Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Két kutyát hogy tudok szétszed...

Fm23 kérdése:

Két kutyát hogy tudok szétszedni ha verekednek? Mindkettő saját.

Figyelt kérdés

Röviden hozzank került tesóm am.bull-ja (kemény) nekünk van egy németjuhász erderterier keverék (kemény) sajnos ez ki van kötve mindkettő kan. Tegnap este mar nem elösször összementek , eddig meg nem volt ilyen komoly. Apammaml 10-15 percig harcoltunk mire szét tudtuk szedni oket.Van e megoldas (valami spray vagy mit tudom én) hogy ha ne adj megint ez van (pedig nagyon vigyazunk hogy elkerűljük) szét tudjuk őket szedni úgy hogy nem sérüljenek meg. Persze egymast megsertik az óhatatlan, de legalabb mi ne tegyunk kart bennuk!

Köszönöm előre is.

2012. nov. 8. 08:59
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 Ilyent ***** válasza:
0%

M.-H. Alexandra

"A kiemelés a legjobb szerintem, ahogy előttem írták (nyakörvnél fogva)"

Ja most hogy valaki írta tapasztalatként. Most hova lett a paprika spray-s ötleted???

És a kiemeléssel véletlenül nem fojtod a kutyát??? Mert én erről beszéltem eddig.

2012. nov. 8. 14:40
 42/62 anonim ***** válasza:
Az én vizslámat megtámadta egyszer egy amstaff és én akkorát rúgtam a kutya gyomrába az acél betétes bakancsal, hogy azonnal elfutott.Nem túl humánus módszer, de a hatás azonnali és szerencsére a kutyám is meguszta karcolások nélkül. Az ilyen kutyáknál ilyen esetben alkalmazható a tetsi fenyítés, mert inkább egy gyomros, mint a kutya élete
2012. nov. 8. 14:56
 43/62 anonim ***** válasza:
kedves előttem szóló, nem minden kutyánál jön be ez a megoldás. Van olyan, amelyik az ilyentől csak jobban felbőszül, függetlenül attól, hogy hol ütöd, vagy rúgod. Sőt azt is elérheted, hogy utána Neked támad.
2012. nov. 8. 14:59
 44/62 anonim ***** válasza:

Tudod kedves Ilyent én elismerem, ha valaki az enyémnél jobb ötlettel áll elő, ellenben veled, aki támad mindenkit, bármilyen lehetőségről is legyen szó.

És igen, számomra sokkal humánusabb nyakörvnél fogva kiemelni egy kutyát, mint hogy "a másik kutya nyakára rá kell térdelnünk a sípcsontunkkal. Utána a tépő kutya nyelőcsövét megszorítjuk."

2012. nov. 8. 15:06
 45/62 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Ilyent, nem tudom Te honnan veszed a bátorságot, hogy ilyen stílusban írj. Nem voltam támadó a kérdezővel szemben, próbáltam választ adni a kérdésére, ami az otthoni verekedésről szólt és nem az utcán spontán kialakuló balhékról. Ha két ilyen kutyám van, nyilván felkészülök minden eshetőségre. Azért mert Te nem láttál még ilyen módszerrel szétválasztott verekedő kutyákat, nekem sajnos múlt héten volt alkalmam rá. A módszer létezik és jó.

Azt pedig engedd már meg nekem, hogy egyéb gondolatomat is megírjam a kérdezőnek, főleg ha normális stílusban teszem azt és nem úgy mint Te.

2012. nov. 8. 15:16
 46/62 anonim ***** válasza:
100%

Kér valaki pattogatott kukoricát?

On: Ilyentet hagyjátok a fenébe, számtalan kérdésnél megmutatta már, h annyira ért a kutyákhoz, mint Mari néni a harmadikon....

Kérdező: oké, h te kérsz egy módszert arra, h hogy lehet őket szétválasztani. De a többi tanácsot nem viccből kapod. Szerinted jó nektek úgy élni h folyamatosan készenlétben kell lenni h mikor ugrik megint egymásnak a két kutya? Nem lenne jobb nektek is, ha el lehetne sétálni egymás mellett úgy, h max a szemükkel harcolnak? Én a helyedben ezt a megoldást próbálnám ki, és nem az állandó "harckészültséget". A kutyákat is megkímélnéd egy állandó sztresszhelyzettől, és magatokat is.

Az, h fél kilencre jársz haza, tök normális idő. Pont lehet menni sétálni, nem futsz össze túl sok idegen kutyával.

2012. nov. 8. 15:17
 47/62 anonim ***** válasza:
Igen, jöhet :D
2012. nov. 8. 15:32
 48/62 Ilyent ***** válasza:
0%

M.-H. Alexandra

Elmagyarázom. Azért kell rátérdepelni a nyakára hogy ne mozogjon. Mivel nincs több kezed csak kettő. Ettől még akin térdepelsz kap levegőt. A másik kutyának hogy megszorítod a nyelőcsövét szinte egyezik a kiemeléssel.

78%-os

A módszered biztosan alkalmazható akkor is mikor egyedül vagy és a két kutya folyamatosan támadja egymást. Azért megnézném az arcodat mikor az egyik kutya enged a másik meg visszatámad te meg állsz tehetetlenül.

"Ilyentet hagyjátok a fenébe, számtalan kérdésnél megmutatta már, h annyira ért a kutyákhoz, mint Mari néni a harmadikon...."

Ez igaz. Főleg mikor olyan megoldásokat írtok mint pl vödör víz, paprika spray.

2012. nov. 8. 15:35
 49/62 anonim ***** válasza:
Ilyent kisszívem, meséld már el nekem h egy kutyára, miközben az fog, hogy térdeleplsz rá? Ha lenyomod, rántja magával a másik kutyát és nem enged, hanem jobban szorít, azaz sikeresen kitép belőle valszeg egy darabot.
2012. nov. 8. 15:39
 50/62 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Kérdező!

Felelőtlen és aljas ember vagy, hogy így tekintesz a kutyákra!!!

Láncon tartani, napi mozgás, szabadon engedés és játék nélkül ÁLLATKÍNZÁS!

Legalább építenétek egy kennelt és felváltva lehetnének kiengedve a kutyák. Ez nem is lenne túl drága megoldás.

Nálunk is van lánc, mert kaput nem zárjuk ide nem tartozó okokból.

Akkor van láncon (4-6 méter, attól függően, hogy állítom) a kutyám, ha nem vagyok itthon...de mostanában (szerencsére/sajnos) itthon vagyok, így hónapok óta nem volt megkötve, jön velem szinte mindenhova. DE! Amikor naponta 8-11 órát nem voltam itthon, akkor is láncon volt ezidő alatt, sőt sokszor éjjel is, ha nem a lakásban volt. DE. Reggel és este is sétáltatva van MINDEN NAP! Láncos időszakaszában is MINIMUM 2-SZER 1 ÓRÁT sétáltunk póráz né lkül, közben futott-úszott-labdázott-kutyázott.

És mivel le volt mozgatva, a láncon nem őrjöngött, csak ha kutyával mentek el a kapu előtt...Volt annyi helye, mint egy panelban.

Amit tehettek: kennel építés, felváltva kiengedés...napi legalább 1 órás, póráz nélküli séta MINDKÉT KUTYÁVAL!

Tanítás, fegyelmezés, kutyasuli

VAGY mondj búcsút az egyik kutyának, mert teljesen lehetetlen szeparálni...egyszer ki fogják nyírni egymást...de ne legyen igazam! Te pedig több kutyát ne tarts a jövőben!!!

2012. nov. 8. 15:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!