Egy fajtának mindig a saját országában elért eredmény a legfontosabb?
Nem feltétlenül csak az itthoni a fontos. Általában külföldre is viszik a tenyészkutyákat kiállítani, hiszen a rangosabb címekhez külföldön is teljesíteni kell a kutyának. Ha csak idehaza járnának vele kiállításra, az ő értéke nem lenne olyan nagy szerintem.
Tudok olyan amerikai bulldog tenyésztőről, aki az itthoni kiállításokon meg sem jelenik, csak külföldiekre viszi kutyáit.
A versenyzéshez elhivatottság kell, egy tenyésztő számára nem feltétlenül cél terelő, engedelmességire rendszeresen járni.
Az engedelmességiről nem tudok beszélni, mert nem ismerem annyira. Viszont a terelés világa számomra elég ismerős.
Ha valaki terelő versenyekre akar járni, és komoly eredményeket akar elérni, akkor kikerülhetetlen a saját nyáj az istállóban és a velejáró más apróságok. Nagyon égő, és nehezen kivitelezhető odakunyerálni magunkat valakinek a nyájához napi szintű gyakorlás miatt. Én úgy gondolom egy tenyésztő a jelzésértékű ösztönpróbával és munkavizsgával megelégszik idehaza, van aki még erre sem veszi a fáradtságot. Abban egyetértek veled, hogy az itthoni terelőversenyek szintje alacsonyabb. Ez annak is betudható, hogy a terelésre járok többsége nem tudja megszervezni magának a fentebb említett gyakorlási lehetőséget. Mindamellett az oktatás sem igazán kiforrott itthon. Ha nekem kellene belevágnom a felkészülésbe egy border collieval, akkor mindenképpen külföldi oktatóhoz járnék a kezdetektől fogva. Bár én könnyen beszélek, mert nekem a határ nincsen olyan messze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!