Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz azokkal a kutyákkal,...

Mi lesz azokkal a kutyákkal, akikbe nem ültetnek chipet?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a kisnyugdíjas 80 éves néninek nincs pénze a kertben lévő három kutyáját chipeltetni, ezért megbírságolják, ami még több, mint a három chip ára együtt, így értelemszerűen ezt sem fogja tudni kifizetni.

Akkor elkobozzák és elviszik a gyepire a kutyákat, ahol 14 nap múlva megölik őket? Akkor már inkább maradjanak otthon a gazdájukkal. Vagy mi fog történni?

Én biztos megvonnám a falatot a számtól, ha a kutyáimra költeni kellene és nem lenne rá elég pénz, de a mégszegényebb, idősebb emberektől azért mégse várnék ilyet, hogy ne egyenek.

Szóval nem veszekedést szeretnék, kizárólag erre az esetre lennék kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a kutyáknak.

2012. nov. 4. 14:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/93 anonim ***** válasza:

Én igazából úgy gondolom, hogy sok embernek még ez a 3500ft is nagy nehézséget okoz. Ami azért tegyük hozzá az egyes pénzéhes dokinál nem 3500, hanem akár 10e/kutya. Tisztelet a kivételnek és az akciónak.

Én igazából úgy gondolom, hogyha ez a chip tényleg ennyire fontos, és ráadásul kötelező, akkor én adnék lehetőséget, hogy aki tényleg fontosnak tartja és be akarja tartani a törvényt, de nem tudja kifizetni, akkor az kaphassa ingyen, vagy olcsóbban, mondjuk 500ft/kutya.

Amúgy nekem is van egy félelmem, hogy a kutyának vajon ez nem okoz majd fájdalmat, vagy a testében, hogy egy ilyen idegen anyag van? Bár tudom más kutyájában már száz éve van, de mégis, én aggódom az enyémért.

A másik amivel egyetértek, hogy ha a kutyachippezés azért jött létre, hogy a felelőtlen kutyatartókat jól megbüntessék akkor én azt gondolom, hogy ezzel csak tényleg azt a kutyatartót büntetik, aki normálisan tartja a kutyáját. Mert én is úgy gondolom, hogyha én normálisan tartom a kutyámat, akkor annál több nem is kell neki és nem fogom kidobni az utcára, mert szeretem. Még ha netán kevesebb kaját is tudok neki adni, mert én is kevesebbet eszek, de azt szívből teszem, és simogatom, foglalkozok vele, lehet akkor is jobb gazdája vagyok, mintha állandóan zabálna de soha nem foglalkoznék vele. Persze tudom igazából nem jó a kutyának, de mivel úgy alakult az életem így átmenetileg ez van. Amíg az embert állatnak nézik, addig az ember az állatát amíg bírja jószágnak tartja és megosztja vele az utolsó falat kenyerét is. Ezt az állat tudja és érzi!!

Szóval a lényeg, hogy ez a chippezés megint arra megy ki, hogy megmutassát, hogy ebben az országban úgy is az van am it mond a király, és nincs apelláta. De ez csak az egyik része. Megint jól jár a chipgyártó! Az állatorvosok is, tisztelet a kivételnek. De aki tényleg egy átlagos ember és szereti a kutyáját és nem dobja ki ha gáz van az szív. Nekünk volt egy kutyánk még kiskutyaként hoztuk el valahonnan. Keverék, de mi nagyon szeretjük. Nemrégiben befogadtunk egy másik kutyát. Akkor még nem volt téma a chippezés. Bár igazából nem is ez járt akkor a fejünkbe. Hanem az, hogy ez a szegény kutya. Befogadtuk és úgy látjuk nagyon szeret nálunk. Pedig volt nekünk is egy nehezebb időszakunk, alig ettünk, sajnos ők is. De nem dobtam ki egyiket sem. De amim volt azt megosztottam vele. Egy percig sem bántam meg hogy befogadtam. Persze azóta hál Istennek kicsit jobb lett és kapnak is plussz kaját. A szívem megszakadt értük, de sajnos én sem voltam jobb helyzetben a kutyánál. De a kutya szeretett! Nem dobtam ki mégsem őket. Ha volt bennük chip, ha nem!!!!

Az öregek pedig gyakran befogadnak kóbor kutyákat, mert őket még úgy nevelték, hogy az is egy érző lény. Lehet nem luxuskutyatartók, hogy ha beteg a kutya akkor orvoshoz szaladnak vele, de ettől függetlenül szeretik a kis állatot, tisztelik is akár. Lehet ez állatkínzás valahol persze, de igazából ők úgy vélik, hogy ez az élet rendje. Amiben ők nőttek fel, ott az emberek halála is talán természetesebb volt, hiszen sokkal szegényebb világban nőttek fel a mai idősek, és nem volt mindig pénzük orvosra, vagy épp lehetőségük, mert messzi volt, vagy éppen nem volt annyire fejlett az orvostudomány. Ezért a halál is természetesebb volt számukra. Az ember halála. Ezért úgy gondolom, hogy azért mert nem hordják a kutyájukat orvoshoz még jó gazdájuk. De a chipezés majdnem azt feltételezi róluk, hogy nem azok. Akár még így is fel lehetne fogni.

De nézhetem más oldalról is. A kutya fontosabb, mint az ember. Mert az embereket nem akarják tudni hol vannak. Azok nem számít, hogy az utcán kóborolnak. Ettek vagy se. Azoknak nem baj, hogy nincs otthonuk, nem tudni hol laknak.

De nézhetem olyan oldalról is, hogy tök jó lesz most megint egy ok, hogy jól megbüntessük az embereket ha netán elkóborol az ebük. Pedig lehet eddig nem tette. Vagy mert épp nem tudja bechippezni, ezért jól megbüntetjük az embert, mint az állatot. Ha bírja bírja, ha nem belepusztul.

Persze lehet nézni olyan oldalról is, hogy jó az állatnak mertha elmegy otthonról és valóban a gazdinak hiányzik akkor nagyobb az esélye, hogy megtalálja. De.. Akinek elkóborol és megtalálják, vajon ingyen fogják visszaadni?

A másik ki tudja majd leolvasni? Mit láthat a leolvasáskor az adott ember? Név, adatok, lakcím? Vagy mi?

A másik része. Én is aggódom az miatt, hogy aki ki akarja majd dobni a kutyáját lehet ki fogja majd belőle vágni. Nem vagyok benne biztos, hogy aki olyan elszánt, nem fogja megtenni. Reméljük nem lesz ilyen, de előfordulhat.

Meg a legjobban az egész kommunikálásával is bajom van. Nem mindegy, hogy hogyan közlik veled, hogy enned kell sóskát, amit neked kell megvenned, miközben te utálod a sóskát és neked csak két szelet kenyérre van pénzed.

Ha talán más oldalról közelítettek volna a dologra! Ha másképp kommunikáljá, nem hogy KÖTELEZŐ! Talán más lenne. A mai PR, marketing világban annyi eszköz lenne! Annyi pénzeket kiadnak hülye reklámokra, ilyen olyan kisfilmekre, de ilyen dolgokra nem használják! Pedig lehetne! Valamint a tv-ben tenném közzé, hogy éppen abban az időszakban melyik állatkórházban akciós a chip. Ekkor élhetnének vele az emberek, akiknek több kutyájuk van, vagy éppen kevés pénzük van, de azért egyetértenek a chippel. Ilyen országos valamit is csinálnék, hogy hol itt, hol ott van kihelyezett kamion vagy mit tudom én mi. De kis falukban is. Járná az országot és segítené az embereket. Tanácsokat adna, ingyenesen. Felhívná az emberek figyelmét az előnyökre, hátrányokra, a kutyabetegségekre, macskabetegségekre. Lehet lennének emberek, akik ha meghallgatnák még a macskájukat is beoltatnák és chippelnék. Ezzel sok fertőzést is el lehetne kerülni. HÁtha olvassa valaki olyan a soraimat és belevág egy ilyen kampányba!!! Egy állatorvos pl! Ha az embereknek másképp adod elő a dolgot, másképp is veszik! Még ha kötelező akkor is! De mégsem úgy érzi, hogy eszi nem eszi nem kap mást. Pláne ha valóban nem azért van ez az egész hogy lehessen miért büntetni, meg megmutatni, hogy úgy is ez van és azt csináljátok emberek amit mi mondunk! Szóval irány a kampány!!

A másik akiket jól megbüntetnék azok az olyan orvosok, akik több ezret elkérnek pluszba. Tisztelet a kivételnek!

Meg jó lenne ha valaki őket is ellenőrizné? NAV? Egyéb szerv? Vajon számlát adnak? Mert a fodrászt ellenőrzik, meg a kis embert? VAjon az állatorvost? Tisztelet a kivételnek. Jó lenne ha minden állatorvosra kötelező lenne a 3500ft ár, regisztrációval együtt! Ez közzé lenne téve és terjesztve a neten!!!

Most így ennyi jutott eszembe hirtelen4

2013. jan. 28. 20:26
 92/93 anonim ***** válasza:

Baromi hosszú és baromi nagy hülyeség...Az emberekről nem tudni h hol vannak, ettek-e vagy sem?

1: mobiltelefon (bárhol, bármikor bemérhető)

2: kémműhold

3:még a hajléktalanok is kapnak havi ellátást (pénzt)

4: a legfontosabb: egy embernek van szája amivel segítséget tud kérni, van jogsegélyszolgálat, van minden. Egy kutya hogy mondja el neked, h bakker, baromira fázom, éhes vagyok, fáj valamim??????

Egy jó gazda vagy épp egy állatvédő az állatok hangja. Mert ők képtelenek kiállni magukért.

2013. jan. 29. 07:47
 93/93 A kérdező kommentje:
Elnézést, de ki volt az, aki kitöröltette az én kérdésemből a hsz-emet, amiben ráadásul nem volt semmi szabályba ütköző? Fáj az igazság? Nem baj, külön topicot fogok erről indítani! Úgy sokkal nagyobb is lesz az olvasottsága! Tudom, ezt is töröltetni fogja valaki, aki fél az igazságtól, de nem érdekel, ha 10 másodpercig él a hsz, akkor addig. Majd jön a topic. :D
2013. febr. 5. 10:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!