Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz azokkal a kutyákkal,...

Mi lesz azokkal a kutyákkal, akikbe nem ültetnek chipet?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a kisnyugdíjas 80 éves néninek nincs pénze a kertben lévő három kutyáját chipeltetni, ezért megbírságolják, ami még több, mint a három chip ára együtt, így értelemszerűen ezt sem fogja tudni kifizetni.

Akkor elkobozzák és elviszik a gyepire a kutyákat, ahol 14 nap múlva megölik őket? Akkor már inkább maradjanak otthon a gazdájukkal. Vagy mi fog történni?

Én biztos megvonnám a falatot a számtól, ha a kutyáimra költeni kellene és nem lenne rá elég pénz, de a mégszegényebb, idősebb emberektől azért mégse várnék ilyet, hogy ne egyenek.

Szóval nem veszekedést szeretnék, kizárólag erre az esetre lennék kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a kutyáknak.

2012. nov. 4. 14:18
 31/93 A kérdező kommentje:

"HA az utcára kiáll koldulni is, egy hét max és megvan a pénz...."

Huh, ez azért durva volt. :(

A részletfizetés is az ő pénzéből megy, hiába részlet. Persze könnyebb, mint egyben kifizetni. Végülis egy év alatt meg is van. Kár, hogy az empátiát azt nem lehet adományozni, szívesen osztogatnám - ingyen. :)

2012. nov. 4. 16:22
 32/93 A kérdező kommentje:

Nálunk:

"Microchip beültetése (vizsgálati díj nélkül): 3500 Ft

Microchip regisztrációja a Petvetdata rendszerbe: 3000 Ft"

"Vizsgálati díj (kutya, macska): 4400 Ft"

10.900 Ft, 2 kutya esetén 21.800 és így tovább.

2012. nov. 4. 16:32
 33/93 anonim ***** válasza:
54%

Akkor menjetek másik orvoshoz, szerintem van elég Mo-on belőlük. Elviekben a regisztrációt nem számolhatja +ban az orvos.

Nálunk 3500 Ft volt mikor belerakattam, regisztrációval mindennel együtt.

Szét kellene nézni, nem pedig az első orvosnál belerakatni a chipet. Felénk is van aki annyiért csinálná meg mint amennyit te írtál, de nyilván nem oda vittem mert mielőtt chippeltettem körbeérdeklődtem az árakról...

2012. nov. 4. 16:41
 34/93 A kérdező kommentje:
Ez lesz valószínűleg, ha találunk olyat, aki olcsóbb.De az messzebb is lesz, és mivel kocsink nincs, ezért ki kell majd hívni az orvost, ami megintcsak plusz kiadás. Nem mintha az állattól sajnálnám. Inkább attól, aki ezt az egészet kitalálta. Nem elég, hogy az ember önerejéből segít a kóbor kutyákon, de még ezért meg is büntetik ilyen-olyan szolgáltatás ürügyén. Csak azt bánom, hogy sokan nem látnak át a szitán, és ezért nem lehet egyként összefogni.
2012. nov. 4. 16:48
 35/93 A kérdező kommentje:
És az a gáz, hogy ahogy régen nem tudtuk, hogy lesz chip, most se tudjuk, hogy később mi lesz, hogy kitalálnak-e majd még valamit, aki szintén "szükségszerű" lesz, és kötelezővé teszik. Ötévenként kitalálhatnak valami újat, növelve a terheket, amit mindenki kritika nélkül benyel, és aki nem bírja szusszal, annak igazságtalanul a fejéhez vágják, hogy rossz gazda, és minek van kutyája.
2012. nov. 4. 16:58
 36/93 anonim ***** válasza:
56%

Én nem tudok sajnálni senkit.Nem kötelező kutyát tartani,ha meg tart valaki az ne sajnálja rá a pénzt.Ha beteg miből fizetitekj? Semmiből,itt kérdezgettek nap mint nap,hogy házi praktikával hogy lehet egy félholt kutyát meggyógyítani . A kaját miből finanszírozzátok ? ja,hogy arra se kelljen költeni lehetőleg,elvan az a kutya moslékon is.

természetesen akinek nem inge ne vegye magára. De találjátok már ki,hogy a 3-5 ezer forintos chip miatt jártok szakadt ruhában majd télen..

HÓNAPOK óta a csapból is ez folyik,nem hiszem el,hogy havi párszáz forintja nincsen valakinek amit félrerak a célra. Akinek nincs az ne tartson semmilyen állatot . Fel kéne fogni,hogy a kutya nem egy dísz ,és nem csak elvárásoknak kell lenni az állatok fleé hanem szükségletei is vannak,egy érző lény. A chip célja többek közt az is lenne,hogy végre ezt felfogja a magyar nép és ne hajítsa ki mint egy zsák szemetet. Csak amíg ez a mentalitás be van rögzülve ,és minden nap fle van háborodva valaki ,hogy na b@zmeg már megint költeni kell a kutyára a kúrvaanyját annak aki kitalálta ezt addig tényleg semmit nem érnek el vele. Annyit,hogy majd ezentúl az oltást sem adatja be neki (mert ugye chip nélkül nem lehet majd) . Vagy ami rosszabb kidobja az utcára vagy kiköti éjszaka a gyepi elé.

nekem például komolyan elegem van ebből. Fejezzétek be ,én nem sajnállak titeket . Az állattartás költségekkel jár. Ennyi. Azért nem szoktatok rkelamálni a boltban ha drágul a kenyér igaz ? vagy megkérdeztétek egyszer is,hogy mi kerül 200 ezerbe egy iphoneon?nekiálltatok sjanáltatni magatokat? NEM. NEM KÖTELEZŐ KUTYÁT TARTANI!!!!!!!!!!!!!!!

2012. nov. 4. 17:01
 37/93 anonim ***** válasza:
70%
Tényleg nem értem, hogy mi ez a nagy sápítozás 3500 forint miatt! Ennek az összegnek a sokszorosát nyúlja le az állam mindenkitől HAVONTA! Ezt meg csak a kutya életében egyszer kell kifizetni. Ha valaki munkanélküli, akkor is kötelező fizetnie az egészségbiztosítási járulékot minden hónapban, ami a chip áránál több. Ő miből fizeti, ha egyszer nincs munkája? Hagyjuk már a háborgást a chip miatt!
2012. nov. 4. 17:11
 38/93 A kérdező kommentje:

Nem a kutyájától sajnálja a pénzt, értsétek meg. Ha valaki kutyát készül venni, akkor egyetértek, hogy gondolja meg, és ha drágállja az ellátását, akkor ne vállaljon állatot. De itt most olyanokról volt szó, akiknek már régóta megvan a kutya. És nem moslékon él, habár az emberi étel maradékkal sincs baj, hisz a csontot szeretik a kutyák, csak mellette legyen rendes kutyakaja is. Az, hogy valaki drágállja a chipet, nem jelenti azt, hogy nem eteti rendesen a kutyáját. Mert ahogy mondtam, a chipet nem az étel helyett kell fizetni, hanem mellette.

És nem a chip miatt járnak szakadt ruhában, hanem már a chipeltetés előtt is lehet szakadt a ruhájuk, esetleg pont azért, mert inkább drágább kaját vesz a kutyájának. Éppen ezek a jó gazdák, akik inkább megvonják a szájuktól a falatot, de a végtelenségig sem lehet megvonni, mert neki is ennie kell. Ezt nem tudja megérteni és átérezni, csak az, aki ilyen helyzetben volt/van, ill. aki bele tud érezni a helyzetükbe.

Sajnos, aki ki akarja hajítani a kutyáját, az meg is teszi, csak ezentúl már ki fogják vágni belőle a chipet, vagy mégvalószínűbb, hogy elteszi láb alól az állatot a kert végében, és senki nem fog rájönni, hogy ő tette. Az állatszeretetet és felelősségtudatot nem lehet sajnos törvénnyel belenevelni az emberekbe. Aki igazán szereti őket, azt se törvénnyel vették rá, hanem alapbeállítottság + nevelés (példamutatás). És pont az lesz a chip következménye, hogy kirakják az utcára a kutyákat, meg kegyetlenkednek majd velük. Már előre sajnálom őket.

Off: nekem nincs iphone-om, és nem is lesz, és kenyeret sem veszek a boltban, hanem házilag sütjük, mert olcsóbb is sokkal, és egészségesebb is. És igenis rablás, ki hogy tud, úgy védekezik ellene.

2012. nov. 4. 17:16
 39/93 A kérdező kommentje:
37-es: semmiből nem fizeti a tb-t! Nincs biztosítva, ha baleset éri. Ez van. Örülj, ha te nem vagy ilyen helyzetben. De ne bántsd azokat, akik igen.
2012. nov. 4. 17:18
 40/93 anonim ***** válasza:
100%
16:41-es! Az a regisztráció, amiről te beszélsz, az egy állami adatbázisba van előírva. Csak az állami adatbázis állambácsi "elfelejtette" létrehozni, szóval nicns hova regelni. Csak a petvetdata marad, oda pedig nem ingyenes reg.
2012. nov. 4. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!