Mi lesz azokkal a kutyákkal, akikbe nem ültetnek chipet?
Tegyük fel, hogy a kisnyugdíjas 80 éves néninek nincs pénze a kertben lévő három kutyáját chipeltetni, ezért megbírságolják, ami még több, mint a három chip ára együtt, így értelemszerűen ezt sem fogja tudni kifizetni.
Akkor elkobozzák és elviszik a gyepire a kutyákat, ahol 14 nap múlva megölik őket? Akkor már inkább maradjanak otthon a gazdájukkal. Vagy mi fog történni?
Én biztos megvonnám a falatot a számtól, ha a kutyáimra költeni kellene és nem lenne rá elég pénz, de a mégszegényebb, idősebb emberektől azért mégse várnék ilyet, hogy ne egyenek.
Szóval nem veszekedést szeretnék, kizárólag erre az esetre lennék kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a kutyáknak.
Én meg úgy tudom, most már az összes kutyába chip kell, nem csak a 2010 után születetteknek.
Most akkor mi az igazság??
Jó lenne tudni, mert nálunk 5ezret kérnek a chipért és ez nekünk sajnos nagyon sok.
Elvenni biztosan nem fogják, mert nem arra megy ki a játék. Bírságokat majd begyűjtik amennyit csak lehet mert ez most a pénzről szól.
Persze nem azt mondom hogy értelmetlen a dolog, mert nem az de sokkal jobban kellene hirdetni ezt a média világában, nagyon sokan még mindig nem tudnak erről az egészről.
És minden kutyába kötelező lesz , nem csak a 2010 után születettekbe!
Budapesti magán állatorvosnál 3500 ft. Illatos útról örökbefogadott kutya is 5000 ft, ebből 3500 a chip. Menhelyekről örökbefogadva minden kutyában benne van.
De nem lehet megúszni, vidéken már írják is össze a kutyákat, ellenőrizve a gazdit és a chipet.
"De nem lehet megúszni, vidéken már írják is össze a kutyákat, ellenőrizve a gazdit és a chipet."
Igen, tudom, hogy így van. De mi lesz a kutyákkal és a nem létező pénzzel, amit be akarnak majd hajtani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!