Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz azokkal a kutyákkal,...

Mi lesz azokkal a kutyákkal, akikbe nem ültetnek chipet?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a kisnyugdíjas 80 éves néninek nincs pénze a kertben lévő három kutyáját chipeltetni, ezért megbírságolják, ami még több, mint a három chip ára együtt, így értelemszerűen ezt sem fogja tudni kifizetni.

Akkor elkobozzák és elviszik a gyepire a kutyákat, ahol 14 nap múlva megölik őket? Akkor már inkább maradjanak otthon a gazdájukkal. Vagy mi fog történni?

Én biztos megvonnám a falatot a számtól, ha a kutyáimra költeni kellene és nem lenne rá elég pénz, de a mégszegényebb, idősebb emberektől azért mégse várnék ilyet, hogy ne egyenek.

Szóval nem veszekedést szeretnék, kizárólag erre az esetre lennék kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a kutyáknak.

2012. nov. 4. 14:18
 61/93 A kérdező kommentje:

100%-os biztonságban magunkat sem tudjuk!

Ilyen alapon ha kimegyünk az utcára sétálni, be kellene öltöznünk védőfelszerelésbe, térdvédő, könyökvédő, gerincvédő mellény, bukósisak, és így közlekednénk az utcákon, mert "hátha"...

De nem így élünk, nem erre alapozzuk az életünket, hanem megsaccoljuk, hogy mennyi az esély a balesetre, és ahhoz mérten intézkedünk. Ha sétálni megyünk, nem védjük magunkat ilyen módon. Ha biciklizni megyünk, akkor már indokolt a sisak. Ha valaki vadvizi kajakozásra megy, akkor mentőmellényt is kell vennie, és így tovább.

2012. nov. 5. 10:20
 62/93 A kérdező kommentje:
Ezért nem tartom jó indoknak, hogy a ahol a legkisebb az esély a bajra, ott vetjük be a nagyágyút, hiszen ilyen alapon a gyerekekre rakhatnánk nyomkövetőt, mert hátha eltűnik, és akkor milyen jó lenne, hogy tudnánk, merre van. Pedig erre is megvan az esély, történnek is ilyenek, és borzasztó lehet a szülőnek. Mégse arra számítunk, hogy ez megtörténik majd a gyerekkel, és nem rakunk beléjük gps-t. (Tudom, a chipben nincs gps, csak az óvatosságra írtam a példát.)
2012. nov. 5. 10:26
 63/93 anonim ***** válasza:
53%
Csak azt elfelejted, h egy gyerek pl odaszalad valakihez h hahó bácsi/néni, elvesztettem a szüleimet. Egy kutya ezt elég nehezen oldja meg.
2012. nov. 5. 10:27
 64/93 anonim ***** válasza:
69%
Nah meg nekem mikor kicsi voltam megtanították a címet ahol lakunk mióta tudok beszélni..
2012. nov. 5. 10:36
 65/93 anonim ***** válasza:
És nagyságrendekkel több kutya veszik el hetente, mint ahány gyerek évente. De úgy látom, hogy a kérdezőnek sokkal inkább az elvvel van problémája, mintsem a 3500 forinttal. Sajnos nekem is nagyon sok törvény elvével problémám van, de ez senkit se érdekel és ugyan úgy be kell tartanom, mint mindenki másnak.
2012. nov. 5. 10:42
 66/93 A kérdező kommentje:

Attól függ, mennyi idős a gyerek, és hogy magától ment-e el, mert ez sem mindegy, de sok variáció van, inkább akkor visszatérek a kutyákhoz. Igen, inkább az elvvel van a bajom, és ha hoznak egy törvényt, akkor be is tartom, de még nem lépett érvénybe, ill. ha ez meg is történik majd, utólag is hallathatja az ember a véleményét, hátha lesz valami hatása. Mert a törvényt nem istenek hozzák, hanem pénzemberek és "maffiózók", ezért erkölcsileg nemigen tudok rájuk felnézni, persze ettől még vannak nagyon jó törvények, amik rendet teremtenek és védenek minket, de akkor is jobb tudni, hogy kik ülnek ott, és az öltöny+nyakkendő (politikusok) vagy a fehérköpeny+sztetoszkóp (orvosok, tudósok) nem tud már bennem tekintélyt ébreszteni. Régen talán még más volt, de nagyon elk.rvult a világ, és akik bevezették a chipet, nehogy azt higgyétek, hogy a kutyák meg a menhelyek miatt aggódnak! Az állatbarátok, ők igen. Valaki nagyon jól megfogalmazta, hogy a chipgyártó vásárolt magának egy törvényt. És továbbra is azt mondom, hogy a szadista embert sajnos nem lehet törvénnyel megfékezni, hiszen a beteg hajlam továbbra is benne marad, és azt csinál a kutyájával, amit csak akar, senki nem fog rájönni, sőt, dühében a chip miatt még agresszívabb lehet.

Rákényszeríteni a felelős állattartásra nem lehet senkit, mert az belülről kell, hogy fakadjon!

2012. nov. 5. 11:02
 67/93 anonim ***** válasza:
Csak megsúgom: érvényben van.
2012. nov. 5. 11:06
 68/93 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy jan. 1-től ellenőrzik. De azt is mondtam, hogy utólag is hallathatja az ember a hangját. Hisz embernek érzem magam, nem egy birkanyáj tagjának. (Kiegészítés az előző hsz-emhez: a maffiózókat párttól függetlenül értettem.)
2012. nov. 5. 11:12
 69/93 A kérdező kommentje:

És ez?

"Rákényszeríteni a felelős állattartásra nem lehet senkit, mert az belülről kell, hogy fakadjon!"

2012. nov. 5. 11:13
 70/93 anonim ***** válasza:
Jó, hallattad a hangodat. Tiltakoztál. És? Szerinted ez egy rossz törvény. Szerintem meg jó. És? Engem az se érdekel, ha ebből a chipgyártó meggazdagszik (amit egyébként kétlek). Ha a kutyák beazonosíthatósága azzal jár, hogy egyesek meggazdagszanak, akkor legyen! Engem nem zavar.
2012. nov. 5. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!