Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SEGITSEG Minosegi tap es...

SEGITSEG Minosegi tap es sajat keszitesu hazikoszt adagolast hogy szamoljam ki?

Figyelt kérdés
4 kutyam van es erre azert lenne illyen formaban szuksegem,mert csak premium minosegi tappal anyagilag keptelenseg szamomra hogy 4 kutyat etessek.De hogy minden szempontbol megfelelo legyen a taplalasuk,ezert gondoltam a ketto kombinaciojara,de igy fogalmam sincs hogy szamoljam ki a ketto kombinaciojanak adagolasat.A BRIT PREMIUM tapra gondoltam es sajat fozesu hazikosztra mellette.Legyszi segitsetek,2 kutyam 21 kg,a harmadik 14 kg es a negyedik a legkisebb 5-6 kg.Legyszi irjatok meg nekem kg-ra,hogy hogy keverjem a kettot nekik,hogy tul se vitaminozzam,feherjezzem,stb oket.Mondjuk fele mennyisegu premium,es melle akkor fele mennyisegu hazikoszt,de mi???Es a fele mennyisegu hazikoszt mennyi legyen kg-ra kutyankent?Ahogy szamoltam,igy olcsobb lenne,mert tapbol tobb mint 40 kg kene havonta,ha jol szamolom,az pedig rengeteg penzileg,es ha kihoznam egy 15 kg tapbol+hazi fozes,anyagilag jobban jonnek ki es a kutyak is megkapnak a szervezetuknek fontosat.Bar lehet ugyanott leszek igy is vele penzileg,de akkor sem tudom igy hogy adagoljam es mit?

2012. okt. 31. 08:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Igazából nem feltétlenül a súly a lényeg, hanem az adott kutya mozgási mennyisége. Mert pl ha aktívan sportol, akkor sokal több kalóriára van szüksége, mint hogyha egész nap láncon ül.

Pontos arányt amúgy senki se fog tudni mondnai, mivel nem mindegy milyen húst adsz (csirke/nyúl/sertés/vadhús/stb), és abból sem mindegy, hogy melyik részt. Hisz vannak zsírosabb és soványabb húsok is.

Amit tudok ajnálani, h a főtt kaját rizzsel keverd és tegyél bele gyümölcsöt, zöldséget, túrót, sajtot, joghurtot, stb. Természetesen nem egyszerre, hanem egyszer az egyiket, másszor a másikat.

A pontos arányt pedig te magad fogod kitapasztalni a kutyáid változásai alapján. Ha valamelyik elkezd fogyni, akkor kevés, ha valamelyik hízik, akkor sok, stb.

Nálunk most rizs van darált virslivel, májkrémmel, almával és répával. Teszek kb 30 dk rizst, 3-4 virslit, 1 májkrémet, fél almát és fél répát. Másszor egy marék túrót vagy fél joghurtot. Az enyémnek ez bőven elég, nem aktív sportoló kutya.

2012. okt. 31. 08:42
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen, pontosan nem fogjuk tudni megmondani. A másik, hogy táppal ne keverd nekik majd, tehát mindenképp úgy add, hogy vacsorára mondjuk tápot, reggelire házi kosztot, egyszerre ne keverd őket, mert más az emésztési idejük, gondot okozhat.

Házi kosztnál egy felnőtt kutya testtömegének 2-4%-át kell venni alapul, aktivitástól függően.

Amit én adok a 46 kg-os nagytestű növendék kutyámnak:

60 dkg szarvas nyesedék (ebből fele kifő) - 1 heti 1x belsőség helyette- , 40 dkg kacsa farhát + napi 1 csirkeláb, 30 dkg zöldség/gyümölcs - ez jelenleg cékla, répa, uborka, sütőtök - ehhez kap 1 tk gyógynövényt (teafilterből), lazacolajat, kecsketejt (vagy éppen kaukázusi kefírt csinálok belőle és akkor azt), heti 2x1 tojás - a héját is összetörve. Néha hozzácsapok egy kis almaecetet mézzel + heti 1x egy csipet tengeri só.

A szarvas nyesedéket forrázom - nem főzöm!!!, jelenleg még a kacsa farhátat is, de jövő héttől azt sem (pontosabban addigra pulyka farhátat fog kapni), a zöldséget/gyümölcsöt turmixolva, nyersen kapja.

Össze sem lehet hasonlítani egyik táppal sem azt, hogy hogy néz ki most a kutyám, milyen a szőre, mennyi a kakija stb stb.

Ja és nem utolsó sorban jó helyről tudjuk venni a dolgokat, nagyon olcsón, így olcsóbbra jön ki, mintha Brit Care-rel etetnék.

2012. okt. 31. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!