Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz azokkal a kutyákkal,...

Mi lesz azokkal a kutyákkal, akikbe nem ültetnek chipet?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a kisnyugdíjas 80 éves néninek nincs pénze a kertben lévő három kutyáját chipeltetni, ezért megbírságolják, ami még több, mint a három chip ára együtt, így értelemszerűen ezt sem fogja tudni kifizetni.

Akkor elkobozzák és elviszik a gyepire a kutyákat, ahol 14 nap múlva megölik őket? Akkor már inkább maradjanak otthon a gazdájukkal. Vagy mi fog történni?

Én biztos megvonnám a falatot a számtól, ha a kutyáimra költeni kellene és nem lenne rá elég pénz, de a mégszegényebb, idősebb emberektől azért mégse várnék ilyet, hogy ne egyenek.

Szóval nem veszekedést szeretnék, kizárólag erre az esetre lennék kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a kutyáknak.

2012. nov. 4. 14:18
 11/93 anonim ***** válasza:
79%

"Hogy bírságolhatnak meg valakit 30 ezer forintra azért, mert nem tud kifizetni 15 ezer forintot? Nem ellentmondásos egy kicsit? Lassan már azt is elveszik az emberektől, ami nincs is."

Valamelyik városban az utcán pénzt kéregetőket akarták megbírságolni 30e Ft-ra, na szerinted ők hogyan fizették be azt a pénzt ? :D

2012. nov. 4. 14:41
 12/93 A kérdező kommentje:
Hát, elég vicces ez. Vagy inkább szomorú... Már minden a pénzről szól. Akinek meg nem, az nem tesz ellene semmit. Én se tettem eddig semmit, mert nem tudom, hogy mi lenne a megoldás, de valamit azért ki kellene találni.
2012. nov. 4. 14:44
 13/93 anonim ***** válasza:
63%
A pénz bírságot nem kötelező befizetni, le is lehet dolgozni, vagy leülni börtönben. A hajléktalanok ezt szokták választani, mert legalább melegben vannak, és kapnak enni. Amúgy pedig már elég kevés menhelyen altatják el a kutyákat 2 hét után. Elkobozni, nem fogják őket, nem ez a cél. Nekünk már van chip a menhelyes kutyánkban. És van egy törzskönyves is akibe még idén belekerül, amikor megjött a TK.
2012. nov. 4. 14:48
 14/93 A kérdező kommentje:
Ha a gazdát börtönbe zárják, akkor el kell tőle venniük előbb a kutyát, nem? Így mindenki rosszul jár. Van még az a lehetőség, hogy a 80 éves nénikét közmunkára ítélik.
2012. nov. 4. 14:53
 15/93 anonim ***** válasza:
2.-nak üzenem , hogy mostantól 3200 alatt kell lennie egy chip -nek
2012. nov. 4. 15:05
 16/93 anonim ***** válasza:
41%

Sajnos nem 3200tf a chip.

Nálunk MMiskolcon most "akciósan" hirdetik, hogy 10ezer ft helyett "csak" 5 ezer a chip, na meg persze a kitalált egyéb költségek. Vizsgálat (ugyan, mit vizsgál ilyenkor, ha csak belövi a chipet és kész???), regisztráció.

Kész rablás! Így is napról-napra élünk kisbabával, most biztos nem lesz 5 ezrünk chipeltetni, még karácsonyi ajándékokat sem fogunk idén venni, nemhogy chipet :((

2012. nov. 4. 15:13
 17/93 A kérdező kommentje:
Szerintem a legtöbben ki tudják fizetni azt az összeget valahogy, ha nehezen is, de mi lesz azokkal, akiknek ez tényleg nem megy? Gondolnunk kellene másokra is, mert azzal nincs elintézve az ügy, hogy chipeltetünk, aztán hátra dőlünk, hogy részünkről az ügy elintézve. Az említett néni meg kit érdekel, ha nem látom, akkor nincs is? Pedig ott van ő is, és még sok-sok sorstársa, hiába dugnánk a fejünket a homokba.
2012. nov. 4. 15:15
 18/93 anonim ***** válasza:
53%

Hozzáfűznék egy valamit a kérdéshez. A 80éves néninek mi a lófaxért van 3kutyája vannak állatorvosi költségek kutyáknál mi lenne ha mind3kutyája elkap valamit és az kerülne egy 10esbe ? Erre az esetre nem árt félretenni egy felelőségteljes gazdának..

Rég óta lehet tudni hogy kell a csip lehetett volna rá spórolni. Sok állatorvosnál lehet kérni részletfizetést az megoldás lehet. A kutyát elvenni nem fogják. És valószínű hogy nem is fognak büntetni 1-2hónapig érte hanem mindeki fog kapni felhívást ha nincs csip a kutyában hogy ez kötelező lett.

2012. nov. 4. 15:27
 19/93 anonim ***** válasza:
50%
15:13-as, meg úgy minden nyavalygó: NEM KÖTELEZŐ KUTYÁT TARTANI!!!!!!!
2012. nov. 4. 15:33
 20/93 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is több helyen olvastam, hogy minek van kutyája annak, aki nem gazdag, de szerintem egyrészt nem most vette vagy fogadta be őket, hanem mondjuk 10-12 éve, amikor még jóval olcsóbb volt az ellátásuk, és senki nem gondolta volna, hogy lesz chip, másrészt meg aki befogad kutyát és eteti és foglalkozik vele, az ezerszer jobb a kutyának, mintha kint hagyták volna az utcán, vagy elvitették volna a sintérrel, ehelyett inkább befogadják, és ez inkább dícséretes és emberséges dolog, nemhogy szemrehányást tegyünk nekik, hogy minek annyi kutya.
2012. nov. 4. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!