Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Két kutyát hogy tudok szétszed...

Fm23 kérdése:

Két kutyát hogy tudok szétszedni ha verekednek? Mindkettő saját.

Figyelt kérdés

Röviden hozzank került tesóm am.bull-ja (kemény) nekünk van egy németjuhász erderterier keverék (kemény) sajnos ez ki van kötve mindkettő kan. Tegnap este mar nem elösször összementek , eddig meg nem volt ilyen komoly. Apammaml 10-15 percig harcoltunk mire szét tudtuk szedni oket.Van e megoldas (valami spray vagy mit tudom én) hogy ha ne adj megint ez van (pedig nagyon vigyazunk hogy elkerűljük) szét tudjuk őket szedni úgy hogy nem sérüljenek meg. Persze egymast megsertik az óhatatlan, de legalabb mi ne tegyunk kart bennuk!

Köszönöm előre is.

2012. nov. 8. 08:59
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
90%

Már elég régen csak olvasgatom itt a kérdéseket-válaszokat, de most azért lenne egy-két gondolatom a témához.

Az, hogy a kutyátok ki van kötve, alapvetően azért állatkínzás, mert a kutya lételeme a szabadon történő mozgás. Ősei naponta több 10 kilométert futottak, vándoroltak vadászat közben. A mai napig úgy lehet a mozgásigényét kielégíteni (az egyik legjobb mód erre), az erdőn, mezőn történő hosszú séta. Nyilván városi környezetben erre nincs mindig mód, de egy-egy kutya futtató is jó terep lehet a szabad mozgásra és a jól szocializált kutya társas kapcsolatai igényét is kielégíti. Az, hogy szökik a kutyátok, arra vezethető vissza, hogy nincs eleget mozgatva. Ördögi kör.

Kellene/kellett volna keresni valami megoldást már korábban, de ez persze már elkésett okoskodás. Így semmiféleképpen nem tanácsolnám, hogy próbáljátok összeszoktatni a két kutyát, csak tragédia lehet belőle. Marad az odafigyelés és a szeparáció. Ha mégis verekedés lesz, egy dolgot tehetsz rögzíted a két kutyát, hogy ne tépjék egymást, és a hátsó lábainál fogva hirtelen felemeled azt aki fog. Ha nem sikerül, akkor jövet a egy ék, amivel szét tudod feszíteni a száját. Fontos, hogy ne egyedül csináld, abból újra baj lehet,akár Te is sérülhetsz. A láb kiemelését már más is írta előttem. Amit még azért megjegyeznék, nagyon sokan vagyunk itt olyanok akik dolgoznak, gyereket nevelnek, háztartást vezetnek, van egy hobbijuk és mellette ha már kutyájuk van, picit komolyabban kutyáznak.

Néha gondoljuk végig vajon a kutya szemszögéből hogy néz ki ez az élet.

2012. nov. 8. 12:38
 32/62 anonim ***** válasza:
38%

Bírom, hogy egy félmondatot kiragadtál, amikor azt sem tudod miről írok (mivel le sem írtam a módszert), látszik, hogy a kötözködés éltet.

Én itt befejeztem a veled való "társalgást".

Egyébként barátnőmék eseténél segített a paprikaspray, egy staffinál, aki szintén szájzáras.

2012. nov. 8. 12:50
 33/62 anonim ***** válasza:
86%
Egyébként a kutyák szétszedés roppant veszélyes úgy, hogy valószínű egyik se tisztel titeket icipicit se.. és bár nem vagyok hívő, de isten óvjon attól hogy egy ambull neked menjen...
2012. nov. 8. 13:15
 34/62 anonim ***** válasza:
83%

Az ivartalanítás nem megoldás az ilyen esetekre. Ugyanúgy megmaradhat az agresszió. Viszont a szocializáció igen, de ezt csak szakemberrel segítségével! Idősebb korban már az jóval hosszabb ideig fog tartani. Nagyon sokat kell foglalkoznod velük, mert szerintem nem akartok ilyen megbonyolított életet élni.

Mikor a mi kutyánkra séta közben kitámadt egy "zárt" kertből egy roti, és a pofájába belekapott, csak úgy tudtuk leszedni róla, hogy míg párom a mi kutyánkat tartotta, addig én a rotit a nyakörvénél fogva határozott mozdulattal felfele emeltem. Én ezt a módszert hallottam, hogy ezt kell tenni, és ez ebben az esetben be is vált.

A nyakörv gondolom így fojtotta, és mivel csak a hátsó két lábán állt, nem tudott újabb támadást intézni a kutyánk ellen. Bár lehet azért is engedte el, mert nem számított rá, hogy oda nyúlok, és meglepetésként érte.

Nem tudom ez így mennyire volt "szakszerű", de mivel velünk séta közben történt ez meg, így a vödör víz nem volt kéznél.

2012. nov. 8. 13:25
 35/62 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó vagyok még, és szerintem a mi esetünkben azért sikerült így leszedni a rotit, mert nem kapott szájzárat.
2012. nov. 8. 13:29
 36/62 anonim ***** válasza:
90%
A nyakörv fogás jó. Annyit tennék hozzá hogy én úgy tudom hogy nem árt csavarni egyet a nyakörvön hogy szorosabb legyen és úgy emeled felfelé. És a kutyát csak akkor húzod távolabb hogy ha már elengedte a másikat mert sokkal nagyobb sérülés lesz belőle ha kapkodunk rángatod a kutyát.
2012. nov. 8. 13:33
 37/62 anonim ***** válasza:
Hát igen, először felfele húztam, abban a pillanatban elengedte, és utána már el onnan. Csak ez egy szájzárat kapott kutyánál szerintem ez nem jelent megoldást, mert akkor jön az, amit írtál, hogy több kárt okoz. Mondjuk így is varrni kellet a kutyánk pofáját.
2012. nov. 8. 13:39
 38/62 Ilyent ***** válasza:
7%

Azért milyen érdekes a spray mindent megold. A kutya még biztosan örült is mikor lefújtatok. Megkönnyebbülés lehetett számára. Az én módszerem meg csak pincsiknél meg chiwawáknál alkalmazhatok.

31-es 78%-os

"Ha nem sikerül, akkor jövet a egy ék, amivel szét tudod feszíteni a száját." És ha nem találsz??? Pl az utcán. Akkor te is elfutsz spray-t venni???

És egyébként szerintem Magyarországon a "normális" kutyatartó 10-20%-ra tehető. Mert pl falvakban elég sok helyen kötve vannak a kutyák. És a városban lakó 2 körös emberekre meg sorolhatnám. Szóval ezt a láncos témát hagyjuk mert kb a panelba is annyit mozog egy kutya.

És ekkora baromságot hogy a kutyát fel kell emelni a hátsó lábánál fogva. Hát eleve húzód a két kutyát. És ha a kutya lábát fogod és netán elengedi még mindig könnyen megtámadhat téged mert pl belemar a lábadba.

Az én módszerem szinte az ellenkezője. Mert nem segítesz nekik tépni egymást hanem közel húzód. És mivel a tépő kutya nyelőcsövet szorítod elengedés után esélytelen hogy megtámad. Mert utána köhögni kezd és egyéb más okok végett. És mivel nem egy kutyát választottam szét így ezért ajánlom minden olyan embernek akinek szinte köze nincs a témához.

2012. nov. 8. 13:58
 39/62 anonim ***** válasza:

""Ha nem sikerül, akkor jövet a egy ék, amivel szét tudod feszíteni a száját." És ha nem találsz??? Pl az utcán. Akkor te is elfutsz spray-t venni??? "

"Otthoni esetről van szó, miért ne találna?

És ekkora baromságot hogy a kutyát fel kell emelni a hátsó lábánál fogva. Hát eleve húzód a két kutyát. És ha a kutya lábát fogod és netán elengedi még mindig könnyen megtámadhat téged mert pl belemar a lábadba."

Nem támad meg, át kell kulcsolni a kezed a hátsó lábai előtt, felemelni és kihúzni, ettől még védekezni tud és téged sem tud megkapni véletlenül a hévben. Teljesen jó módszer, ezt írtam volna le én is, de szájzáras kutyánál nem működne.

A kiemelés a legjobb szerintem, ahogy előttem írták (nyakörvnél fogva).

2012. nov. 8. 14:26
 40/62 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt fm23!

Tudom, hogy a kérdés a verekedés közbeni szétválasztásról szól, de ez nem lehet állandó program. Elválasztással tényleg meg kéne akadályozni a verekedést. Volt aki kerítés-, kenel készítést javasolt, amihez egy más megoldás számbavételét javaslom: olcsóbb és gyorsabb egy eb őr szett, ún. láthatatlan villanypásztor alkalmazása a meg nem kötött kutya számára, ha van elegendő terület a külön-külön élésükre.

Később, ha egymaga marad, nagyobb területet és szabadság érzést adhatna a most megkötött kutyának.

Én eddig nem tapasztaltam elektromos rágcsáló-, kisállat riasztók tényleges hatását, de egy ilyen tényleg megállított egy örökké csavargó német juhászt. Fél év után már nem is kell bekapcsolni, nagyon megtanulta a határokat. Furcsa látvány, mikor a nyitott terület egy részén dühödten szaladgál fel-alá például egy sétáló macska láttán.

2012. nov. 8. 14:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!