Mi lesz azokkal a kutyákkal, akikbe nem ültetnek chipet?
Tegyük fel, hogy a kisnyugdíjas 80 éves néninek nincs pénze a kertben lévő három kutyáját chipeltetni, ezért megbírságolják, ami még több, mint a három chip ára együtt, így értelemszerűen ezt sem fogja tudni kifizetni.
Akkor elkobozzák és elviszik a gyepire a kutyákat, ahol 14 nap múlva megölik őket? Akkor már inkább maradjanak otthon a gazdájukkal. Vagy mi fog történni?
Én biztos megvonnám a falatot a számtól, ha a kutyáimra költeni kellene és nem lenne rá elég pénz, de a mégszegényebb, idősebb emberektől azért mégse várnék ilyet, hogy ne egyenek.
Szóval nem veszekedést szeretnék, kizárólag erre az esetre lennék kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a kutyáknak.
Nem arról van szó, hogy mi, akik itt netezünk, ne találnánk olcsó állatorvost. Hanem a kérdésben említett példáról. Persze mondhatjuk a nénire, bácsira, hogy nem elég leleményesek, meg hogy nem értünk velük egyet, de ez magánügy, hogy mi a véleményünk róluk. A kérdés továbbra is áll: mi történik velük és a kutyáikkal?
1. Elkobozzák a kutyát: ekkor menhelyre kerül, ami rossz a menhelynek, rossz a kutyának, rossz a gazdának.
2. Pénzbírságot szabnak ki: ezt nyilván nem fogja tudni teljesíteni a kutyatulajdonos.
3. Börtönbüntetés: :)
Tehát most itt nem az a kérdés, hogy nekünk mi tetszik, meg mi a véleményünk, hanem hogy mik lesznek a következmények, csak úgy szárazan. :)
Tegnap beszélgettem egy idős nénivel, azt mondta, ő beszélt az állatorvossal, aki azt mondta neki, h először megy, mjuk oltásra, látja h nincs benne, akkor felajánlja h beteszi neki ott és akkor, ha ezt visszautasítja bünti- 30.000, ha nem utasítja vissza megkapja azt kész.
Ebbe csak az lesz szerintem a szívás viszont, h ha ott és helyben ajánlanak neked egy árat pl. 7500HUF-ot, akkor el kell fogadnod, vagy sokkal többet fizetned, míg most még kereshetsz olyan orvost, aki 3500-ért adja be, sőt olvastam már akciós 900 Ft-osról is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!