Mivel etessük Őket? Szerintetek mi a legjobb Nekik? Mit adtok: táp (milyen), házikoszt (mit főztök), maradék, vagy mit? Szerintetek mi a legjobb Nekik?
attól függ hogy mire vonatkozik a kérdésed? kutya, macska..stb.?
egyébként ezt a kérdést mind házi koszt mind kutyakaják témájában már vagy 2000szer megvitattuk itt fórumon:
házi kosztos fejtegetések:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=h%E1zikoszt&..
kutya tápos fejtegetések:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=kutya+t%E1p&..
Elsőnek: bocsánat akkor hogy meg mertem kérdezni, ha már ennyiszer megvitattátok, s én nem voltam jelen.. Sorry.
Egyébként kutyára vonatkozott.
szia te milyen táppal etetsz?:)
az nagyonn fontos..
ne legyél ilyen kis indulatos, semmi értelme, hagyd figyelmen kívül a hülye emberkeet a hülye válaszaikkal:)
szóval nekem egy 2éves nagytermetű kutyám van
ez etetése a következő:
minden nap tápot kap (dog chow, premierhigh5,Acc,)
mikor milye veszek neki, és mindig kap hozzá zsírt, általában télen hogy legyen neki egy kis tartalék
ilyenkor kevesebb táőp kell, de én mindig ha marad maradék, akkor táppal egészítem ki...
pl tápot kevrek neki joghurttal, tojással,tejföllel,olajjal,(kevéssel persze) nagy ritkán konzervvel, mert annak 80%-a víz, és nem jó a kutya fogának sem...
tehát nyugodtan add oda neki a maradékot ami marad, de ha nem elég akkor egészítsd ki táppal
ha főzöl neki, akkor rizst, vagy tésztát husival, csirkét ne, mert szilánkosra törik, max nyakat, vagy farhátat, lábat meg ilyeneket ne..
sertés...valamikor nekem szalonnát kap, vagy éépnen tarját, conbcsontot sertést.
kevés sót, és nagyon kevés fűszert használj, mert nagyon káros neki
KRUMPLIT SOHA NE ADJ, MERT NEM TUDJA MEGEMÉSZTENI, CSAK ROSSZ LESZ NEKI, ÉS CSOKOLÁDÉT SEM, MERT AZ PEDIG MÉRGEZŐ.
ha erősíteni akarod egy picit a csontját, akkor adjál hozzá neki apróra összetört tojáshéjat:)
asszem ennyi amivel én etetem:)
remélem segítettem:)
Ja és kerüldd a Chappyt, a Darlingot, Friskiest, mert rengeteg benne a színezék, ami nagon nagyon káros akutxya szerveztetére, ugy mint a tiedre is a színezék, és tartósítószer..
konzervt sem ajánlom, mert lefogy tőle a kutya, és rontja a fogát, mivel 80%-a víz, jól hallod...
vegyél neki, pl ami jobb, ha nem engedheted meg maagadnak a nagyon drága tápot pl (dog chow, ACC
,premier high5, profilum,dado,Brit care stb.) ezk közép kategóriás tápok 5-10eezer forint között, de kevés kell belőle, tehát utána számolva jobban megéri mint a cseppi, amit felfal, és még mindig éhes, mert nincs eltartalma...nekd lesz jobb...
de ha még ez sem tellik ki, mert persez van olan, akkor pedig ismétlem ne a cseppit vedd, meg a társait, hanem menj el a freesnapfba, és ott van multifit nevű táp, ami nagyon jó, színezék mentes....és olcsó még mindg jobb mint a többi
ha van pénzed jó tápra akkor pedig ezeket ajánlom:
Royal Canin, Eukanuba,Hill's,Acana,Orijen---ezek a prémium tápok...
szeretném ha ennyi küszködtem érted, akkor megírnád nekem, hogy milyen tápot adsz, és hogy dntöttél!!!kkösziii:) ha van kérdésed, akkor írj privátba, sok éve fogallkozom kutyákkal, sokat tudok segíteni ha gondolod:)
Szia!Nekem egy kistestű kutyám van ,hónaponként váltom a tápot amit kap (Royal,Eukanuba) Emellett adok neki csirkemellet/combot májat májkrémet és főzeléket is (mert imádja) Persze nem tömöm a kutyát,mert az sem jó,cukrot és zsíros dolgokat nem kap!Nem akarom hogy meghízzon és tönkremenjen a fogacskája vagy bármi más baja legyen!
Ez az én szokásom,remélem tudtam segíteni.
Szép napot!
első válaszoló vagyok. Nagyon köszönöm hogy miután belinkeltem egy valag kérdés-választ így lepontoztatok.
Kedves kérdező nem azt nehezményeztem hogy nem voltál itt de mivel ezt a témát töviről hegyire átbeszéltük már, gondoltam nem sokan fogják újra leírni az egészet illetve több véleményre is kíváncsi vagy hogy dönthess. Elnézést kérek hogy segíteni próbáltam.
én írtam a hosszút..
én nem pontozok sosem, mert semmi értelme:)
nekem semír, pedig majd egy 15percen keresztül irtam neki..na mind1
Orijen táp.
házikosztot nagyon ritkán kap, én nem tudnék neki ilyen minőségben főzni.
Acana nem jött be, hills sem, royal canin és eucanuba hulladék, purina pro plan még az ami jó volt de váltottunk.
Orijen. A legjobb.
ha nagy ritkán főzök neki akkor pulykamellfilé vagy csirkemellfilé rizzsel, de szokott kapni a kajánkból 1-2 falatot, meg gyümölcsöt. Túrót, tojást, néha ..nagyon nagyon ritkán egy kis tésztát.
kb ennyi. jutalomfalatnak jutifalit, kekszet, répát.
imádja a répát:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!