Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz azokkal a kutyákkal,...

Mi lesz azokkal a kutyákkal, akikbe nem ültetnek chipet?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a kisnyugdíjas 80 éves néninek nincs pénze a kertben lévő három kutyáját chipeltetni, ezért megbírságolják, ami még több, mint a három chip ára együtt, így értelemszerűen ezt sem fogja tudni kifizetni.

Akkor elkobozzák és elviszik a gyepire a kutyákat, ahol 14 nap múlva megölik őket? Akkor már inkább maradjanak otthon a gazdájukkal. Vagy mi fog történni?

Én biztos megvonnám a falatot a számtól, ha a kutyáimra költeni kellene és nem lenne rá elég pénz, de a mégszegényebb, idősebb emberektől azért mégse várnék ilyet, hogy ne egyenek.

Szóval nem veszekedést szeretnék, kizárólag erre az esetre lennék kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a kutyáknak.

2012. nov. 4. 14:18
 81/93 anonim ***** válasza:
ja és nálunk még a drága állatorvos is 3500-ért csinálja. Egy csomó állatorvos van országszerte, nehogymár ne találjatok egyet, aki 3500-ért csinálja. Ezek kifogások. Még ha messzebb is van az orvos, buszra lehet vinni kutyát: póráz, szájkosár, jegy.
2012. nov. 16. 13:56
 82/93 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy mi, akik itt netezünk, ne találnánk olcsó állatorvost. Hanem a kérdésben említett példáról. Persze mondhatjuk a nénire, bácsira, hogy nem elég leleményesek, meg hogy nem értünk velük egyet, de ez magánügy, hogy mi a véleményünk róluk. A kérdés továbbra is áll: mi történik velük és a kutyáikkal?

1. Elkobozzák a kutyát: ekkor menhelyre kerül, ami rossz a menhelynek, rossz a kutyának, rossz a gazdának.

2. Pénzbírságot szabnak ki: ezt nyilván nem fogja tudni teljesíteni a kutyatulajdonos.

3. Börtönbüntetés: :)

Tehát most itt nem az a kérdés, hogy nekünk mi tetszik, meg mi a véleményünk, hanem hogy mik lesznek a következmények, csak úgy szárazan. :)

2012. nov. 16. 14:15
 83/93 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem is lehúzás. Fontosabb dolgok is vannak az életben, mint ez a sz*rság.Nekem sincs rá pénzem, nem egy kutyánk van. Jól élnek, eddig is megvoltak chip nélkül. Mostanában nagyon felfújták ezt a kóborkutyás meg 'chippezük be' dolgot. Nem értem...annyi éhező, beteg gyermek van, inkább fogna össze a parasztja és azokon segítene...nem ilyen gy*kérségekkel kéne foglalkozzon.
2012. dec. 14. 23:44
 84/93 anonim ***** válasza:

Tegnap beszélgettem egy idős nénivel, azt mondta, ő beszélt az állatorvossal, aki azt mondta neki, h először megy, mjuk oltásra, látja h nincs benne, akkor felajánlja h beteszi neki ott és akkor, ha ezt visszautasítja bünti- 30.000, ha nem utasítja vissza megkapja azt kész.

Ebbe csak az lesz szerintem a szívás viszont, h ha ott és helyben ajánlanak neked egy árat pl. 7500HUF-ot, akkor el kell fogadnod, vagy sokkal többet fizetned, míg most még kereshetsz olyan orvost, aki 3500-ért adja be, sőt olvastam már akciós 900 Ft-osról is!!!

2012. dec. 18. 13:58
 85/93 anonim ***** válasza:
44%
következőleg mi, emberek leszünk bechippelve. üdv az Új Világrend kezdetében.
2012. dec. 23. 19:06
 86/93 anonim ***** válasza:
47%
Regisztrálás után beültetik minden választóba a chippet.
2012. dec. 24. 00:26
 87/93 anonim válasza:
41%
A legegyszerűbb válasz,hogy nem kötelező kutyát tartani.12 és egy 14-éves kutya,mikor a házhoz került még ingyenes volt a kutyaoltás.És még hálaistennek élnek.Sok embernek van öreg hűséges kutyája,csak pénze nincs,mert megváltoztak az anyagi körülményei.
2013. jan. 2. 12:27
 88/93 A kérdező kommentje:
Ez így igaz, és az emberek az öreg, hűséges kutyájukat nem akarják beadni menhelyre csak azért, mert nem kötelező őket megtartani.
2013. jan. 2. 20:33
 89/93 anonim ***** válasza:
2013. jan. 3. 01:09
 90/93 A kérdező kommentje:
Akinek nincs 3500 Ft-ja, annak 40.000 Ft-ja sem lesz, a másik, ha ezért elkobozzák a kutyájukat, azokat hova teszik? Mert hogy a menhelyek telítettek. Mi lesz azokkal a kutyákkal? Megölni (azaz elaltatni a gyepin) őket sokkal nagyobb bűn, mint chip nélkül tartani. Akkor már inkább éljenek. Nem fenyegetőzni kellene a hatóságoknak mindenféle "büntivel" :D, hanem valami okos megoldást kitalálni a jelenlegi helyett, mert nem kicsi a káosz a téma körül. A fő kérdés még mindig az, hogy mi lesz azokkal a kutyákkal.
2013. jan. 3. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!