Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz azokkal a kutyákkal,...

Mi lesz azokkal a kutyákkal, akikbe nem ültetnek chipet?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a kisnyugdíjas 80 éves néninek nincs pénze a kertben lévő három kutyáját chipeltetni, ezért megbírságolják, ami még több, mint a három chip ára együtt, így értelemszerűen ezt sem fogja tudni kifizetni.

Akkor elkobozzák és elviszik a gyepire a kutyákat, ahol 14 nap múlva megölik őket? Akkor már inkább maradjanak otthon a gazdájukkal. Vagy mi fog történni?

Én biztos megvonnám a falatot a számtól, ha a kutyáimra költeni kellene és nem lenne rá elég pénz, de a mégszegényebb, idősebb emberektől azért mégse várnék ilyet, hogy ne egyenek.

Szóval nem veszekedést szeretnék, kizárólag erre az esetre lennék kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a kutyáknak.

2012. nov. 4. 14:18
 41/93 anonim ***** válasza:
66%
ÉS akkor azokkal mi van akiknél bevezetik az ebadót? Mint pl. nálunk. Kicsit többe kerül, mint egy chip, és ráadásul nem is országos dolog. Minket akkor ki sajnál? Felén ki mutat empátiát? Én sem vagyok gazdag, sőt nincs munkám, de abból amit kapok havonta félreteszek amennyit csak tudok, ha esetleg baja lenne a kutyának. Meg vannak rokonok, ismerősök, ha esetleg megszorulna az ember. A 80 éves néninek vannak gyerekei, unokái, dédunokái is lassan. Nem hiszem h nem tudnak neki kölcsön adni...ne etessük már egymást.
2012. nov. 4. 17:27
 42/93 A kérdező kommentje:
Hát én együtt érzek veled is, és ha van rá valami mód, hogy ez a gyakorlatban is meg tudjon nyilvánulni, akkor szólj. Esetleg valami aláírásgyűjtés, vagy nem tudom. Szerintem nem olyan nagy bűn, ha az ember nem akarja hagyni magát kizsákmányolni. Az is lehet, hogy sikertelen lesz a próbálkozása, de legalább egy próbát tett rá. Mert tényleg lassan már mindent meg lehet velünk csinálni.
2012. nov. 4. 17:31
 43/93 A kérdező kommentje:
És sok teljesen egyedülálló idős él tanyákon, csak nincsenek a szemünk előtt.
2012. nov. 4. 17:32
 44/93 anonim ***** válasza:

17:22

Az lehet, de még így is belefér a díja 3500 Ft-ba. És ne hogy azt mondd hogy nem,mert akkor az orvos sem csinálta meg volna ennyiért. Ő sem hülye, nem fog a saját költségén chipeltetni kutyákat. Innentől kezdve meg az egész csak lehúzás, akárhogy szépítjük a dolgot.

2012. nov. 4. 17:38
 45/93 A kérdező kommentje:
Egyébként mint írtam, szerintem sem olyan egetrengetően sok a 3500 Ft, már ha tényleg annyi össz-vissz az egész, de ez olyan kb, hogy kérnek tőled 1000 Ft-ot, ami nem sok ugyan, de 1000x kérik el, és minden egyes részletre rá lehet mondani, hogy ugyan már, csak ezer forint, közben meg 1 millióra lehúztak.
2012. nov. 4. 17:38
 46/93 anonim ***** válasza:
80%

hát igen, mi se gondoltuk 10 éve,hogy ilyen szar helyzetben leszünk azért is vettük akkor kutyát..

most novemberbe kell vinni a kutyát oltani lesz vagy 10 ezer ft + a chip így elég drága lesz :(

bár mi utána kérdezősködtünk és átmegyünk egy másik városba ahol 3500 ft a chip mindennel együtt..

mert itt 6000 ezer..

2012. nov. 4. 17:39
 47/93 anonim ***** válasza:
17:38-as! De olyankor a doki elvonja máshonnan azt a pénzt, a petvetdata-ba akkor se ingyenes a regisztráció.
2012. nov. 4. 17:41
 48/93 anonim ***** válasza:

17:38

Hidd el nem vonja el. Ennél olcsóbb orvost nem ismerek a környéken. Az más kérdés hogy szerintem nem a legjobb doki, így ha komolyabb baja van a kutyáimnak máshová viszem őket. De nála a legolcsóbbak az oltások és a chippezés is a környéken, így ilyesmiért oda viszem a kutyáimat. Még az oltási könyvet is ingyen adja, sőt a kötelező oltásnál kapunk tőle ingyen féregtelenítő tablettát is.Rá bármit lehet mondani csak azt nem hogy lehúzza az embert.

Ja és még így is megél munkájából, szóval mondom hogy lehet így meg úgy ragozni a dolgokat de ne akarja már bemagyarázni nekem senki hogy a regisztráció 3000 Ft-ba kerül...

2012. nov. 4. 17:56
 49/93 anonim ***** válasza:
22%

Jó ,akkor leírom röviden és tömören : kötelező. Ha tetszik ,ha nem,ha van ennyi pénzetek,ha nincs .Senkit nem érdekel szerintetek hasznos e,ha úgysem hisztek az észérveknek .

És kérdező, azok az emberek akik inkább a saját szájuktól veszik el az ételt,csak azért,hogy a kutyát orvohoz vigyék nem jönnek ide háborogni a chip miatt. Bár hozzáteszem ez ritka mint a fehér holló. A mélyszegény idős embereknek meg nem engednék kutyát tartani,azért hogy buksikát hátra kikössék az ól mellé 10 évre. Ne éljünk már álomvilágban,ezek az emberek (kivétel akad,tisztelet nekik) eddig sem oltatták a kutyáikat . Minek azt,úgy sem megy ki a kertből.

Olyan sok baromságot kell filzetni ebben az országban,ami mások zsebébe megy és cserébe semmit nem adnak ,és jelentősebb összegeket mint 3-4 ezer forint. Miért nem kampányoltok az ellen? Annak sem lenne értelme,de legalább nem itt járatnátok le magatokat. 150ezerszer le lett írva,hogy kötelező és mikor rajta ennyibe ,és miylen céllal bvezetik be . Aminek rmeélhetőleg eredménye is lesz.

Az,hogy ti szelektíven olvastok-láttok vagy csökkent agyi tevékenységből kifolyólag ugyanazt hajtogatkjátok,a normális válaszok ellenére az szomorú és nagyon idegesítő. Használhatjátok a keresőt is nyugodtan,mert minden áldott nap le van írva.

2012. nov. 4. 17:59
 50/93 anonim ***** válasza:
17:56-os! Nem háromezerbe kerül, hanem 762 Ft-ba. Hogy mekkora haszonkulcsot tesz a 762 Ft-ra az adott doki, az már magánügy, mivel az állatorvoslás szabadáras.
2012. nov. 4. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!