Bischon kutyátokat milyen táppal etetitek, illetve adtok neki házi kosztot is?
Csokit már csak azértsem lehet neki adni, mert elpusztulhat tőle. Száraztápból mindenképpen prémium/szuperprémium minőséget válaszd, lehetőleg gabonamenteset, vagy ha nem teheted meg,hogy drága tápot vegyél akkor középkategóiásat, de semmiképp se a tescós, lidl-s, pennys, metrós meg hasonló gagyi, színezékkel, tartósítószerekkel, ízfokozókkal, felesleges állati származékokkal teli olcsó tápnak nem nevezhető valamiket. A Pedigree is borzalmas, Dog Chow, Royal Canin még elmegy, de nem a legjobb, van nála jobb középkategóriás szerintem. A tescóban kapható Butcher's táp még az olcsó, de tűrhető, elfogadható kategóriába tartozik. A legjobb tápok szerintem: Acana, Taste of the Wild, Birit, Eukanuba, N&D, Orijen. ezeket nem kapod meg mindenféle szupermarketekben, interneten tudsz rendelni pl. ezen az oldalon:
(de van még több is)
Konzervetmax. csak a változatosság/kiegészítés kedvéért jó adni, mert 70-80% víz van benne.
Ami a házikosztot illeti:
-hús: protein formában aminosavakat, zsírsavakat tartalmaz, de kevés benne a kalcium, így a csak ezzel etetett kutyák könnyen elpusztulhatnak pl. szívbetegségben.
-zöldség: szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok, antioxidánsok vannak benne, hússal együtt tökéletesen kiegészítik egymást.
-rizs: keményítőt, rostanyagot, magnéziumot,folsavat, vasat, valamint a főzőlé sok nyomelemet is tartalmaz, a kutyák többsége kedveli, könnyen emészthető és nem okoz allergiát, de kevés vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
Én száraztáppal etetném a kutyámat, de néha biztos főznék is neki:)
12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!