Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lesz azokkal a kutyákkal,...

Mi lesz azokkal a kutyákkal, akikbe nem ültetnek chipet?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a kisnyugdíjas 80 éves néninek nincs pénze a kertben lévő három kutyáját chipeltetni, ezért megbírságolják, ami még több, mint a három chip ára együtt, így értelemszerűen ezt sem fogja tudni kifizetni.

Akkor elkobozzák és elviszik a gyepire a kutyákat, ahol 14 nap múlva megölik őket? Akkor már inkább maradjanak otthon a gazdájukkal. Vagy mi fog történni?

Én biztos megvonnám a falatot a számtól, ha a kutyáimra költeni kellene és nem lenne rá elég pénz, de a mégszegényebb, idősebb emberektől azért mégse várnék ilyet, hogy ne egyenek.

Szóval nem veszekedést szeretnék, kizárólag erre az esetre lennék kíváncsi, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a kutyáknak.

2012. nov. 4. 14:18
 51/93 A kérdező kommentje:

Persze, hogy nem itt neteznek, mert nincs náluk bevezetve. De én gondolok rájuk is. És többen vannak, mint hinnéd. Az meg egy téves sztereotípia, hogy minden tanyasi láncon tartja a kutyáját.

Direkt írtam az indítóban, hogy nem veszekedést akarok, hanem a konkrét kérdésemre választ. Erre te jössz azzal, hogy csökkent agyi tevékenységgel rendelkezik, aki más véleményen van, mint te. Ezt nem kommentálnám.

És hogy szelektíven olvasnék, én azt hiszem, minden felvetésre válaszoltam, ha mégsem, nyugodtan hívja fel a figyelmemet, aki egy konkrét hozzászólásnál úgy látja, nem volt válasz, és pótolni fogom. Ezzel szemben fordítva inkább igaz a dolog, mert pár dolgot felvetettem, amire nem jött válasz, teljesen figyelmen kívül hagyták. Például, hogy a chip miatt sokkal több kóborkutya lesz, és talán mégtöbb, akit halálra kínoznak majd, vagy kivágják belőle a chipet, és a kutya nyílt sebbel a testén rója majd az utcákat. Erre senki nem reagált.

2012. nov. 4. 18:15
 52/93 anonim ***** válasza:
Sok kóbor kutya lesz? Tisztában vagyunk vele. Lesz egy nagy roham, utána pedig radikálisan csökkenni fog azon kutyák száma, amelyek nem rendelkeznek mikrochippel.
2012. nov. 4. 18:24
 53/93 A kérdező kommentje:
És ha találok olyan kutyát (vagy sok olyan kutyát), aki a nyílt sebével kóborol, mit tegyek? Vigyem el az állatorvoshoz, bizonyítsam, hogy nem én tettem, és ezek után ingyen meg fogja műteni? A nem kívánt szaporulat meg bekövetkezik, ha a kan kutya elkóborol, persze utána megtalálják a gazdát a chip alapján, de a kiskutyák már útban vannak. Megintcsak egy rakás chipeletlen kiskutya, aki valakinek nagyon nem fog kelleni.
2012. nov. 4. 18:30
 54/93 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem fogják tömegesen kivágni az emberek a kutyából a chipet.
2012. nov. 4. 18:59
 55/93 A kérdező kommentje:
Háát... nem tudom, de szívből kívánom, hogy így legyen.
2012. nov. 4. 19:10
 56/93 anonim ***** válasza:
Én olyan menhelyi (chipes) kutyát hoztam el, amelyiket két hónaposan tettek ki az utcára, aztán valaki elvitte egy menhelyre, kapott chipet és oltásokat. Aztán elveszett, megtalálták, a drága gazdinak meg nem kellett. Újra menhelyre került. Én az ilyen gazdikat büntetném meg és azokat, akik nem iratják át a nevükre a chipet az állatorvosnál.
2012. nov. 4. 20:40
 57/93 anonim ***** válasza:
24%
Értelmetlennek tartom a chipet. A kutya tartás felelősség, és aki nem tudja hogyan kell kutyát tartani az ne tartson. A nagytestű kutyánk láncon van, és a kerítés is magas, még sose szökött meg. Ő 2 éves belé még megérteném ha tennének chipet, de van egy 13 éves öreg tacskónk. Szegény már csak botorkál, beteges is, nem olyan mint 2 évesen, de jókedvű és szeretjük, vigyázunk rá, de mivan ha 2 év múlva, vagy 1 év múlva, vagy ne adj isten fél év múlva elpatkol? Akkor pénzkidobás az egész. Az ilyen felett nem lehet szemet húnyni és megkérni az illetékeseket hogy ő ne kapjon már chipet?
2012. nov. 5. 08:34
 58/93 anonim ***** válasza:
0%
Vigyáztok rá? Max akkor tudhatod 100%os biztonságban, ha egy bebetonozott, hermetikusan lezárt burokban tartod. Amíg nem így van, addig bármi történhet.
2012. nov. 5. 08:43
 59/93 anonim ***** válasza:
58%

Utcsó előtti bejelented hogy elszökött miközben megvan.. Viszont ekkor nem lehet állatorvoshoz vinni... Nem olyan sok pénz az a chip..

A láncon tartott kutyához meg gratulálok .. Annál jobb megoldás a szökés elkerüléseshez ha 2lábából levágsz 10-10 centit...

2012. nov. 5. 08:50
 60/93 anonim ***** válasza:
76%

"A kutya tartás felelősség, és aki nem tudja hogyan kell kutyát tartani az ne tartson."

A következő mondatod pedig így kezdődik: "A nagytestű kutyánk láncon van"

Lehet, hogy érdemesebb lett volna hallgatnod!

2012. nov. 5. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!