Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tap vagy hazikoszt?

Tap vagy hazikoszt?

Figyelt kérdés
Nem sokara kapok 1 kis beagle kolykot es azon gondolkodom hogy muszaly minosegi tappal etetni? A rendes kaja jo lesz-e?

2012. jún. 3. 13:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%
Mostanában azt sulykolják mindenhol,hogy kutyatápot ezerrel mert benne van minden ami a kutyának kell és a házi koszt-tól hosszú távon hasonló betegségek alakulnak ki mint az embereknél.Biztos van benne igazság de szerintem a kutya sokkal szívesebben eszi amit mondjuk te mint a száraz tápot.Én azt adom a kutyámnak amit én is megeszek immáron 6 éve és eddig még semmi baja nincs!
2012. jún. 3. 13:57
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom :) en is igy gondolkodtam de erdekelt masok velemenye is :D
2012. jún. 3. 13:58
 3/12 anonim ***** válasza:

rendes KUTyAKAJA jobb mint a táp.De az nem gulyásleves és pörkölt, hanem nyers hús,csont, zöldség,gyümölcs.

Nézz utána a BARF etetésnek

2012. jún. 3. 13:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Nálunk farhátat,nyakat kap levesben ,tésztával néha kenyérrel ,plusz a maradék kaja tőlünk.Teljesen jól van szép a szőre egészséges,megeszik mindent. A tápgyártók érdeke hogy feldícsérjék a terméküket ez egyszerű marketingfogás,mit is mondanának mást.Olyan mint a Calcon nélkül széteső mosógép.Nem mondom ,hogy a táp nem jó,de sokkal drágább!
2012. jún. 3. 14:03
 5/12 anonim ***** válasza:
27%

Nekünk sem minőségi tápot kapnak. A család úgy van vele minek 10 000ft-ot kiadni 10kg kutyatápért amikor az 2000ft-osat ugyan úgy megeszi. Mi mellé adunk nekik házi kosztot is és legalább havonta kétszer gyümölcsöt is.

Néha meg egy kis levesben főtt zöldséget.

Sok szerencsét a kutyushoz!! :))

2012. jún. 3. 14:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Mi úgy szoktuk, hogy a mi kajáink maradéka (tészták, csontok, stb. összekeverve táppal, vagy néha kiegészítve állatboltban kapható csirkefejjel/lábbal, vagy kutyatésztával. :) És a mieink se a minőségi tápot eszik.
2012. jún. 3. 14:18
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha a házi koszt a kaja maradékot jelenti, akkor nem, a nem jó neki. Az emberi étel túl fűszeres és legfőképpen túl sós neki. A kutyák azonos testtömeg kilogrammra vetített sóigénye például ugyanis csak negyede az emberének. Ha a házikoszt azt jelenti, hogy főzöl rá külön húst, rizst, akkor igen, az jó neki, jobb is, mint a táp. Viszont egyáltalán nem olcsóbb, mint egy közepes minőségű táp és pepecselős is.
2012. jún. 3. 14:44
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
Érdekes módon, a kutyák életben maradtak több 100 évig maradékon is, de ti biztos jobban tudjátok :D
2012. jún. 3. 16:03
 9/12 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat :) Itten ahol lakom "nem ismerik azt a dolgot, hogy a kutyanak tap kell" .Rendszerint keverek kutyusok vannak es mind hazikosztot es csontot kap,megsincs semmi bajuk.Nagyszuleimnek is pulijuk volt hazikosztot kapott es 14 evig elt es akkorsem termeszetesen pusztult el,hanem valaki megmergezte...
2012. jún. 3. 16:15
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én kutyám általában reggel száraztápot kap (Orijen) vacsira pedig "házikosztot" Ma este pl. gulyáslevesből kiszedett husit, és 1 főtt tojást fog enni.

A házikoszt nyilván jobb lenne, csak ezt sokan félreértik, és mindenféle maradékokat értenek alatta. Én általában tudatosan állítom össze a házikoszt menüt, többnyire a barf diéta alapján. Tudom, hogy akkor lenne a legjobb, ha minden esetben azokat az ételeket kapná, de nem mindig tudom megtenni, hogy összeállítom.

2012. jún. 3. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!