Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz azokkal a kutyákkal,...

Mi lesz azokkal a kutyákkal, akikbe nem ültetnek chipet?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a kisnyugdíjas 80 éves néninek nincs pénze a kertben lévő három kutyáját chipeltetni, ezért megbírságolják, ami még több, mint a három chip ára együtt, így értelemszerűen ezt sem fogja tudni kifizetni.

Akkor elkobozzák és elviszik a gyepire a kutyákat, ahol 14 nap múlva megölik őket? Akkor már inkább maradjanak otthon a gazdájukkal. Vagy mi fog történni?

Én biztos megvonnám a falatot a számtól, ha a kutyáimra költeni kellene és nem lenne rá elég pénz, de a mégszegényebb, idősebb emberektől azért mégse várnék ilyet, hogy ne egyenek.

Szóval nem veszekedést szeretnék, kizárólag erre az esetre lennék kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a kutyáknak.

2012. nov. 4. 14:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/93 anonim válasza:
0%
Én most fogom a kutyáimat chippeltetni. A tájékoztatóban benne van, hogy a 2010-től hamarabb született kutyusokra, állatokra nem kötelező. Azok az állatok amik már 2010 után születtek, nekik kötelező csak. Egyébként én két kutyát viszek, oltással együtt, így akciós.
2012. nov. 4. 14:23
 2/93 anonim ***** válasza:
95%

Én meg úgy tudom, most már az összes kutyába chip kell, nem csak a 2010 után születetteknek.

Most akkor mi az igazság??

Jó lenne tudni, mert nálunk 5ezret kérnek a chipért és ez nekünk sajnos nagyon sok.

2012. nov. 4. 14:26
 3/93 anonim ***** válasza:
96%
Igen kedves első, csakhogy az új rendelet szerint január 1-től MINDEN kutyát chippeltetni kell.Az állatorvos először leolvassa a chipet, ha nincs benne, akkor fel kell szólítsa a gazdát hogy tetessen bele.
2012. nov. 4. 14:28
 4/93 anonim ***** válasza:
2012. nov. 4. 14:30
 5/93 anonim ***** válasza:
51%

Elvenni biztosan nem fogják, mert nem arra megy ki a játék. Bírságokat majd begyűjtik amennyit csak lehet mert ez most a pénzről szól.

Persze nem azt mondom hogy értelmetlen a dolog, mert nem az de sokkal jobban kellene hirdetni ezt a média világában, nagyon sokan még mindig nem tudnak erről az egészről.

És minden kutyába kötelező lesz , nem csak a 2010 után születettekbe!

2012. nov. 4. 14:32
 6/93 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Értem én, hogy kötelező, de mi lesz velük? Ha elkobozzák, mint a video címe szerint is (mindjárt megnézem a vidit), akkor hárommal több gazdátlan kutya lesz, akikre valószínűleg a halál vár két hét után. :(
2012. nov. 4. 14:34
 7/93 anonim ***** válasza:
79%

Budapesti magán állatorvosnál 3500 ft. Illatos útról örökbefogadott kutya is 5000 ft, ebből 3500 a chip. Menhelyekről örökbefogadva minden kutyában benne van.

De nem lehet megúszni, vidéken már írják is össze a kutyákat, ellenőrizve a gazdit és a chipet.

2012. nov. 4. 14:35
 8/93 A kérdező kommentje:
Hogy bírságolhatnak meg valakit 30 ezer forintra azért, mert nem tud kifizetni 15 ezer forintot? Nem ellentmondásos egy kicsit? Lassan már azt is elveszik az emberektől, ami nincs is.
2012. nov. 4. 14:36
 9/93 A kérdező kommentje:

"De nem lehet megúszni, vidéken már írják is össze a kutyákat, ellenőrizve a gazdit és a chipet."

Igen, tudom, hogy így van. De mi lesz a kutyákkal és a nem létező pénzzel, amit be akarnak majd hajtani?

2012. nov. 4. 14:37
 10/93 anonim ***** válasza:
Nyáron fogadtunk örökbe egy éves kutyát, már volt benne chip, oltva, ivartalanítva adták át. Minden menhelyen és az Illatos úton is kötelező. Én a kispénzűek kutyáiba ingyen beültetném.
2012. nov. 4. 14:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!