Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet olyan ritka a...

Hogyan lehet olyan ritka a kutyám fajtája (Barna hosszú szőrű weimari vizsla) nem korcs mert a kis könyvében is az van, és két és fél éve megvan és ez idő alatt csak kétszer láttam ugyan olyan fajtájút mint ő?

Figyelt kérdés
És a neten se találtam a fajtájáról csak EGY képet???
2012. okt. 25. 22:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
2012. okt. 26. 22:38
 32/73 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves kérdező!

Egy törzskönyv, vagyis származási lap így néz ki:

[link]

Pont ahogy mondja a hozzászóló.

Most akkor mi a kérdés?

Van papír? Ha nincs, attól még lehet hogy NEM 13 féle kutyából rakták össze, de akkor sem adtam volna érte közel 100 ezret.

Ha van törzskönyve mi a kérdés?

Fajtától függően kerülhet 30 ezertől a csillagos égig!

2012. okt. 27. 18:21
 33/73 A kérdező kommentje:
Van törzskönyve! :))
2012. okt. 27. 23:42
 34/73 A kérdező kommentje:
Hosszú barna szőrű weimari vizsla van benne! :)
2012. okt. 27. 23:44
 35/73 anonim ***** válasza:
Rengeteg a hamis törzskönyv, ezeket a kutyaszaporítók részére hamisítják. Aztán amikor a gazdi kiállításra viszi a kutyát, senki sem ismeri a fajtát. Például "hosszú szőrű fekete buhund" (norvég fajta, de soha nem fekete), a kutya pedig inkább németjuhászra hasonlított.
2012. okt. 28. 00:09
 36/73 A kérdező kommentje:
nem hiszemh hamis lenne mert van rajta pár pecsét!:)
2012. okt. 28. 00:15
 37/73 anonim ***** válasza:
Az is hamis, mint annyi sok érettségi, diploma és más okirat (amikor be kellett vinni a bizonyítványokat a nyugdij kiszámítása miatt, a diplomát visszadobták, csak az Index kellett nekik, mert annyi a hamis papír). Jól átvertek, de nemcsak téged, sokan jártak már így.
2012. okt. 28. 00:38
 38/73 anonim ***** válasza:
föl tudnád tenni ide valahogy? én személy szerint nagyon kíváncsi lennék - legfőképp a felmenőire...
2012. okt. 28. 00:39
 39/73 anonim ***** válasza:
Ugyan már, miért lenne hamis? Tényleg van hosszúszőrű weimari, csak nálunk nem elterjedt. Szerintem nagyon szép. Kérdező, én is kíváncsi lennék az őseire :) Le tudnád makróval fotózni, vagy beszkennelni?
2012. okt. 28. 07:55
 40/73 anonim ***** válasza:
100%

Na, de kérem!

Azért, mert barna hosszú szőrű weimari vizsla, normális esetben nem az van a törzskönyvbe írva a fajtához, hisz attól még fajta elnevezése "weimari vizsla".

Ez olyan, mintha egy bordernek azt írnák be, hogy:

"blue merle színű, rövidszőrű, egyik szeme barna másik szeme kék, kicsit alacsonyabb, sportosabb border collie".

:)

Neee!

2012. okt. 28. 09:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!