Jó a kutyáknak a házikoszt vagy nem?
Miért ne lenne jó.Te is azt eszed nem???
A kutya nem különb nálad.Szerintem.
Ok száraz kaja mehet mellé.
Attól függ mit értesz házikoszton. Ha direkt neki főzött, gondosan összeállított alacsony szénhidrát tartalmú ételeket, akkor igen, ez a legjobb.
A maradék pedig nem jó, mert nem olyasmi van benne, amire egy ragadozónak szüksége van.
Szerintem a kutya szempontjából az a legjobb, ha kölyökkorában míg teljesen kifejlődik prémium minőségű méretének és korának megfelelő száraztápot kap, utána pedig neki főzött kaját.
a házikoszt ?
jó neki a hús, rízs, tészta,stb .
nem jó : sok csont ,burgonya ,és fűszeres ételek ,csípős,stb
tiltott kaják : csokoládé, mazsola,üreges csont .
kölyök kutyánál javasolt az ételkiegészítő
phet-phos 100 db-os házikoszton tartott kutyáknak .
és a házikoszt keverhető mindegyik száraztáppal is !!
Ha csak házikosszttal eteted, nagyon sok idő és pénz változatosan táplálni a kutyát, és táplálékkiegészítőt is illene hozzá adni. Mi fele fele arányban etetjük táppal és házi kajával a kutyát. Persze prémium tápot kap, amiben minden megvan, amire szüksége van. A házikoszt meg nem maradék, külön főzök neki, nagyon minimális sóhasználattal, és egyéb fűszerek nélkül.
Sajnos a tápot hozzá kell kevernem a házi kajához, mert máshogy nem nagyon eszi meg.
Igen, az a lényeg, hogy te mit értesz házikoszton?
Mondjuk főtt rizs csirkefarháttal, belefőzött sárgarépával - jó.
De mondjuk a hétvégi bableves maradéka, főleg, ha azért kapja a kutya, mert már olyan fura íze van, kicsit meg is romlott, de a kutyának még jó lesz - na az nem jó.
A mákostésztára öntött bableves, kvázi moslék, meg végképp nem jó.
Elsőnek: amit mi eszünk, nem biztos, hogy jó a kutyának, mert akkor ez oda-vissza kéne, hogy működjön, és nekünk sem biztos, hogy jó lenne csontot ennünk.
Nekik más a fogazatuk, más az emésztésük. Kétlem, hogy pl, egy tál chilis bab túl jó lenne a kutyámnak. Nagyon sok kajától, ami pl fűszeres, megy a hasuk. Szerintem senki nem szeret f*sni, gondolom a kutyának sem ez a normális ürítése.
Ha szánsz rá egy kis időt, és utánaolvasol, rájössz, hogy nem írtam hülyeséget.
Szerintem a prémium száraztáp etetése csak magába nem valami jó. Kell hozzá mást is adni. Pl. darált hús rizzsel keverve.
Mi a kölyköket is hússal rizzsel, és táppal etettük. ( junior táp ) Szárazon nem kapták meg a tápot, mert olyan mohón ettek, hogy fuldoklottak tőle. Ha konyha kosztot kap felnőttnek is ( tészta rizs húsok ), kell a táp kiegészítésnek.
Csírke combcsontot nem tanácsos adni, mert szilánkosra törik, és kiszúrja a belét.
Szerintem akkor jó a házi koszt, ha főzöl neki pl. májat, belsőséget, farhátat, nyakat és összekevered rizzsel vagy tésztával, meg lehetőleg egy kis zöldséggel is.
Ha marad ebédről leves, esetleg egy kis hús, azt nyugodtan hozzá lehet keverni.
De az tényleg nem jó, ha száraz kenyeret kap, túrós gombóccal, süteménnyel és csülökkel. Tehát moslékot ne kapjon, mivel a kutya nem kismalac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!