Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyások! Ti nem tartjátok...

Kutyások! Ti nem tartjátok gusztustalannak, hogy ilyenkor a hóban mindenhol sárga foltok lesznek az ebjeitek vizelése miatt?

Figyelt kérdés
A gyomrom fordul fel ettől. És persze a kutyaürüléktől...

2013. jan. 17. 22:07
 191/227 anonim ***** válasza:
100%

Öhm... Én írtam leveleket a kérdezőnek, amiket most szépen bemásolok ide. Egyrészről neki is szántam a válaszokat, másrészről pedig így könnyeb volt oldalról-oldalra haladva öszefoglalni a véleményem:

Az ember is állat. Csak eltávolodott a természettől... És a végterméken pampog, miközben ellopta az erdőket és ózonlyukakat gyárt.

A természet anyagainak idővel megtörténő bomlása segíti az organizmust, amely a növényeket, a földet, az állatokat beleértve mindenkire hatással van. Ha egy gyümölcs vadon terem és lepottyan fáról idővel az is megrohad. Ezáltal trágyázza földet, táplálja a földben lévő apró élőlényeket, azokból pedig tápanyagot nyernek a növények - amik, remélem nem mondok újat, alapfeltételei az életnek.

Ha félsz valamitől, nem a félelmed tárgya a hibás. A macska csak pótlék?

"Csakhogy a melegek nem vizelnek/ürítenek közterületen,.." Honnan tudod? A világon minden meleget ismersz? A melegek ugyan úgy öszepisilhetik az utcát az éjjeli buli után, ölhetnek embert, sőt ölhetik az egész világot azzal, hogy autót vezetnek, szemetelnek, nem szaporodnak, stb stb.

Lehet, hogy egy meleg sem támadt rá senkire és marcangolta szét, de lehet hogy hason szúrta/megmérgezte/kínozta/megerőszakolta/zsarolta/lelkileg terrorizálta/összeverte/levágta a kezét.

Kérdező, ha az ember nem betonozta volna szét a világot, és nem szaporodott volna el, akkor akkora lenne az erdők mennyisége ami bőven felélné minden állat pisijét, kakiját, hogy észre se vennéd. Ha meg mégis, hát istenem! Abban a világban tuti nem ez lenne a problémád!

Szerintem, a modern társadalom k*rva sz*r végterméke ez a dolgozásmánia, ami se a környezetnek, se az emberek genetikájának nem kedvez hosszú távon. (értsd: ideggyenge, kielégítetlen társadalom)

Egy optimális világban egyrészről nem lenne emberi túlszaporulat (mert az evolúció kiporciózná a "negatív" példányokat) és nem lenne más élőlények fölösleges írtása (ami jelenleg odáig fajult, hogy muszáj bemenned fölöslegesen ölni és károsítani azért, hogy a ne halj éhen). Egy optimális világban mindenki magának termelne, senki nem lenne lefáradva, egészséges lenne az állomány és békesség lenne.

Szerintem az a baj, hogy egyes embereknek már elködösíti az agyát amit nap mint nap látnak a tévében, a városokban, és szép lassan elfelejtik honnan is jöttek.

"szerintem a hatalmas kertben sokkal jobban érzik magukat, mint a négy fal közé bezárva. Szabadon járhatnak, kelhetnek, ha úgy van kedvük, felmásznak egy fára stb."

Ezzel egyet értek.

Mondjuk az is igaz, hogy az én macskám bármikor bejöhet a házba, mellettem alszik felügyel ha beteg vagyok/fáj valamim/furán viselkedek. Egyszer elájultam, és arra ébredtem a földön, hogy a macskám kétségbeesetten nyávog az arcomnál.

Tájékoztatlak, hogy a macska a többemeletes házak tetejére simán felmászik - átugrik egy fáról. Onnan pedig átmegy a szomszéd kertbe, vagy ki az utcára.

--- Egy 20 éves, macskabolond lány, akinek a legjobb barátja egy meleg fiú. ---

2013. márc. 21. 01:55
 192/227 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Először válaszolok ehhez a kérdéshez, de az összes oldalt végigolvastam. Szeretném, ha "meghallgatnál".

Ezt te válaszoltad legutóbb: "A kérdésre is válaszolhatnátok, amelyre igazából csaknem 200 válasz során sem tudtatok, miszerint titeket nem zavar, hogy gyakorlatilag az ebek végtermékeiben járunk lassan bokáig?"

Ne vedd bántásnak, de ha lenne időm és kedvem, kikeresném, hogy a kétszázvalahány válaszból mennyi volt az, ahol hangsúlyozták a kutyatartók, hogy őket is zavarja az ürülék, felszedik a saját kutyájuk után és leszólják azokat az igényteleneket, akik otthagyják. De sajnos sok ürüléket a kóbor kutyák (és macskák) pottyantanak, amiről megint nem a kutya tehet, hanem a gazdája, aki kidobta, vagy akinek abból áll a sétáltatás, hogy kinyitja a kertkaput, "oszt' majd megsétáltatja magát a Bodri, eddig mindig hazagyütt".

Én amúgy pont azzal teszek jót, ha SZIGORÚAN A VÁROSON KÍVÜL, a határban, szántóföldön, bokorban nem zacskózom be az ürüléket (ha az ösvényre pottyant, megfogom egy nagy levéllel és félredobom, vagy egy ággal lepiszkálom az útról). Mégpedig azért, mert természetes úton legrosszabb esetben is pár hét után nyoma sem lesz (nyáron 1-2 hét), míg a zacskó évtizedekig a földet szennyezné. De természetesen a településen belül, parkban mindig összeszedem, és a normális, kulturált kutyatartók is, csak kint a határban nem. Ott már a rókák, borzok, vaddisznók után sem szedi össze senki, a természetes körforgás része lesz.

Macskát miért tartasz? Társaságot, szereteted ad. A kutyát is ezért tartja az ember, és a normálisabbja foglalkozik vele, toleráns azokkal szemben, akik félnek tőle. Én mindig pórázra fogom, ha szembejön velünk valaki séta közben, mert noha oda sem pillantva elsétálna a kutyám az illető mellett, nem tudhatom, fél -e a kutyáktól, és a póráz láttán biztosan megnyugszik. Ez a tolerancia. Mint ahogy mások előtt sem kezdek heves smárolásba, tapizásba a párommal, nem nyúlok a nadrágjába, mert az intimség kettőnkre tartozik (függetlenül attól, hetero- vagy homoszexuális pár vagyunk -e), és az ilyen szemérmetlen viselkedéssel joggal haragítanánk magunkra a környezetünket.

Szerintem a te problémád gyökere a félelem. És ez ellen tudnál tenni, ebben semmi szégyellnivaló nincs! Írhatnál egy hozzád közel eső kutyaiskolának ez ügyben, hidd el, nem fognak kinevetni. És elmehetnél először a kutyaovi részlegbe, a sok kiskutya közé. Aztán ha már köztük nem szorongsz, megismerkedhetnél az oktatók jól nevelt, nyugodt kutyáival, majd később a többivel. Akár még azt is meg lehet szervezni később, ha már nagyjából megnyugodtál, hogy a menhelyről hozzanak ki neked a foglalkozásokra egy kicsi, szelíd, nyugodt kutyust, akivel részt veszel az engedelmes képzésen. Közben megismernéd a kutyák testbeszédét, jelzéseit, jellemüket, és sokkal magabiztosabb lennél a közelükben.

Hidd el, tényleg nem rosszból írtam ezt, neked is javadra szolgálna, ha legyőznéd a félelmeidet, mert akkor magabiztosan fel tudnál lépni egy acsarkodó kutya ellen is. Ugyanis megtanulnád, mennyire igaz a mondás: "amelyik kutya ugat, az nem harap"! Többségük már attól elszelel, ha dobbantasz egyet. Az én kistermetű kutyámra rendszeresen próbáltak rátámadni szocializálatlan, nagytestű ebek, és hiába vagyok egy 55 kilós, fiatal lány, eddig még sosem kellett a gázsprét használnom, simán elzavartam mindet, pedig a fajtársaikkal sokkal agresszívabbak tudnak lenni a kutyák, mint az emberekkel. És ha ezt már tudod, akkor észreveszed, hogy a kutyák nem kiszámíthatatlan vadállatok, hanem az ember társai.

2013. márc. 21. 08:55
 193/227 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Most, hogy válaszoltam, már látom, hogy valójában százhatvan körüli válasz jött. Szóval kicsit túloztál :D
2013. márc. 21. 09:19
 194/227 anonim ***** válasza:
100%
Erre a kérdésre ennyi válasz? Te jó ég... A kérdésre válazolva: az autók kipufogó füstjétől fekete hó jobban aggaszt, mert tudom, hogy azt a kormot, port, ami a hóra rakódik, bizony én is belélegzem. A szar meg a vizelet természetes anyagok, kevésbé kell tőle félni, mint mondjuk egy rosszul szigetelt régi panelben attól, hogy azbesztet lélegzel be.
2013. márc. 21. 10:39
 195/227 anonim ***** válasza:
100%
Abban egyet értek a kérdezővel, hogy nem nagy nehézség egy pórázt rácsatolni a kutyára, nekem is vannak, de mindig pórázzal sétáltatok közterületen, nem kell egy kutyának támadnia, elég ha odamegy valakihez, aki fél tőle vagy csak alapból nem szereti a kutyákat, ezt tiszteletben lehet szerintem tartani. Másrészt engem nagyon sok minden zavar, például, hogy folyamatosan emberi ürülékbe "botlik" az ember, olyan is volt, hogy játszótéren. Zavarnak a szomszéd macskát, mert ők igaz elássák, de folyamatosan kaki kerül a gyerek játékaira, mert az a 2 kaparás föld, aztán nem fed valami jól, ha egyáltalán méltóztatják elásni. Azt meg ne gondold, hogy egy macska neked az udvarodban fogja leélni az életét, az kevés neki. Alapból az is zavar, hogy átjönnek a macskák, majd, ha akarok macskát tartani, akkor tartok. Zavar az, hogy a szomszéd macskáknak én veszek féregtelenítót, hívok hozzájuk orvost, mert nem tudom nézni, ahogy szerencsétlen szenved. Téged ezek szerint nem is a környezet szennyezés része zavar, mert azt írtad, hogy de a macskád elássa és nem látod, hanem az, hogy látod, na bumm, mást is zavar sok minden amit lát. Szóval nem, engem nem zavar egy sárga folt a havon.
2013. márc. 21. 12:57
 196/227 anonim ***** válasza:
94%
Te csak egy szimpla kutya gyűlölő vagy olyan mint a hülye szomszédunk annak legaláb van kutyája de felakar minket jelenteni, mert ugat a kutya -.- ha unatkozol akkor ne itt csesztesd már a kutyásokat, van akiknek a kutya az életét jelenti, én pl nem tudnék kutya nélkül élni. " kutya nélkül lehet élni, de minek?" Ez egy nagyon jó idézet. Nekem is sok minden nem tetszik, még sem írom, mondjuk az étel,ital kategórián belül a a bor sör rövid italokhoz, h benneteket nem zavar- e az, h mindenhol piálás után hányás van..meg stb Szánalmassak a mai emberek...
2013. márc. 21. 14:44
 197/227 anonim ***** válasza:
96%
Anyádat is zavarta a szaros pelenkád? Szarhattál volna máshova, pl ahol nem látja.
2013. ápr. 10. 21:17
 198/227 anonim ***** válasza:
96%

Idióta. Egyél kutyaszart. A sajátodra hogy nézel? Díszdobozba teszed? Szerintem neked nincsenek szükségleteid, amiket akár szégyellsz akár nem el kell végezned. Ennyi erővel mikor kimész az utcára akkor mindenki ÚGY nézhetne rád mert a szarod csíkot hagy a budin. Nem vagy normális. Ha zavar akkor menjél közmunkára és szedd fel. Vagy ne is menj ki az utcára, mindenkinek jobb lesz. Istenem hát hol végezné a dolgát az a kutyus? Fogadok neked nem volt semmilyen állatod, csak tamagotchin neveltél hörcsögöt. Grat ezért a kérdésért!

Nem volt még kutyád, nem tudod milyen is mikor Ő szeret téged. Az hogy milyet szarik az egy olyan dolog amivel egy EMBER nem foglalkozik. Mid volt neked? Önpucoló hörcsögöd? FOGADOK! A te segged se kellett volna törölni mert "fújj".

Nem tudom mit rizsázok, lényeg annyi hogy:

Ostoba vagy.

2013. ápr. 10. 21:43
 199/227 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda kérdés és mennyi válasz :D
2013. ápr. 10. 22:17
 200/227 anonim ***** válasza:
100%
te véletlen nem az a kutyaellenes kérdező vagy aki azt állítja hogy a kutyák megtámadják az embereket de a macskák nem??????:D
2013. ápr. 10. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!