Mi lesz azokkal a kutyákkal, akikbe nem ültetnek chipet?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a kisnyugdíjas 80 éves néninek nincs pénze a kertben lévő három kutyáját chipeltetni, ezért megbírságolják, ami még több, mint a három chip ára együtt, így értelemszerűen ezt sem fogja tudni kifizetni.
Akkor elkobozzák és elviszik a gyepire a kutyákat, ahol 14 nap múlva megölik őket? Akkor már inkább maradjanak otthon a gazdájukkal. Vagy mi fog történni?
Én biztos megvonnám a falatot a számtól, ha a kutyáimra költeni kellene és nem lenne rá elég pénz, de a mégszegényebb, idősebb emberektől azért mégse várnék ilyet, hogy ne egyenek.
Szóval nem veszekedést szeretnék, kizárólag erre az esetre lennék kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a kutyáknak.
Rendben. Látod, te is kinyilvánítottad most a véleményed, mint én is és a többszáz vagy -ezer fórumozó is. Szerintem ez jó. :)
2012. nov. 5. 11:47
72/93 A kérdező kommentje:
Még várom a válaszokat, ha valaki (veszekedés nélkül) reagálni szeretne a megválaszolatlan, de szerintem elgondolkodtató felvetéseimre. Amúgy én még nem horgonyoztam le az álláspontom mellett, nem kötöm az ebet a karóhoz, mindig készen állok a változtatásra, és minden szempontot szeretnék figyelembe venni. Az is lehet, hogy valaki ír olyat, amivel sikerül meggyőznie. Attól, hogy eddig ez még nem sikerült, nyitott vagyok rá. Ha valaki hasonlóan áll hozzá a témához (és egyáltalán mindenhez), írjon nyugodtan. Se lehülyézni, se nekiesni nem fogok, se gunyoros, se kioktató nem leszek, ahogy eddig se tettem.........
2012. nov. 5. 12:36
73/93 A kérdező kommentje:
Szóval csak azt akartam ezzel mondani, hogy ne egóból vitatkozzunk már, mert csak azért kötni az ebet a karóhoz, hogy valaki győztesen kerüljön ki a vitából, nincs sok értelme. Én elhiszem, hogy akinek már van chip a kutyájában, nehezen mondaná ki a visszásságokat, ezért inkább önvédelemből a végsőkig kiáll mellette.
2012. nov. 5. 12:41
74/93 anonim válasza:
Egyébként a chipről nekem az a vélényem hogy legöregebb kutyába is belerakatnám.. Miért? Milyen nagy szomorúság gondolj bele ha az öreg kutya aki veled volt 10en akárhány évig esetleg eltűnik. Keresni kell nézelődni utánna. A bizonytalanság nagyon rossz dolog. Rosszabb mint a biztos rossz. Tehát ha a kutya 14nap múlva elpusztulna de elveszik a 6 napon akkkor lehet van esély arra hogy megtalálják és eggyüt tölthesd vele a maradék pár napját :)
2012. nov. 5. 13:35
75/93 A kérdező kommentje:
Ez igaz, de ha nagyon kicsi rá az esély (zárt kert, jólnevelt és nyugodt kutya, biléta a nyakban), arra írtam azt a példát, hogy az emberek járhatnának védőfelszerelésben. De tényleg nagyon fájna, ha elveszne a kutyám, szóval egyetértek veled ebben, igazából szerintem pozitív és negatív érveket is fel lehet hozni mindkét oldalon, ezért is nagyon bonyolult ez a téma. De ami érveket eddig felhoztatok a chip mellett, azt mind belátom és elfogadom, csak az ellenérveket is megpróbálom számításba venni. Az lenne a legjobb, ha kifejezetten csak a gondatlan gazdákat és a szadista hajlamúakat meg lehetne fékezni valahogy. Vagy legalább csökkenteni a számukat. Ha ez tényleg sikerülne a chippel, akkor jól járnak a kutyák.
2012. nov. 5. 13:42
76/93 anonim válasza:
egyetlen egy ellenérv van ezzel szemben az hogy pénzbe kerül. A többi csak kifogás :)
2012. nov. 5. 13:44
77/93 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy tényleg hibásak az ellenérvek, de én őszintén gondoltam, amiket írtam, nem kifogásnak szántam. Az összeget nem sajnálnám, ha az elvi részét 100%-ig "ártatlannak" látnám.
2012. nov. 5. 13:46
78/93 anonim válasza:
Igen,és hogy szűrőd ki ki az állatkínzó ,meg ki dobott már ki 5 kutyát az utcára? Sehogy.Nincs senkinek a homlokára írva. Ha én "feleslegesen" ültettem be a kutyámba a chipet nagyon kemény 4 ezer forintért (15 év alatt egyetlen egyszer szükséges ) akkor legyen. Nem érdekel,mivel állatbarát vagyok és ha ezzel javítani lehet a kutyák sorsán esetleg a tartási körülményeket is jobban tudnák ellenőrizni,vagy a kötelező oltásokat,akkor megérte a 3500 ft .
Amúgy baromi nevetséges már ez a cirkusz,mintha súlyos százezreket akasztanának le rólatok miközben a mikrochip árát + a regisztrációs díjat kell kifizetni ami maximum 5 ezer forint 10-15 évre. Nem vicces,hogy ezen kattogtok hetek óta ? röhej.
2012. nov. 5. 17:43
79/93 A kérdező kommentje:
Amiket írsz, azt már rég túltárgyaltuk. Azért kösz a véleményt és a hangnemet. Szia.
2012. nov. 5. 18:30
80/93 anonim válasza:
Figyelni kell az akciókat, nálunk az állatkórház novemberben 900, azaz kilencszáz forintért chipel. Leleményesség kérdése az egész :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!