiszen egy gyereknek veszik.
Utolsó!
Köszönöm, hogy hozzászóltál. Így nem vesztettem el minden reményemet, hogy akadnak még itt értelmes emberek akiknek az értő-olvasás sem okoz nehézséget!:)
Végre valaki aki képes a gondolkozásra!
Az aki egysoros kérdésre tud fajtát ajánlani, az nem komoly felnőtt kutyatartó!!!!
A kérdező semmit nem ír a körülményekről, hova menne a kutyus, mennyi idő lesz majd a kutyára, milyen habitusú a kislánya, stb. Továbbá milyen legyen a kutya, mozgékonyabb vagy esetleg lustább fajta és így tovább.
Már az első válasznál felkapta a vizet, pedig nem is kioktatás, hanem tanács és tapasztalat volt.
Egy normális ember nem ír ilyen nyomatékosan: NEM ÉRDEKEL A SZÜLŐI TAPASZTALAT! hanem szépen leírja, hogy milyen elvárásai vannak, mik az adott körülmények, stb.
Na tegyünk egy próbát:)
Tessék:
Ház 350nm, kert 21200nm (ennek 80% zöldterület). Kint is bent is lehetne.
Szabadidő van bőven, és talán az etetésébe sem rokkan bele a büdzsé.
Mozgékony, játékos, vidám kutyát szeretnénk. Maximum közepes méretűt, de inkább kisebbet.
Nem szaporítótól és nem menhelyről szeretnénk kutyát venni. Tenyésztőtől szeretnénk, kölyök kutyát.
A kislány vidám, energikus korához képest érett gondolkodású, régóta szeretne már kutyát.
Más egyéb információra szükség van? Esetleg a lányom bizonyítványának a másolata? Vagy bankszámla kivonat, hogy igazoljam, hogy lesz miből etetni és az orvosi kezeléseit fizetni? Esetleg rendezett közüzemi számla, hogy bizonyítsam, hogy nem a híd alá akarok vele költözni?
Mostmár bízhatok benne, hogy kapok arra vonatkozólag ajánlást, hogy milyen FAJTÁJÚ kutyát vásároljunk szigorúan tenyésztőtől AFÁ-s számlára?
Vagy pedig a továbbiakban is a "saját szülői tapasztalatokat" kell olvassam?
Kérdező, te pont azokat "üldözöd" el, akik érdemben tudtak volna neked segíteni! Pl. akumi évek óta jár ide és van tapasztalata, Rékííí meg a lényeget kérdezte meg, de te válaszra sem méltattad, neked fontosabb volt a mások sértegetése! Meg van a véleményem rólad!
És minek válaszoljak? Hogy leordítsd nekem is a fejemet?
Annyira arrogáns vagy, hogy az már nevetséges :D
Lehet lepontozni, nyugodtan:)
Ez jó volt kérdező. :D
Én továbbra is az uszkárt javaslom, de ilyen körülmények között, sok fajta megfelelhet nektek. A lényeg, hogy ne legyen túl domináns, így a kislány is könnyen tud majd vele bánni. Szóval uszkár, én azt mondom. Vagy Cavalier King Charles spániel.
De nézd meg ezt is, szerintem jó, nekem segített a választásban: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!